Jak czytam te wszystkie posty, które wypisujecie na forum poświęconym sylwetce Deppa, to aż mi(za przeproszeniem)żal dupę ściska. Z niemal 900 postów na jego temat, znajdzie się najwyżej 50 godnych uwagi... Reszta postów to porównywanie go do innej persony, rozczulania się napalonych nastolatek (a czasem i starszych, choć tylko fizycznie, dziewczyn lub nawet chłopaków, bo kobietami i mężczyznami takich osób nazwać nie można) nad jego urodą i talentem, o którym nota bene nie mają zielonego pojęcia. Inne komentarze stanowią rozmyślania nad jego kolejnym tatuażem lub operacją plastyczną nosa... To po prostu żenujące, gdy człowiek chcę wymienić się opinią na temat gry i poszczególnych filmów tego aktora z inteligentnymi ludźmi, a odpowiadają mu dzieci neostrady(często dysortograficy). Zapewne otrzymam odpowiedzi od wyżej wymienionych osób, które z aklamacją obrzucą mnie setkami przekleństw i każą spalić na stosie. Jednakże, żaden z tych abderytów nie zda sobie sprawy z tego, że robi z siebie pośmiewisko dla normalnych ludzi... Mnie już to przestało bawić... Ponadto, ten problem nie dotyczy tylko Deppa, bo przecież, kto jest sprawcą takich, a nie innych ocen dla Jessici Alby, Gaela Garcíi Bernala, Willa Smitha itd. jak nie osoby tego pokroju jak te, które wypowiadają się na tym forum...
Pozdrawiam...
wymiękłam
prosto dosadnie cudownie;] naprawdę w sumie mogę tylko się zgodzić, bez urazy dla autora, ze nie dopiszę niczego konstruktywnego
zabardzo szanuję talent pana deppa
Bardzo dziękuje za słowa poparcia dla mojego postu... Wolałbym jednak, żeby zamiast tego na forach pojawiało się mniej tematów pokroju
"czy kochamy johnnego deppa??" "ciacho ]:->" itp.... Niemniej, nie można mieć wszystkiego...
P.S. Może administratorzy mogliby wprowadzić jakieś kary za pisanie takich bzdur na forum, za nie przestrzeganie netykiety itp.?
Głupota także powinna być karana, a pisanie takich naiwnych tekstów, jakie znajdujemy na tym forum o Deppie zakazane...
Obrażanie nie koniecznie musi być karane, jeśli takowy proceder odbywa się w kulturalnej atmosferze, czyli tak jak ja się staram to robić, bo o autorach tekstów typu "Ciacho" mam wyjątkowo kiepskie mniemanie...
"Uwielbiam",kiedy ktoś nie ma za grosz poczucia humoru i jest niesamowicie złośliwy.Popatrz na to wszystko z przymrużeniem oka,albo zajmij się po prostu sobą,bo najwyraźniej nudzi Ci się...
To jest forum i każdy ma prawo wyrażać swoje zdanie w tym miejscu,nie ważne w jaki sposób i być może niektóre z postów nie należą do najmądrzejszych,ale ludzie są ludźmi i ich nie zmienisz.
p.s.Ty masz prawo do wyrażenia własnej opinii,a inni nie??Dziwne... a ja myślałam,że panuje tzw.wolnośc słowa...
Zacytuję Twoje słowa - "Głupota powinna być karana" - przemyśl to sobie.
Pozdrawiam
taa, ja chcę tylko zwrócić uwagę forumowiczy na bezsensowność i powtarzalność tematów na tym forum... Użytkownicy filmwebu mają za zadanie oceniać poziom gry aktorskiej aktorów, oceniać filmy w obiektywny sposób, a nie rozpływać się nad urodą postaci filmu... To nie dotyczy tylko mężczyzn, ale także i na forum np. Jennifer Love Hewitt lub Penelope Cruz znajdą się komentarze wychwalające pod niebiosa jej piękność... Ponadto, teksty typu "Nareszcie na miejscu 9:D" (to Twoja wypowiedź) są o tyle "dziwne", że użytkownicy już dawno doszli do wniosku, że ten ranking jest subiektywny i nie najlepszy, więc nie ma się co podniecać, czy Depp jest na 9 miejscu, czy na 109... Każdy z nas wie jaką klasę reprezentuję swoją osobą Depp i nic tego nie zmieni...
