Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 672 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Może nie wszystkie fanki lubia go dlatego ze jest przystojny ale napewno większa część...tez go lubie jako aktora bo na meskiej urodzie sie nie znam ale bez przesady ze jest na 8 miejscu...zrozumcie ze to lista najlepszych a nie najprzystojnieszych aktorów...a zakładanie sobie stu kont zeby zagłosowac 10 na Deppa jest poprostu głupie, bezsensowne i chore...zaraz sie tu zaczną wypowiadac fanki ze lubia go tez jako aktora ble ble ble ciekawe czy znałyście go wczesniej niz zagrał w Piratach z Karaibów...moze wrescie pojdziecie po rozum do głowy ?

BradMan

Oh ale on jest zajebiście przystojny! Twarz ma po prostu piękną!

Koleś, zrozum, że TOP 100 to nie jest lista najlepszych aktorów, to jest wykaz jak plasują się od 1 do 100 pod względem swoich ocen. To jest internet tak to już wygląda. Możesz się z tym oczywiście nie zgadzać!

domarka

Znałam go nie wiedząc,że to Depp bo jako kilkuletnia dziewczynka nie interesowały mnie nazwiska aktorów.:)Edward Nożycoręki, Co gryzie Gilberta Grape'a,Żona astroanuty.To moje pierwsze zetknięcie się z Johnnym.
Ale przyznam,że zauważyłam go po piratach.Dopiero wtedy zaczęłam poznawać jego inne filmy i dziś mogę powiedzieć,że obejrzałam sporo filmów z jego udziałem. I jeszcze jedno nie rozumiem co jest złego w tym,że ktoś poznał go dopiero po piratach. Niekoniecznie musi to byc jak wy to mówicie "hot 13" która zakochana w Jacku zapomni o nim po kilku miesiącach równie szybko jak go poznała...
Nie rozumiem tego ataku na osoby,które przed piratami wogóle go nie znały.
Oczywiście są wyjątki,które szczerze mówiąc działają mi na nerwy pisząc posty w stylu "koffam cię Johnnuś". Ale to nie tyczy sie wszystkich, którzy poznali go dopiero w roli kapitana Sparrowa. Pozdrawiam!

domarka

podziwiam to co napisales....cóż znałam go prędzej,ale jack sparow jest najbardziej znana rola....mysle ze masz racje z tym glosowaniem.....jest to po prostu bez sensu

BradMan

A ja obejrzałam najpierw Piratów i olałam ten film i Deppa;P w ogóle nie zwróciłam na niego uwagi. Film mi się podobał ale nie wczytywałam się kto tam gra itd. Deppem zaczęlam się interesować po Czekoladzie;P:) I dopiero odkryłam że w Piratach to był on;P uważam że jest świetnym aktoremktóry potrafi wcielić sie w każdą rolę i uważam że twoja opinia jest dziwna. Nie znasz wiekszosci ludzi z FW a mimo to piszesz takie posty. i po co? każdy wie że to lista najlepszych aktorów i własnie dlatego tam jest Depp;P jest dużo przystojniejszych aktorów ale są niżej;P Depp po prostu jest świetnym aktorem i nawet zagranie słupa telegraficznego nie byłoby dla niego problemem;P teraz jeszcze tylko czekam aż Depp w końcu dostanie Oscara. Pozdrawiam i życze mniej takich komentarzy w imieniu ogólu bo nie lubię jak ktoś wypowiada się za mnie i mówi co myślę:)

alien_2

zagranie słupa telegraficznego nie było by problemem dla mroczków...wiem wiem on jest aktorem bardzo dobrym i dlatego znajduje sie na tej liscie...ale jest wiele aktorów którzy powinni byc wyzej od niego a nie są tylko dlatego ze walicie 10 deppowi z roznych kont i tylko czekacie az wjebie sie na 1 miejsce...a chyba nie po to jest taka lista...ma byc ocena obiektywna a nie ze walicie 10 dlatego ze jest przystojny...czemu innym aktorom nie walicie 10 ? tylko jemuu ? nie mowie ze deppa nie lubie a nawet go cenie ale to zaczyna byc nudne i jest w tym wszytskim juz lekka przesada....

