Dobry aktor, ale nic specjalnego. Zawsze jest taki sam, w "Charlim", czy "Piratach" to było ciekawe, ale teraz jest po prostu nudne i trochę żałosne. Dziwię się czemu jest aż tak przeceniany...
Uwazasz, ze w 'Wrogach Publicznych' i 'Piratach z Karaibow' byl taki sam? Albo moze w 'Charlim' i 'Czlowieku
ktory plakal'? Albo moze jeszcze w 'Marzycielu' i 'Blow'?
Powiem ci, ze jedyne co jest w tym temacie zalosne to ty.
Elo.
Chciałam poruszyć mój głęboki problem egzystencjalny, a mianowicie: piszesz, że jest dobry, ale dajesz mu sześć. Sześć to niezły. Jeśli uważasz, że jest dobry, powinieneś dać mu siedem, ale jeśli uważasz, że zasługuje na sześć, to wyrażaj się dosadniej, Adamie.
Niech ktoś wymyśli specjalnie dla mnie jakiś oryginalny temat, bo te są już strasznie nudne, śmiem zacytować 'teraz to już po prostu nudne i trochę żałosne'.
Btw. chyba napiszę na forum głównym, że powinni zrobić dziesięć razy większą ramkę dla opcji 'szukaj'. Może wtedy zaczęto by jej używać.
Johnny Depp powinien być na miejscu 10! sprawiedliwie! a nie za to że jest "sexy" jak to niektóre dziewczyny mówią..
Oczywiście, że był taki sam w Piratach i Charlim! Niby całkiem inne role, bo inaczej wygląda i są to niby inne postacie. Rzecz w tym, że więkrzość bohaterów stworzonych przez Deppa to egocentrycy i Johnny zawsze podobnie ich odrywa. Te same gesty. Taki sam ton. Chciałbym zobaczyć jakąś naprawdę poważną rolę, gdzie nie będzie się popisywał, bo dla mnie jest właśnie to nudne. W ostatnich "Wrogach publicznych" niestety niezbyt się to udało. Najlepiej wypadł chyba w "Co gryzie Gilberta Grape'a" lub "Człowieku, który płakał", choć nadal nie widzę żadnej genialnej roli na jego koncie.
To jest moje zdanie, które mam prawo wyrazić na tym forum.
Ps. A daltonistą faktycznie jestem, ale nie wiem jaki ma to związek z postacią Johnnego Deppa.
a ja chciałabym zobaczyć twoją twarz Adasiu :P
tyle na ten temat..
zapewne takie uzdolnione aktorki jak Sienna Miller, czy Lucy Liu, które otrzymały od Ciebie dyszkę zagrały by lepiej.
To taka metafora miała być. I faktycznie trafiłam. Nie wiem w jaki sposób Ty widzisz żeby On grał tak samo. To jest jeden z nielicznych aktorów, którzy się nigdy nie powtarzają. I nie prawdą jest że grał samych egocentryków.
aktor nowego pokolenia ale, żeby był równo w rzędzie stawiany z takimi sławami jak bradno, pacino, de niro. nasze dziewczynki same dyszki wystawiają za piratów i edwarda :)
A i na pewno nie można powiedzieć że to aktor młodego pokolenia bo w końcu ma 46 lat. Aktor młodego pokolenia to można mówić o LaBeoufie czy Worthingtonie ale nie o Deppie
Zwróć uwagę na to, że w obu filmach Depp grał ekscentryków. Postacie te są do siebie pod pewnymi względami podobne. Postaraj się znaleźć kiedyś trochę czasu na obejrzenie jakiegoś filmu, w którym grał postać, że się tak wyrażę, normalną.
Aby naprawdę poznać aktora nie wystarczy obejrzenie jednego czy dwóch filmów z jego udziałem ;)
widziałem jeszcze z piekła rodem i desperado 2. Ten pierwszy jest lepszy, posiada mroczny klimat, johnny bawi sie w detektywa, film ciekawy zasługuje na ocene 7 a ten drugi to taka bajeczka więc nie będe sie wypowiadał, johnny deep zagrał przyzwoicie ale i tak nie ratuje filmu, który jest cienki reżysersko (co tam robił Iglesias?). Dla mnie to jest aktor średni jak narazie, nie widziałem jeszcze jeźdźca i donnie brasco (byc może to sie zmnieni) bo to są chyba lepsze filmy z jego udziałem.
lista filmów z Deepem
1. Edward Nożycoręki
2. Piraci z karaibów 1 część (reszta jest przeciętna)
3. Z piekła rodem
4. Desperado 2
Powiem szczerze, że ja akurat "Desperado 2" nie miałam okazji obejrzeć, ale nie jestem jedną z tępych nastolatek dających 10 z Edwarda, ocenę wystawiłam na podstawie 15 obejrzanych filmów z Deppem.