Co więcej, powtarzalność i monotematyczność tematów jest(O ile wiem) niezgodna z netykietą, a rozważania na temat jego ślubu, operacji i tatuaży są osobistą sprawą ów wybitnego aktora... Nie wydaje mi się, czy ktoś z nas chciałby, aby inna osoba wtrącała się w jego życie... I to jest właśnie ciemna strona bycia aktorem...
Jeżeli chcesz porozmawiać na temat jego urody, ślubu czy tatuaży to proponuje zajrzeć i wypowiadać się na forum faktu lub superekspresu, a nie na poważnej stronie oceniającej filmy i UMIEJĘTNOŚCI aktorów...
Wolność słowa nie oznacza, że można od razu wypisywać bzdury!!!
Na koniec dodam tylko, iż irytującym jest, gdy chcę się podyskutować o umiejętnościach aktora i jego poszczególnych filmach, o jego filmografii i tak dalej, a spotyka się kilkaset postów dotyczących kompletnych bzdur... Odpowiesz zapewne, że postrzega bzdury, jako co innego, ale ja patrzę w tym momencie na przeznaczenie serwisu Filmweb.pl...
Pozdrawiam i mam nadzieję na zrozumienie...
Zapomniałem dodać, że poczucie humoru uaktywniam w stosownej do tego sytuacji, nie na najpoważniejszym serwisie o tematyce filmowej w Polsce...
Nie chcę być złośliwy, źle zrozumiałaś moje intencję... Chcę po prostu uczulić forumowiczy na pewne sprawy...
No ok muszę przyznać Ci rację,że z tym poczuciem humoru to przesadziłam. Ale powiedz mi,czy tym postem,któy zacytowałeś zgorszyłam kogoś??To była tylko moja uwaga,nie pisalam przecież rzeczy typu,Johnny jest na 9 miejscu,bo jest najpiękniejszy itp itd. Takie uwagi mogą pisać małoalaty,którym tylko "książe z bajki" w głowie. Nie interesują mnie tatuaże Depp'a czy też jego życie osobiste. Nie ważne ile ma żon,ile dzieci... naprawdę mam to gdzieś. Cenię go jako znakomitego aktora,ponieważ ma talent i potrafi zagrać różnorodne postaci z niesamowitym oddaniem i precyzją.Naprawdę wielki respekt dla jego osoby.
Pamiętaj wpisują się tutaj różni ludzie i każdy wyraża swoje zdanie w inny sposób,nie jesteś w stanie tego zmienić... moja rada po prostu nie zwracaj na to uwagi. Zamartwianie się takimi głupotami nie ma sensu.
A co do rankingu... masz rację,może trzeba traktować go z przymrużeniem oka,ale to też powód do komentarza.Mnie ucieszył fakt,że Johnny zaszedł tak wysoko.Przepraszam Cię za to,że cieszą mnie takie "pierdoły"... naprawdę wyluzuj,bo wtedy życie będzie łatwiejsze ;)
Pozdrawiam
Na początku chciałbym podziękować Ci za dobre rady, niezależnie czy z nich skorzystam czy też nie... A wezmę sobie je do serca, bo tego nie da się tak łatwo zmienić...
Twój komentarz wcale nie był w stylu małolaty i rzeczywiście nie wychwalasz jego wyglądu pod niebiosa, ani nic podobnego. Dziwie się tylko, bo ranking jest tak zmienny i nieprzewidywalny( co chwila jakaś nowa postać przekracza próg 1000 głosów, by na kilka dni "zabłyszczeć" w pierwszej dziesiątce top 100), że nie należy się nim przejmować i to moja rada...
