Moje typy:
1) Kapitan Jack Sparrow - Piraci z Karaibów: Klątwa Czarnej Perły
2) Sweeney Todd - Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street
3) Ichabod Crane - Jeździec bez głowy
4) Edward Nożycoręki - Edward Nożycoręki
5) James Barrie - Marzyciel
Mamy je ocenić? Wg mnie, masz przeciętny gust i nie widzę dla Ciebie ratunku. O to chodzi? Aż boję się zapytać o top najlepszych, na 1 pewnie Porucznik Victor aka Freddie Mercury. Co kto woli.
W każdym filmie wypadł przeciętnie, ale te 5 typów, które wymieniłem, to najgorzej zagrane role jakie widziałem na ekranie. Wciąż nie podałeś/(łaś ?) swoich typów (5 co najmniej, albo nara), różowy awatarku.
Nie przyjmuję poleceń od ograniczonych umysłów. To jest portal filmowy, a nie cyrk. Obejrzał trochę Kubricka i zrobił się wielki znawca kina. Ochłoń dziecko i nie poniżaj się. Tak tak, zaraz trollin się rozkręci.
Yhy, dyskusja rodem "spod budki z piwem". Naucz się używać argumentów - to porozmawiamy o zaniżaniu poziomu. W tej chwili kwiczysz jak wielu tobie podobnych. Brak wiedzy, rozumu i szacunku. Jak tutaj być poważnym.
A najlepsze role?
Edward Nożycoręki - najlepszy film, zagrał niesamowicie...
Kapitan Jack - najbardziej znany na świecie pirat
Sweeney Todd - dobrze śpiewa, jeden z lepszych musicali (dla mnie lepsze jest tylko Les Miserables)
Marzyciel - uwielbiana rola przez ludzi
Jeździec bez głowy - nie taki zły
Uwielbiam Johnnego w Ed Wood-rewelacja!
Do tego: Benny i Joon,Arizona Dream, Las Vegas Parano,Człowiek, który płakał... cała reszta również :)
Szczerze mówiąc... Edward Nożycoręki to na pewien sposób klasyk... Obok takiego filmu nie powinno przechodzić się obojętnie ;)
Jak dla mnie to co wymieniłeś to jego najlepsze role.
Najgorsze (wg mnie) :
-Dziennik zakrapiany rumem
-Turysta
-Wakacje w kurorcie
-Zanim zapadnie noc
Najgorsze? Szczerze wierzę, że chciałeś napisać "najlepsze", bo takich ja bym zaliczyła wymienione przez Ciebie tytuły :)
Umiem czytać nie ejstem tobą ...
Ale uważam że Johnny Depp nie ma złych filmów ... więc wybrałam Najlepsze z najlepszych ...
Najgorsze:
- The Libertine
- Wrogowie publiczni
- Turysta
- Alicja w Krainie Czarów
- Jack Sparrow w 4 części Piratów
- Dziennik zakrapiany rumem
- Jeździec znikąd