A moja wypowiedź kierowana była do autora tematu ;P
Johnny póki co zagrał w okołu 43 filmach , a Ty oceniasz go na podstawie 4 ?
Trochę to żałosne. Zapoznaj się przynajmniej z połową jego filmografii, a dopiero potem oceniaj. Poza tym jak ktoś już słusznie zauważył Johnny nie jest aktorem nowego pokolenia. Gra w filmach już od ponad 20 lat.
Poza tym on się nazywa Depp, a nie Deep.
nie tym tonem wazniaku, wyrażam tylko swoją opinie na temat Deppa i nic ci do tego.
"Poza tym on się nazywa Depp, a nie Deep. "
kurwa jak bym nie wiedział.
Skoro wiesz to czemu piszesz Deep ?
Po prostu irytują mnie tacy 'wielcy znawcy', którzy potrafią ocenić aktora tylko po kilku filmach. Jak już wspomniałam trzeba się najpierw zapoznać przynajmniej z połową filmów, żeby móc oceniać poziom aktora.
"Skoro wiesz to czemu piszesz Deep ?"
wiesz co to literówka, czy mam ci wytłumaczyc?
"Jak już wspomniałam trzeba się najpierw zapoznać przynajmniej z połową filmów, żeby móc oceniać poziom aktora."
Co najwyżej oglądne donnie brasco i jeźdźca a co ty myslisz, że nie mam innych spraw na głowie niz ogladnaie fimów z deppem. Pozatym aktora poznaje sie odrazu po kilku filmach jaki i jest jak gra czy posiada własny styl. Tak ogólnie dla mnie to Depp jest taki troche inny niz wszyscy, wkońcu sam kiedys przyznał w wywiadzie, że jest dziwakiem i że ubiera sie oryginalnie ale zarazem dziwacznie. Deppa nawet lubie tylko denerwują mnie tacy ludzie jak ty, slepo wierzacy w jego "geniusz". I pozatym nie cawaniakuj tak!
Nie cwaniakuję. Nie wierzę ślepo w jego geniusz bo prostu cenie go jako aktora i jako człowieka. Po prostu nie lubię kiedy ktoś wyraża opinie o czyimś kunszcie aktorskim po kilku filmach i tyle.
aha czyli tylko fanatycy powinni wyrażać swoje opinie i ci którzy oglądali wszystkie jego filmy. Już wszystko jasne.
nie fanatycy tylko ludzie, którzy wiedzą, że żeby kogoś ocenić trzeba się najpierw zagłębić się w jego twórczość, dowiedzieć się coś nie coś o danej osobie ...
no to podaj z 2 lub 3 filmy, które nie widziałem a naprawde warto zobaczyć, no to moze wtedy zmienie zdanie na temat deppa.
no i jeszcze widziałem dziewiąte wrota z jego udziałem film napewno lepszy od desperado 2 no i prezentuje poziom taki sam trójka wymieniona wyzej.
Cholera jasna, przestańcie się tak gryźć. Depp jest utalentowany, bardzo nawet - zresztą to jest zdanie znawców. Ale czy to oznacza że musi trafiać w gust każdego? Mozart też był utalentowany a nie znoszę jak nie wiem, za to Rachmaninow jest najlepszy na świecie - taki gust. A co do oceniania to zgadzam się z tym, że trzeba najpierw obejrzeć kilka filmów, żeby potem się wypowiadać. Chociażby z prostej przyczyny: każdy aktor ma na koncie mniej więcej tyle samo gniotów co super obrazów.
