Według mnie najlepsze to oczywiście Piraci z Karaibów. Niezłe śa też Dziewiąte Wrota i Sekretne Okno :)
Wszystkie filmy :) no może najsłabszy to Żona Astronauty bo w sumie to było praktycznie to samo co Adwokat Diabła :) jakoś tak mi się kojarzyło.
Wszystkie filmy z nim są dobre ;) Moja trójka ulubionych to: Sekretne okno, Z piekła rodem i Piraci z Karaibów.
Swietny był Donnie Brasco, a jego rola oczywiście znakomita, chociaż troszke w cieniu genialnego Pacino.
jeśli uważasz że najlepsze filmy z jego udziałem to "Piraci...", "Dziewiąte Wrota" i "Sekretne Okno" to chyba mało obejrzałaś... ;//
Ja nie ogladaam z nim tak dużo filmów, ale z takich poważniejszych to podobala mi sie "Czekolada", a z tych lzejszych "Piraci" i "Charli i fabryka czekolady". Pozdrowionka:**
w sumie podobały mi się wszystkie filmy ktore z nim dotąd widziałam. Ale najbardziej:
"Piraci z Karaibów"; "Czekolada" i chyba "Ed Wood" :)
ale malo jeszcze widziałam, niestety (bo, nie widziałam np. "Edwarda Nożycorękiego", "Marzyciela", "Dziewąte wrota"...)
ps. zapomniałabym o filmie "Charlie i Fabryka Czekolady" też fajny. w sumie podobały mi się wszystkie filmy ktore z nim dotąd widziałam
ja ogladałam: Plutona,Dziewiąte Wrota,Pirates 1&2 po pięć razy każdy, Blow, Marzyciela , Żone Astronauty, Charlie... , Jeździec bez głowy x2,Ed Wood, Arizone Dream x2, Na żywo, Las Vegas Parano, Sekretne okno, Rozpustnik, a wczoraj Don Juan'a DeMarco. jak dotąd -ale zmierzam do celu,czyli do oglądnięcia z nim wszystkich filmów:)Jeju- Don Juan DeMarco-jaki to jest romantyczny film i wspaniała hiszpańska muzyka mmm,słodycz:)-polecam..(aż miło mi się spało,bo oglądnęłam przed pójściem do łóżka...)
jutro ide do wypożyczalni po Donnie'go Brasco i Pewnego razu w Meksyku:D
mnie sie podobał każdy film,w ktorym grał:)uwazam,ze kazdy z tych 16stu,które widziałam do tej pory ma coś w sobie specyficznego,co go od innych odróżnia-i to mnie fascynuje,bo każdy ma swój odmienny charakter i wiem,że Johnny w wykreowanie każdej z ról włożył wiele serca,czątkę siebie,utożsamiał sie z każdym z bohaterów- to mnie ciekawi.Więc nie mogę powiedzieć ,że ten czy ten jest najgorszy albo najlepszy:)
nie wiem,może jestem dziwna,ale nawet "Żona astronauty" bardzo mi się podobał,choć tak wszyscy najeżdżają,że to kicha i beznadziejna fabuła:]I naprawdę bałam się Spencera Armacost'a,nawet samego jego spojrzenia ...
Wszystkie filmy z Johnny'm są ciekawe. Nie polecam tylko "Na żywo" strasznie oklepana fabuła, ale Depp jak zwykle bardzo dobry.
Najlepsze? Oczywiście "Piraci z Karaibów", "Marzyciel", "Sekretne okno", "Czekolada" no a kiedy oglądałam "Jeźdźca bez głowy" to się po prostu zakochałam...
Jak dla mnie najlepszy film to ,,Don Juan DeMarco". Nie dość że bardzo zabawany to jeszcze z głębszym sensem!! Po prostu świetny film ze znakomitą obsadą:D:D Jeżeli komus nie podobał sie ten film to musiał go po prostu nie zrozumieć!!:)
Według mnie wszystkie filmy z Johnnym są bardzo dobre,może tylko z wyjątkiem Charliego i Desperado. Tam nie ma prawdziwego Johnnego:) Ale inne strasznie mi się podobały:)Moje ulubione to: Co gryzie Gilberta Grape'a,Arizona Dream,Truposz i Człowiek,który płakał :D Resztę też bardzo lubię:D
Uwielbiam Deppa wiec wszystkie filmy z jego udzialem podobaja mi sie, jednak najbardziej lubie go w roli kp. Jacka Sparrowa w "Piratach z Karaibów", bardzo podobal mi ise tez film: "Co gryzie Gilberta Grape'a", Johnny gra tam takiego dobreago czlowieka... :)
Ale ogolnie wszystkie filmy z jego udzialem sa swietne :)
oczywiście Piraci z Karaibów, później Sekretne Okno, dobrze też wypadł w Marzycielu. (i podobała mi się jego rola w Desperado 2 - taki "macho" heh;)))
Wszyscy juz zapomnieli o genialnym "hotelu w Kurorcie"?dla mnie to najlepsza komedia z Johnnym ale niesttey nigdzie nie mozna jej zdobyc.
