Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 546 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Czytaliście krótką biografie Deppa zamieszczona na tym portalu? lubię tą stronkę, ale... Czytałam kilka biografii Deppa, wszystkie w wersji angielskiej i widziałam mnóstwo wywiadów i dokumentów z tym też aktorem. Myślę że to kwalifikuje mnie do wyrażenia swojego, nie zadowolonego zdania. Wszystkie fakty są poprzekręcane. Ja nie wiem czy to może jest problem z tłumaczeniem? zauważyłam też w kilku artykułach w magazynach filmowych podobne zjawisko...trochę to irytujące. Podobnie rzecz się ma Audrey Hepburn i Marlonem Brando. Niby fakty się zgadzają, bo podobne sytuacje miały miejsce, ale są zniekształcone. Podam może jakiś przykład. Deppa nie wyrzucili ze szkoły, tylko sam się wyrzucił - po kilku tygodniach chciał wrócić, ale dyrektor zasugerował mu żeby jednak postawił na karierę muzyczną. Depp nie skończył żadnej szkoły aktorskiej - odbył kilkumiesięczny kurs aktorski u kobiety, której imienia nie pamiętam. To nie dzięki filmowi "Pluton" 21 Jump Street zainteresowało się Deppem, to jego agentka wysłała jego zdjęcia za plecami Deppa - długo go musiała namawiać żeby w końcu się na to zgodził, a stało się tak dlatego że zawaliło mu się wszystko - kapela się rozpadła, rozwód z żoną. The Kids tylko raz supportowali Iggy Popa, Depp zakumplował się nim później, jak już był znany z ekranu itp. trochę mnie poniosło, podzro

goslawa25

To miej pretensje do uzytkownikow. Oni przeciez dodaja opisy..

użytkownik usunięty
Mada_gringo

A wszystko jedno. Kto by czytał pseudo biografie na fimwebie

goslawa25

Zgadza się, niestety materiały od użytkowników to niezbyt wiarygodne źródło informacji:)

goslawa25

Czyli to co jest pod każdym aktorem na górze napisane to materiały od zwykłych użytkowników?
Ja myślałam że ludzie którzy się na tym trochę znają robią nagłówki. Ja w sumie nie dawno zaczęłam tak sobie pobieżnie czytać te pseudo biografie i się przeraziłam. Mam strasznego świra na punkcie filmu, dlatego oglądam dużo wywiadów i dokumentów o ludziach kina. Nie uważam się za żadnego znawce, zwłaszcza że od niespełna dwóch lat jest to moją pasją, ale nawet na tym poziomie widzę te przekręty - aktor lub reżyser jedno mówi, a tutaj jest to przetłumaczone całkowicie opacznie, albo w ogóle zmienione. Uważam że to nie w porządku w stosunku do użytkowników, których kino naprawdę interesuje. Jak nie macie sprawdzonych informacji to nie wrzucajcie tego na stronę! Ciekawa jestem czy w Biografii Deppa w wersji polskiej, której jeszcze nie miałam okazji czytać, będzie podobnie, jeśli ktoś wie to piszcie, bo nie mam ochoty się zirytować po raz kolejny. Pozdrawiam.

p. s. znacie może jakieś inne portale filmowe, które są bardziej rzetelne? dzięki za wszelkie info.

goslawa25

Ja osobiście nie znam. Jeżeli nawet w książce podają plotki dementowane potem przez Johnny'ego w oficjalnych wydaniach To ja już nic nie wiem . Wiem natomiast że większość rzeczy to nieprawda.(pewno chroni swoja prywatność) Natomiast polecam oglądać jego wywiady . Należy jednak niektóre rewelacje z jego strony wziąć za żarty z dziennikarzy. Ponieważ Depp ma niebywałe poczucie humoru i nieraz wkręca dziennikarzy w swoje pomysły.:)))

MorganaBlackcat

Dementowane w oficjalnych wywiadach a nie wydaniach.

MorganaBlackcat

Ja właśnie do tej pory tylko oglądałam wywiady z Deppem, zresztą z wieloma innymi aktorami również. Dlatego kiedy z nudów przeczytałam co tutaj piszą to się tak poirytowałam. A tym nakręcaniem dziennikarze to jest dobre, uwielbiam jak to robi.Pozdrawiam

goslawa25

hm, a masz angielską wersję tej biografii Briana Robba? Można gdzieś dostać, chętnie bym przeczytała oryginał

hm, a możecie podać jakiś przykład gdzie wkręca dziennikarza? ;) bo chyba jestem głupia i nie zauważyłam nigdy, wiec może mam jakiś mylny obraz wierząc w to co mówi ;>

maga89

Ale On jest przeważnie szczery. Tylko jak mu ktoś zadaje głupie pytania to drze z nich łacha, nie znaczy że kłamie. Ale dobra przykład: wywiad promocyjny na temat "BLOW" w Londynie - nie pamiętam linku, wystarczy że wpiszesz Johnny Depp interview on Blow. Nie pamiętam dokładnie gdzie co i jak, ale jak chcesz mogę Ci zdrać i wysłać płytke z wszystkimi wywiadami z Deppem, tylko musisz mi podać adres na prywatnym. Trochę tego mam. Sama sobie pooglądasz i ocenisz. A jesli chodzi o książke, to czytałam ją w Anglii jakieś dwa lata temu, o ile oto był ten autor, kilka tych książek było. W każdym razie mam tylko jedna innego autora. pozdrawiam

goslawa25

Więc ja nie czytam bo tu dają wszystko jak leci niby sprawdzają i odrzucają ale robią to co chcą robić i dlatego nie należy się zbytnio tym przejmować.:)

MorganaBlackcat

Faktycznie nie należy się przejmować, tylko wkurza mnie coś takiego. Nie lubię być wprowadzana w błąd. Ja rozumiem, ktoś zakłada swój temat i pisze sobie tam co chce - jak się komuś podoba to tam wchodzi i dyskutują. Wtedy jest jasne że opinie, czy fakty są przekazane przez konkretną osobę i można wziąć na to poprawkę. A w tym przypadku, ja jestem najlepszym przykładem, wchodzi na stronkę świeżak, bo na przykład potrzebuje jakiś informacji, pisze prace o kinie powiedzmy - i co? delikwent, wiedząc że stronka jest w miarę szanowana, przyjmuje że fakty są sprawdzone. Tak nie powinno być!!! ja protestuje. To co jest na górze przy każdym filmie i aktorze powinno pochodzić z rzetelnego źródła. Ja się interesuje od niedawna kinem i chciałabym poszerzać wiedzę na ten temat. Myślę że jest nas więcej.
Nadal pytam o bardziej rzetelne stronki, jak ktoś zna.dzieki

goslawa25

To jest tak podajesz rzetelne źródło które jest sprawdzane przez osoby no które same nie wiedzą i muszą sprawdzać a dodają to co jest w sieci inne źródła ich nie interesują ...:) Wcale Ci się nie dziwie .:)))