bo nie ma nikogo innego niż tandem Burton-Depp, gdzie ten drugi jedzie na garbie reżysera
jest niby jeszcze Terry Gilliam, ale on jest zbyt zwariowany i hardkorowy i Burton wraz ze swoją stajnią i nadwornym aktorem świetnie uzupełniają lukę przeznaczoną dla cukierkowych dziwactw (Del Toro też zbyt mroczny dla dzieci)..
ja lubię Deppa, ale nie szaleję za nim, bo to już trochę nuży.. tak jakby nie było innych aktorów, którzy mogliby zagrać wariatów i jednocześnie sądzę, że mało który zagrałby tak dobrze..
i uważam, że najgorzej idą mu role przeciętniaków, tak jakby bez tony pudru i odjechanej charakteryzacji bał się grać
to chyba najbardziej zakompleksiony aktor, który nie może sobie poradzić z tym, że jest diablo przystojny :|
"ja lubię Deppa, ale nie szaleję za nim, bo to już trochę nuży.. tak jakby nie było innych aktorów, którzy mogliby zagrać wariatów i jednocześnie sądzę, że mało który zagrałby tak dobrze.."
zgadzam się w 100%!!! dokładnie o to mi chodziło!
do @diana6echo. Jeżeli dla ciebie w takich filmach jak: Blow, Sekretne okno lub Marzyciel , Depp grał w odjechanej charakteryzacji to ja ci gratuluje postrzegania rzeczywistości.
czemu? Przecież stworzył coś niesamowitego. Jest genialnym aktorem, nikt nie potrafi strzelac takich min jak on. Nie oceniajcie go po obejrzeniu jednego czy dwóch filmów. Jego kreacja w Las vegas parano jest nie do pobicia. A Rozpustnik? Nie, wogóle o czym my tu mówimy. Jest nieziemsko utalentowany i tyle....
Wg mnie jeden z najlepszych współczesnych aktorów! Nie ma sobie równych. Każda jego rola była zagrana genialnie gdyż zwraca uwagę na szczegóły.
Jest genialny.A skoro ma na koncie 2 podobne role, to widocznie takie miały być.
O tych szczegółach słyszałam chyba w ,,Zza kamery'' odcinku o ,,Sekretnym oknie'', czy dobrze mówię?:-)
Proszę mnie nie atakować. Chciałem jedynie wyrazić swoją opinię na temat tego aktora, bo po to jest to forum. Z niektórymi ludźmi da się podyskutować o kinie i ludziach filmu, a z niektórymi niestety nie. Tych drugich proszę o szacunek i powstrzymanie się od głupich, niepotrzebnych komentarzy.
Dla ciebie + za kulturę osobistą. A co do tematu to czesto tak się zdarza, że aktorzy grają podobne charaktery w całkiem różnych filmach, a jest dlatego, że dobrze to robią. Jednak uważam, że nie można zaprzeczyć temu aby Depp był dobrym aktorem, być może jest trochę przeceniany, ale aktorem i tak jest dobrym. Ja go cenię za stworzenie postaci Jacka Sparrowa, a co tyczy się życia osobistego, to podoba mi się, że kiedy nie jest na planie siedzi cicho we Francji, jest dobrym człowiekiem i nie zachowuje się jak sławny, któremu woda sodowa uderzyla do głowy, tylko skupia się na aktorstwie. Może lepiej, że jest troszkę przeceniany niż niedoceniany. Poza tym, nikt nie jest idealny, pomyśl o tym. Dla mnie oraz także dla wielu innych ludzi jest jednym z najlepszych aktorów, o czym świadczą oczywiście liczne nagrody, które otrzymał.
jeżeli już mowa o 'takich samych' rolach to prędzej powiedziałabym o kapeluszniku z "alicji" i o willym wonce...
a gdzie człowiek który płakał, ed wood, marzyciel, sweeney todd, czy roux z "czekolady" ?
Ależ ja wcale nie powiedziałam, że wszystkie jego role są 'takie same'. PRIMO: napisane jest, że aktorzy częst grają w podobnych rolach; SECUNDO: nigdzie nie pisze, że wszystkie jego role są takie same.
Więc naprawdę nie ma się o co rzucać. :)
zgadzam się z Tobą w 100%. Tak jak wcześniej już napisałem Depp jest dobrym aktorem, ale niespecjalnie wybitnym. Co do życia prywatnego to też go podziwiam, że potrafi odseparować się od show biznesu i mieć dystans do własnej osoby.