Alors,
John D. to swoisty fenomen. Sami pomyślcie: 45-letni, przeciętnej urody facecik, dobry, ale nie jakoś przesadnie aktor, to "posiadacz" najbardziej uczęszczanego na filmwebie profilu.
Nie powiem, interesujące to to. Dlatego chciałabym Was prosić o odpowiedź na kilka pytań, dzięki którym będę miała ogląd na statystycznego fana Depp'a. Może pomoże mi to zrozumieć jego ogromną popularność. A może nie. W każdym razie - poczytam, policzę, zaprezentuję wyniki.
Część pierwsza: dżeneral informejszyn
1. Czy płeć Twa niewieścia? A może jednak nie?
2. W jakiej części kraju sobie żyjesz?
3. Pytanie o wiek też może być ciekawe. Tak do danych statystycznych.
Część druga: John i Ty
1. Kiedy Twe oczęta po raz pierwszy ujrzały oblicze Johnny'ego?
2. Jaki to był film?
3. Czy zrobił na Tobie wrażenie od razu? A może po czasie, w zupełnie innym obrazie?
4. Co robisz, kiedy nie oglądasz filmów z Johnny'm? Inaczej: Twoje obowiązki i zainteresowania, które żadnych powiązań z rzeczonym nie mają.
5. Cecha Depp'a, przez którą jesteś jego fanem/fanką. Może być rola. W każdym razie - chodzi mi o szczegół, który decyduje o tym w największym stopniu. Proszę nie pisać, że całokształt.
6. Czy John jest Twoim wzorem męskości?
7. Co sądzisz o współpracy Depp'a z Timem Burtonem?
8. Co sądzisz o Piratach z Karaibów?
9. Czy ten Pan nawiedza Cię czasem w snach?
PYTANIE BONUSOWE:
Jaki jest ulubiony kolor Johnny'ego?
That's all. Będę wdzięczna za odpowiedź.
Włożyłam w to trochę wysiłku w końcu :)
część pierwsza
1. tak
2. śląsk
3. 19
część druga
1. nie pamiętam już xD było to bardzo dawno temu
2. edward nożycoręki (byłam jeszcze wtedy za mała xD)
3. po czasie, po zupełnie innej roli (a dokładnie sleepy hollow)
4. chodzę do szkoły, uczę się, oglądam tv, biegam, gadam z innym ludźmi, siedzę na kompie, chodzę na zakupy itp.
5. świetnie gra; nie znam go, ale na podstawie wywiadów mogę stwierdzić, że jest b. ciekawym człowiekiem; przystojny i jak dla mnie męski; ma to coś w sobie czego inni nie mają
6. tak
7. tworzą genialną parę jeśli chodzi o tworzenie filmów! jeszcze jak dotąd nie zawiodłam się na ich współpracy
8. b. dobry film, ale widziałam lepsze :P
9. tak
pytanie bonusowe: nie znam odp. :P
Na wstępie chcę zaznaczyć, że nie jestem Aniołkiem Johnny'ego itp. Poprostu to jeden z moich ulubionych aktorów. Na Jego forum również bywam rzadko, bo od jakiegoś czasu poprostu zaczęło mnie irytować. Ale przejdźmy do rzeczy :)
Część pierwsza
1. Jestem dziewczyną
2. W Łodzi
3. 15 lat (zarzekam się po raz drugi, że nie należę do fanek piszczących przed zdjęciem "kochanego Johnny'usia" :D)
Część druga
1. Miałam 10 lat
2. Edward Nożycoręki
3. Już wtedy zwróciłam na niego uwagę
4. Obowiązki - wiadomo - szkoła, zajęcia dodatkowe. Zainteresowania - fotografia, muzyka, książki.
5. Talent i oryginalność
6. Uważam go za dosyć przystojengo faceta, ale bez przesady...
7. Uwielbiam Burtona od dziecka (mając 4 lata regularnie oglądałam Batman'y :D). Głównie za tą współpracę cenię Deppa
8. Jedynka nawet mi się podobała, 2 i 3 to gnioty moim zdaniem.
9. Rzadko zapamiętuję swoje sny, nie przypominam sobie żadnych z Deppem.
Pytanie bonusowe:
Nie mam pojęcia, ta wiedza nie jest mi potrzebna do szczęścia :).
Hm, ciekawe, bardzo. Ja tutaj jestem po to, żeby podnieść statystykę, oczywiście ^^ A więc:
Część łan
1 Zgadza się, ale wg. mnie to nie ma nic do rzeczy
2 Środek. Łódź czyli.
3 15
Część tu
1. Łooo... kilka lat temu. Głupia i mała byłam, chyba ok. 9 lat
2. Co gryzie Gilberta Grape'a
3. Szczerze mówiąc, na początku nie interesowałam się filmem i wszystko co kojarzyłam ze słowem "gwiazda" było fe, dlatego dopiero po kilku latach się do niego przekonałam, po obejrzeniu Edwarda Nożycorękiego.
4. Co robię? Wszystko. Hm, tzn uczę się. Języków najbardziej, uważam że to bardzo ważne teraz. Inwestuję w swoją przyszłość. A oprócz nauki, to rozwijam swoje zainteresowania. Piszę. Od kilku lat, choć dopiero teraz mam się czym pochwalić. Poza tym w mojej dłoni często pojawia się ołówek, czy też gitara. Artystyczną osobą jestem. No, i oczywiście film. To takie moje małe zainteresowanie, jednak nie tylko na tle kariery Deppa. Uwielbiam teatr, współczesne sztuki.
5. Depp ma dużo wspólnego z moim charakterem, też jestem ciężka, ale nie dlatego go lubię. Myślę, że najbardziej cenię go za współpracę z wujciem Timem, ale to będzie kolejne pytanie ;)
6. Czy ja wiem? W porządku, jest przystojny, jednak nie sikam widząc jego zdjęcie. Ja mam swój osobisty wzór, i wcale nie jest taki odległy jak Depp :>
7. Jejku, to najwspanialszy duet wszechczasów. Burtona uwielbiam za czarny humor, Deppa za interpretacje ról. Willy Wonka! ^^ Tak, uwielbiam, kiedy Johnny gra psycholi.
8. Film strasznie komercyjny. Muszę przyznać, że go lubię, jednak denerwuję mnie to, że właśnie ten film przyciągnął tak wiele "fanek". Wolę oglądać inne filmy z udziałem Deppa. (np. Czekoladę)
9. Hahahaha! Brecht. Rotfl. Pytanie zajebiste. No jasne, jak tylko zamykam oczy to mam orgazm ^^
Powaga, rozumiem, że to ważne pytanie.