Ponadto, choć to już moja osobista obiekcja, Johnny Depp nie zasługuję(jeszcze!) na pierwsze miejsce na liście Top 100. To aktor jeszcze młody, który ma przed sobą ogrom ról do zagrania, bo prawdę mówiąc(choć nie spodziewałem się, że powiem to w kontekście żadnego z aktorów) przydałoby się, żeby Depp zagrał w jakiejś dobrej komercji, bo takowe też się zdarzają. Póki co, Depp zagrał zbyt mało znaczących i charakterystycznych ról, znacznie mniej niż Jack Nicholson czy Al Pacino lub Hopkins, więc w mojej opinii, całkiem słusznie plasuję się za tymi postaciami... Jednakże, wkrótce, po występie w kilku znaczących dla kina filmach, może znaleźć się na pierwszym miejscu listy Top 100 i będzie to w pełni zasłużone...
Pozdrawiam i po stokroć przepraszam za przyrównanie Cię to zakochanych Deppie nastolatek - trzymasz poziom i wydaję mi się, że masz dobrze poukładane w głowie;)
jeśli w jakiś sposób mogę wspomóc ten szlachetny apel, to na pewno pospisując się wszystkimi kończynami pod powyższymi postami. podpisuję się więc ja - zmęczony użytkownik.
Hehe dzięki za uznanie ;)
A propos komercji,to dobrze,że Johnny nie grywa w typowych produkcjach komercyjnych to go wyróżnia i czyni wyjatkowym. Dlatego niech pozostanie takim jakim jest,bo takim go cenię.
Pozdrawiam :***
Jeżeli chcesz się pośmiać to wpisz w wyszukiwarce(obok liczby tematów) wyraz ?deep? :P Zdumiewająca ilość wyników :)
rzeczywiście, niestety właśnie tak jest, że tematów mądrych, w ktorych można poważnie porozmawiać o talencie Deppa jest mało, bo zazwyczaj ludzie isza tylko "ubóstwiam go", albo "super aktor". Ale nawet miło zobaczyć, że tylu ludzi go lubi:)
Zgadzam sie z twoim postem, ale nie rozumiem czemu Johnny miałby zagrać w komercyjnym filmie? broń boże, właśnie za to go szanuję, że wyrzeka się tego typu filmów itp. Zresztą "Piraci z Karaibów" stali się bardzo sławni, a Depp nie lubi podobno takiego rozgłosu, więc zostawmy go w spokoju.
Zdecydowanie wolę, gdy gra w takich filmach jak "Marzyciel", albo "Rozpustnik". Filmy nie są zbyt znane, ale godne uwagi i pozostawiające wrażenie. Nawet lepiej, gdy sa przeznaczone nie dla szerszej publiki. Wtedy myślę sobie, że te filmy są tylko moje, że cieszę się ,ze je obejrzałam a inni nie:p
Tak, tyle, że przez niewielki rozgłos takich filmów, Depp robi niewiele dla kinematografii, ma zbyt wiele znaczących ról, z których znany będzie na całym świecie, toteż taka osoba nie może znaleźć się na liście Top 100... Nie wiem czy to zrozumiesz, to moje najzupełniej osobiste odczucie...
Zgadzam się z Tobą... Tyle, że zbyt mało osób potrafi doceni świetność tego obrazu i tylko to, nie pozwala Marzycielowi wpisać się do annałów historii...
stary to jak walka z wiatrakami, głupota niektórych dziewczyn mnie przeraża, btw. "dzieci neostrady" dobre:)
Najgorsze jest to, że to nie dotyczy tylko dziewczyn. Zajrzyj na fora dotyczące Penelope Cruz, Jessici Alby (gdzie także zdobyłem się na komentarz) Joanny Brodzik itp... To naprawdę przerażające (głupota, brak roztropności i taktu wybranych forumowiczy "dzieci neostrady":))
Pozdro
zgadzam się z "Ja" w 100%... oczywiście, wygląd jest w tym biznesie ważny, dlatego tak wiele osób po prostu tylko się nim zachwyca... szkoda że nieliczni widzą to co Ty... pozdr.
