Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 561 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Jak myslicie jaka postać Deppa była najbardziej szalona i pojechana? W której najlepiej wyglądał i która najlepiej zagrał. I jaki wam sie film najbardziej podobał z jego udziałem?????

ivv_14

Szalona i pojechana Raoul Duke. Jak dla mnie najlepiej wyglądał w filmie 'Żona astronauty'. Uwielbiam go w krótkich włosach :D
Najbardziej spodobał mi się 'Blow'

ivv_14

Szalona i pojechana to jako Jack Sparrow.
Najlepiej wyglądał w Czekoladzie.
Najlepiej zagrał w Sweeneyu i Marzycielu.
Najbardziej mi sie podobał Blow.

użytkownik usunięty
Izabell673

Moim skromnym zdaniem najlepiej zagrał we wszystkich częściach "Piratów z Karaibów"Co do wyglądu to zdecydowanie "Charlie i fabryka czekolady"każda scena,w której występuje Willy Wonka wprost zabija urodą kadru:)Najbardziej szalony i pojechany jest oczywiście w "Las Vegas parano";)Ten film po prostu rzuca na kolana.Johnny przeszedł samego siebie;)
-"Ten, kto staje się bestią, pozbywa się bólu bycia człowiekiem"[mój ulubiony cytat]
Poza tym każdy film z Depp'em jest świetny.

ivv_14

Najbardziej pojechany byl chyba Willy Wonka...

Mada_gringo

ten komentarz toooo... prawda ;p

gosia2326

Bo Mada_gringo zawsze ma rację! ;D

Mada_gringo

i oczywiście zawsze jest nad wyraz skoromna ;p

użytkownik usunięty
ivv_14

moim jakże zacnie skromnym zdaniem:
-najbardziej szalona, hm... kilka takich filmów było :D
-najlepiej wyglądał 'Żona astronauty' i 'Wrogowie publiczni'
-najlepiej zagrał... [patrz pierwszy myślnik]
-najlepszy film wg mnie 'Donnie Brasco' i 'Blow'.
wymieniłabym więcej, ale trzeba było się bardziej sprężyć. ;)

ivv_14

najbardziej zwariowana postać to Willy Wonka wg mnie. zaraz za nim Sweeney Todd. ale moja ukochana kreacja Deppa to Edward Nożycoręki. i to jest najlepszy film z jego udziałem.

użytkownik usunięty
ivv_14

Najbardziej pojechany był w Las Vegas Parano. Jadna z jego lepszych ról

ivv_14

Najbardziej szalona i pojechana - chyba Sweeney Todd, no i kapitan Jack Sparrow ;) Ale tak naprawdę Johnny zagrał w swojej karierze wielu "dziwaków" ^^
Najlepiej wyglądał w "Z piekła rodem"("From hell") - ta fryzura, ten zarost i to wdzianko ^^
Najlepiej zagrał... hm... może Edwarda Nożycorękiego... I Ichaboda Crane'a w "Jeźdźcu bez głowy"("Sleepy hollow") ^^ Ale tak naprawdę, to on w każdym filmie gra świetnie i daje z siebie wszystko :)
Najbardziej mi się podoba... trudne pytanie. Jest wiele fantastycznych filmów z jego udziałem i naprawdę ciężko się zdecydować :)
Pozdrawiam

ivv_14

szalona i pojechana: Jack Sparrow (ale czekam na Kapelusznika)
najlepiej wyglądał: Roux (nie wiem, czy dobrze napisałam, chodzi oczywiście
o rolę w 'Czekoladzie') i Jack Sparrow
najlepiej zagrał: trudne pytanie... w 'Blow'? w 'Marzycielu'? w sumie to
wszędzie...
najbardziej jak dotąd spodobał mi się chyba 'Marzyciel', ale fajne też były
'Sekretne okno' i 'Czekolada' (tylko troszkę go tutaj mało...)

miss_anonymous

najbardziej szalona i pojechana- Willy Wonka, here he is! ;D

najlepiej wyglądał- Victor Van Dort ;p

najlepiej zagrał.- Rozpustnik, Ed Wood, Truposz, Marzyciel...

I jaki wam sie film najbardziej podobał z jego udziałem?????- Ed Wood

ivv_14

najbardziej szalona to postać z filmu sekretne okno, niestety nie przypomnę sobie jak sie nazywał;P
najlepiej wyglądał we wrogach publicznych ( boże ci gangsterzy:D) i w czekoladzie.
a najlepszy film z jego udziałem? każdy, poza koszmarem z ulicy wiązów;P

alien_2

Sekretne okno Mort Rainey

ivv_14

On ogólnie słynie z pojechanych ról, za to go lubimy. Jest nietuzinkowy.
Cieżko coś wybrać, ponieważ on za każdym razem gra w totalnie różnych od siebie filmach i właściwie zawsze jest to ciekawa kreacja. Ale spróbujmy:
Myślę że w Rozpustniku pokazał talent dramatyczny i wykreaował niezwykle skomplikowaną postać - duży szacunek w tym miejscu. Willie Wonka - rewelacja, myśle że nawet po Piratach, gdzie Depp wykazał sie talentem improwizacyjnym i kreatywnością ponad przeciętność, zaskoczył - głos, sposó poruszania się, a przede wszystkim mimika twarzy jest tu istotna. Uwielbiam też film "Człowiek, który płakał" - w aktorstwie naprawde nie chodzi o to że jak najwięcej gadać, ten film udawadnia jak wiele emocji można pokazać zwyczajnie wczuwając się w postać. On nawet jakoś specjalnie używa języka ciała, a efekt jest niesamowity. Tak troche nieporadnie wypunktowałam swoje argumenty...oczywiście za mało miejsca żeby wyrożnić jeszcze wiele innych filmów, które bardzo cenie.

ivv_14

Najbardziej szalona postać - Raoul Duke
Najlepiej wyglądał w Sekretnym oknie
Zagrał najlepiej w Rozpustniku
Najbardziej z nim podobał mi się Truposz chyba....