Część fri
Nie mam zielonego pojęcia. Co mnie to interesuje? Strzelę. Czarny? ^^ Buhahaha.
Głupawka z powodu pytania nr. 9 w drugiej części :P
"Uwielbiam teatr, współczesne sztuki. "
To nie jestem jedyna! Ha! Kurcze ja nie myślałam że taki gatunek jeszcze istnieje, co to lubi siedzieć w teatrze i patrzeć jak się aktorzy produkują... Na mnie w budzie patrzą jak na kosmitę z tego powodu. Tez masz tak ciężko? :)
Część pierwsza
1.jestem dziewczyną
2.Wielkopolska
3.15 lat
Druga część
1.Nie pamietam
2.Piraci z Karaibów 3 część
3.Prawie od razu
4.Obowiązki-to szkoła, Zainteresowania-grnie na mojej gitarce elektrycznej, koszykówka, weterynaria
5.To ze Depp potrafi wcielic sie w kazda role i potarfi ja dobrze zagrac
6.Hmmmmm....tak i nie tylko on
7.Dobrze im ta wspólpraca wychodzi :)
8.Są spoko
9.Może, nie pamietam snów.
Pytanie bonusowe:
Skad ja to moge wiedzieć:)
Jako iż włożyłaś w to trochę pracy to odpowiem.
Część I
1. yes
2. śląsk
3. 21
Część II
1. hmm chyba jakieś 10 lat temu
2. Edward Nożycoręki
3. Wrażenie jakie wywarł na mnie Edward Nożycoręki trwa do dziś:)
Chyba można powiedzieć, że od razu... Byłam zachwycona postacią jaką wykreował Depp
4. Pracuję:/ zajmuję się ISO, czytam ciekawe książki, jeżdżę konno itd
5. TALENT, każda jego rola jest dla mnie wyjątkowa... warto obejrzeć z nim nawet kiepski film...
6. Tak
7. Ekscentryczny duet który nigdy nie zawodzi!!!
8. Jak dla mnie świetna przygodówka, pierwsza części to był powiew świeżości... pozostałe hmm... nie będę się czepiać:)
9. Kiedyś śniło mi się, że byłam z nim na piwie ha ha ha xD
Bonus
kurde no na to pytanie nie znam odpowiedzi:)
tak ;]
Kartuzach (północ)
16.
w podstawówce?
2. Jaki to był film?
Z koleżanką w nocy obejrzałyśmy Jeźdźca bez głowy
3. Czy zrobił na Tobie wrażenie od razu? A może po czasie, w zupełnie innym obrazie?
hmm... byłam za mała ;P więc... po czasie. Z rodziną w kinie byłam na PzK 1 i 2 ale film nie zrobił na mnie większego wrażenia (młoda byłam a nie lubiłam jakiś statków itd xD). dopiero po 3 części... po prostu zwróciłam uwagę na grę Jacka Sparrow ;))
4. Co robisz, kiedy nie oglądasz filmów z Johnny'm? Inaczej: Twoje obowiązki i zainteresowania, które żadnych powiązań z rzeczonym nie mają.
ojj, dużo rzeczy. Uwielbiam chodzić na dwór grać w piłkę, na rower, oglądać inne filmy ;D... ale czy to ważne?
5. Cecha Depp'a, przez którą jesteś jego fanem/fanką. Może być rola. W każdym razie - chodzi mi o szczegół, który decyduje o tym w największym stopniu. Proszę nie pisać, że całokształt.
Nie potrafię odpowiedzieć... Jest wspaniałym aktorem a do tego ciekawym człowiekiem.
Jak na razie idealniejszego faceta/chłopaka nie spotkałam ;] (z tego co wiem o nim oczywiście bo bardzo dobrze to go nie znam)
Lubiłam filmy Tima przed poznaniem Johnnyego. Tak więc... świetna para ;)
Sama nie wiem... Naprawdę... Na początku mi się nie podobał ten film, po trzeciej części zainteresowałam się Deppem no a Piraci ogólnie... Są lepsze filmy chociaż... można się pośmiać ;D
Raczej nie... Ale raz śniło mi się że jest moim wujkiem
PYTANIE BONUSOWE:
W pewnym wywiadzie powiedział "My favorite color? My favorite color is black." http://www.johnnydeppfan.com/interviews/interviewmagapril90.htm
NO I WSZYSTKO JASNE śREDNIA WIEKU 15 LAT://///////////////////////////////////////////////////////////////////
nie 15. większość ma 15, ale są też tacy co mają 16, 19, 21. jeszcze nie było nikogo młodszego, więc nie może wyjść średnia 15 (jeszcze).
a wogle co to ma za znaczenie... po prostu starsi od nas nie lubią wchodzić na takie często beznadziejne fora.
1. niewieścia
2.lubelszczyzna
3.18
1.w roku może 2002
2. Sleepy Hollow
3.sam film mi się zabójczo podobał
4.uczę sie biologii... leniuchuje (to najczęściej) bawię sie z siostrą która ma 2 lata :)
5.to że potrafi sie wcielić w morderce i w osobę totalnie inna np Sweeney Todd, Mort, a Sam ;)
6.poniekąd
7.świetny duet nic dodać nic ująć
8.film fajny ale nie szczyt moich marzeń
9.ooo tak, jak wiele innych gwiazd, ale nie, że coś ten tego ostatnio w moim śnie Kyle MacLachlan był farmerem ;D
nie wiem :D
1.tak
2.slask
3.19
1.nie pamietam...ale dawno...:D
2.chyba Benny i Joon...ale nie pamietam dokladnie
3.z tego co pamietam to od razu...
4.szkola...duzo szkoly-klasa maturalna...
5.super tajemnicze czarne oczka...super usmiech
6.tak...xD
7.super para...lubie ich filmy..
8.podobal mi sie ten film...ale lepsze widzialam
9.hehe...raz mi sie snil...:) zabijalismy razem ludzi...hehe...
a pytanie bonus-nie mam pojecia...
1. Płeć ma niewieścia
2. Okolice Wrocławia
3. 18
1. Hmmm chyba jakoś tak jak miałam około 7 lat
2. Edward Nożycoręki
3. Postać Edwarda zrobiła na mnie wrażenie a że byłam mała to nie interesowało mnie za bardzo kim jest aktor który go gra.
4. Jak nie oglądam filmów z Johnnym to oglądam inne filmy :) , uczęszczam do LO,wolontariat w bibliotece, spotkania ze znajomymi i inne pierdoły.
