Jaka jest waszym zdaniem najgorzej wykreowana postac przez Deppa?
PS: Nie mylic z najgorzym filmem w jakim zagrał Depp
hmm...według mnie facet nie popisał się za bardzo jako Spencer Armacost, Roux i Dean Corso, nie wspominając o tych wcześniejsazych "kreacjach" typu Jack (Wakacje w kurorcie) itp.
Nie bijcie, ale uwielbiam Gene Wildera i jego Wonkę z lat siedemdziesiątych, więc jak zobaczyłam deppowego Willy'ego to dostałam ataku serca i nigdy nie obejrzałam burtonowskiego dzieła do końca.
Dlatego, przez moje dziecięce wspomnienia głównie, nie jestem w stanie się przekonać do TEGO Wonki, nawet jego gra aktorska - którą lubią - nie zrobiła na mnie żadnego wrażenia. A potem wyszłam z kina.
Ale to tylko takie moje osobiste przeżycia.
Ja nie znam najgorzej wykreowanej postaci bo wszystkie są stworzone w spaniałe i tak jak były zamierzone.Co innego pytanie jaka postać wywołała we mnie złość lub inne emocję zupełnie dla mnie nie zrozumiałe ponieważ film był świetny świetnie zrobiony wszystko było na miejscu oprócz moich emocji.Przez lata nie mogłam zrozumieć o co chodzi aż pewnego dnia doznałam olśnienia.Nagle stało się jasne dlaczego tak było.Teraz nie mam już takich postaci które by mi się nie podobały bo ten aktor wkłada tyle własnej uczciwej pracy w przygotowanie swojej roli. Nie po to by się komuś podobało tylko żeby sam był z tego zadowolony że zrobił wszystko co zaplanował i tak jak to odczuwał.
Cóż, zgodzić się nie mogę. Rola Depp'a nie może być przerysowana, ponieważ on każdą nową postać wzoruje na różnych osobistościach, w przypadku 'Charliego...' był to Marylin Manson, zorientowałbyś się?
Osobiście nie mogę wskazać najgorzej zagranej przez niego roli. Z Depp'em oglądałam tylko 7 filmów i wszystkie one były genialne ;]
Owa bajka miała zwrócić uwagę na dzieci, które są rozpieszczone i na rodziców, którzy czasami źle wychowują swoje pociechy,dając im to czego chcą i pozwalając na wszystko.Miała przesłanie, więc nie jest przerysowana
Widziałam okloło 15 filmów z nim i w każdej roli się sprawdził... jest genialny w tym co robi i wnosi koloryt do każdej stworzonej przez siebie postaci... poza tym Johnny coraz starszy a czar ten sam (a nawet większy)
Morgana i Alice, może ja wam wyjaśnię.
PiS to prowokator, który uważa, że Depp jest satanistą i diabłem.
Nie bierzcie tego tak na poważnie...
I jeszcze jedno - film - to rozrywka, odpoczynek, chwila na refleksję... Gdybyśmy tylko studiowali biografie i plotki o aktorach, to byłaby głupota... a my przestawalibyśmy lubić dobrych aktorów za to, że coś kiedyś zrobili, wpadli w złe towarzystwo, itd.
