Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
254 693 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Zjeżdżając na dół aby dodać nowy temat mam wrażenie, że jego dorobek aktorski się nie kończy. To chyba o czymś świadczy? Poza tym nie gra w filmach tylko jednego gatunku. Już nie raz udowodnił, że potrafi wcielic się każdą rolę.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
kleo_4

Dla niektórych takie opinie, to "jak woda na młyńskie koło". Ty pochwalisz raz grę aktorską Deppa, a nadejdzie "szarańcza" i nie dość, że bezpodstawnie go skrytykuje, nie znając większości filmów z jego udziałem, to na dodatek zmiesza Cię z błotem. Nie wiem, czy dobrze zrobiłeś proponując nowy temat, bo gdy wtargnie tu "wielki, słynny many" - prostak nad prostakami, zamieni go w rzekę g.... , nie szczędząc inwektyw wszystkim biorącym w tej dyskusji udział. Nie liczy się z niczyim zdaniem, bo ON jest tu (oczywiście w swoim własnym mniemaniu) najważniejszy. Tak naprawdę, niewiele rozumie, nie tylko z tego co ogląda na ekranie, ale i z tego, co sam pisze. Pzdr.

kleo_4

A ja nie wiedzieć czemu mam do niego dziwną niechęć. W latach dziewięćdziesiątych (vide "Czekolada", "Dziewiąte wrota", "Ed Wood" czy "Gilbert Grape" - choć tu show ukradł mu Di Caprio) zaliczył kilka dobrych - tj. dobrze i przebojowo zagranych - ról, ale od momentu (skądinąd świetnej) kreacji w Piratach z Karaibów, zaczął grać tylko i wyłącznie dwoma zestawami mimiki - dla Burtona (Alicje w Krainach Czarów czy inne Willie Wonki) i "na Jacka Sparrowa", jak można oglądać w koszmarkach typu "Wrogowie Publiczni". Jedyne, co zagrał w ciągu ostatnich lat oryginalnego, to niezbyt powalający "Marzyciel" i... może "Sweeney Todd".

Dlatego nie zgodzę się, że to aktor genialny - na pewno nie zasługuje na porównania z Robertem de Niro, Marlonem Brando czy Alem Pacino, co próbują robić niektórzy filmwebowicze. Jest to na pewno sympatyczny, bardzo SOLIDNY aktor.