5. Przede wszystkim talent i "styl bycia" no i sentyment do Edwarda :D
6. Można tak to określić
7. Uwielbiam ich wspólne filmy a jak jeszcze jest muzyka Elfmana to życ nie umierać :). Mam nadzieje że jeszcze parę filmów razem zrobią.
8. Lubię lubię nie powiem że nie, czasem nawet oglądnę kawałek jak na HBO leci :)
9. Hmm kiedyś mi sie śniło że Mort Rainey dał mi pogrzebacz którym rozwalił lustro? Liczy sie?
Pytanie bonus - Sinokoperkowybrąz tudzież różowy -.-
1 Kobieta
2. Urodzona w Polsce (Gdańsk) mieszkam w Paryżu od kilku lat
3. 26
1.Jakieś 12 lat ?
2.Edward Nożycoręki
3.Zrobiła na mnie wrażenie charakteryzacja, mimika twarzy, gesty,ale wtedy nawet nie wiedziałam jak nazywa się ten aktor. Później 'odkryłam' go w takich filmach jak Czekolada, Beksa, i innych.
4.Studiuje historie sztuki, fotografia, książki , filmy, muzyka, spotkania ze znajomymi, podróżowanie.
6. Tak
7. Myślę ,że ich filmy są dobre, świetnie się ze sobą dogadją, udana współpraca,ale za dużo już tego, czas by zrobili coś oddzielnie.
8.Film rozrywkowy, dobry do obejrzenia z przyjaciółmi, pośmiania się , ale arcydzieło na pewno to nie jest :) Co do roli Johnnego w tym filmie, to irytuje mnie ,że jest ona tak komercyjna i rozpowszechniona, ale Depp świetnie zagrał Jacka. Ogolnie lubię ten film.
9.Nie przypominam sobie ,ale fajnie by było :)
Ulubiony kolor nie wiem, ale dowiedziałam się ze wcześniejszych wypowiedzi ,że czarny, więc niech będzie.
Jednak nie.
Niedaleko Gdańska
12.
premiera Piraci z Karaibów 1
2. Jaki to był film?
jak wyżej
Oczywiście że zrobił. Sam zwiastun mnie przyciągnął.
Buduję Bionicle. I z tego względu że kolekcjonuje noże - robie z drewna nożami drewniane noże a ostatnio udaje Sweeney'ego
Uwielbiam go głównie za postać z filmie Piraci.., Jeździec bez głowy i Sweeney Todd
nie interesuje mnie jako mężczyzna tylko aktor. a każda postać była inna więc inny wzór więc nie moge sie ustosunkować do tego
Ed Wood - śmieszne jak dla mnie
Charlie... - fajny film i to nie tylko dla dzieci (chyba)
i inne... ogolnie to fajna ich współpraca
Jak już mówiłem - uwielbiam
nie
PYTANIE BONUSOWE:
jak już przeczytalem pare wypowiedzi - czarny
cz.1
1.Jestem dziewczyną
2.Dolnyśląsk
3.15wiosenkek
cz.2
1.Rok temu(?)
2.Piraci z Karaibów
3.Nie od razu. Po pewnym czasie.
4.Obowiązki-uczę się, chodzę do szkoły, zainteresowania muzyka, dyskoteki, imprezy
5.Świetny aktor, przystojny, pewny siebie, wie po co żyje
6.Nio:)
7.Idealnie:)
8.Super film tylko 3cz. im trochę nie wyszła
9.Oczywiście xD
Bonusowe:
Czarny=)
cz1
1. kobieta
2. województwo dolnośląskie
3. 18 lat
cz2
1. chyba w wieku 11 lat ale nie jestem pewna
2. Koszmar z ulicy wiązów
3. Po pewnym czasie, na początku go nie lubiłam
4. uczę się, gram w teatrze, pływam i chodzę na jogę
5. elastyczność
6. Nie
7. mój ulubiony reżyser + jeden z ulubionych aktorów= coś miłego dla oka i bliższe sercu :)
8. Nie przepadam jak dla mnie trochę zbyt komercyjne
9. Jak przed snem obejrzę jakiś film z jego udziałem to czasami się zdarza ;)
Bonus
podobno czarny :P
1. tak
2. woj. lubelskie
3. 15
1. kiedyś obejrzałam Edwarda Nożycorękiego, ale to było dawno i mało pamiętałam. Potem Piraci, ale dopiero po "Sekretnym Oknie" naprawdę się nim zainteresowałam :).
2. ^^
3. po czasie
4. moje zainteresowania? muzyka, taniec, spotkania z przyjaciółmi i ciekawy film nie z Johnnym- żeby nie było ;)
5. to, że zazwyczaj nie przenosi cech jednej roli na inne i dla niego mogę obejrzeć nawet najgorszy film ;)
6. nie tylko on
7. Uwielbiam ich wspólne filmy
8. Nie będę ukrywać tego, że lubię ten film
9. czasami, ale wierz mi- nie mam na to wpływu ;) zresztą mało który pamiętam
PYTANIE BONUSOWE:
Jaki jest ulubiony kolor Johnny'ego?- z pewnością różowy
Pozdr!
I
1. Jednak tak.
2. zachód
3. 17
II
1. nie pamiętam. jakieś 3-4 lata temu.
2. Blow
3. Ale film czy Depp? Film świetny, nadal jeden z moich ulubionych. Największe wrażenie zrobiła na mnie muzyka i (nie oszukujmy się) Depp. Podobało mi się, że grał tam osoby (no dobra, jedną) w różnym wieku i że tak bardzo się zmieniał.
4. Gram na pianinie, czasem gitarze, czytam (książki. zdziwiony?), słucham muzyki i czasami chodzę do szkoły.
5. Dystans do siebie i innych, rola Sama w "Benny i Joon", jest jedną z nielicznych gwiazd, które nie lądują ciągle na okładkach brukowców. Głos i wygląd.
6. Zdecydowanie tak, oprócz wzrostu. Ideał powinien być 5cm wyższy.
7. Są razem niesamowici. Kocham ich filmy.
8. Świetny, zabawny i uwielbiam go. Co, nie wolno?
9. Czasem.
Bonus.
Mój zielony.
Cz.1:
1.Tak.
2.Małopolska
3.16 lat.
4
Cz.2:
1.Nie pamiętam. Byłam małym dzieckiem.
2.Edward Nożycoręki
3.Po czasie, w filmie Piraci z Karaibów.
4.obowiązki ? Przede wszystkim nauka. Zainteresowania? Koszykówka, taniec.