ja nie zapomnialam,ale nie ogladalam go jeszcze (tak jak wiele osob-dlatego o nim sie tu nie wspomina) ale spokojnie...probuje zdobyc ten film,musze-bo mam cel,czyli ogladniecie z nim all filmów:)pozdro
Coż najlepszy film z jego udziałem to:
"Blow"
"Las Vegas Parano"
"From Hell"
"The Ninth Gate"
"Donnie Brasco"
według mnie najlepiej grał w:
1. Piraci z Karaibów
2. Crybaby (cudownie, przezabawnie xD)
3. Don Juan deMarco
4. Jeździec bez głowy
5. Sekretne okno
6. Charlie i fabryka czekolady
oraz wiele innych. prawdemówiąc jest świetny w każdym filmie, w którym zagrał.
pozdrawiam fanów J.Deppa i Klaka ;*
Pominę wszystkim znanych "Piratów...". Polecam "Marzyciela", "Czekolada" (uwielbiam czekoladki;]) i "Blow".
Tak "Czekolada" jest słodka ;)
Zapomnialam jeszcze o filmie "Don Juan DeMarco". Też bardzo mi się podobał.
A, jutro oglądam "Marzyciela" :)
Nie znam filmu w którym by żle wypadł :P nawet jak scenariusz jest zbyt naciągany (Żona austronauty) to i tak nadrabia wdziękiem :P Bardzo podobała mi sie kreacja postaci w filmach "Jeżdzieć bez głowy",Piraci z Karaibów oraz Marzyciel :D nie widziałam jeszcze Crybaby :( ale nadrobie wszystko :]
ja powiem tyle ze bardzo szanuje i podziwiam aktrostwo deppa i podobaly mi sie jego wszystkie filmy ( no te ktore ogladalam to jednak nie wszystkie XD ale wiekszosc:)) ale jesli mam wybrac ten naj naj...to chyba bedzie to ten ktory przykuł ma uwage do johnnego czyli edward...mialam wtedy 8lat wiec trudno bylo mnie zaszkoczyc a tu prosze pan z nozyczkami zamiast dloni i bach uwielbiam go do tej pory (to juz 8 lat :)) pozdro dla fanow:*
1. Marzyciel, 2. Las Vegas Parano, 3. Truposz, 4. Donnie Brasco, 5. Dziewiąte Wrota, 6. Piraci z Karaibów, 7. Co gryzie Gilberta Grape'a.
Jak dla mnie to najlepszy film to "Edward Nożycoręki"-oglądałam go jak miałam około 7 lat ale jak dostalam ten film ostatnio na imieniny to az sie poplakalam ze szczescia.Fajny był tez "Marzyciel" i "Sekretne Okno" oczywiscie jak dla mnie bo wiadomo: są gusta i guściki. Pozdrawiam wszystkich serdecznie =)=)=)
niestety widziałam z nim dośc mało filmów, ale zdecydowanie na pierewwszym:
1. marzyciel
2. edward nożycoręki
3. czekolada
Według mnie w kolejności od najlepszego:
1. Jeździec bez głowy
2. Piraci z karaibów: Klątwa Czarnej perły
3. Piraci z karaibów: Skrzynia Umarlaka
4. Z piekła rodem
5. Marzyciel
6. Czekolada
7. Charlie i fabryka czekolady
8. Blow
9. Don Juan De Marco
10. Sekretne okno
11. Co gryzie Gilberta Grape'a
12. Arizona dream
13. Donnie Brasko
14. Odważny
15. Pewnego razu w Meksyku
16. Rozpustnik
17. Truposz
19. Dziewiąte wrota
20. Na żywo
21. Żona astronauty
22. Ed wood
23. Człowiek, który płakał
Chyba coś w tym stylu.;)
Wg mnie najgorszymi filmami, w których zagrał Johnny są: Cry-Baby, Rozpustnik i Blow. Najlepsze to Piraci z Karaibów 1 i 2, Jeździec bez głowy, Z piekła rodem, Edward Nożycoręki i Czekolada.
