Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 546 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

o Johnnym Deppe i chciałbym się podzielić swoimi przemyśleniami:)Od kilku lat sledze jego karierę i pewnie jak większość z was sięgnąłem do wszystkich albo prawie wszystkich filmów z jego udziałem .Faktem jest ze jest On moim ulubionym aktorem ale nie wszystkie filmy z jego udziałem mi się podobały i właśnie chciałbym abyście napisali który bądź które filmy z nim wam się nie podobały nie chodzi mi o to w których zagrał On źle tylko o same filmy.:)Wiec ja zacznę: Myślę ze najsłabszym filmem w którym zagrał Johnny jest Don Juan DeMarco-dość przeciętna historia moim zdaniem.

cheandler1111

Dla mnie - choć nie obejrzałam jeszcze wspomnianego przez Ciebie Don Juana
- porażką była "Żona Astronauty", która we wszelkich rozmowach występuje u
mnie teraz jako "Żona Osrajnałty" ;> . Szczerze próbowałam obejrzeć,
dotrwałam do połowy i nie dałam rady. Nawet Johnny nie dał rady zrobić nic
z tym filmem... Nudne. Niestety.

cheandler1111

dla mnie porażką była Beksa
wg mnie żałosne, ale nawet nie w taki sposób, że śmieszne, jak to czasami z żałosnymi rzeczami/ludźmi bywa
i nie przepadam za musicalami, pewnie dlatego tak ciężko było mi dotrwać do końca filmu.

również nie podobały mi się Alicja in wonderland i Edward Nożycoręki Burtona. rola Johnnego w obydwu wzruszająca i zabawna, ale to nie moje klimaty ;)

siaqo

Co do żony astronauty to mi się podobał.A beksa i Edward to jedne z moich ulubionych:) A Alicja również mnie lekko zawiodła i zapomniałem jeszcze o parnasusie który tez nie był moim zdaniem jakimś wybitnym filmem.I jeszcze pluton tez mnie nie powalił.

cheandler1111

Żona astronauty wydaje mi się tak typowo amerykańskim filmem, że dziwię się, że Johnny w tym zagrał. Nie mniej jednak film nie był taki zły. Ja w ogóle jestem fanką Burtona, więc Edward i Alicja naprawdę mi się podobali;) Najgorszy film z nim to jak dla mnie chyba Arizona Dream. To znaczy był fajny, ale fruwająca ryba mnie rozwalała:)

cheandler1111

A mnie się Don Juan De Marco podobał. Uważam,ze bardzo ciekawy temat został tam poruszony: zagubiony młody człowiek, który przez swoją wrodzoną delikatność i wrażliwość, nie odnajduje dla siebie miejsca we współczesnym świecie, w świecie który obarczył go pasmem nieszczęść rodzinnych. Jednak znajduje On swój sposób żeby przetrwać, a mianowicie tworzy sobie swój wyimaginowany świat, który jest jego azylem.
Wbrew pozorom to jest dość znany przypadek. Wiele dzieci z patologicznych rodzin tak właśnie przechodzi swoje problemy. Nie wiem czy ktoś z was tak spojrzał na ten film. Być może nie, ponieważ z reguły tego typu filmy są przedstawiane w formie dramatu, a nie komedii.
To tyle o De Marco.

Mnie nie podobała się Żona Astronauty i Private Resort. Wiadomo, ze jeden film lepszy od drugiego, ale nie znajduje innych filmów, które mi się z nim nie podobały. Raczej miał trafne decyzje.

goslawa25

Mi Ed Wood, Koszmar z ulicy Wiązów, Wakacje w kurorcie (oprócz jednej sceny mniam mniam :) ,

natalliaa

Koszmar z ulicy Wiązów? Booże, ja kocham ten film :D Ten kiczowaty Freddy i
sztuczna krew buchająca na kilka metrów... Cudne, po tych wsystkich
komputerowych horrorach ;)

moonvelvet

No nie??? już myślałam, że tylko ja odnajduje specyficzny urok w Freedym. Widziałam chyba wszystkie części i uważam, ze mimo kiczu,który wypełnia cały film od początku do końca, ma klimat.

goslawa25

Koszmar fajny nie jakis wyjebany ale fajny .Wakacje w kurorcie - wiem o która scene chodzi :0 :) jak bez gaci biega johnny :)ale mi sie podobał.

cheandler1111

a i jeszcze ed wood -zajebisty .obczaj sobie eda wooda jako rezysera obejrzyj jego filmy ,poczytaj o nim i mysle ze inaczej odbierzesz ten film. ja obejrzałem plan 9 z kosmosu i poczytałem duzo o nim i inaczej na to patrze.

cheandler1111

Ja o ogóle nie umiem zrozumieć, jak komuś mógł się Ed Wood nie podobać...dla mnie film jest rewelacyjny. Nie których odstraszają czarno - białe filmy, może dlatego.

goslawa25

Ed Wood jest świetny! A to że jest czarno-biały tylko dodaje mu uroku. Nie wiem jak można nie lubić czarno-białych filmów;) Sama obejrzałam Wakacje w kurorcie tylko dla TEJ sceny i praktycznie tylko TĄ scenę widziałam więc raczej się nie wypowiem czy film mi się podobał. Najlepsza była chyba fryzura Deppa i tekst: "Zostawiła ten klucz celowo."

SusanSt_

Proponuje darować sobie oglądanie Private Resort, ponieważ większego gniota w życiu nie widziałam - nawet goła dupa dupa Deppa nic tu nie pomogła:))) a do Ed Wooda naprawdę zachęcam wszystkich.

I Podpisuje się pod koleżanką - czarno - białe filmy są super.

użytkownik usunięty
cheandler1111

Dla mnie najgorszym filmem w jakim zagrał jest już kilka razy wspomniana
'Żona astronauty'. Nie podobał mi się też jeszcze 'Człowiek, który płakał',
ale to chyba ze względu na Ricci - mimo tego, że 'Sleepy Hollow' to jeden z
moich ulubionych filmów - ale tu z kolei całość wyszła rewelacyjnie!

A co do 'Ed Wooda'... to znam bardzo wiele osób, które twierdzą, że
głupszego filmu nie widzieli, ale chyba nie łapią przesłania. No i 'Dead
Man' - równie nielubiany wśród moich znajomych, a mnie się bardzo podoba.

cheandler1111

jak dla mnie najgorszy film deppa to zdecydowanie "Na żywo".