BradMan

jakoś tak agresywnie podchodzisz do tematu. mnie Depp z wyglądu nie podoba się wcale, ma taką (i proszę bez odzewów, że jestem dziwna albo chora psychicznie!) NIEMĘSKĄ twarz. za to wykreował postać Jacka Sparrow najlepiej ze wszystkich aktorów, jakich znam. NIKT nie zrobiłby tego równie doskonale, co on. A to raczej znaczy, że podoba mi sie jego gra. ale, oczywiście, pewnie Ty wiesz lepiej co się komu podoba w osobie.

druga sprawa: co to znaczy, że ktoś sobie zakłada 100 kont i głosuje 100 razy na Deppa?? ja nie wiem, komu przy zdrowych zmysłach w ogóke przyszłoby coś takiego do główki.

no i strasznie ciekawa jestem, cóż to za wielu innych aktorów powinno się znaleźć wyżej od Deppa. podałabym tu parę nazwisk, które, jak mi się wydaje, by Ci pasowały, ale nie będę złośliwa.

ja najbardziej lubię Deppa za kreację Jacka Sparrow oraz za kreację Pana Wonki. "Charlie And The Chocolate Factory" to jeden z niewielu moich naprawdę ulubionych filmów i słysząc, że powstaje remake miałam bardzo wiele wątpliwości. ale muszę przyznać, że Depp świetnie sprawdził się w tej roli. i chwała mu za to:-)

rory_5

cholera, ależ się zagalopowałam w temacie Deppa, że mi zamiast "Willy Wonka And The Chocolate Factory" z '71 wyszło "Charlie And The Chocolate Factory":-D

przyznaję się do błędu i biję w pierś!:-D

BradMan

Ja cię koleś nie czaje;P dużo więcej osób ma u mnie 10 i nie mówię że Depp koniecznie musi być na 1 miejscu bo dla mnie ten ranking nic nie znaczy;P mam elegancko jedno konto atu trafi się jakis frustrat i myśli że pojął rozumowanie wszystkich ludzi. lecz się;P

BradMan

Myślę, że jesteś w błędzie. Na pewno jest dosyć spora grupa fanek SAMEGO wyglądu Johnny'ego, ale tak jest w przypadku KAŻDEGO atrakcyjnego aktora. A wydaje mi się, że jednak większość ceni Go zarówno za urok jak i za niezwykły talent aktorski. Moim zdaniem jest świetny i kocham go ODDZIELNIE za wygląd, a oddzielnie za aktorstwo. Podczas filmu myślę, jaki to wspaniały aktor, a gdy oglądam zdjęcia albo wywiady, zwracam szczególną uwagę na walory estetyczno-wizualne. I już. A co do "Piratów..."Wiem, że Johnny właściwie dzięki roli Sparrowa zaistniał, bo to jego jedyny komercyjny film na taką skalę, ale moim zdaniem-nie jest to najlepsze wcielenie Dżonego i ma strasznie, strasznie dużo lepszych filmów.

Szkocka

wg mnie klasę ma Anthony Hopkins. po prostu reżyserzy się o niego biją. Depp też jest ok, występuje w fajnych filmach.

Szkocka

Ja tam przyznaję że najpierw obejżałam piratów! Potem zaczęłam oglądać inne film z nim w roli głównej, i uważam że zasługuje na TOP 10 i ze względu na aktorstwo i ze względu na urodę! Poza tym na TOP 100 liczy się popularność, czyli po prostu całokształt aktora! I jego umiejętności i wygląd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Majus_5

