Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 672 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Może nie wszystkie fanki lubia go dlatego ze jest przystojny ale napewno większa część...tez go lubie jako aktora bo na meskiej urodzie sie nie znam ale bez przesady ze jest na 8 miejscu...zrozumcie ze to lista najlepszych a nie najprzystojnieszych aktorów...a zakładanie sobie stu kont zeby zagłosowac 10 na Deppa jest poprostu głupie, bezsensowne i chore...zaraz sie tu zaczną wypowiadac fanki ze lubia go tez jako aktora ble ble ble ciekawe czy znałyście go wczesniej niz zagrał w Piratach z Karaibów...moze wrescie pojdziecie po rozum do głowy ?

BradMan

Prawo do wypowiedzi na temat Deppa ma każdy , bo jest on osobą znana.
Jeśli oglądałeś wszystkie te filmy które wymieniłeś to spoko, zastanawia mnie tylko jedno. Mówisz że do fanów Deppa nie należysz a mimo to oglądałeś
dość dużo jego filmów, a niektóre z tych pozycji to film, które ogląda sie TYLKO dla Deppa. Już pisze do czego zmierzam, chodzi mi o to, że jedyne komercyjne filmy Deppa to "PzK"(no może jeszcze ze 2-3 bym wymienił), i masz racje, że jest MASA ludzi którzy oglądali "PzK" i tylko dlatego uważają Deppa za super aktora,a nie oglądali z nim innych filmów gdzie zagrał o niebo lepiej! Ty wymieniłeś właśnie takie film, to np. "Edward Nożycoreki"(dla mnie mistrzostwo),"Blow","Jeździec bez głowy","Sekretne okno", jeszcze wiele wiele innych. Moje pytanie jest takie:
Czy nie dostrzegasz jego talentu czy po prostu nie chcesz go dostrzec?
Może po prostu preferujesz inne kino ?
Bo jeśli nie lubisz Deppa to na większości filmów jakie wymieniłeś musiałeś sie okropnie męczyć, a mimo to oglądałeś kolejne filmy z jego udziałem.
A może to jest tak, że Ty go lubisz ale jesteś sfrustrowany zachowaniem tych "gorących 13-nastek" i to właśnie zachowanie Cię do niego zniechęca?
Nie chce, żebyś pomyślał ze w jakiś sposób Cię atakuje bo tak nie jest!

BradMan

Widziałam wystarczająco dużo filmów z Deppem aby stwierdzić iż jest on bardzo dobrym aktorem. Choć przyznaję, że masz trochę racji iż istnieją fanki, które dodają jego filmy do ulubionych zanim ukażą się w kinie, zakładają konta by na niego zagłosować itd. ... ja do takich osób naszczęście nie należę... PzK nie był pierwszym i jedynym filmem w jakim go widziałam. Mam na obronę m.in film "Benny i Joon" w którym moim zdaniem Depp zagrał świetnie i pokazał na co go stać, "Czekolada", albo chociaż "Marzyciel" za rolę w tym filmie Depp dostał nominacje do Oscara więc chyba coś w tym jest...

krikra_2

depp jest niebywale przystojny,ale kurcze blaszka jesgo talent aktorski nie ma sobie rownych,kazdy film potrafi zaczarowac swoja osoba.ja za kazdym arzem odnosze wrazanie ze jest ta postacia ktora gra,tyle autentyzmu w jego kreacja ze widzowie chyba zapominaja o realnym swicie.mozliwe ze jest niedoceniony,jednakze on sam wybieral role dosc "dziwne" nie przynoszace slawy,unikal komercyjnych produkcji,szedl zawsze swoja droga.nie ma co go porownywac do Ala Pacino,Marlona Brando czy Seana Connery gdyz to jest AKTOR MŁODSZEGO POKOLEBNIA i do mistrzow aktorstwa ma niebywaly szacunek i pragnie im dorownac,ucząc się od nich

BradMan

Ja mu dałam 10 raz, za to jak gra. Znałam go nie z "piratów..." ale z "Co gryzie Gilberta...", "Arizona dream" "Donnie Darko" " Edwarda nożycorekiego".