2009: Rum Diary, The jako Paul Kemp
2009: Imaginarium of Doctor Parnassus, The jako Tony
2009: Shantaram jako Lindsay
2009: Public Enemies jako John Dillinger
2009: Diamond Dead
2008: Oscar, que empiece el espectáculo jako Jack Sparrow / Sweeney Todd (zdjęcia archiwalne) (niewymieniony w czołówce)
2008: Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson (on sam)
2007: Brando (on sam)
2007: Piraci z Karaibów: Na krańcu świata (Pirates of the Caribbean: At World's End) jako Kapitan Jack Sparrow
2007: Joe Strummer: Niepisana przyszłość (Joe Strummer: The Future Is Unwritten) (on sam)
2007: Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street) jako Sweeney Todd
2006: Tim Burton: Dark vs. Light (on sam)
2006: Życie Oceanów 3D (Deep Sea 3D) jako Narrator
2006: Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest) jako Kapitan Jack Sparrow
2006: Opowieści taboru cygańskiego (When the Road Bends: Tales of a Gypsy Caravan) (on sam)
2006: Buy the Ticket, Take the Ride: Hunter S. Thompson on Film (on sam)
2006: Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film (zdjęcia archiwalne)
2006: Pirates of the Caribbean: Secrets of Dead Man's Chest jako on sam
2006: Capturing 'The Libertine' (on sam)
2005: Charlie and the Chocolate Factory: Different Faces, Different Flavors (on sam)
2005: Gnijąca panna młoda Tima Burtona (Corpse Bride) jako Victor Van Dort (głos)
2005: Wonderful World of Roald Dahl, The (on sam)
2005: Finding Neverland: The Making of jako on sam / J.M. Barrie
2005: Happy Birthday Peter Pan jako on sam
2005: Charlie i fabryka czekolady (Charlie and the Chocolate Factory) jako Willy Wonka
2005: 10 Most Excellent Things: Charlie and the Chocolate Factory jako on sam
2005: Magic of 'Finding Neverland', The jako on sam
2005: In Search of Ted Demme jako On sam
2005: Cinema mil jako on sam (zdjęcia archiwalne)
2005: It Came from Baltimore jako on sam
2005: Attack of the Squirrels! jako Willy Wonka / on sam
2005: Becoming Oompa-Loompa jako Willy Wonka / on sam
2005: Gypsy's Curse, The
2005: 50 Steamiest Southern Stars (zdjęcia archiwalne) (on sam)
2004: Secret Window: A Look Through It jako on sam
2004: Marzyciel (Finding Neverland) jako James Barrie
2004: Rozpustnik (Libertine, The) jako Rochester
2004: Anti-Hero's Journey, The jako on sam
2004: Sekretne okno (Secret Window) jako Mort Rainey
2004: Good, the Bad & the Bloody: Inside KNB EFX, The jako on sam
2004: Ukryta tajemnica M. Nighta Shyamalana (Buried Secret of M. Night Shyamalan, The) jako on sam
2004: Secret Window: From Book to Film jako on sam
2004: I żyli długo i szczęśliwie (Ils se marièrent et eurent beaucoup d'enfants) jako Nieznajomy
2003: Spirit of the Ride jako on sam
2003: Diary of a Pirate jako on sam / Jack Sparrow
2003: Epic at Sea: The Making of 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl', An jako on sam
2003: Pewnego razu w Meksyku: Desperado 2 (Once Upon a Time in Mexico) jako CIA Agent Sands
2003: Charlie: The Life and Art of Charles Chaplin jako on sam
2003: Breakfast with Hunter jako On sam
2003: Diary of a Producer jako on sam
2003: Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) jako Jack Sparrow
2003: Hunter Goes to Hollywood jako on sam
2003: Bravo Profiles: Johnny Depp jako on sam
2002: Secrets of Superstar Fitness jako on sam
2002: Zagubiony w La Manchy (Lost In La Mancha) jako gra siebie
2001: Z piekła rodem (From Hell) jako Inspektor Frederick Abberline
2001: Blow jako George Jung
2001: Tour of the Inferno: Revisiting 'Platoon', A jako on sam
2001: Gdy opuści mnie szczęście: Historia Shane'a MacGowana (If I Should Fall From Grace: The Shane MacGowan Story) jako gra siebie
2001: View From Hell, A jako on sam
2001: Music Behind the Scenes jako on sam (zdjęcia archiwalne)
2000: Zanim zapadnie noc (Before Night Falls) jako Bon Bon / Porucznik Victor
2000: Czekolada (Chocolat) jako Roux
2000: In Bad Taste jako On sam
2000: Lowell Blues: The Words of Jack Kerouac jako On sam (czytelnik)
