Na szczęście we wszystkich rankingach tworzonych przez uznane osoby w środowisku
filmowym, ma zasłużone pierwsze miejsce.
Pink Floyd na 5? WTF?
W filmie chyba faktycznie John wypada najlepiej, ale na płycie sory, ale kompozytor zupełnie nie dla mnie, bardzo mocno mnie przynudza. Pewnie, dlatego, że płyty z jego muzyką nie są zbyt dobrze wydawane ~80 min. Bardzo lubię scory z Sagi Gwiezdnych Wojen i właściwie za to go szanuje. Do innych jego ''dzieł'', wracam rzadko, bo w całości do mnie nie przemawiają.
Nie martwcie się - gdy Williams umrze, nagle znajdzie się na 1 miejscu najlepszych kompozytorów w rankingu Filmwebu, ponieważ większość ludzi w końcu zrozumie, że był najwybitniejszym kompozytorem filmowym ostatnich 40-lat.
A Elfman, co Elfman robi na 1 miejscu? Ten ranking Filmwebu zmienił się w ranking popularności, a ranking popularności, to żaden ranking.
Kolego La pier odpukać. Kilka dni temu zmarł aktor Pete Postlethwaite (czyta się Postelwajt) i aż mnie zdziwiło jak wiele osób składało kondolencje na jego forum. Niech John Williams żyje jak najdłużej bo już się nie moge doczekać nowych sćieżek dźwiękowej jak np. piątego Indiany Jonesa.
No jasne, niech John żyje jak najdłużej. Ale zobaczycie, kto wyląduje na 1 miejscu, gdy ten dzień nadejdzie.
Ekhm... Pink Floydzi to jeden z lepszych zespołów. Tak sam jak Williams jeden z lepszych twórców muzyki. Ja na twoim miejscu nie patrzył na ranking tylko własne odczucia.
Pozdrawiam
Ale to nie jest ranking zespołów muzycznych, tylko kompozytorów muzyki filmowej. A przynajmniej takim powinien być.
Nie wiem co się stało - czy poleciały fikcyjne konta i głosy (prawdopodobnie), czy zmienili system liczenia głosów - ale ranking się zmienił. I to na lepsze - Goldsmith, Morricone, Williams i kilku innych wreszcie są na czołowych pozycjach, czyli tam gdzie od początku było ich miejsce :) Brawo!
Bo jesteś skończonym idiotą. Przez takich ludzików jak ty filmweb coraz bardziej upodabnia się do śmietnika. Mam nadzieję że administratorzy zrobią w końcu z wami porządek.
Na każdym koncie po kolei licząc to chyba jesteś. Mam FW w Iphonie to nie dziwne że mam prawie cały czas status online dziecko.