Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 797 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Piszcie jego 5 najlepszych ról zaczynając od najlepszej?

1) Ed Wood
2) Ichabod Crane
3) Edward Nożycoręki
4) Jakck Sparrow
5) Willy Wonka

Szajba

1. Jack Sparrow
2. Ed Wood
3. Ichabod Vrane
4. Edward Nożycoręki
5. Willy Wonka

Na szóstym miejscu umieściłbym Morta Rayinego z "Sekretnego Okna", ale nie starczyło miejsc.

_Donnie_

Donnie i tak podałeś 6 miejsce więc co za różnica :PP
Swoja drogą myślałem, że fani zapchają ten temat... co jest z wami do diaska??:P

Szajba

1. Edward Nożycoręki
2. Jack Sparrow
3. James Barrie i/lub Mort Rainey :) (nie mogę się zdecydować)
4. Ichabod Crane
5. Willy Wonka

Pozdrawiam =)

Szajba

1)Jack Sparrow
2)Ed Wood
3)Ichabod Crane
4)Edward Nożycoręki
5)Willy Wonka

Szajba

Oj, czy Ty czasem nie prowokujesz?;-)

1) John Willmot (Rozpustnik)
2) Jack Sparrow
3) Ten z Marzyciela... Jak on się zował? Eh, wstyd...;-)
4) Edward
5) Donnie Brasco

Pozdrawiam.

_Ja_

"Oj, czy Ty czasem nie prowokujesz?;-)"
Hehe dlaczego niby :>> Johnny to dla mnie aktor znakomity i barrrdzzzo ceniony przezemnie. Gdyby miał podać moje top 5 aktorów(ulubionych) to na tej liście by się znalazł :) gorzej by było z top 3 :P
Pozdrawiam

Szajba

Z prowokowaniem chodziło mi bardziej o tekst:

"Swoja drogą myślałem, że fani zapchają ten temat... co jest z wami do diaska??:P"

Poza tym, takie ankiety, na tym forum, cieszą się bardzo dużym powodzeniem...
Ale skoro ja mogę prowokować na forum Wetwortha Millera, to dlaczego mam bronić Tobie?;-)

U mnie Depp nie znalazłby się chyba nawet w pierwszej dwudziestce... Co nie znaczy, że jest zły. Po prostu historia zna wiele wybitniejszy przypadków (Marlon Brando, Robert DeNiro, Anthony Hopkins, Al Pacino, Jack Nicholson, Christopher Walken, James Dean, Steve Mcqueen, Yul Brynner, James Coburn, Charles Bronson, Charlie Chaplin, John Wayne, Humphrey Bogart, Sean Connery, Tom Hanks, Dustin Hoffman, Kevin Spacey, Meryl Streep, Harrison Ford, Morgan Freeman, Leo DiCaprio, Jim Carrey - znalazłoby się jeszcze paru)

_Ja_

Hehe no tak. Nie chodziło mi o listę najwybitniejszych lecz ulubionych :). Moim numerem 1 jest zawsze Keanu Reeves jak podaje ulubionego aktora, ale on najwybitniejszy nie jest.
Lista najwybitniejszych zaczęłaby sie od Hopkinsa i Anthonego Quinna... potem by mi było bardzo ciężko:)
P.S Mówiłeś, że widziałeś Kevina Spaceyego w teatrze. Możesz powiedzieć gdzie i kiedy miałeś ten zaszczyt :)??
Pozdrawiam :)

Szajba

W Old Vic w Londynie. Jest tam dyrektorem artystycznym, a byłem jakieś 2 lata temu na Tragedii Antoniusza i Kleopatry...

Dla mnie najwybitniejszy = ulubiony. Aktorów mierzę miarą ich umiejętności i żadne sympatie ani antypatie w grę nie wchodzą (chyba, że do kobiet - tych bardziej urodziwych;-)).

Pzdr...