Najlepsze?? Chyba wszystkie z nim! Ale na pierwszym miejscu - Piraci. A później Marzyciel i Charlie i fabryka czekolady! Świetny aktor ;-)
edward nożycoręki, co gryzie...?, benny i joon (genialny i przezabawny :)) don juan de marco- of course, 9te wrota,jeździec bez głowy, czekolada :), blow (tylko czemy tam grała cruz?), from hell, marzyciel, secret window, i nie wam będą piraci :P upps pominęłam arizone dream i cry baby i ed' wood'a, wiem że trochę dużo ale widziałam prawie wszystkie i ciężko mi coś wybrać :(
ps. ma ktoś wakacje w kurorcie?
Dla mnie jego najlepszymi filmami były:
-Edward Nożycoręki
-Jeździec bez głowy
-Marzyciel
W każdym z tych filmów Depp zachowuje wyjątkowy tylko dla niego obraz postaci, którą kreuje...
Moim zdankiem nie znasz się. Najlepszy był w Piratach z Karaibów, Sekretnym oknie, Jeźcu Bez głowym i Zanim zapadnie noc.
Dla mnie absolutny nr 1 to "Co gryzie Gilberta Grape'a?". Tak przy okazji, to Di Caprio też tam chyba role życia zagrał.
Hmmm...trudno poowedziec o jednym filmie, ale mi osobiscie bardzo podobał sie film ,,Co gryzie Gilbert'a Grape'a". Film bardzo poruszjący i bardzo wczuałm sie w to co przeżywa Gilbert, a to za sprawą niezwykłego odtwórcy tej roli kim jest Johnny:)). Podobało mi się ,,Sekretne okno"- sceariusz bardzo dobry i niesamowicie zasakujący. Moim ulubonym filmem jest ,,Don Juan DeMarco". Mogłabym o tym filmie pisac godzinami ale odsyłam do mojej dosc krótkiej- jak na to co mogłabym na temt tego filmu opowiadać:P- wypowoedzi na forum tego film: http://www.filmweb.pl/topic/523174/Ej+bo+ja+juz+nie+rozumiem...czy+moze+mi+ktos+ wyjasnic....html
,,Piraci z karaibów"-a szcególnie druga część- tez byli niezgorsi ale ja osobiscie wolę filmy gdzie jest dialog jak w filmach Woody'ego Aleen'a( ma nadzieję, że nie za bardzo przekręciłam jego nazwisko:PP:)). Ale nie powiem, żebym się dobrze nie bawiał ogladając teb film. Niestety mój głos tutaj nie jest dość przeważający, bo nie zobaczyłam wielu filmów, które MUSZĘ zobaczyć( jak np.:, Truposz", ,,Rozpustnik", ,,Edward Nożycoręki", ,,Czekolada", ,,Benny i John", ,,Ed Wood", ,,Odwżny", ,,Z piekła rodem"). Tak więc wróce to tego forum jak obejrzę WSZYSTKIE dostępne filmy z Johnny'm:PP:)
Pozdrawiam:*
U mnie na półce stoją 23 filmy z Deppem..
Dla mnie Jego nazwisko gwaranrtuje, że film będzie dobry..
I są .. WSZYSTKIE!
Jako najlepszy wymienię "Odważnego".. Straszliwe emocje we mnie wywołał..
Miałam chyba przez tydzień dół i dziwne uczucie wyrzutów sumienia..
Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło!
A z filmów "milusich" (bez uszczerbku na zdrowiu emocjonalnym :) ) to "Czekolada" i "Sekretne Okno"..
Pozdrawiam!
U mnie na półce stoją 23 filmy z Deppem..
Dla mnie Jego nazwisko gwaranrtuje, że film będzie dobry..
I są .. WSZYSTKIE!
Jako najlepszy wymienię "Odważnego".. Straszliwe emocje we mnie wywołał..
Miałam chyba przez tydzień dół i dziwne uczucie wyrzutów sumienia..
Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło!
A z filmów "milusich" (bez uszczerbku na zdrowiu emocjonalnym :) ) to "Czekolada" i "Sekretne Okno"..
Pozdrawiam!