No dobra, to ja powiem, ze podobała mi się scena z "Edwarda":
Kim: "Hold me"
Edward: "I can't"
Generalnie nie lubię takich tkliwych scenek, ale to był wyjątek. Jedyny wyjątek.
Najlepszych scen z Johnny'm jest nieskończenie wiele ;)
Wczoraj oglądałam któryś tam raz Benny & Joon : machanie bułkami w stylu Chaplina jest po prostu cudowne ;D
ubóstwiam ten film. no ale przecież nie mogłam tu wymienić samego filmu xD scen możnaby wymieniać i wymieniać.. może by zmienić na najgorsze sceny z filmów z deppem ?? tego by było chyba mniej..
Popłakałam się ze śmiechu z tego filmu. ;) A scena, gdzie Depp rzuca się na kolana na podłogę przed pielęgniarzami w szpitalu i woła "Mamusiu?..." - nie mogłam się uspokoić... ;D
omdlenia w "jeźdźcu...", rzeźby w lodzie Edwarda i scena na łóżku wodnym... ogólnie cały Jack Sparrow... długo by pisać;P
cos świezego co ostatnio oglądalam to chociazby scena gdy w Secret Window jak Mort (Depp) wkurza się na telefon ;D
jego 'płacząca' mina w 'Beksie' :) jest po prostu uroczy :D
no i cała postać kapitana Jacka Sparrowa, gesty, mimika :D
O tak, mina w "Beksie" jest powalająca, szczególnie jak mu się gdzieś zagubi łza na policzku. Sparrow jest genialny. Nie wiem czy jest drugi aktor który tak świetnie by go zagrał. Czy pijany czy trzeźwy-zdecydowanie najlepszy.
Mogę dodać jeszcze do tego scenę z "Człowieka, który płakał", gdzie Cesar i Suzie są na dworze i po raz pierwszy jest zbliżenie. Widać taką pierwotność w tej scenie, trudno to określić, ale jest w niej coś dziwnego.
A ogólnie to bym dała jeszcze film "Benny i Joon". Fajny ubiór, śliczny uśmiech. Robił na prawdę fajne triki.
"Parnassus"
"-Ale, nieśmiertelni przy okazji. Nie mogą być starzy, albo grubi. Nie mogą być chorzy albo słabi. Oni nie muszą się bać, ponieważ są zawsze młodzi. Są bogami. A ty możesz do nich dołączyć.
-Jesteś takim cudownym mówcą.
-Wiem...
...właź do łodzi! "
ostrzegam. tłumaczenie by me (analfabetkę anglojęzyczną-zresztą nie tylko). błędy mile widziane.
fajne jest też w 'Charlie i fabryka czekolady' jak uderza w ten 'swój środek transportu' :D, a za drugim razem mówi : 'Muszę uważać gdzie parkuje' :D