5.Najbardziej lubię to, że w każdym filmie jest kimś zupełnie innym. Raz go widzimy jako amanta (Don Juan DeMarco), a innym jako mordercę (Sweeney Todd). Jeszcze kiedy indziej jako szalonego miłośnika czekolady (Charlie i Fabryka Czekolady).
6.Nie znam osobiście, więc nie moge oceniac osobowości. Jeśli chodzi o wygląd i sposób w jaki gra to w pewnym sensie tak. Ma w sobie coś co mnie przyciąga :)
7.Z tego co widać dobrze im się razem pracuje, a do tego wychodzą im fajne filmy, więc nie mam nic przeciwko. Lubię ten duet.
8.Bardzo lubię ten film. Jest świetny w swoim gatunku.
9.Raczej nie. Raz pamiętam jak z przyjaciółmi robiliśmy maraton filmów z J.Deppem. Oglądneliśmy wszystkie części Piratów, Marzyciela, Dziewiąte Wrota, Sekretne Okno i wiele innych. Wtedy się mi snił. Zazwyczaj jak właśnie oglądam pare filmów pod rząd z jednym aktorem to mi się śni :)
bonus:
mogę twierdzić, że czarny, aczkolwiek pewna nie jestem :)
Pozdrawiam.
1 niewiescia
2 swietokrzyskie
3 18
1 kiedy mialam ok 5lat
2 EDWARD NOZYCOREKI
3 pewnie, ze od razu, do tej pory jest to moj ulubiony film i jak narazie nie zanosi sie na zmiany w tym kierunku
4 gram na gitarze. ogolnie interesuje sie muzyka, chyba nawet bardziej niz kinem
5 uuuu no to trudne pytanie. powiedzmy, ze jest to milosc od pierwszego wejzenia (zakochalam sie w jego grze ogladajac Edwarda).
6 jak najbardziej
7 mysle, ze moga cos jeszcze razem ciekawego wykombinowac.jak narazie wielki plus dla tego duetu
8 nie ogladalam wszystkich czesci. te ktore widzialam sa bardzo w porzadku
9 nie zdarzylo mi sie narazie
bonus: nie mam kolorowego pojecia:)
1. tak
2. dolnośląskie
3. jeszcze 21 (niestety już niedługo:/)
1. jakieś 12-13 lat temu.
2. albo Beksa albo Edward Nożycoręki. obejrzałam i jedno i drugie gdy miałam jakieś 8-9 lat i nie pamiętam już co było pierwsze.
3. nie. nie zrobił na mnie wrażenia od razu. dopiero po Dziewiątych Wrotach postanowiłam obejrzeć z nim coś jeszcze a wtedy wybór padł na "Arizona Dream". dalej jakoś tak samo poszło.
4. obowiązki - studia, praca zainteresowania - fotografika i oczywiście film/kino.
5. podoba mi się to jak dobiera swoje role (no, może poza kilkoma wyjątkami). zazwyczaj są one ciekawe i... dziwne
6. nie
7. stworzyli kilka dzieł świetnych, ale ich najlepsze filmy powstały jednak gdy pracowali z kimś innym.
8. lekki, łatwy i przyjemny film przygodowy który cieszy przede wszystkim oko (bo strona wizualna jest świetna).
9. raz mi się śnił... pamiętam, że naoglądałam się wtedy filmów z nim;p
PYTANIE BONUSOWE:
ktoś wyżej stwierdził, że czarny. możliwe.
myślę, że większość to nastoletnie dziewczyny (tak jak ja), ale to zapewne za sprawą brawurowej roli w filmie "Piraci z Karaibów" ;) jak dla mnie to jest świetny aktor
1. Czy płeć Twa niewieścia? A może jednak nie? - Niewieścia jak najbardziej.
2. W jakiej części kraju sobie żyjesz? Sobie żyję w Skandynawii - Danii.
3. Pytanie o wiek też może być ciekawe. Tak do danych statystycznych. - Niedługo 18.
1. Kiedy Twe oczęta po raz pierwszy ujrzały oblicze Johnny'ego? - Moje oczęta po raz pierwszy ujrzały jego oblicze w filmie "Truposz", parę lat temu. Oglądałam z tatą i niezmiernie mi się spodobał.
2. Jaki to był film? - Napisałam. :D
3. Czy zrobił na Tobie wrażenie od razu? A może po czasie, w zupełnie innym obrazie? - W połowie od razy, a mój entuzjazm dopełnił się po obejrzeniu "Benny i Joon".
4. Co robisz, kiedy nie oglądasz filmów z Johnny'm? Inaczej: Twoje obowiązki i zainteresowania, które żadnych powiązań z rzeczonym nie mają. - rysuję co i ile wlezie. Słucham muzyki.
5. Cecha Depp'a, przez którą jesteś jego fanem/fanką. Może być rola. W każdym razie - chodzi mi o szczegół, który decyduje o tym w największym stopniu. Proszę nie pisać, że całokształt. - na pewno to, że będąc gwiazdą wielkiego formatu, ciągle pozostaje zwykłym, kochającym rodzinę, skromnym człowiekiem.
6. Czy John jest Twoim wzorem męskości? - Oczywiście.
7. Co sądzisz o współpracy Depp'a z Timem Burtonem? - Duet, który sprawia, że w kinie nie wiem co robić - wzruszać się czy śmiać. W końcu wybieram połączenie tych dwóch natłoków uczuć. :)
8. Co sądzisz o Piratach z Karaibów? - Film, który warto obejrzeć z rodzinką przy niedzielnym wieczorze i zrelaksować się ekscentryzmem Jacka. :)
9. Czy ten Pan nawiedza Cię czasem w snach? - Do tej pory tylko raz. :D
PYTANIE BONUSOWE:
Jaki jest ulubiony kolor Johnny'ego? - Czarny?
kobieta
slask
...
1. Kiedy Twe oczęta po raz pierwszy ujrzały oblicze Johnny'ego? kiedy w tv leciał Blow
2. Jaki to był film? Blow
3. Czy zrobił na Tobie wrażenie od razu? A może po czasie, w zupełnie innym obrazie? zrobił wrazenie lecz sie nim nie interesowałam,przyznam ze po Charlim i fabryce czekolady go poznałam bardziej...byłam ciekawa jaki aktor wcielił się w postac tego ekscentryka.No i to był Johnny...reszty sie domyslacie
słuchanie muzyki
Ze jest prawdziwy.Po prostu prawdziwy,nie stoczył się kiedy był narkomanem,alkoholikiem itp.,wzial sie za siebie no i prosze:)
Nie.
Genialna pod każdym względem.
No spoko komedyjka,ale są lepsze...dużo lepsze.
