Alors,
John D. to swoisty fenomen. Sami pomyślcie: 45-letni, przeciętnej urody facecik, dobry, ale nie jakoś przesadnie aktor, to "posiadacz" najbardziej uczęszczanego na filmwebie profilu.
Nie powiem, interesujące to to. Dlatego chciałabym Was prosić o odpowiedź na kilka pytań, dzięki którym będę miała ogląd na statystycznego fana Depp'a. Może pomoże mi to zrozumieć jego ogromną popularność. A może nie. W każdym razie - poczytam, policzę, zaprezentuję wyniki.
Część pierwsza: dżeneral informejszyn
1. Czy płeć Twa niewieścia? A może jednak nie?
2. W jakiej części kraju sobie żyjesz?
3. Pytanie o wiek też może być ciekawe. Tak do danych statystycznych.
Część druga: John i Ty
1. Kiedy Twe oczęta po raz pierwszy ujrzały oblicze Johnny'ego?
2. Jaki to był film?
3. Czy zrobił na Tobie wrażenie od razu? A może po czasie, w zupełnie innym obrazie?
4. Co robisz, kiedy nie oglądasz filmów z Johnny'm? Inaczej: Twoje obowiązki i zainteresowania, które żadnych powiązań z rzeczonym nie mają.
5. Cecha Depp'a, przez którą jesteś jego fanem/fanką. Może być rola. W każdym razie - chodzi mi o szczegół, który decyduje o tym w największym stopniu. Proszę nie pisać, że całokształt.
6. Czy John jest Twoim wzorem męskości?
7. Co sądzisz o współpracy Depp'a z Timem Burtonem?
8. Co sądzisz o Piratach z Karaibów?
9. Czy ten Pan nawiedza Cię czasem w snach?
PYTANIE BONUSOWE:
Jaki jest ulubiony kolor Johnny'ego?
That's all. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Włożyłam w to trochę wysiłku w końcu :)
Dziewczę xD
W północnej, najladniejszej :D
18
W 90którymś... Ogladałam Edwarda nożycorękiego...
2. Jaki to był film?
3. Czy zrobił na Tobie wrażenie od razu? A może po czasie, w zupełnie innym obrazie?
Po czasie, fakt. Ale bardzo podobal mi sie film...
4. Co robisz, kiedy nie oglądasz filmów z Johnny'm? Inaczej: Twoje obowiązki i zainteresowania, które żadnych powiązań z rzeczonym nie mają.
Grafika komputerowa, taniec, jezyki obce.
5. Cecha Depp'a, przez którą jesteś jego fanem/fanką. Może być rola. W każdym razie - chodzi mi o szczegół, który decyduje o tym w największym stopniu. Proszę nie pisać, że całokształt.
Nie wiem, chyba to, ze jest po prostu...
Na 90 % xD
Good! Dobrze im to wychodzi:D
Moj ulubiony film... (ST rownież:))
Nie xD
PYTANIE BONUSOWE:
Johnny nigdy nie wypowiadal sie na ten temat publicznie xDDDD
1.Dziewczyna
2.Woj.Pomorskie
3.15
1.W piratach jak po raz pierwszy lecieli na polsacie
2.Piraci z Karaibów"K.C.P"
3.Nie w tym,to jego najlepsza rola i od tamtego czasu zaczęłam się ogólnie kinem interesować!
4.Po pierwsze nie oglądam na okrągło jego filmów!Poza tym interesuje mnie kino i literatura:D
5.Świetna gra aktorska,uwielbiam go za to jakie role wybiera:)
6.Nie mam wzoru męskości...(durne pyt.)Odp:NIE
7.Zawsze podobają mi się ich wspólne dzieła!
8.Niezbyt dobry film,ale Depp stworzył taką postać,że musiałam na to iść do kina:)
9.NIE!!!
Na pyt. bonusowe nie potrafię odpowiedzieć...
A nom. W tym wypadku było ich sporo.
A tak na marginesie, to kiedy planujesz zakończyć ankietę? Skoro nie chcesz się podzielić własnymi odp. ;>.