2000: Człowiek, który płakał (Man Who Cried, The) jako Car
2000: Sleepy Hollow: Behind the Legend jako on sam / Posterunkowy Ichabod Crane
1999: Żona astronauty (Astronaut's Wife, The) jako Spencer Armacost
1999: Directors, The jako Edward Nożycoręki/Ed Wood/Ichabod (zdjęcia archiwalne)
1999: Dziewiąte wrota (Ninth Gate, The) jako Dean Corso
1999: Top Secret jako Narrator (gościnnie)
1999: Source, The jako Jack Kerouac
1999: Jeździec bez głowy (Sleepy Hollow) jako Ichabod Crane
1999: Stars of 'Star Wars': Interviews from the Cast, The jako on sam
1999: Directors, The jako Edward Nożycoreki / Ed Wood / Ichabod Crane (zdjęcia archiwalne)
1998: Las Vegas parano (Fear and Loathing in Las Vegas) jako Raoul Duke
1998: Comme au cinéma jako on sam (gościnnie)
1998: Where It's At: The Rolling Stone State of the Union jako On sam
1998: Los Angeles bez mapy (L.A. Without a Map) jako on sam (niewymieniony w czołówce) (gościnnie)
1998: Spotlight on Location: Fear and Loathing in Las Vegas (on sam)
1997: Odważny (Brave, The) jako Raphael
1997: Town Meeting with Diane Sawyer: Celebrities vs. the Press jako On sam
1997: Bobby kontra wapniaki (King of the Hill) jako Yogi Victor (głos) (gościnnie)
1997: Donnie Brasco jako Donnie
1996: Cannes Man jako w roli siebie samego
1995: Don Juan DeMarco jako Don Juan DeMarco
1995: Na żywo (Nick of Time) jako Gene Watson
1995: United States of Poetry
1995: Tom Petty and the Heartbreakers: Playback jako Eddie (zdjęcia archiwalne)
1995: Truposz (Dead Man) jako William Blake
1994: Ed Wood jako Ed Wood
1994: HBO First Look (gościnnie) (on sam)
1994-2001: Parada Humoru (Fast Show, The) jako on sam
1994: Pastor na obcasach (Vicar of Dibley, The) jako on sam
1993: Co gryzie Gilberta Grape'a (What's Eating Gilbert Grape) jako Gilbert Grape
1993: Arizona Dream jako Axel Blackmar
1993: Benny i Joon (Benny & Joon) jako Sam
1991: Freddy nie żyje: koniec koszmaru (Freddy's Dead: The Final Nightmare) jako chłopak w telewizorze
1991: Idols jako On sam
1991: Making of 'Beauty and the Beast', The jako on sam (gościnnie)
1990: In the Director's Chair: The Man Who Invented Edward Scissorhands (on sam)
1990: Edward Nożycoręki (Edward Scissorhands) jako Edward Nożycoręki
1990: Beksa (Cry-Baby) jako Wade Beksa Walker
1987-1992: 21 Jump Street jako Tom Hanson (1987-1990)
1986: Pluton (Platoon) jako Lerner
1986: Slow Burn jako Donnie Fleischer
1985-1986: Lady Blue jako Lionel Viland (gościnnie)
1985: Wakacje w kurorcie (Private Resort) jako Jack
1984: Koszmar z ulicy Wiązów (Nightmare on Elm Street, A) jako Glen Lantz
1983-1988: Hotel jako Rob Cameron (gościnnie)
1976: Nuit des Césars, La jako on sam (gościnnie)
Uou.
Oglądałeś Public Enemies, Shantaram i Rum Diary?!
To mi pożycz, bo ja jeszcze nie oglądałam, a z chęcią to zrobię.
ehhh, dziwni są co niektórzy...
Johnny króluje w filmach Burtona, jest wybitny jako kapitan Sparrow i niesamowicie hipnotyzujący, gdy gra kogoś kto ma nie po kolei pod sufitem... Chociaż jest moim ulubionym aktorem, oglądałam niemalże wszystkie filmy z nim to musze przyznać, że jak dla mnie niekorzystnie wypadł jako Gene Watson (Na żywo) , Dean Corso (Dziewiąte wrota), Spencer Armacost (żona astronauty)
Chociaż filmy niezłe, to jakoś te role nie pasowały do niego i nie wywarły na mnie większego wrażenia...
chyba niezbyt najlepsza kreacja to - Gene Watson. No i zostanę zapewne obrzucona pomidorami, ale.. czegoś mi zabrakło w Sweeney'u Toddzie. Mimo że śpiewał, że obsada rewelacyjna, że hisotria dobra, że reżyser świetny, że wszystko miało ciekawy wydźwięk, to czegoś mi w samej postaci Todda zabrakło. Może aktorskiej konsekwencji? A może ja się nie znam? To już chyba prędzej.. W każdym razie to moje odczucia.
Gene Watson
Zaczynając od wizerunku grzecznego księgowego (Johnny i księgowy, phi), przez dość płytki charakter postaci, pomijając już to, że film też do najlepszych nie należy, no ale tu miało być o roli. Początek był fajny, a potem....