Po pierwsze- to jest indywidualna sprawa każdej osoby jaką daje ocenę i nikt na pewno nie podporządkuje się Tobie, bo ty założyłeś temat i wygłosiłeś mówkę o tym jacy to są głupi Ci użytkownicy Filmwebu. Po drugie nie mierz wszystkich jedna miarą i nie myśl, że każda nastolatka ma sito w głowie a w majtkach mokro na widok Deppa. Uwierz mi- ja też jestem jego fanką i jestem nastolatką, a widziałam już 16 jego filmów. Piratów lubię, za to, że są filmem rozrywkowym ale nie dałam 10 Johnnnemu tylko za Jacka Sparrowa. Nie wiem jak inni, ale moim ulubionym filmem z Deppem jest Ed Wood. A nawet gdyby ktoś dał Johnnemu 10 za wygląd- czy jest w tym coś złego? Coś się zmieni na świecie od tego? Naprawdę głupi ranking wart jest zakładania po raz 100 tego tematu? Zresztą, zakładajcie sobie co chcecie, to forum jest już i tak dość popieprzone...Pozdr!

BradMan

Jesteś w błędzie Johnny ma coś w sobie ale jest wiele facetów o wiele przystojniejszych od niego a większość lubi go za jego genialną grę aktorską zwłaszcza za jego boskie miny z jeźdźca bez głowy i z piekła rodem jestem jego wielką fanką i mam wszystkie jego filmy a sławę i popularność przyniósł mu Edward nożycoręki i z tego filmu większość go zna

aguniant

taaa jasneeee ciekawe czy jakby wyglądał jak jan maria rokita czy tez byscie dawały mu same 10 i czy byscie sie wogole nim interesowały...?
wiem ze nie musicie mi sie tłumaczyc ale zadajcie sobie podobne pytanie...

BradMan

nie zapszecze że jest zabójczo przystojny jednak lubię go nie tylko za piratów(nie był to też pierwszy film w którym go widziałam): był świetny w "Edwardzie Nożycorękim", "Czekoladzie" i wielu innych a w piratach też był zresztą cudowny - każdej roli daje coś magicznego. i 8 miejsce WCALE nie jest za wysokie jak dla niego. a nie uważasz że przesadą jest to że megan Fox (czy jak jej tam) jest na 6 miejscu wyprzedzając Toma Hanksa I Johnny'ego Depp'a??? TO JEST PRZESADA!!!

Oczywiście to tylko moja opinia a podobno o gustach się nie dyskutuje więc...właśnie:)

Ale wg. mnie 8 miejsce naprawde nie jest przesadą. Ale takie zakładanie paru kont jest głupie bo to powinna być uczciwa yyy"walka gigantów":D

Buziaki dla wszystkich fanów:*

BradMan

Ja się szczerze przyznaję, że po raz pierwszy zauważyłam go w Piratach. Pomijając fakt, że chyba z trzy miesiące u mnie przeleżał zanim się za niego zabrałam. I na dodatek moja siostra miała uszkodzoną płytę i film działał tylko do połowy :-) A potem zaczęłam się interesować Johnnym Deppem. Staram się wiedzieć co się u niego dzieje, wyszukuje jego fotki, oglądam filmy, zbieram plakaty itd. itp... Teraz oglądnełam już, a raczej dopiero 15 filmów z nim. Uważam, że jest świetnym, utalentowanym, oryginalnym oraz przystojnym aktorem. Wątpię w to, że kiedykolwiek to się zmieni. I przy okazji: jestem nastolatką i byłoby mi bardzo miło, gdyby większość przestała pisać o wszystkich nastolatkach, że są głupie. Oczywiści są przypadki beznadziejne, ale jest też wiele naprawdę inteligentnych osób. W ten sposób tak jakby ich obrażacie. Choć mam wrażenie, że to i tak nic nie zmieni. pozdrawiam

BradMan

PROSTE: On zasługuje na 1 miejsce. Nawet gdyby nie był tak urodziwy, a ja nie wiem co Ci w tym przeszkadza, że jest tak wysoko w rankingu, widocznie tych których uważasz za "lepszych" aktorów wcale takimi nie są. A jak Ci coś nie pasuje to też sobie załóż 100 kont i spróbuj wybić tamtych "lepszych". To jest moje własne zdanie na ten temat.

domi888

Nie przesadzajmy. Są lepsi od Deppa. A tak w ogóle nie ma sensu się na ten temat spierać bo i tak nigdy nie dojdzie do porozumienia. Każdy ma swoje gusta,swoje zdanie. A zakładanie 10 kont tylko po to zeby ulubiony aktor był wyżej w rankingu jest zwyczajnie głupie.