Dobry. Dawno nie zaglądałam, ale widzę że w końcu jakiś bardziej normalny temat to się wypowiem :)
Tak, jestem białogłową.
Wielkopolska
3. Pytanie o wiek:
16 prawie 17:)
Około roku 2005 przy okazji filmu "Dziewiąte wrota" puszczanego w telewizji.
2. Jaki to był film?
Dziewiąte wrota.
Zainteresowałam się po filmie "Czekolada" puszczanym 2 miechy później.
Szkoła - obowiązek. Z rozrywek: Rysowanie, gra na gitarze, muzykoholik jestem.
Rola. Cygan Cesar w "Człowiek, który płakał."
Po części, chociaż wolę bardziej "demoniczny" wygląd faceta.
Bardzo udana, co widać.
Cenię za humor, nie lubię sposobu, w jaki postrzegają go fanatycy Depp`a (Fani mają na to odpowiedni kąt widzenia ;] )
Nie.
PYTANIE BONUSOWE:
Nie wiem... zgaduję że czarny (Jeśli tak, to ma u mnie dodatkowego plusa bo to mój ulubiony :) )
Pozdrawiam
Część pierwsza:
1. Tak jestem dziewczyną
2. Lubelszczyzna
3. 14
Część druga:
1. Ponad rok temu.
2. "Piraci z Karaibów: Klątwa czrnej perły"
3. Nie zrobił na mnie wrażenia od razu tylko po około 2-3 tygodnich w "Marzycielu".
4. Obowiązki: szkoła; Rozrywi/zainteresowania: spotkania ze znajomymi, lubie słuchać muzyki, uwielbiam kino, troche rysuje:)
5. Myśle, że oryginalność i to, że w każdym filmie tworzy inną, zawsze zaskakującą kreację
6. W pewnym stopniou na pewno ale nie do końca
7. Tworzą wspaniały duet:)
8. Bardzo lubie ten film, choć widziałam wiele lepszych.
9. Czasami.
Pytanie bonusowe: Nie mam pojęcia.
No proszę proszę, jaki cynizm! Mnie znasz, to sobie z przyjemnością poczytaj, co ja tu zaprezentuję!
Jednakoż przechodzę do drugiej części z oczywistych powodów (jako że nie jestem ci kompletnie obca.......)
1. Dawno. Nie umiem sobie przypomnieć, jaki był pierwszy film, ale możliwe, że "Dziewiąte wrota".
2. Jak wyżej.
3. Nie, absolutnie nie. Depp był mi obojętny przez bardzo długi czas. Potem, kiedy pojawili się "Piraci..." zaczęłam go nienawidzić. Jego, i tej całej szalonej popularności. Aż tu nagle, grudzień 2007...
4. O obowiązkach nie ma sensu gadać: wiadomo. W wolnym poszkolnym czasie buszuję w sieci, czytam ksiązki, słucham muzyki (a wręcz ją chłonę) i jeżdżę na rowerze.
5. Polubiłam go raczej nie za role czy talent (bo moim zdaniem aktorem jest na 7.5/10), ale za osobowość. Za jego wypowiedzi. Za stosunek do świata. Styl życia. Słowem: doceniłam nie kreowane przez niego postaci, tylko samego człowieka (rzadko mi sie to zdarza)
6. Nie.
7. W porządku. ALe wolę inne obrazy Burtona.
8. Przeciętny film przygodowy, który zrobił furorę, bo... no właśnie, dlaczego?
9. Chyba niestety nie. W każdym bądź razie nie przypominam sobie.
Nie mam pojęcia (może kiedyś wiedziałam?), ale strzelam, że niebieski, bo to taki banał...
