W tym roku nie ma chyba mocniejszej konkurencji w jej kategorii. O Oscara za pierwszoplanowa pewnie beda sie bic Adams i Blanchett, ale drugoplanowe aktorki raczej nie porywaja. Dwa Oscary w takim wieku? Po kolei? To bylby kosmos!
Jeszcze Roberts się miała liczyć, ale faktycznie bez szału kategoria, a rola Jenniffer nie tak świetna jak ta rok temu, ale pewnie i tak najlepsza.
Jak coś to u mnie w temacie wolnym jest czat globowy :)
Weszlabym, ale jestem na telefonie i nie wiem czy bedzie mi sie chcialo tak rozwijac i przewijac te strony. :/
'American Hustle' juz widziales? Jestem ciekawa co bedzie z tego filmu...
Ta rola jest idealna na Oscara.
Rok temu było lekkim szokiem, gdy dostała za "Pamiętnik pozytywnego myślenia".
A jeśli chodzi o tego roczne aktorki pierwszoplanowe to walka miedzy Adams i Blanchett. Oby z wynikiem zwycięskim dla tej drugiej :)
W tamtym roku tez sie nie spodziewalam tego Oscara dla niej,.ale w tym roku, po ubieglym sezonie bym jej chyba nawet Globa nie obstawila! :)
Adams i Blanchett nie widzialam calych rol, ale z roznych materialow wydaje mi sie, ze Blanchett chyba lepsza.
Całkowita zgoda - postać Jasmine przejdzie do klasyki kina! Od lat nie widziałam takiego blasku geniuszu - pewny Oscar...
zgadzam się, tu nie będzie żadnych niespodzianek... za to pozostałe kategorie... czysta ruletka... największe emocje chyba będą przy męskiej pierwszoplanowej, z niecierpliwością czekam na ogłoszenie nominacji, ale już wiem, że będę miała problem z obstawieniem, kto zdobędzie statuetkę
ludzie obstawiają jeszczę Sandrę Bullock, ale mi się coś nie chce w to wierzyć... co prawda nie widziałam Grawitacji, ale wystarczył mi trailer, żeby zrezygnować i ocenić jej grę
Rola w Grawitacji jest znakomita, warta Oscara. Zarówno Bullock jak i Blanchett zasługują na niego w tym roku.
Twoją ocenę gry aktorskiej na podstawie trailera pominę litościwym milczeniem...
i tak nie jest z pewnością lepsza od Blanchett, a Grawitacja nie jest filmem wnoszącym cokolwiek do czyjegoś życia, ot fajne efekty specjalne dodatkowo obejrzane w IMAXie pewnie robią wrażenie, ja jednak w filmach szukam czegoś więcej
> "tak nie jest z pewnością lepsza od Blanchett"
Rozumiem, że ocena nadal nie jest poparta obejrzanym filmem...
Owszem, ale w zeszlym roku na Oscara nie bardzo zasluzyla. W kazdym razie mysle, ze za American Hustle statuetke zgarnie bez problemu.
Oby nie było tego Oscara - pierwszy jej pomógł ale drugi tylko by zaszkodził... nominacja jej w zupełności wystarczy - po co niszczyć tak dobrze zapowiadającą się karierę
Mam nadzieję, że Akademia nie powtórzy tego błędu co rok temu :) Sama pierwsza statuetka zrobiła z jej głowy niezłą sodówkę i strach pomyśleć co by było po drugiej.