I pomyśleć, że dla tego filmu musiałam spać na cholernie niewygodnej kanapie, z której na dodatek zleciałam w nocy. Nie warto, uwierzcie mi, nie warto ;p.
jak dla mnie to postać agenta Sands'a z tych filmów co widziałem do tej pory, jeszcze pare mi zostało więc się może zmienić:)
Mi trochę trudno wybrać... Chyba Donnie Brasco... No i jako Dean Corso w wiadomej scenie z dziewczyną wygląda dziwnie (dla tych, którzy się nie domyślają o którą scenę mi chodzi, Podpowiedź: rozgrywała się przy płonącym zamku ;))
To fakt że zagrał świetnie osobę, niezbyt przyjemną! To mu się często zdarza i jest w tym bardzo dobry.Co zresztą widać po waszych wpisach.:)))
Znowu się nie zgadzam. "Z piekła.." i w "Sekretnym.." Depp stworzył świetne kreacje! MOże nie najlepsze ale też nie najgorsze.
ZDECYDOWANIE JACK SPARROW z "Piratów z Karaibów".
I to nie jest prowokacja.
Przyznaję, że aktora nie trawię ale po tym jak zagrał w tych całych "Piratach z Karaibów" gościu jest jak dla mnie skończony.
A dlaczego, gdzieś tam napisałem w komentarzach do filmu o ile dobrze pamiętam. Film kiepski, a on go jeszcze pogrążył :/
Szukam filmu w którym na serio jedwabiście zagrał ale nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Było to coś o historii klienta, który rozkręcał narkobiznes w USA. I to była jego JEDYNA DOBRA ROLA. Może ktoś przypomni mi tytuł filmu bo chciałem go wysoko ocenić :)
Moja ocena dla tego aktora: 3/10 (bo są gorsi jak Dudikoff i Scalia)
Zdecydowanie
Spencer Armacost w "Żonie astronauty" ....i film szczególnie nie porywał a i rola tak jakby do niego nie pasowała...jedyny filmz Depp'em którego nie potrafię obejrzeć do końca :(
Jedyny film z Deppem, na którym się wynudziłam to Desperado 2 wrrr
(chociaż ożywałam czasem na niektóre sceny z Sandsem)
Najgorsza postać, którą wykreował Depp to zdecydowanie Dean Corso, który był ni to taki, ni to śmaki, ni to owaki....
Desperado było filmem dość...poplątanym, ale Sands był akurat ok, według mnie.
Pisałam już w tym temacie wcześniej, ale jeszcze raz wspomnę- Gene Watson, nie warto było dla niego siedzieć do późna i oglądać...
Może i ja jestem dziwna, może i ja się nie znam na filmach...
Ale wzruszył mnie ten Gene , tzn jego relacja z córką...
I jakoś na filmie też nie nudziłam się za bardzo.. zwykły, prosty film akcji, ale mi się podobał
A szkoda bo w tym filmie właśnie koniec jest najlepszy jak ten niby kosmita ginie. Ciekawa rzecz bo Depp nie lubi takich pustych bohaterów.
To oczywiście jest do żony astronauty film lubię ale gość mnie bardzo drażni bo jest taki milusi ale jak kosmita go do pada to z faceta opada cała ta otoczka grzeczności i zaczyna pokazywać jaki jest naprawdę i to chciał pokazać Depp kim są naprawdę plastikowi bohaterowie, :)))))
Co do Gene to mi się tylko podobał ten początek z tym chłopakiem, który jeździł na deskorolce, wokół jego córki i się wypieprzył przez Gene (nie wiem jak to odmieniać ;p).
Reszta mi jakoś nie pasowała do Deppa, no i film taki sobie jak dla mnie...
Żona astronauty podobała mi się 1/3 (szkoda było, że zginął tamten miły facet z pierwszej sceny zanim wepchał sie w jego miejsce ten cały kosmita)
Na żywo podobało mi się 2/3 (relacja ojciec-córka itd itd....)
Wychodzi na to, że podobają mi się mniej ambitne filmy
(też)
udawał miłego??
nie no Johnny!! -psujesz mi wizję filmu!!
cholerka , aja zawsze myślała, ze ten facet był miłyyy, a ten zły kosmita go zabił!!!
mój świat legł w gruzach razem z moją koncepcją...
w takim razie film mi się nie podobał
Johnny- zniszczyłeś mi życie!!!!! ;((((((