No i jak tam, rysuje Ci się portret maniakalno-obsesyjnej fanki? :P
generalnie nie lubuje sie w wypowiedziah na forum ale trohe mnie zdziwilo ze jak narazie hyba wszystkie osoby ktore wypowiedzialy sie w tym temacie to dziewczyny czy tam kobiety czy jak kto woli. więc stwierdzilem ze odpowiem na twoje pytanka dla urozmaicenia
1. chłopak
2. pomorskie
3. 16 ale kazdy daje mi wiecej
1. ze 3 lata temu
2. piraci
3. absolutnie mnie nie przekonal ani nie zahwicil, wogle sie nim nie zainteresowalem. zainteresowalem sie po obejrzeniu arizona dream jakies poltora roku temu. od tamtej pory obejrzalem karzdy jego film oprucz 21 jump street i tyh z samego poczatku
4.wole nie pisac :)
5. mentalnosc, podejscie do rzeczywistosci, innyh ludzi i rzekomych "problemow"
6. em, to raczej nie mi oceniac
7. bardzo fajna ale wole inne jego filmy
8. sredniawka, morze pierwsza czesc calkeim fajna. ale on tam poprosru w komercyjny sposub przedstawia to samo co w innyh innyh filmah wg. mnie. szczegulnie w las vegas parano
9. nie
tylko mnie nie prubujcie zabic na odleglosc za ortografie, to nie na umyslnie...
1) pytanie zbyteczne, ale tak, jestem dziewczyną! - co zresztą widać obok nicku;)
2) Śląsk
3) 17
1)"Na żywo"
2)"Na żywo"
3) nie, w Piratach doceniłam jego 'walory fizyczne' i dowiedziałam się o jego istnieniu, a dopiero po "Co gryzie Gilberta Grape'a" zaczęłam się interesować jego filmografią ;)
4) szkoła, malowanie, rysowanie, wypady ze znajomymi, książki, muzyka, filmy 'nie z Deppem' ;)
5) to, że mimo sławy jest normalny, skromny, oryginalny, kocha sowoją rodzinę, do tego dochodzi jeszcze talent i voila! ;)
6)tak
7)genialna! oby jeszcze długooo trwała ;)
8)bardzo dobry film przygodowy/komedia z świetną rolą Deppa jak i Geoffrey Rush'a
9)niestety nie xp
PYTANIE BONUSOWE:
po przeczytaniu paru odpowiedzi wiem, że czarny ;)
1. kobieta
2. kraków
3. -
1. hmm tak z 5 lat temu?
2. nightmare on elm street, ale dopiero dziś się dowiedziałam że to
właśnie ten
3. Nie wiedziałam, że to on . A zrobił wrażenie bardzo pozytywne.
Fakt faktem później zobaczyłam go w piratach. A po Sweeney Todd taka
większa fascynacja
4. Trenuje, uczę się, oglądam filmy bez Johnnego
5. Jest bardzo dobrym aktorem, cóż mogę dodać?
6. Raczej nie
7. Cudownie.!
8. samo w sobie zachwyca, bardzo przyjemne filmy. Takie w sam raz do
oglądnięcia w deszczowe popołudnie
9. nie
A nie uważacie, ze ona pisze trochę "na jedno kopyto"? :)
Musiałam podciagnąć temat do góry xD Perdono.
nie ma sprawy,ale ja się nie zgadzam,no chyba że chodzi o to że pisze kryminały z elementem humoru,ale każda jej książka jest inna i każda ma swój niepowtarzalny humor,wystarczy wymienić choćby Nawiedzony dom,Wszystko czerwone czy moja ulubiona Wielka polka
ale to tak samo można powiedzieć że Ludlum pisze na jedno kopyto,bo większość jego książek to sensacje osadzone właściwie w jednym czasie,i w każdej jest jeden człowiek,którego ściga cały świat ;-)
Tzn. ja Chmielewską czytałam w głębokiej podstawówce :) I po kilku książkach mnie znudziła trochę :) Ale jest niezła kobieta, ma humor.
może i piszę trochę podobnie, bo większość jej książek to kryminały z humorem, ale mimo to każda jest inna;) przyznaje niektóre mnie nudziły ale zdecydowana większość jest świetna ;)najbardziej lubię Lesia, Dzikie białko i Całe zdanie nieboszczyka ;)i humor niewątpliwie ma, uwielbiam ją za to ! A tak a propos książek ( wiem, że nie w temacie Johnnego, ale co tam;p ) jakie jeszcze czytacie? oprócz Chmielewskiej uwielbiam też Terakowską;) pozdrawiam.