BradMan

No dobra, przyznaję, zainteresowałam się Johnny'm dopiero po obejrzeniu "Piratów...", jako Jack Sparrow wyglądał naprawdę uroczo. Ale od tej pory minęło już parę lat, a ja nadal go lubię i wątpię czy by tak było gdybym go ceniła tylko ze względu na urodę... Poza tym nie ograniczyłam się tylko do "Piratów", kiedy jest taka okazja staram się oglądać Deppa w innych rolach żeby móc trafniej ocenić jego zdolności aktorskie. Poza tym wydaje mi sie, że wystawianie ocen jest indywidualną sprawą każdego użytkownika. Nie zapominajmy również, że człowiek jest tylko człowiekiem, często zdarza mu się działać pod wpływem emocji. Tom Hanks też ma u mnie 10 chociaż coraz częściej o nim słyszę, że niby schodzi na psy... No ale trudno, ja mojej oceny nie zmienię, zbyt mocno mi się kojarzy z różnymi pięknymi filmami, podczas których uroniłam niejedną łzę. Pozdrawiam. ;-)

BradMan

Aha i sorry, ale skoro dajesz "10" Davidowi Beckhamowi albo Danielowi Radcliff'owi to zaczynam myśleć, że masz 13 lat tak jak w Twoim nicku. Oczywiście nie zabraniam Ci, głosuj jak chcesz, każdy ma przecież swoje zdanie. Pozdrowienia.

domi888

tak sie składa ze 13 w nicku to dzien moich urodzin ktore padaja na 13 stycznia...w ostatnie urodziny ochodziłem 19...ale nie o mnie mowa w tym temacie...eee tam kiedy to było jak dawalem 10 tym dwom osobom...a ostatnio nie oceniam nikogo bo jak patrze na to całe TOP to widze ze takie głosowanie nie ma sensu...a z tym głosowaniem z kilku kont to bez jaj...moze by tak troche uczciwej walki...ale widac ze ty tez oceniasz z kilku kont skoro innym to proponujesz i nie widzisz w tym niczego głupiego...uwazam ze depp zasługuje na wysokie miejsce w TOP 100 ale nie na 8...bez przesady...a to ze megan fox jest tak wysoko zostawie bez komentarza bo według mnie ktos taki na niego nie zasługuje...domi888: On zasługuje na 1 miejsce. Nawet gdyby nie był tak urodziwy...chyba kpisz...napewno bys na niego nie głosowało gdyby nie wygladał tak jak wygląda...byłabys chociaż szczera...ejj daj spokój bo zaczynam myslec ze jednak z fankami Deppa nie dzieje sie dobrze...

BradMan

a więc po co wypowiadasz się w temacie, który uważasz za pozbawiony sensu? może stwórz inny wątek, coś bardziej sympatycznego, a nie taki anty i w nastroju "ludzie są durni, tylko JA znam całą prawdę i tylko prawdę"

a odnośnie j.m. rokity - wierz mi, gdyby tak wyglądał a grał tak jak Depp też dałabym mu 10. sztab stylistów zrobiłby z rokity zajebiście wyglądającego mężczyznę w kwiecie wieku, z takim naturalnym ryjem za długo w Hollywood by się nie ostał...

kurczę, a miało nie być napastliwie - cóż, jak Kuba Bogu...:-]

rory_5

Depp zasługuje na pierwsze miejsce na tej liście. Jest aktorem tak genialnym, ze oglądając go, sama się dziwie, ze tak można zagrać. On tak na prawdę w każdym filmie jest kimś innym, każda postać jest inna, nie wielu aktorów potrafi tak zagrać, żeby ich kolejni bohaterowie byli zupełnie rożni.

lizzie

Gdybym lubił go ze względu na przystojność, to trochę nie zgadzałoby się z moją orientacją. Lubię go za profesjonalizm, podejście do pracy, to że nie ma swojego jednego stylu grania, w każdym filmie jest inny (no, pomijając trylogię "Piraci z Karaibów", ale mimo takiego samego odtwarzania roli, był wciąż świeży).

