Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
252 220 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

nie jest to taki zły aktor
oczywiście nadal uważam ,że ma ograniczony warsztat i nie nadaje się do trudnych ról dramatycznych
ale Sparrow czy marzyciel to świetne kreacje ,które zasługują na uznanie

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
lotr12345

musisz byc pijany albo zakochany.

użytkownik usunięty
lotr12345

To Ty nienawidzisz jego, czy tych, co mu sadzą 10/10 i serce?

zawsze byłem fanem kapitana Jacka
po prostu uważam ,że Depp jest przeciętnym aktorem dramatycznym - miał masę słabych i nijakich ról na przemian z lepszymi wstępami .Nigdy nie osiągnął jednak pewnego poziomu .
nic nie mam do deppa bardziej do jego fanów ignorantów

użytkownik usunięty
lotr12345

To dla nich był ten teatrzyk?

lotr12345

dodam tylko ,że np . leonardo DiCaprio nigdy nie stworzyłby tak awangardowej kreacji jak Sparrow .
Tutaj potrzeba kreatywności ,wyjścia poza utarte schematy czyli czegoś czego leo nie potrafi .

lotr12345

czy moj powrot mial na ciebie az taki wplyw?

kinoman0

żadnego
robiłem swoje przez cały czas
nigdy nie uważałem deppa za aktorskie dno bo to dla Jacka sparrowa obejrzałem wszystkie części piratów a w marzycielu był bezbłędny
jedynka została po tej nagonce kiedyś na forum, wcześniej też było 6/10

lotr12345

cos jest nie tak z toba.

kinoman0

a z Tobą ?
pamiętam jak podawałeś pomysły by każdy zakładał sobie trzy konta dziennie i dał deppowi jeden

lotr12345

depp jest znakomity. bardzo go lubie.
prosze nie zmyslac.

kinoman0

hehe

lotr12345

serio?

866789s94

Nie chcę się chwalić, ale tak właściwie to była moja inicjatywa. Gadkę od podludziach też ja zacząłem, nie wspominając o nagonce na pedałów.

Imovane

ciebie zdecydowanie bardziej podejrzewałabym o takie inicjatywy
to twoje oficjalne nowe konto?

866789s94

Twierdzisz tak, bo nigdy nie poznałaś life_killsa.

Nie na długo, jak się domyślasz.

866789s94

oj wowczasz z dziadkiem i lotrem rozpetalismy male piekielko hehe

kinoman0

Zpyt duże. Kilka głów poleciało...

Imovane

Zpyd*

Imovane

Spyd*

Imovane

Whatever...

Imovane

ZBYD nieuku ZBYD!

użytkownik usunięty
lotr12345

Ahahah, czemu ja to dopiero teraz zobaczyłem?

był szok?

użytkownik usunięty
866789s94

Zdecydowanie

lotr12345

Jedyny ogarnięty człek na tym forum ;) Dobrze prawi. Kiedyś life_kills miał jeszcze coś mądrego do powiedzenia, ale teraz się zrobił z niego pantofel pod przykrywką kinoman0. Szkoda. Mimo syfu i niektórych bezsensownych postów jakieś ciekawy argumenty zawsze padały.

Depp to aktor niezły, ale nie górnolotny, do najlepszych dużo brakuje. 6/10 ocenka w sam raz, choć i tak nie wiem czy nie zawyżone. Ocena może kiedyś się zmieni, gdy obejrzę wszystkie filmy w których występował.

brk91

a ty kim jesteś?

866789s94

Czytając poprzednie komentarze widać, że mało wiesz co tu się działo pół roku temu, także nie udzielaj się ;)

brk91

'także nie udzielaj się ;)'
wal się
ogólnie wiem, a szczegóły niedługo poznam

866789s94

nie badz taka pewna jeszcze sie waham hehe

kinoman0

chcesz mnie trzymać w niepewności, ale to ci się nie uda

866789s94

wiem wiem na ciebie nie ma sposobu hehe

kinoman0

'na ciebie nie ma sposobu'
to racja

brk91

nie badz niemily kicia szybko nadrabia zaleglosci.

kinoman0

Widzisz jak Cię broni :) ?

Ps. Taksówkarz ma coś w sobie z gatunku kryminał, gangsterka czy czysty dramat to jest ?

brk91

dramat psychologiczny. ale nie w jednoznacznym i doslownym stylu jak u bergmana czy kieslowskiego.
to film jedyny w swoim rodzaju.

kinoman0

Dzięki za zobrazowanie.
Pytam, bo co roku przed zabawą sylwestrową oglądam jeden film z gatunku kryminał/gangsterski (bardzo wysoko ceniony w społeczności). W tym roku mam dylemat z wyborem, a 'Taxi Driver' jeszcze nie oglądałem. W takim razie wybiorę raczej Wściekłych Psów Tarantino ;)

brk91

zalezy czego oczekujesz w danym momencie od filmu. tak czy siak taksowkarz i wsciekle psy to inna liga.

kinoman0

Taką już mam tradycję, że w sylwestra wchodzi w grę tylko kino typowo nastawione na kryminał, gangsterkę.
Taksówkarza koniecznie muszę obejrzeć zaraz po nowym roku i wejść w końcu dogłębnie w filmy Scorsese.

brk91

koniecznie.

brk91

5 to idealna nota

Marcinekk

nieprawda.

kinoman0

10/10 + serce to ideał?

Marcinekk

zgadza sie.

Marcinekk

Niepodważalny fakt, ale naciągane 6 nie jest złe !

użytkownik usunięty
lotr12345

10/10 za Sparrowa. Najlepsza jego kreacja.

jedna z najlepyszch. super byly tez w marzycielu edwardzie oraz sweeneyu.

użytkownik usunięty
kinoman0

Ale wydaje mi się, że najlepsza - wybitna to taka, w której nikt inny nie jest w stanie przebić propozycji postaci stworzonej przez aktora. Znalazłoby się może paru aktorów, którch Sparrowowie byliby równie dobrzy, ale tylko równie. Depp jest po poprostu tu wyjątkowy, nie do podrobienia. I chyba tą postacią zapisze się w historii kina, chociaż Edward też jest rewelacyjny. W innych filmach niestety mógłby być zastąpiony bez szkody dla filmu. Czy w Marzycielu rzeczywiście zaden inny aktor nie potrafiłby przebić jego kreacji?
.