ah, ah! niszczysz mi moje głębokie badanie z cyklu: udawana psychologia społeczna .. :P ok, nie mam za złe :) chociaż mi temat wysoko utrzymujecie xD
Ja czytam wszystko :)
znowu Ci wyżej podciągam ;-)
uwielbiam jeszcze Szklarskiego,jego serie o przygodach Tomka mogłabym w kółko czytać
co do Chmielewskiej to chyba tylko przy jej książkach mogę wybuchnąć śmiechem wszędzie,kiedyś w autobusie mi się to zdarzyło i to nierzadko
przy książce którą czytam kolejny raz,bo właściwie nie ma już chyba jej książki której bym nie przeczytała
Tak mi podciągacie, że spada ciągle :)
Wypowiedziały się tu już chyba wszystkie fanki i fani Johna, którzy nie uważają, że zasługuję na lincz... xD
A więc niedługo muszę podliczać :)
Tak jak współpraca Depp'a z Burtonem oO.. Wciąż 'na jedno kopyto'. Inni twierdzą, że to kwestia posiadania 'stylu', a inni, że to 'mała kreatywność' i wszystko jest "podobne". Ba.
Dlaczego wszystko jest podobne? Jak na mój gust to filmy Burtona różnią się od siebie i to znacząco...
proste, że niewieścia.
Warszawa
16
A cholera wie. W dość wielu filmach grał. Miałam może jakieś 6 lat.
2. Jaki to był film?
"Na żywo". Niezbyt znany. Choć jak na małą dziewczynkę nawet mnie się podobał. Dużo później poznałam nazwiska aktorów w nim grających.
Nie zrobił na mnie wrażenia. Przeciętniak. Nie pamiętam kiedy wydał mi się ciut fajny.
Rysuję, maluję, szyję. Jem banany. Ale również modelarstwo. I próba wymiany swojej garderoby w celu zmiany stylu.
Nie jestem "fanką". Nie lubię tego słowa. Przyznam się bez bicia, że wygląd też ma znaczenie. Lubię jego komiczne role. Ot. Wszystko.
Nie.
Jest dobrze, choć najlepsze jego role(może bez Edwarda)nie były u Burtona. A filmy Burtona oglądam nie ze względu na Deppa, ale ze względu na filmowość w nich Burtonowską. To wszystko wyjaśnia.
Może być. A właściwie BARDZO może być. Depp był fajny. Bloom był fajny. I ta pani której nazwiska nie umiem wymówić, a tym bardziej napisać też była fajna. Jako całość byli fajni. Osobną mnie, Johnny nie zachwycił mnie tam jakoś bardzo. Nie czekałam na sceny konkretnie z nim. A w "piratach" najgenialniejszy jest scenariusz.
Nie.
PYTANIE BONUSOWE:
Jak przeczytałam poniżej ten przezroczysty to mi cośtam błysnęło. Ale tak poważnie to co mnie to do cholery obchodzi. taką fanatyczką nie jestem. A o życiu prywatnym Deppa wiem, że ma żonę, chyba ze dwójkę dzieci, że mieszka we Francji i że często gra u Burtona.
1.Kobietka :)
2.Nie ważne...
3.starzeje się...wczoraj to stwierdziłam...
1,2.Nie pamiętam...mam styczność z filmem prawie od niemowlęcia,ale pierwszy raz nie ujrzałam go w filmie...może we śnie?
3.Chyba nie zrobił na mnie super wrażenia od razu...to musiało "dojrzeć".
4.Moje zainteresowania to reżyserstwo i chciałabym aby Johnny dożył tego dnia kiedy zaproponuję mu rolę w moim filmie... :P
5.Rola nie jest cechą charakteru-w filmie,grajaca osoba jest inną osobą... Ale elektryzuje mnie w J. niesmiałość (widać ją na pierwszy rzut oka) i jego wzrok...
6.Chyba jest... jeżeli mój chlopak jest do niego uderzająco podobny to chyba coś w tym musi być...