Szczerze? nie. Raz mi sie zdarzyło...ale grał w nim role drugoplanową:)
1. Czy płeć Twa niewieścia? A może jednak nie? - Tak
2. W jakiej części kraju sobie żyjesz? - Wschodniej
3. Pytanie o wiek też może być ciekawe. Tak do danych statystycznych. - Pewnie mniejszy niż Twój wnioskując po twoich wypowiedziach :)
1. Kiedy Twe oczęta po raz pierwszy ujrzały oblicze Johnny'ego? - W Edwardzie Nożycorękim
2. Jaki to był film? <---
3. Czy zrobił na Tobie wrażenie od razu? A może po czasie, w zupełnie innym obrazie? - od razu
4. Co robisz, kiedy nie oglądasz filmów z Johnny'm? Inaczej: Twoje obowiązki i zainteresowania, które żadnych powiązań z rzeczonym nie mają. - oglądanie filmów (nie cenę tylko Depp'a), słuhanie muzyki i wypady ze znajomymi.
5. Cecha Depp'a, przez którą jesteś jego fanem/fanką. Może być rola. W każdym razie - chodzi mi o szczegół, który decyduje o tym w największym stopniu. Proszę nie pisać, że całokształt. - nie jest egoistą
6. Czy John jest Twoim wzorem męskości? - męskości nie...
7. Co sądzisz o współpracy Depp'a z Timem Burtonem? - dobrze im idzie, Burton na tym zyskuje :)
8. Co sądzisz o Piratach z Karaibów? - Zależy która część. Kolejne są coraz gorsze. A jeśli Ci chodzi o Jack'a to zagrał świetnie. Fajną miał mimikę :)
9. Czy ten Pan nawiedza Cię czasem w snach? - hmm... czasem.
PYTANIE BONUSOWE:
Jaki jest ulubiony kolor Johnny'ego? - zielony (każdy lubi dolary)
Moge Ci zadać pytanie? Z którego wieku się urwałaś że piszesz takim jezykiem? :|
Ekhem.. niektórzy sądzą, że z XIX xD
A wypowiedzi powinno się urozmaicać, po prostu. Tak uważam. Po co mamy używać dwóch słów, skoro można pięciu?
Ciau!
Czemu piszesz John a nie Johnny?
I
1. Kobieta
2. Kraków, małopolska
3. 21
II
1. Lat miałam około 8, bodajże 1995r.
2. Edward Nożycoręki, rzecz jasna.
3. Obawiam się, ze wtedy jeszcze większą uwagę zwracałam na lalki Barbie niż aktorów w filmie, aczkolwiek film mi się podobał. Wrażenie zrobił na mnie w 1999r. po obejrzeniu Jeźdźca bez głowy, wtedy się nim zainteresowałam na dobre i skojarzyłam z Edwardem. Od tamtej pory obejrzałam już wszystkie filmy z Deppem. (no, minęło w końcu jakieś 9 lat:)
4. Studiuje, spędzam czas z 'chłopakiem' (jak to daremnie brzmi)- czyli jakieś 3/4 mojego życia, + spotykamy się z przyjaciółmi, robimy sobie wycieczki itd. :)
5. Cechy: skromność, genialne podejście do życia, sławy oraz rodziny, całkowite oddanie i zaangażowanie w pracę, oryginalność, styl bycia. Rola? Ma coś z Rozpustnika i Jacka Sparrowa:)
6. Wzorem męskości dla mnie jest mój mężczyzna :) Johnny dopiero na drugim miejscu, haha. Nieno, tak- jest w moim stylu, że tak to ujmę.
7. Najlepszy duet świata, szczególnie Ed Wood, Jeździec bez głowy i Sweeney Todd :) kij tam, że zostały pozostałe 3 wspólne, które też są świetne:) Poza tym sądzę, ze są prawdziwymi przyjaciółmi.
8. Świetna trylogia, ale mimo to 1 część najlepsza, genialna postać Sparrowa wybitnie zagrana przez Deppa. Wiadomo- nie bedę się rozpisywać. Everybody knows wtf is goin' on :)
9. eee? Raczej nie. Rzadko, może raz czy dwa? Nie wiem, nie pamiętam.
10. Nie wiem, brązowy? (jak cygaretki i kapelusze :)
Pozdro, że się poświęciłam i napisałam to sama siebie podziwiam, czuj się wyróżniona ;P
Bo on chyba ma na imię John. Podkreślam, chyba :)
Tzn. dorosły kolo w końcu :D
Dzięki, czuję się wyróżniona :)
Część pierwsza
1. kobieta
2. Kujawy
3. 16
Druga część
1. chyba 2001r.
2. Arizona Dream
3. Niesamowite wrażenia zrobił na mnie w filmie Pirates of the Carriben.
4. Filmy, Filmy, Filmy( niekoniecznie z Johnnym), pływanie, rolki itp.
5. Tajemniczość!
6. jeeest! ideał...
7. co sądzę? hmm? znakomity duet! ich najlepszy wspólny obraz to Ed Wood!!!
8. Johnny Depp, muzyka i efekty specjalne ratują film!
9. Czasem...
PYTANIE BONUSOWE
Czarny
1. Niewiescia
2. Lublin
3. Jeszcze 16
1. Ponad rok temu.
2. "Piraci..." 1
3. Po jakichs 3 miesiacach w "Rozpustniku".
4. Rysuje/maluje, spotykam sie ze znajomymi, chodze do kina na filmy nie-z-Johnnym, w wolnych chwilach chodze do szkoly :]
5. "Aktor, dla ktorego warto obejrzec film sredni, a jednoczesnie potrafiacy zdobic z filmu dobrego arcydzielo."
6. W duzej czesci tak.
7. Zycze im zeby pracowali racem jeszcze "ten decades"! :D
8. Kawal dobrego kina przygodowego, najlepszy w gatunku, z niesamowita kreacja Deppa, efektami i muzyka.
9. Po maratonach filmowych :P
PYTANIE BONUSOWE:
Nie wiem.
Część pierwsza.
1. Tak, jestem kobietą.
2. Jeśli chodzi o Polskę to Poznań.
3. Jak do danych to mam 16.
Część druga.
1. Eee... Miałam chyba jakieś 8 lat.
2. Jeździec bez głowy.
3. Ośmioletnie dziecko raczej nie zachwyci się aktorem :) Raczej później - po oglądnięciu Edwarda (tak, wiem, że powstał wcześniej :) )
4. Gram w "garażowym" zespole, czytam, słucham muzyki itd.
5. Cecha... Chyba to, że potrafi wczuć się w rolę.
6. Wzór męskości? No cóż, można tak powiedzieć.
7. Uwielbiam ich :)
8. Film bardzo dobry, ale nie genialny. Postać Jacka świetna.
9. Nie.
PYTANIE BONUSOWE:
Eee... Nie jestem fanatyczką ;) Ale stawiam na czarny.