BradMan

A może to ty właśnie jesteś w błędzie, nie zaprzeczam, że są osoby, dla których liczy się tylko wygląd aktora. Ale ja uważam, że Johnny Depp jest jednym z najlepszych aktorów(moim ulubionym)i nie dlatego, że jest przystojny, tylko dlatego, że genialnie gra w filmach. I nie jestem jakąś debilną fanką, która ma 10kont, żeby na niego głosować i oglądałam prawie wszytskie filmy, w których zagrał. Więc mogę powiedzieć trochę więcej na temat jego gry(nie tylko o Piratach z Karaibów)i znałam go wcześniej z filmów tj.: Edward Nożycoręki, Jeździec bez zgłowy, Co gryzie Glberta Grape'a, Marzyciel, Pewnego razu w Meksyku-Desperado 2....i wiele wiele innych!!!! I jak masz coś napisać(nie twierdze, że nie masz po części racji)to zastanów się najpierw czy nie obrazisz pewnych osób, dla których Johnny Depp to genialny aktor, a nie męska sex bomba 2008!!

Fadrill

NAJLEPSZY nie znaczy ULUBIONY. Johnny jest moim ulubionym aktorem, ale nie odważyłabym się stwierdzić że jest "najlepszy". Moja ocena jest jak najbardziej subiektywna, gdyż nie widziałam wszystkich filmów z Deppem, ani w ogóle wszystkich filmów abym mogła zdecydować który aktor jest lepszy. Johnny urzekł mnie kilkoma czy też kilkunastoma filmami i jestem w trakcie zgłębiania jego filmografii. Niewielu aktorów (tudzież reżyserów) "zmusiło" mnie do tego swoim kunsztem. Właśnie... czy jeśli wysoko cenię powiedzmy Almodovara czy Tarantino to dlatego że są przystojni? Przecież na ogół stoją po drugiej stronie obiektywu.

Ale skupmy się na konkretnych zarzutach.

Nie głosuję na Deppa ponieważ jest przystojny. Jest przystojny, nie śmiem zaprzeczyć, ale... czy to wada xD? Czy powinnam stwierdzić, że "nie, jednak nie dam Johnnemu 10, bo jest zbyt ładny, dam mu 8"? Nie sądzę ^^'

Nie zakładam 100 kont aby dawać głosy Johnnemu. Bo po co ;) ? Nie zależy mi, aby Johnny był na 1 miejscu. To, że ktoś jest gdzieś nisko w rankingu nie przekonuje mnie o tym, że jest słabym aktorem. Tak samo odwrotnie - nie muszę uznawać tych aktorów którzy są wysoko za najlepszych.

Dohikari

dla mnie jest najlepszy i ulubiony i co z tego? kazdy ma wlasne zdanie i nie rozumiem celu zakładania takich tematów.

kamilakamila

nigdzie nie napisałem ze Deppa nie lubie...wprost przeciwnie...cenie go jako aktora...ale coraz bardziej denerwuja mnie te jego "fanki" ktore daja mu z kilku kont same 10 tylko dlatego ze jest przystojny a gowno wiedza o jego grze aktorskiej bo widziały go pewnie w PzK...wystarczy spojrzec na to forum...na okragło cos tu sie dzieje...chyba nie ma drugiego takiego na filmwebie...juz fanki Blooma sa madrzejsze od niektorych Deppa...dobra mozemy skonczyc ten temat bo i tak nie ma sensu gadac o jakichs głupich siksach :D

Pozdro

BradMan

A widziałeś oceny kolesia z "Musical Hight School" czy jakoś tak?
Nie oglądam tego i nawet nie wiem jak się chłopak nazywa, a jakie oceny ma!
To dopiero się w głowie nie mieści.

BradMan

No niestety masz racje... Ale takie fanki ma każdy przystojny aktor.. I już wiele razy sie spotkałem z taka sytuacja : laska pisze ze uwielbia Deppa jest super aktorem i w ogóle, ktoś ją pyta "jakie filmy z nim widziałaś?". A ona ze tylko "PzK"... no to mnie od razu krew zalewa... Ja lubię "PzK" , ale Depp ma mnóstwo lepszych filmów w swoim dorobku.
A jeszcze kiedyś czytałem taka wypowiedź, że Depp jest jeszcze młody i że od "PzK" zaczyna przygodę z kinem, a wcześniej nie miał żadnych interesujących filmów. Chyba nie muszę tego komentować :) Pzdr.

patrycek7

co wy sie tak uwzieliscie na te fanki z setkami kont!? jak na mnie nikt chyba nie jest az takim idiota zeby zakladac jakies debilne konta.

BradMan

co za paranoja. zawsze tak jest ze jak ktos lubi deppa to od razu ma 13 lat i plakat nad lozkiem, ktoremu daje mu buzi na dobranoc. kurcze ale jak go nie lubic jesli on jest tak genialnym aktorem. podziwiam go za to. naprawde. szkoda ze prawie nikt mi nie wierzy.