Na szczęście Ty to widzisz i to ważne, że nie wszyscy muszą zachowywać się jak zakompleksione nastolatki i wypowiadać się w sposób zbyt "frywolny" na forach...
To dobrze, że niektóre osoby, takie jak m.in. Ty potrafią dostrzec pewne rażące, smucące, a paradoksalnie czasem bawiące do łez komentarze wyżej wspomnianych osób... Przywraca mi to nadszarpniętą wiarę w ludzi...
Pozdrawiam...
wiesz co powiedział raz S. Lem? że w życiu nie myślał że tylu głupich ludzi jest na świecie dopóki nie wszedł na internet:) nikogo nie chce obrażać ale wypowiedzi niektórych osób (kurcze czemu aż tyle dziewczyn) mówią same za siebie, najsmutniejszy jest paradoks wynikający z tego że te osoby nawet tego nie widzą...
Najzabawniejsze w tym jest to, że osoby, do których skierowałem ten post (napalone nastolatki), nie zdobyły się na komentarz w tej sprawię, choć jest on jednym z wiodących tematów na tym forum. W tym miejscu pojawiają się dwie opcję... Albo takowe osoby popatrzyły tylko na temat postu i stwierdziły, że jest za mało frapujący, albo przeczytały go, tylko teraz nie wiedzą co odpisać... Przykre to trochę, że niewielu osobom udało mi się przemówić do rozsądku, poprzez ten komentarz...
Co zrobisz... niestety świat często wydaje sie być inny niż w rzeczywistości jest,a w dzisiejszych czasach,kiedy to dzieci od najmłodszych lat są przyzwyczajane do komputerów,odtwarzaczy mp3 itp. będzie coraz gorzej.Społeczeństwo staje sie coraz głupsze,ludzie przestają czytać książki i oceniają wszystko tylko po opakowaniu(mam na myśli wygląd ludzi,w dzisiejszych czasach ma niezwykłe znaczenie,a dodatkowo nowoczesna technika,ktora potrafi "zatuszoawć" "niedoskonałości" burzy realistyczne podejście do życia) tak jest w przypadku Johnnego Depp'a,który ma coś w sobie,to przystojny facet no i te napalone nastolatki oceniają go tylko po wyglądzie,zamiast docenić jego aktorstwo.Niestety...
Dlatego moja rada - nie przejmować się takimi osobami i robić swoje. :d
Pozdrawiam :D
Co zrobisz... niestety świat często wydaje sie być inny niż w rzeczywistości jest,a w dzisiejszych czasach,kiedy to dzieci od najmłodszych lat są przyzwyczajane do komputerów,odtwarzaczy mp3 itp. będzie coraz gorzej.Społeczeństwo staje sie coraz głupsze,ludzie przestają czytać książki i oceniają wszystko tylko po opakowaniu(mam na myśli wygląd ludzi,w dzisiejszych czasach ma niezwykłe znaczenie,a dodatkowo nowoczesna technika,ktora potrafi "zatuszoawć" "niedoskonałości" burzy realistyczne podejście do życia) tak jest w przypadku Johnnego Depp'a,który ma coś w sobie,to przystojny facet no i te napalone nastolatki oceniają go tylko po wyglądzie,zamiast docenić jego aktorstwo.Niestety...