Mr__Pink

Jak już ktoś tu wcześniej napisał, uważam, że uroda Johnny'ego wcale nie jest powodem do tego,żeby wątpić w jego umiejętności. Nie ukrywajmy,że jest sporo "fanek ", które obejrzały "Piratów" i następnego dnia okleiły swoje pokoje plakatami Deppa, ale to nie znaczy,że ludzie, którzy naprawdę się nim interesują i oglądają jego filmy ze względu na świetne aktorstwo nie mogą być jednocześnie wielbicielami, a w większości pewnie wielbicielkami :) jego urody. Osobiście cenię Deppa za dwie rzeczy: mistrzowską grę i niecodzienne umiejętności oraz za wyjątkowo atrakcyjny wygląd :)

Mr__Pink

No dobrze, ale to twoje zdanie, że nie zasługuje na to 8 miejsce, chyba nie uważasz, że tylko ty masz racje, co? ;) Lepiej powiedz konkretnie kto wg. ciebie powinien znaleźć sie na miejscu Deppa zamiast mówić, że są inni, lepsi.
Ja zaczęłam go uwielbiać chyba od 5 klasy podstawówki, z ojcem zawsze wypożyczałam filmy (z resztą dalej to robie) i razem z tym rosła moja fascynacja filmem. Pamiętam jak z nim rozmawiałam oglądając Sleepy Hollow, o tym świetnym aktorze, który potrafi się tak świetnie wcielić w każdą role itp. itd. Od tego mniej więcej momentu. Moim zdaniem jak najbardziej zasługuje na miejsce w pierwszej 10, za to, że potrafi się tak świetnie wcielić w każdą graną przez siebie postac i za to, że wybiera niebanalne role.. no, za całokształt po prostu. Ładny pyszczek to on ma, ale na pewno nie dla tego jest w tej 10.
Zapamiętaj, że nie każdy ma takie zdanie jak ty, więc nie ma sie co oburzać. Rozumiem jakby na jego miejscu znalazł sie aktor, który jest po prostu przystojny i średnio gra.
Wszyscy, którzy dali 10 Deppowi, dali je mu tylko dlatego, że jest przystojny? Posłuchaj sam siebie albo raczej poczytaj. I skąd w ogóle taki pomysł, z tymi fankami co zakładaja kilka kont żeby na niego zagłosować?
Btw. to brzmi troche jakbyś miał kompleksy :E Sam tytuł "Lubicie go tylko dlatego że jest przystojny..." Pardon, ale tak pomyślałam juz jak tylko zobaczyłam sam tytuł tematu :D

BradMan

PO ra zpierwszy widziałam 'Na Żywo' ,ale nie wiedziałam że gra tam Depp x) Zwrociłam na niegu uwagę w "PIratach" (dzięki przyjaciółce). On JEST ZABÓJCZO przystojny. Dodaj do tego jego kunszt aktorski, humor i świtne miny ,a otrzymasz gościa zasługującego na miejsce w TOP10. A miejsce 8 wg mnie jest dla niego za miskie ,jeśli wziąść pod uwagę cholerny talent. Drugiego takiego aktora nie było i nie bedzie - zaprawde powiadam wam :)

Kentucky_3

no według mnie przed Deppem powinien byc: Brad Pitt, Bruce Willis, Sean Connery, Gary Oldman i wtedy Depp juz jest poza TOP10...
jak byscie miały na mnie nalatywac to zauwazcie ze napisałem "według mnie"

pozdro

BradMan

Zgodzę się co do Oldmana.Wg. mnie jest geniuszem;) Nawet większym niż Depp ;P Mimo,że Johnny'ego też uważam za niezłego aktora;)