KOBIETA
NA POMORZU
16 LAT
MIAŁAM 6-7 LAT
2. Jaki to był film?
EDWARD NOZYCOREKI
JAK MIALAM 6 LAT NIEBARDZO INTERESOWALAM SIE AKTORAMI, HEHE. TAK WIEC ZTOBIL NA MNIE WRAZENIE POZNIEJ, JAK OBEJRZALAM MARZYCIELA.
FILM, KSIAŻKI, MUZYKA, CZYLI OGÓLNIE KULTURA, A PRÓCZ TEGO JAPOŃSKI I MÓJ PIES :)
JEST TEGO TROCHE :) WEDŁUG MNIE GRA PRZEKONUJĄCO, LUBIĘ GO W JEGO STARSZYCH FILMACH NP. EDWARD.., ARIZONA DREAM, CO GRYZIE GILBERTA GRAPE'A. NO I RZECZ JASNA JEGO WYGLĄD ;)
DZIWNE PYTANIE. WZOREM NIE, ALE PODOBA MI SIĘ.
MISTRZOSTWO :D
LUBIĘ, ALE Z CZĘŚCI NA CZĘŚĆ CORAZ MNIEJ MI SIĘ PODOBA.
ŻEBY TO RAZ ;P
PYTANIE BONUSOWE:
NIE WIEM I SZCZERZE MÓWIĄC ŚREDNIO MNIE TO INTERESUJE BO TO NIE MA NAJMNIEJSZEGO ZNACZENIA :)
1 tak
2 śląsk
3 niepowiem :)
1 ok. 2 lata temu
2 w piratach z karaibów
3 ODRAZU!!!
4 oglądAM FILMY Z MICHAŁEM ŻEBROWSKIM ;)
5 wyglad ;) i to ze porawi zagrac wszystlo!
6 on i Żebrowski!;*
7 oby tak dalej! ;)
9 ODLOT!!!
10 Ba, ale pytanie (jasne + Żebrowski) :)))))))))))))))))))
Pytanie bonusowe: taki jak mój! :)
Część pierwsza
1. Niewiastą ja w 100%
2. A w Wielkopolsce (dokładniej Poznań)
3. 17, w lipcu 18
Część druga
1. Po raz pierwszy (o dziwo!) zobaczyłam go w gazecie, byłam mała, nie pamiętam dokładnie ile miałam :)
2. Jak już pisałam to po raz pierwszy nie widziałam go na ekranie tylko na papierze ;) ale pierwszy film jaki z nim zobaczyłam to "Piraci z Karaibów", ale chciałabym zaznaczyć, że nie jestem jedną z tych co to zwraiowały na punkcie Johnny'ego po tym filmie. Bardzo mi się spodobał sam film i postać KAPITANA Jacka Sparrowa.
3. Zrobił na mnie wrażenie od razu. Ale cenić zaczęłam go dopiero po obejrzeniu innych filmów.
4. Uczę się (w liceum)
5. Oryginalność (miała być jedna cecha, tak? Bo widziałam, że inni się rozpisywali...)
6. Tak, ale nie jedynym. (Czy wzór musi być tylko jeden?)
7. Uważam, że efety tej współpracy są miłe dla oka, ucha, wyobraźni i czego tam jeszcze ;) Po prostu świetne filmy.
8. Lubię ten film, ale nie jest najlepszym Deppa.
9. Nie (niestety?)
Bonus: Nie wiem!
1. of course:)
2. Szczecinek, zachodniopomorskie
3. 17
4.zainteresowania? muzyka, kino i wszystko co przyjemne:)
5.jego cecha.... hmm... talent aktorski i skromnosc
6.hmm... raczej nie
7.rewelacja
8.straszna komercha ale fajnie sie oglada
9.nie!
co do bonusa to nie mam pojecia i nie za bardzo mnie to obchodzi
część pierwsza.
1. Ależ oczywista że jestem płci pięknej.
2. Zamieszkuje piękne tereny na półudniu Polski. Mianowicie w mieścinie zwanej jaworznem.
3. Tegoroczna wiosna jest mą 17.
Częśc druga
1. Me oczy ujrzały go kiedy to miałam lat 6 może 7.
2. Edward Nożycoręki.. chycił za serce i tzryma do dzisiaj.
3. Uwagę mą przyciągły tylko Nożyczki.
4. Uczę się, słucham muzyki, jem, słucham muzyki, odpoczywam, słucham muzyki, gotuję, słucham muzyki, czytam książki, słucham muzyki.
5. Potrafi posługiwać sie nożyczkami. A tak naprawde to cenie go za to, że w każdym filmie gra kogoś innego.
6. Czym nie za młoda by o wzorach męskości prawić? Ale skoro padło pytanie.. jest jednym z 7 moich wzorów męskości.
7. Lepszej pary w Hollywood nie ma.
8. Myśle sobie myślę, że to najlepszy film o piratach jaki dano mi obejrzeć.
9. Bywa różnie. prawdopodobnie tak, jak reszta moich 7 wzorów męskości.
Nie mam ZIELONEGO <?> pojęcia xP
może czarny.
A zostanie stwierdzona diagnoza, czy jestem 'napaloną fanką'?
I
1)Yes
2)Pomorze
3)20
II)
1,2)hmmm.. pamiętam że pierwszym filmem był Edward
3)na początku żadne wrażenie, dopiero z każdym następnym filmem nabierałam przypadł mi do gustu
4)uczę się i pracuje.
5)Cecha..hmm raczej jego głos.A rola-> Roux'a w "czekoladzie" :]
6) Jest. Canie w nim to, że swoją "rozrywkową przeszłość" zamienił na spokojne rodzinne życie. Umie pomagać innym.
7) Obrazy Burtona mają swoisty charakter. Johnny dodaje do tego swojego osobistego uroku. Połączenie tych dwuch zestawień wychodzi obu panom na dobre.
8)I- spoko, Jack i barbarossa pobiją wszystkich, II- najlepsza według mnie, III- bardzo fajne efekty specjalne + Hanz Zimmer i jego ganialna muzyka do całości
9)Nie jestem aż taką fanatyczką :)
Bonus: ? padła podobno odpowiedź że czarny, więc tego się trzymam.