Dlatego moja rada - nie przejmować się takimi osobami i robić swoje. :d
Pozdrawiam :D
Jestem nastolatką(16) i nie jestem napalona na Deppa ale uwielbiam filmy w których zagrał(najlepszy dla mnie jest Edward Nożycoręki)i zgadzam się z Tobą,że większość tematów na tym forum jest trochę bez sensu a niektóre nawet całkiem bez sensu więc nawet nie ma co na nie zwracać uwagi(ja nie zwracam na nie uwagi i jest mi z tym dobrze), a Twój temat uznałam za godny uwagi więc napisałam,bo warto czasem popisać z kimś kto się zna na filmach itp. i ma odwagę napisać coś konkretnego,a nie jakieś pierdoły co mnie ucieszyło i mam nadzieje ze będzie więcej takich tematów jak ten Twój. Pozdrawiam serdecznie wszystkich :)
P.S SZCZęśLIWEGO NOWEGO ROKU!!! I DUżO MIłOśCI
Wypada mi tylko odpowiedzieć, że jesteś bardzo inteligentną nastolatką (prawdę mówiąc też jestem jeszcze nastolatkiem:)), poza tym pragnę Ci podziękować za uwagę i również życzyć Szczęśliwego Nowego Roku!
Co do tych tematów, na które nie warto zwracać uwagi, to pewnie rzeczywiście tak jest, ale szukając czegoś ciekawego spośród 850 tematów, trudno jest nie dostrzec tych bzdur wypisywanych na forum, poświęconym aktorskiej sylwetce Johnnego Deppa...
Pozdrawiam...
Mam dokl. to samo wrazenie co JA na tzm forum prawie tzlko teksty typu jaki on pieknz mega ohz i achy prawie jak nad bostwem mam wrayenie ye kiedys bzla LEOOMANIA a teraz czas na DEPPOMAnie aby nie skonczlo sie podobnie jak w przpadku pierwszego i zachwyt przejdzie w niechec a Swietny aktorsko Depp bedzie sie juz tylko kojazyl y napolanzmi 15tkami
Mam dokl. to samo wrazenie co JA na tzm forum prawie tylko teksty typu jaki on piekny mega ochy i achy prawie jak nad bostwem mam wrazenie ze kiedys byla LEOOMANIA a teraz czas na DEPPOMAnie aby nie skonczylo sie podobnie jak w przypadku pierwszego i zachwyt przejdzie w niechec a Swietny aktorsko Depp bedzie sie juz tylko kojazyl z napolanzmi 15tkami
Mam dokl. to samo wrazenie co JA na tzm forum prawie tylko teksty typu jaki on piekny mega ochy i achy prawie jak nad bostwem mam wrazenie ze kiedys byla LEOOMANIA a teraz czas na DEPPOMAnie aby nie skonczylo sie podobnie jak w przypadku pierwszego i zachwyt przejdzie w niechec a Swietny aktorsko Depp bedzie sie juz tylko kojazyl z napolanzmi 15tkami
Cóż czytając temat człowieka, który go zaczął, poprostu mnie zamurowało. :| Czy nie sądzi pan, że serwis filmweb.pl jest popularny dlatego, że użytkownicy mogą wyrażać opinie na temat aktorów i fimów w swój indywidualny sposob. Tak jak niektórzy uzytkownicy tego forum sądzę że forum powstało w celu wyrazania swoich opinii, rozmowie z innymi uzytkownikami, a także okazywania odczuć po obejrzeniu aktora czy filmu. Myslę, że takie osoby, które wyrażają swoje uczucia typu "jaki on jest boski" mają do tego zupewłne prawo. Cóż ja nie jestem aż taką fanką, poprostu lubię Johnnego Deppa, jego grę aktorską itp. A na filmweb.pl czytam takie forum jak te i szczerze nie przeszkadzają mi "miłosne" wpisy :):):)
P.S.Niech pan sie zastanowi nad tym co napisalam i wyciągnie z tego wnioski. Może Ci uzytkownicy"nie mile widziani przez pana" to zdecydowana wiekszość uzytkowników i forumowiczów flmwebu?Bez nich ten serwis nie miałby prawdopodobnie takiej sławy? Cóż, oczywiście nie potepiam pańskiego wpisu, poprostu wyrażam swoją opinię.