_Ja_

"Dla mnie najwybitniejszy = ulubiony. Aktorów mierzę miarą ich umiejętności i żadne sympatie ani antypatie w grę nie wchodzą"
No to pod tym względem sie różnimy :)

Dobrze wiedzieć z tym miejscem Kevina. Dziękuje
pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
Szajba

1.Ed Wood
2.Edward Nożycoręki
3.Ichabod Crane
4.Jack Sparrow
5.Willy Wonka

... 6.James Barrie z Marzyciela (nawet może wyżej, 3 miejsce)

Szajba

1) cpt.Jack Sparrow- Pirates
2) Alex Blackmair- Arizona Dream
3) Ichabod Crane- Jeździec bez głowy
4) Willy Wonka- Charlie i fabryka czekolady
4) J.M Barrie- Marzyciel
5) Rochester- Rozpustnik

(nieoglądałam jeszcze Edwarda:/ ...)

madzia06

Jeju - o Alexie zapomnieliście czy jak?:P To jedna z moich ulubionych postaci -taki chłopiec z bujną fantazją, ciekawą filozofią dot. ryb i życia rybiego i te jego "rozwichrzone" włoski- cute:)

P.S na 6) miejscu umieściłabym chyba Morta Rainey'ego :)

Szajba

Hmm mnie Johnny w kazdej roli zadziwia, wzrusza/rozsmiesza i zaskakuje;)
Nie ma gorszych ról, ale do lepszych naleza: Willy Wonka, Jack Sparrow, Edward, Gilbert Grape [nie wiem dlaczego mam taka slabosc do tego filmu:)], Cry Baby oczywiscie, Ed Wood, w "Sleepy Hollow" oczywiscie, bardzo mi sie podobal tazke w Donnie'm Brasco, Zonie Astronauty:), Don Juanie, Marzycielu

CzarnaKrwinka

Zgadzam sie z Toba:) Juz wiele razy na tym forum pisałam,ze dla mnie kazda postac kreowana przez Johnny'ego jest inna,oryginalna,dlatego nie mam jednej ukochanej postaci,albo jednej najgorszej,moge tylko o niektorych powiedziec,ze mi sie jedna bardziej podobała a inna mniej czy cos:)

mam ten problem,ze nie oglądałam jeszcze wszystkich filmów z Johnny'm,np. musze koniecznie oglądnąc "Cry Baby", Gilberta Grape'a i Edwarda Nożycorękiego:/

pozdrawiam:)

madzia06

Ooj to lepszych nie widziałaś :)
Akurat wszystkie mam na komputerze, bo kocham robić filmiki, więc mogę Ci jakoś przesłać jak chcesz:)

CzarnaKrwinka

"jedynie w "Truposzu" niczym szczegolnym mnie nie zadziwil..;)"

Moim zdaniem jedna z najlepszych ról Depp'a!! Świetny, artystyczny film, niesamowita muzyka i klimat, a William Blake to genialna rola.

Cyanide

Heh, wielu osobom podoba się ten film, mnie przez pierwsze pół godziny nudził, dopiero po spotkaniu tego Indianina Johnny się 'rozwinął' ;)

Cyanide

Hmm drugi raz oglądałam "Truposza" i zwracam honor;)
Ostatnio go oglądałam rok temu, może dlatego jakoś szczególnie mnie nie zachwycił.. Johnny był genialny! ;] [Nic w tym nowego;)]
:)

Szajba

1. Edward Nożycoręki
2. Gilbert Grape
3. Axel Blackmar
4. Raoul Duke :D:D
5. Willy Wonka
itd...;P

Szajba

1.Ed Wood
2.Jack Sparrow
3.Mort Rainey
4.Edward Nożycoręki
5.Gilbert Grape

oczywiscie mogłabym dopisywac dalej ;)

cry_baby

1. Edward Nożycoręki
2. Jack Sparrow
3. Ichabod Crane
4. Roux ("Czekolada")
5. Willy Wonka..
I jeszcze wiele innych filmów... xDDDDD

Szajba

-Jakck Sparrow (piraci z karaibow)
-Edward Nożycoręki
-Mort Rainey(sekretne okno)
-Ed Wood
-ichabod crane(jezdziec bez glowy)

Monia_49

1. Jack Sparrow (Piraci)
2. Edward Nożycoręki
3. Roux (Czekolada)
4. Ichabod Crane (Jeździec bez głowy)
5. Dean Corso (Dziewiąte wrota)

W słabej roli jeszcze go nie widziałem, więc na prawdę ciężko wybrać tą pierwszą piątkę ;)

Rimmi87

1.Jack Sparrow
2.James Barrie
3.Rochester (John Wilmot)
4 Mort Rainey
5.Dean Corso

Szajba

1)Edward Nożycoręki
2)Jack Sparrow
3)Gilbert Grape
4)Dean Corso
5)Willy Wonka

A zreszta, co za roznica na ktorym miejscu umieszcze poszczegolne role i tak Johnny zawsze jest najlepszy, w kazdej roli:)