Kentucky_3

W sumie czy jest taki zabójczo przystojny... Co do reszty zgadzam się w 100% Bo faktycznie Depp jest niesamowitym aktorem. Coś w nim tylko jest takiego (no czasami to po prostu jego wygląd, jak na przykład w ,,Piratach...", a czasami pojedyncze wydarzenie, jak w ,,Jeźdźcu bez głowy" gdy Icabod, czy jak mu tam było, mdleje na końcu) że nie mogę powstrzymać śmiechu. A jeśli chodzi o tą jego ,,niezwykłą urodę" to... Ktoś wcześniej napisał, ze ma trochę ,,NIEMĘSKĄ URODĘ". W sumie mogłabym sie z tym zgodzić. Ja osobiście Deppa kiedyś NIELUBIŁAM. W ,,Piratach..." nie zrobił na mnie specalnego wrażenia, potem obejrzalam kilka starszych filmów z nim i uznałam, ze jest po prostu bardzo dobrym aktorem. No ale według mnie to on też ogólnie jest miły jako człowiek. Nie wiem, czy słyszeliście, kiedyś, jakoś tak ostatnio w ,,Dzień dobry TVN" był wywiad z Olivierem Janiakiem (bo on z Johnnym przeprowadzał wywiad) i mówił, że Depp jest niesamowicie sympatyczny, nikogo nie udaje, jest swobodny, nie kryje, że kiedyś z nim bylo różnie, ale, ze teraz jest ok. No i oczywiście ta sprawa z Lily-Rose. Po prostu ogólnie uważam, że Depp jest super. :D

nooooooooooooo

Emilson, wypisałeś czterech aktorów i powiedziałeś, ze po nich może być Depp, ale poza dziesiątką. Ale gdyby był za nimi miałby 5 miejsce xD To się zdecyduj czy za nimi, czy poza TOP10 xD

lizzie

I co do Brada Pitta bym się nie zgodziła. Moim zdaniem jest gorszy od Deppa...

BradMan

Zauwazylam go po filmie ,,czlowiek ktory plakal" trzeba przyznac jest przystojny i z tego co czytam naprawde fajny ale przeciez kazdy widzi to jak on gra malo jest aktorow tak wszestronych jak on, wierze ze duzo ofanow uwielbia go nie tylko za wyglad.POZDR

eellzzaaaa

TO jest już katastrofa żeby ten aktorzyna był na 8 miejscu,opamiętajcie się dziewczyny bo to lista najlepszych aktorów a nie średniej klasy.

PATOLOGIA458

Dla mnie katastrofą jest, żeby na 6 miejscu był ten cały Dempsey... A Johnny jest dobrym aktorem.

nooooooooooooo

lizzie...zrozum ze chodziło mi o to ze gdyby ci aktorzy znalezli sie przed Deppem to Depp by wypadł z TOP10...wypisałem tych ktorzy są za Deppem a według mnie powinni być przed nim...a skoro jest 8 a przed nim znalazłoby sie jeszcze tych 4 aktorów to byłby 12...zrozumiałas?

BradMan

trochę krzywdząca jest Twoja wypowiedź.
Nie wszyscy tutaj są słit, i nie powrónuj nas do Pussycat.

zuzins

Emilson, zrozumiałam xD Ale bardziej tego pokręcić już nie mogłeś xD

lizzie

A bez kitu, kim jest ten Dempsey i co on w ogóle robi na 6 miejscu? Kto jak kto, ale on na pewno nie powinien się tam znaleźć...

lizzie

Nie lubię ludzi takich jak Dempsey. Tzn, no, owszem, są wyżej od niektórych, ale tylko dlatego, że, no ... ZOBACZCIE ILE ON MA GŁOSÓW!!!! CHYBA Z 1000!!!! Głosują na niego jakieś głupie panienki, które go widziały w dwóch filmach i uważają , że jest taki super(PRZECZYTAJCIE COKOLWIEK Z WYPOWIEDZI NA FORUM! TO ISTNE ZAŚMIECANIE STRONY!)