7.Uważam że to wspaniały duet:) Burton to nietypowy człowiek z wyobraźnią,jego filmy wnoszą powiew wrażliwości do mojego życia :)
Pod małą przykrywką niosą ogromne przesłanie :)
8.Nie obejrzałam ani jednej częsci bo mnie to nie kręci-uważam że są zbyt zkomercjalizowani...
9.Oczywiście... i muszę teraz zasmucić wszystkie fanki(fanów) Johnnego <ale tylko na sekundkę> -ostatnio śniło mi się że umarł...
Kolor: niewiem...może czarny?
1. Yeah, dziewczyna
2. śląsk
3. 16 skończone
1. Ponad rok temu
2. "Piraci z Karaibów" <osłania się naprędce zaimprowizowaną tarczą>
3. Od pierwszej sekundy :) Chciałam obejrzeć inne filmy, no i poszło...
4. Książki, sport, fotografia, muzyka, różne krzyżówki, zagadki, sudoku - zainteresowania. Obowiązki? Szkoła, dodatkowe lekcje...
5. Skromność, niezależność, oryginalność, poczucie humoru... Don Juan deMarco i Jack Sparrow
6. What??!! Nie mam "wzoru męskości" :)
7. Oscylują na granicy dobrego smaku. Niektóre filmy swietne - Sleepy Hollow, Ed Wood, Charlie i fabtyka czekolady, inne są jak dla mnie przesadzone np. Sweeney Todd, Edward Nożycoręki. Ale mimo wszystko ciekawy duet.
8. Uważam, że jest to świetny film przygodowy, cała trylogia, z dobrą muzyką, scenografią i postaciami a Depp to "wisienka na torcie" :D
9. Hm... może parę razy... Kiedyś :)
PYTANIE BONUSOWE:
A ile można wygrać? Zgaduję, że czarny.
Thanks.
1.niewieścia xD
2.Małopolska
3.15
2czesc
1. Biograficzny , Dramat , Kryminał
2.Blow
3. od razu
4. Tak interesuje sie jego życiem prywatnym i jego konkretna osoba.
5. Jego miłość do dzieci, rodziny, szczególnie poczucie humoru.
6.taak
7. Jakbym mogła dałabym 12/10 :)
8. Swietny film , oglądnęłam go niedawno dopiero przypadkiem w telewizji, świetne poczucie humoru.
9. Nie jeszcze mi się nie zdarzyło.
pyt bonusowe
Nie wiem ale sądzę, ze niebieski.
Czekamy na wyniki:*
A więc lecimy!!!
1. Mężczyzna
2. Wielkopolska - Poznań
3. 32
----------------------------------------------------------------------
1. W 1994 r.
2. Co gryzie Gilberta Grape'a? (do dziś jestem ciekaw co go gryzie:P)
3. Od razu. Po tym filmie byłem, można powiedzieć zafascynowany, ale gdy obejrzałem "Edwarda..." to mi dech w piersiach zapadło.
4. Praca, praca, praca i dla odmiany praca, no i jeszcze trochę praca... aha! Jeszcze praca!!! A oprócz pracy to jeszcze praca i trochę pracy. A tak generalnie (zainteresowania) to piłka nożna, łyżwiarstwo figurowe i tenis. Film, muzyka i teatr!!!
5. Niepowtarzalność. Widzieliście kiedyś aktora, który ma podobne ruchy jak on ("Edward..." "Piraci..." i "Sweeney Todd") ?!
6. Trudno mi to ocenić. Nie mam w życiu takiej kategorii jak "wzór męskości" :P
7. Ta współpraca przypomina mi tropikalny kwiat, który w dzień rozwija się i ukazuje całe swoje piękno, lśniąc ponad wszystkie inne, lecz w nocy zamienia się w rzecz nijaką, bez charakteru. Myślę, że do czasu powstania filmu "Sweeney Todd" był to dzień. Teraz to na pewno szara, nijaka i trochę tandetna noc, w której słychać tylko wyjące niemiłosiernie gwiazdy.
8. Typowe kino komercyjne. Aktorzy - tak! Fabuła - nie! (muzyka TAK, TAK, TAK!!!)
9. Raczej mi się to nie zdarza. Ale kto wie? Może kiedyś....
------------------------------------------------------------------------
Bonus: czerń. Głęboka, straszna i przerażająca czerń.