Dziękuję Wam. Ekhem.. grupa focusowa mogłaby się jeszcze powiększyć xD Wtedy będzie "bardziej reprezentatywnie" (yo yo ^^)
Pomyślę i policzę, to wyniki zaprezentuję xD
1.Dziewczynka...
2.Warszawa (a raczej pod, ale mniejsza...)
3.15 :D (ale maniaczką nie jestem ;))
1.Hmmm...na plakacie Charlie i fabryka czekolady (ale brak większego zainteresowania)
2. Film to był PzK, bo Charliego nie oglądałam
3.Polubiłam Sparrow'a, ale Johnnym się jakoś nie interesowałam, przełom nastąpił po obejrzeniu "Człowiek, który płakał" i "Jeździec bez głowy"
4.Pisanie, lekcje, fotografia, ogólnie kino, moda, zakupy.
5.Nie jest sztuczny, kocha i troszczy się o rodzinę, nie zależy mu na rozgłosie, wydaje się być fajnym facetem :)
6.hmmm...tak
7.Kocham, uwielbiam, cenię :) i tyle
8.Bardzo lubię ten film, choć trójka nie zbyt mi się podobała (najlepsza była jedynka)
9.Raczej nie
Pyt.dodatkowe:
Nie wiem, ale strzelam, że czarny i moro ;)
1. Dziewczynka, kobietka... czyjak tam sobie chcecie.
2. Częstochowa - miasto, którego nienawidzę bardziej niż Dżastina Timberlejka
3. 13. Chyba najmniej
1. Pod koniec roku 2005, prawdopodobnie...
2. ,,Piraci z Karabów: Skrzynia umarlaka"
3. ,,Czy zrobił na Tobie wrażenie od razu?" - zdecydownie... NIE. Postać kapitana Sparrowa była według mnie zabawna, ale bardziej od niego polubiłam kapitana Barbossę. Urzekł mnie kilka filmów później, rolą Ichaboda Crane'a w ,,Jeźdźcu bez głowy".
4. Kabaret szkolny, nauka języka angielskiego i moja przyjaciółka.
5. Cecha Deppa? Hmm... trudne, bardzo trudne. Depp jest bardzo dobrym aktorem i zresztą moim ulubionym, ale zdecydowanie nie to przyciągnęło moją uwagę. Kiedyś po prostu przeczytałam artykuł o chorobie jego córki i... po prostu tyle. Sam fakt, że przyszedł do szpitala dla niej... Ujrzałąm po prostu w Deppie nie aktora, ale człowieka. Ojca. Kochającego ojca. Sytuacja dotycząca mojego ojca jest strasznie skomplikowana. Dość powiedzieć, że kiedy miałam 2 tygodnie ojciec wyjechał do Belgii byle tylko nie mieć z tym nic wspólnego i pozostawiając mamę z długami. A ona głupia, zapatrzona w niego jak w obrazek pojechała go szukać i niestety ściągnęla go do domu. Historia jak z tandetnego dramatu, nie sądzicie?
6. Chciałabym takiego ojca, chcialabym takiego męża, więc zaryzykuję stwierdzenie, że tak.
7. Ujmę to tak: Gdy Depp i Burton się za coś biorą, powstaje dzieło czasem tak niesamowite, że aż trudne do opisania.
8. Łatwy, lekki i przyjemny film. Przynajmniej do czasu drugiej części, gdy wszystko robi się zawile jak telenowela brazylijska, a w filmie brakuje tyko imion typu (będę pisać jak się czyta) Rikardo czy Huanita.
9. Tak, o dziwo raz są to sny przyjemne, a innym razem koszmary.
PYTANIE BONUSOWE:
Chyba czarny.
część pierwsza
1.czy płeć twa niewieścia?a może jednak nie?
-mam wrażenie że tak ale to nigdy do końca nie wiadomo
2.w jakiej części kraju sobie żyjesz?
-to tu to tam
3.pytanie o wiek też może być ciekawe
-przypominam że od kilku już lat mamy wiek XXI
część druga
1.kiedy twe oczęta po raz pierwszy ujrzały oblicze Johnny'ego?
-jestem niewidoma,jeszcze go nie widziałam,ale są postępy w medycynie więc nie tracę nadziei
2.jaki to był film?
-koszmar z ul.wiązów w wersji dla niewidomych
3.czy zrobił na tobie wrażenie od razu,czy może po czasie?
-od razu,jak tylko przejechał pazurami po rurze
4.co robisz kiedy nie oglądasz filmów z Johnnym?
-podróżuje po Francji i szukam jego hacjendy
5.cecha Deppa przez którą jesteś jego fanką?
-jego tyłeczek
6.czy John jest twoim wzorem męskości?
-jasne,odlałam sobie że tak powiem jego męskość z wosku i teraz jest dosłownie moim wzorem męskości
7.co sądzisz o współpracy Deppa z Burtonem?
-oni i ja,świetny pomysł na trójkącik
8.co sądzisz o piratach z karaibów?
-ci dranie kiedyś mnie złapali,dlatego teraz jestem niewidoma
9.czy ten pan nawiedza cię czasem w snach?
-co noc,i zawsze ma poparzoną twarz a na ręku noże
pytanie bonusowe
jaki jest ulubiony kolor Johnny'ego
-przezroczysty
2. Jaki to był film?
PYTANIE BONUSOWE:
1. Tak tak tak
2. Warszawa City
3. 19
1. dawno dawno temu, nie pamiętam.
2. Edward
3. Edward wspaniały film, od razu polubiłam Deppa
4. HAHA żyje. Oglądam filmy, słucham muzyki, chodzę na imprezy, pije, jem, spożywam alkohol. Nie jestem żadną maniaczką Johnego :)(czy te pytania są dla samych maniaków?)
5. Jest utalentowanym aktorem, sprawia że jego kreacje filmowe są wspaniałe i niepowtarzalne.
6. Przystojniak z niego nie powiem.
7. No gdyby nie ta współpraca nie było by rewelacyjnego Edwarda.
8. Są ok, ale 3 część najmniej mi sie podobała. AHHH OCZYWIŚCIE NIEZASTĄPIONY DEPP <3 nie no świrki z tym tekstem no ale jak zwykle pokazał klasę że może stworzyć rewelacyjną postać.
9. HAHA niestety nie. Ale ostatnio śnił mi sie Hayden Christensen a kiedyś nawet Leo DiCaprio :D Hehe może przyda to sie do jakiś innych danych statystycznych.