BradMan

Nie bądź zazdrosny. Depp to świetny aktor i gra w bardzo nietypowych filmach. I proszę nie pisać żadnych głupot, że niby w piratach zyskał sławę. Jego wsześniejsze role też są super.

BradMan

Poza tym nie odbiła mu sława jak niektórym polskim "GWIAZDOM" i za to chociażby należy mu się 1 miejsce:-D

ba_bunga

zgadzam sie z poprzednia wypowiedzia taka kasia cichopek to juz na uczelnie chodzi w okularach zeby nikt nie mogl ogladac jej pieknej i slawnej twarzyczki.Poraszka

ba_bunga

ja tam mowiłęm ze wiekszosc go poznała po roli w Piratach :D ale ja go poznałem w Jezdzcu bez głowy :D to chyba nawet 1 film który z nim obejrzałem:D dobra :D mozna skonczyc ta dyskusje:D

BradMan

Nie można pomijać tego, że Johnny Jest przystojny, ponieważ to czysta prawda! On jest wściekle przystojny!!!
Ale masz rację Johnny to przede wszystkim aktor, ale DOSKONAŁY AKTOR. Myślę, że każdy to widzi, wystarczy obejrzeć kilka filmów w których grał. Potrafi doskonale wcielić się w każdą rolę, to czyni go wielkim. Ja poznałam Johnny'ego na długo przed Piratami, w "Jeźdźcu bez głowy", zachwyciłam się i od tej pory jest to mój ulubiony aktor :)

Elanor

emilson13 jak czytam Twoje posty to odnoszę wrażenie ze jesteś jakiś zakompleksiony(bez urazy), bo zachowujesz sie jak 15 latek którego dziewczyna jest zakochana w Deppie i teraz Ty musisz udowodnić wszystkim że on nie jest "fajny"
Zacznę od początku...
Twierdzisz że Depp nie zasługuje na 8 miejsce w tym rankingu, to ja powiem Ci, że moim zdaniem on jest jednym z najbardziej niedocenianych aktorów. Czy Ty naprawdę oglądałeś z nim jakieś inne filmy niż "PzK"? Ja oglądałem bardzo dużo filmów Deppa,na pewno kilkanaście i powiem Ci zupełnie szczerze, że tylko "Na żywo" nie przypadło mi do gustu.I nie uwielbiam Depp za to, że jest przystojny(mimo, że jestem facetem to muszę mu to przyznać), ale dlatego że jest GENIALNYM aktorem. Potrafi zagrać dosłownie wszystko, jest niesamowicie wszechstronny,często dostaje schizowate role, ale nigdy nie dal sie zaszufladkować!
I błagam nie pisz, że Brat Pitt jest od niego lepszym aktorem, bo to po prostu sie nóż w kieszeni otwiera!! To takie samo porównanie jak Harry Potter vs. Trylogia Tolkiena.. Bruce Willis też plasuje sie za Deppem,bo w wielu filmach gra BARDZO podobnie. Gary Oldman ok. to jest akurat gość, nie mówię, że sam bym go umieścił przed Deppem ale rozumiem, że ktoś może go cenić bardziej. A Sean Connery...hmm myślę ze gdyby nie Bond to byś go nawet nie znał.. ale kurcze, on ma coś takiego w sobie co
widzowie kochają...
Przepraszam z góry za błędy, ale sami zobaczcie która godzina..mam nadzieje, że mi wybaczycie.

patrycek7

Patrycek, zgadzam się z Tobą prawie we wszystkim(ale to już, drobnostki, nie będę wymieniać:P). Wiele osób niesłusznie uważa, że Deppa lubi się za to, jak wygląda. Owszem, jest jednym z najprzystojniejszych facetów, jacy chodzą po tej ziemi, ale nie w tym rzecz. Ten aktor potrafi wprowadzić taki klimat do każdego filmu, na którego planie się znajdzie, o jakim wielu innych(aktorów) mogłoby tylko pomarzyć. Każdy jego uśmiech, mina czy kwestia wyrażają wielkie zaangażowanie i wczucie w rolę, jaka by ona nie była...