I
1. dziewczyna
2. dolnyśląsk
3. 25
II
1. Nie pamiętam.....
2. Arizona Dream albo Edward Nożycoręki
3. trudno jest sie zachwycać grą aktora po jednym filmie, raczej po kilku filmach doszło do mnie, ze to nie tylko swietne filmy ale jego gra aktorska jest świetna.
4.....cale mnustwo rzeczy robie!!! studiuje, czytam ksiażki, oglądam filmy, udzielam sie na ossusie, gram w gry komputerow.....
5. Profesjonalizm
6. nie wiem bo go nie znam o do wyglądu jak najbardziej choc mam wiele worców meskosci w aktorach;d
7. no coz jeden swietnie gra drugi świetne filmy robi...z tym, ze jest wieksza grupka pracujaca z burtonem....Helena Bonham Carter, Freddie Highmore...choć depp najczesciej gosci w jego filmach;d co sadze..... swietnie do siebie pasują....ale mogłby burton dac szanse innym;d
8. świetny film
9. nie przypominam sobie... a wielka szkoda;(
Pytanie Bonusowe
czarny??
1Owszem
2Warszawie
319
1uuu to było dawno,dawno temu
2Edward Nożycoręki
3Oczywiście,że zrobił:),kreacją swojego niesamowitego bohatera uścislając
4Ogladam filmy bez Dżona:D,also interesuję się szeroko pojętą historią sztuki,muzyką,kulturą i językiem anglików itepe
5Hm...podoba mi się pewien typ bohatera,który często odgrywa...
6Raczej nie.
7Bardzo interesująca.Tzn jej owoce.
8Film zrobiony nie w moim guście.Nudny.
9Bardzo rzadko:)
Bonus:Nie mam zielonego pojęcia:D
1. niewieścia?
2. niedaleko Łodzi.
3. 14
1. nie pamiętam.
2. nie pamiętam.
3. Po czasie, po oebjrzeniu "Blow", "Czekolada" i "Marzyciel".
4. szkoła. przyjaciele itp.
5. aktorstwo.
6. nie.
7. bardzo dobrze im to wychodzi.
8. nie lubię.
9. nie.
1. Niewieścia.
2. Podlasie
3. 15
1. Początek 2007 roku
2. Piraci z Karaibów
3. Wrażenie na mnie zrobił dopiero po czasie, gdy obejrzałam Edwarda Nożycorękiego, Marzyciela i Jeźdźca Bez Głowy.
4. Oprócz filmów interesuję się sportem(czynnie i biernie), czytam książki, słucham muzyki no i oczywiście uczęszczam do szkoły.
5. Najbardziej w Deppie podoba mi się podejście do swojego życia, kariery, rodziny. Podoba mi się również to, w jaki sposób dobiera role. Zawsze gra 'dziwaków', postacie, które zawsze zostają w pamięci. Gra w filmach naprawdę dobrych, które mogą bez problemu zaciekawić widza.
Role? Wywarł na mnie wrażenie w "Benny & Joon", "Co Gryzie Gilberta Grape'a" i oczywiście w "Edwardzie Nożycorękim"
6. Po części. Uważam, że zalicza się do grona mężczyzn z "urodą uniwersalną", podobającą się większości.
7. Moim zdaniem wspaniała sprawa. Burton jest genialny w tym, co robi(nie rozumiem dlaczego jest tak niedoceniany...), a Depp jak nikt pasuje do jego filmów.
8. Cóż... Zapewne gdyby nie ta trylogia Depp nie byłby taki popularny. Denerwuje mnie jednak uogólnianie typu: "zaczęłaś oglądać filmy z Deppem od Piratów? Jesteś sweet faneczką gapiącą się tylko na wygląd aktora."
9. Hm... Pewnego razu gonił mnie Edward Nożycoręki i groził, że mnie oskalpuje. Nie do końca przyjemny sen.
PYTANIE BONUSOWE:
Jaki jest ulubiony kolor Johnny'ego? Naprawdę nie mam pojęcia.