A KIEGO MNIE OBCHODZI JEGO ULUBIONY KOLOR :P
Pierwsza część:
1. niewieścia ;p
2. niedaleko Poznania
3. 17
Druga część:
1. jakieś 5 lat temu
2. POTC
3. najpierw w ogóle nie zwróciłam na niego uwagi ;p Sweeney Todd zrobił dopiero na mnie wrażenie, czyli zupełnie niedawno zainteresowałam się Johnny'm
4. lubię oglądać filmy (niekoniecznie z Deppem), słuchać muzyki i fotografować...
5. oryginalność, piękny głos, który zaprezentował grając Todda, swój własny styl
6. zależy co rozumieć pod pojęciem męskość ;p
7. myślę, że to genialny duet... oby więcej wspólnych projektów stworzyli
8. lubię ten film, jest zabawny... zresztą zawsze lubiłam filmy o piratach ;p
9. nie
bonus:
nie wiem, nie zgłębiałam się w takie szczegóły z życia Johnny'ego :)
1.tak
2.konkretnie to w Krakowie
3.17
1.o ile pamiętam to w podstawówce
2.nie pamiętam co było pierwsze ale w pamięć zapadł mi Marzyciel(to już troszkę póżniej)
3.nie od razu kojarzyłam nazwisko i tyle po obejrzeniu Żony astronauty ardziej mnie zaciekawił(to tak w skrócie)
4.uczę się, czytam, oglądam inne filmy, spotykam się z przyjaciółmi, itd.
5.chyba talent i oryginalność- jest raczej ciekawym i niezwykłym człowiekiem :) a poza tym jest wg.mnie i nie tylko mnie przystojny i ma piękne tajemnicze oczy ;P
6.Hmmmm... chyba nie spotkałam lepszego kandydata(jakieś dziwne to pytanie)
7.genialna para ;) bardzo lubię efekty tej współpracy
8.dobry film aczkolwiek komercyjny- widziałam lepsze
9.chyba nie... a może ja nic o tym nie wiem- nie nie jestem piszczącą fanką Dżonego... =]
bonus:
obstawiłabym różowy(to taki piękny kolor;]) ale ktoś już stwierdził że czarny
czekam na wyniki...=]
Ciekawe jakie pokretne wnioski autorka tmatu wysnuje z naszych (kroliczkow doswiadczalnych) wypowiedzi... zostaniemy przerobieni na wykres slupkowy? ;)
1. Nie. Jestem chłopcem. Mama tak twierdzi.
2. Brodnica/Włocławek/Warszawa (Kuj-Pom/Mazo)
3. Wstydzę się. W grudniu 20.
Część druga: John i Ja
1. Gdy miałem kilka lat, kto by tam wiedział..
2. Nieświadomie w Plutonie, następnie w Edwardzie Nożycorękim. Później ten drugi kotlet odgrzewał się kilka razy w TV i zainteresowałem się intrygującą sylwetką chłopca z bliznami na twarzy.
3. Zrobił od pierwszego filmu. Zwłaszcza, że nie był gadatliwy. Do tego doszło jeszcze kilka kreacji Depp'a i wrażenie wciąż nie znika.
4. Oglądam inne filmy, jestem niegrzeczny, montuje video klipy, studiuje w akademii filmowej, coraz rzadziej oglądam anime, pracuje, piszę (nie ważne co.) i wiele innych rzeczy. Oglądanie filmów niestety zajmuje mi coraz mniej czasu bo coraz mniej wolnego czasu mam.. Tym bardziej na wyłączność dla Johny'ego.
5. Całokształt. <żart>. Nie no, to by zadało Ci ból. Jest dość plastyczną istotą, która moim zdaniem mogłaby wcielić się w każdą rolę. Intrygująca mimika twarzy, komiczna gestykulacja i intonacja głosu. Z obserwacji mogę stwierdzić, że nie należy do tej stereotypowej śmietanki hollywood'zkiej, gwiazd i gwiazdeczek błyszczących z daleka i kreujących swój plastikowy wizerunek. Jest niegrzeczny : ).
6. Nie. Brad Pitt ;-D.
Johna/Aktorów znamy głównie z ról, a role przedstawiają z reguły to co nie jest prawdą. Raczej nie udaje się granie samego siebie.. Zatem jeśli znamy X liczbę masek Deppa - to ciężko mi/nam stwierdzić czy ON jako ON (nie 'on') jest wzorem męskości.. Chyba, że wizualnie, ale to też jest wątpliwe.. Na planie jest sweet, jednak poza nim już nie jest taki sterylny, idealny, handsome i pure. Trochę się zestarzał i to w kwiecie swojej kariery i (sądzę) szczycie swojego aktorstwa.. ahh gdyby wcześniej mu to przyszło :).
Co innego gdybyś pytał(a) o jedną z kreacji Depp'a. Czy odpowiada mojemu wzorcowi męskości.
7. Wszystkie filmy, które ich łączyły były świetne (te które widziałem i te których nie widziałem/w oczach krytyków), lecz zastanawiam się czy kiedyś nie przesadzą. Depp nie powinien być nadwornym aktorem Burtona. Żaden aktor nie powinien być nadwornym aktorem jakiegoś reżysera. To się źle skończy. Zostanie zaszufladkowany w danej plastyce kinematograficznej. Już powoli mi się kojarzy (Depp) tylko z burtonem (i piratami), czarnymi włosami, mrocznym klimatem i Heleną Bonham Carter. To nie jest dobre dla kariery aktora i jego rozwoju. Wiadomo, ze reżyserzy mają swój 'styl', Burton ma unikatowy i dość wyrazisty, przez co kreacje grane przez Deppa w jego filmach mają wiele ze sobą wspólnego. Zapewne to hamuje jego rozwój sceniczny.
8. Widziałem tylko pierwszą część. Dobrze, że Depp tam gra, bo film po prostu wiele by stracił gdyby go tam nie było. Jednak niedobrze, że Depp jest utożsamiany/kojarzony tylko i wyłącznie z Johnem Sparrow'em szczególnie wśród młodych nastolatków, którzy niewiele wiedzą o kinie i o tym co tworzy kino. Dobra rola, dobrze zagrana, ale IMHO trochę zbyt teatralnie a na planie 'piratów' braknie mu towarzyszy do zabawy.
9. Tak, nieustannie.. Czuje ten hiszpański wąs na moim łonie. Nie. Nie nawiedza.. Nie śnie o sławnych postaciach tym bardziej płci męskiej x).
PYTANIE BONUSOWE:
Zapytaj Johnny'ego.. Po kreacjach można by się posunąć o domysł iż czerń, ale to pewnie podchwytliwe. Pewnie siedzi obok Ciebie Johnny i śmiejecie się czytając te posty zaczesując wąs. :b
Ja bym prosił jeszcze o Twoje odpowiedzi x).