Joanna Pacuła

7,2
2 103 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Joanna Pacuła

pisać o filmach z Joanną które w najbliższym czasie będą emitowane w telewizji. Może się to nam przydać. Chodzi mi o datę i godzinę.

Agnieszka2341

no fakt, a mogła zajść tak daleko

Agnieszka2341

Może na emeryturę przejdzie- wcześniejszą

Agnieszka2341

Zauważ że praktycznie dopiero Wybraniec śmierci jest 1 filmem Joanny kręconym w USA. Joanna zmarnowała tym samym lata w których mogła zrobić karierę.

ferdek_5

Oczywiście. Jedynie 15 % anglojęzycznych filmów Joanny to produkcje stricte z USA. I dużo zawiniły te filmy z gatunku sc-fi, thrillery kosmiczne, itp bo ją zaszufladkowały/ Czytałam ten wywiad dla "Pani" i Joanna twierdzi że za szybko trafiła do grona topowych aktorek i nie wiedziała jak się robi karierę.

Myślę, że to taka wymówka bo nigdy nie zagrała w ani w wybitnym filmie artystycznym ani w wielkim przeboju kinowym.

Czyżewska grała w wielkich filmach w Polsce a w Stanach epizodziki u świetnych reżyserów. Pacuła cały czas poniewierała się na pierwszym planie ale w przeciętnycch filmach.

Agnieszka2341

Dziwne że mając za męża producenta z wielką rodzinną pozycją w Hollywood nikt nią nie pokierował. W to odrzucanie ról też średnio wierzę.
Dziwne także, że mimo 30 lat w USA NIKT nie proponuje jej czegokolwiek ambitnego i jest zmuszona do grania w na pół wirtualnych filmach których nikt nie widział na oczy (mają na filmwebie po 1-2 głosy i niewiele więcej na imdb).

Wspominając o fakcie że między 1983 a 1987 rokiem była rozpoznawalna w USA, wręczała oscary i pojawiała sie na okładkach pism to jej kariera dosłownie runęłą

Agnieszka2341

To że nikt w USA jej nie kojarzy widać choćby po roli w Monku gdy ludzie na youtube pisali "who is this Russian actress" a media kaleczyły jej nazwisko "Joanne Pakula" , "Joana Pakula" itp

Agnieszka2341

Mężowie to się dziwie: nie pozwalał jej grać niby rozbieranych scen przy tym w bardzo dobrych filmach, Joanna w tym czasie rozbierała się w gniotach. Nie zrekompensował jej tego, nie obsadził w żadnym filmie który produkował, bardzo słabo ją promował.

Agnieszka2341

Ja sądzę że spora część z tych propozycji to prawda: 9 1/2 tygodnia raczej, co do Brazil to można znaleźć w internecie informacje że Joanna była przesłuchiwana do roli, Nagi instynkt to też raczej prawda, Batman- wątpię, Bond- bardzo prawdopodobne, Fatalne zauroczenie- wątpię.

Vena_Poetica

A nie wiesz czasem jakie poglądy polityczne ma Joanna? O czym w ogóle mówiła w wywiadach jęśli chodzi o samą siebie? Muszę przyznać że ma bardzo interesującą osobowość. Ktoś powinien napisać jej biografię.

ferdek_5

Mam już. W sobotę 23 czerwca będzie Biały kruk o 23:00 na tv4.