BradMan

Myślę, że pierwszy film jaki z nim oglądałam to "Na żywo" i "żona astronauty", "Czekolada" - te w każdym razie pamiętam najbardziej. Jednak wiadomo, że zauważyłam go dopiero w Piratach, jak zapewne większość.
Mimo wszytko nie oceniałam go po wyglądzie, gdyż jest przystojny itp. tylko po grze. Może się nie znam na tym, ale nigdy nie miałam do nich zastrzeżeń, a jak gra to nie w byle czym i nie byle jak. Dopiero niedawno miałam okazje go obejrzeć w filmach takich jak: "Edward Nożycoręki", "Blow", "Charlie i Fabryka czekolady", "Marzyciel", czy też w wczoraj "Benny i Joon".

BradMan

Deppowe filmy oglądam od dośc dawna, choć przyznam, że niełatwo się przekonałam do tego aktora. Nie wiem dlaczego, ale długo jakoś do mnie nie 'przemawiał'. Jednak stopniowo polubiłam jego charakterystyczny styl gry, umiejętności, doceniłam odwagę w dobieraniu ról, nieraz dziwnych, ale zawsze różnorodnych.. krótko mówiąc, zaczęłam go cenić jako Aktora. A tu nagle ostatnio Depp przerzucił się na hollywood. Masz ci los, akurat jak wreszcie go polubiłam;) Gdzie te piękne czasy "Edzia nożycorękiego", "Gilberta Grape'a" czy "Benny i Joon".. ech;0 Teraz nudna komercha - "Piraci", "Fabryka czekolady".. :(
Czuję się usprawiedliwiona, jeśli chodzi o sympatię na tle wyglądu. Owszem, Depp jest śliczny, ładny... no tak.. ale jakoś mi się nie widzi;) Po prostu jest sympatyczny i nic więcej. Choć rozumiem, jeśli ktoś się nim zachwyca, ale nie biorę w tym udziału;) Głosowaniem nie przejmuję się od bardzo dawna, więc luźnym zwisem mi powiewa, na którym miejscu jest JD na jakimś portaliku w kraiku w środku Europy. Co to ma za znaczenie, nawet jeśli ktoś zakłada sobie 10 kont do głosowania? Niech się dzieci bawią, co Ci szkodzi, a my sobie oglądajmy Deppowe filmy bez użalania się na rankingi..
Od dawna uważam, że sztuka filmowa czy aktorzy nie dają się ujmowac w tabelki i cyfry, stąd też ocenianie filmów typu 8/10, 60%, rankingi popularności uważam za durne w stopniu niewyobrażalnym.
pozdrawiam fanów talentu Johnny'ego, a także fanów wyglądu Johnny'ego;) i wszystkich pozostałych:)

krikra_2

emilson13 jak czytam Twoje posty to odnoszę wrażenie ze jesteś jakiś zakompleksiony(bez urazy), bo zachowujesz sie jak 15 latek którego dziewczyna jest zakochana w Deppie i teraz Ty musisz udowodnić wszystkim że on nie jest "fajny"

Hehehehehe :D dobre :D ale nie mam dziewczyny...a o tak nie musze nikomu niczego udowadniac :D

Piraci z Karaibów: Na krańcu świata
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
Charlie i fabryka czekolady
Marzyciel
Rozpustnik
Sekretne okno
Pewnego razu w Meksyku: Desperado 2
Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
Blow
Czekolada
Żona astronauty
Jeździec bez głowy
Las Vegas parano
Odważny
Donnie Brasco
Don Juan DeMarco
Ed Wood
Co gryzie Gilberta Grape'a
Benny i Joon
Edward Nożycoręki
Beksa

eee no wiec tak...to sa filmy ktore z nim obejrzalem wiec CHYBA jest tu wiecej filmów niz tylko PzK...ale może sie mylę...wiec mam prawo wypowiedziec swoje zdanie na temat Johnnego :)

PozdrO