Po pierwsze, darujmy sobie "panowanie", gdyż jesteśmy na forum... Właśnie jesteśmy na forum. Na forum filmowym i rozprawiamy tu o filmach i UMIEJĘTNOŚCIACH danego aktora, nie o jego APARYCJI.
Niektórzy szukają czegoś ciekawego na temat Deppa, a dostają o 800 topiców o przysłowiowej dupie maryny...
Proszę, przemyśl sobie to, co napisałem.
A jeżeli chodzi o "napalone nastolatki" to cóż taki wiek i fizjologia, człowieka sie nie zmieni :) A, podobał mi sie film Donnie Brasco i Piraci :)
Ja się zgadzam z autorem.
Z tym, że nie jest to dla mnie żadną nowoscią. Fora na filmwebie, nie są forami gdzie można przeprowadzić konstruktywną, ambitną i obiektywną rozmowę na temat aktora czy filmu.
"P.S.Niech pan sie zastanowi nad tym co napisalam i wyciągnie z tego wnioski. Może Ci uzytkownicy"nie mile widziani przez pana" to zdecydowana wiekszość uzytkowników i forumowiczów flmwebu?Bez nich ten serwis nie miałby prawdopodobnie takiej sławy? Cóż, oczywiście nie potepiam pańskiego wpisu, poprostu wyrażam swoją opinię."
Właśnie, dobrze że gorące nastoletnie dupcie stanowią zdecydowaną większosć użytkowników i forumowiczów filmwebu :****** Pozdro dla nich. Dzięki nim ten portal zyskał nieporównywalną sławę i atmosferę, jakiej zaznać nie można nigdzie indziej!
No i teraz zjechał pan na inny temat. Otóż nie zgodzę się z panem, jeżeli chodzi o wynajdywanie informacji "czegoś ciekawego na temat Deppa" to one są w ciekawostkach, na forach pan ich nie znajdzie, nawet jeśli ludzie będą o filmach i umiejetnościach autora. Sam pan sobie zaprzecza. Acha, i nie "panuje", poprostu stwierdzam fakty. :)
Ale czuje się niezręcznie... Tu wszyscy mówią do siebie na "Ty", więc byłbym wdzięczny gdybyś i Ty to czyniła.
W ciekawostkach są głównie bzdury. Wejdź proszę na forum Marlona Brando i przeszukaj je. Wiesz ile możesz tam znaleźć wartościowych informacji, opinii dotyczących gry aktora?
wow! Sory, zagiełeś mnie :) A to ciekawy kierunek? Ja wybieram się na medycynę, ale jak to będzie, nie wiem. :):):)
"A to ciekawy kierunek?" Zadałeś to pytanie niewłaściwej osobie. Są dwie rzeczy\osoby, które na tym świecie kocham: Siebie (tak - jestem narcyzem;-)) i wszystko, co z aktorstwem związane.
Dla mnie znaleźć się na scenie, być kimś innym, niż codzień jest czymś niewyobrażalnym, czymś wspaniałym. Brawa widzów są miodem dla moich uszu, każdy ich okrzyk emocji przeżyciem niepowtarzalnym. Aktorstwo to coś wspaniałego...
Film to obok teatru moja druga pasja (trzecią, którą zajmuje się tylko hobbystycznie jest pisarstwo). Interesuje się już tym od 10 lat (teraz mam 21) i powiem śmiało - kino nie ma już przede mną tajemnic... Tym bardziej, że kino zamiast ewoluować, cofa się. Niewiele filmów jest robionych tak, jak dawniej - z pasją. Teraz liczą się tylko pieniądze.
A jaką chcesz mieć specjalizacje? Chirurg? Anastezjolog, czy może coś innego?