Joseph Gordon-Levitt

Joseph Leonard Gordon-Levitt

8,0
37 477 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Joseph Gordon-Levitt

nie sadzicie ze ten aktor jest uderzająco podobny do Heathera Ledgera??????

Bezimienny_24

Oglądałem właśnie killshot i kiedy ujrzałem Josepha pomyślałem "to Ledger jeszcze tu zagrał"

tomeczek174

dokladnie ja takie samo mialem uczuce ;D

Bezimienny_24

bardzo podobny zgadza się!!! dolna część twarzy (szczęka) nieco inne ale oczy niemal identyczne!!

kubem4

Też tak uważam... mógłby być jego młodszym bratem

kubem4

Absolutnie się zgadzam! Właśnie jestem po obejrzeniu Incepcji. Ma oczy jak Ledger! Nie sądziłam, że inni też podzielają moje zdanie:)

Bezimienny_24

To samo zdjęcie zamieszczę i tu skoro ten sam temat ktoś zdublował?

http://1.bp.blogspot.com/_mmBw3uzPnJI/SbasR13FydI/AAAAAAAAiPQ/efCX-eZjfc8/s400/s tars_who_resemble_each_other_25.jpg

EHNATON2

Jest bardzo podobny,dostrzgłam to już w Zakochanej złośnicy.

Zarrock

jak wyzej jestem po obejrzeniu killshot masakra szczegolnie w pierwszej scenie z telefonem

Bezimienny_24

mówcie co chcecie [do tych którzy przeczą] on jest łudząco podobny do Heath'a !

http://www.collider.com/uploads/imageGallery/Joseph_Gordon_Levitt/joseph_gordon_ levitt.jpg
http://media.giantbomb.com/uploads/0/2181/426597-joseph_gordon_levitt__1__super. jpg
http://images.hitfix.com/photos/79776/JosephGordonLevitt_article_story_main.jpg
http://images.nymag.com/daily/entertainment/20090424_four_560x375.jpg

more_than_a_woman

Mi Ledgera nie przypomina. Zresztą co to za różnica komu kto kogo przypomina... Każdy ma inne skojarzenia.
Jestem świeżo po seansie "Mysterious Skin" i muszę przyznać, że gość zagrał całkiem nieźle - a to się liczy bardziej (że ma talent), niż to, do kogo jest podobny. :P

Bezimienny_24

Heather to jest Locklear. To imię żeńskie. Ledger miał na imię Heathcliff, w wersji zdrobniałej Heath (lub Cliff jak postać grana przez Billa Cosby w "The Cosby Show").

Bezimienny_24

Również tak uważam, niedawno skończyłam oglądać jeden film z jego udziałem i przez cały czas się zastanawiałam kogo mi on przypomina...
Zwłaszcza na głównym zdjęciu jest strasznie do niego podobny. To samo spojrzenie :)
Poza tym popieram pana u góry, Heath to skrót od Heatcliff.

Pozdrawiam.

marville

Podobny, ale ciekawe czy dysponuje takimi zdolnościami aktorskimi, jakie miał Ledger...

e_w_a_

właśnie oglądam 'świadka bez pamięci' i chciałam napisać, że wygląda jak jego młodszy brat !

myślałam,że będę bardziej odkrywcza a tu już tyle wątków :p

spidergirl151

Tak, czy owak - to nie fair w stosunku do Ledgera porównywać go do kogokolwiek. Gość był świetnym aktorem i zastąpić się go po prostu NIE DA. Natomiast Gordon-Levitt jest dobry. Ale to swoista, nowa jakość, a nie jakieś "zastępstwo".

Bezimienny_24

Również wcześniej miałam wrażenie, że JGL jest niezmiernie podobny do Heatha, ale dziś oglądając "500 days of Summer", ani razu nie pomyślałam o Ledgerze, co może świadczyć o tym, że primo: to bardzo złudne podobieństwo, i secundo: sam Joseph Gordon-Levitt niezłym aktorem jest, tak dobrym, że gdy pojawia się na ekranie, nie myśli się o innych. A Heathcliff niech sobie spokojnie spoczywa ...

Bezimienny_24

Też na to wpadłam XD
Ale w sumie grali razem w Zakochanej złośnicy xd

Bezimienny_24

Obejrzałam właśnie 500 Days of Summer i pomyślałam, że jest podobny do Heath'a. Ale zupełnie nie poznałam, że on grał w 10 things I hate about you Cameron'a. Zmienił się.

Bezimienny_24

właśnie obejrzałam 500 dni miłości i uderzyło mnie podobieństwo obu aktorów, byłam wprost przekonana, że to jego młodszy brat. Mają prawie identyczne oczy :)

Bezimienny_24

W "Zakochanej Złośnicy" podobieństwo jeszcze nie było tak uderzające, ale teraz automatycznie patrząc na jego twarz, widzi się Heatha. Nie wiem, czy dla niego, to dobrze, bo teraz będą ich do siebie porównywać. Z drugiej strony - przed nim całe życie, może się wykazać (już to robi), a Heath już nikogo nie zagra.

katefly

podobny typ urody i nawet podobna mimika, gesty (: ale to charakterystyczne dla ludzi, którzy są tego samego typu urody! Nie rzadko zdarza się, że mają podobną barwę głosu a nawet pokrewne zainteresowania, często się z tym spotykam^^
Przy okazji "Incepcji" zauważyłam podobieństwo uśmiechu i mimiki, ale mój znajomy także je posiada i za każdym razem gdy się uśmiecha przywodzi mi na myśl Heatha z tymi jego zmarszczkami mimicznymi i nosem :D cudo
ale rzeczywiście w "Zakochanej złośnicy" nie było takiego podobieństwa między Joseph a Heathem

Bezimienny_24

faktycznie... ma podobną szczękę i nos.
a tak na marginesie: Heath, nie Heather.

Bezimienny_24

ogladalam ostatnio zwiastun filmu pt. '500 dni milosci'i wtedy poraz pierwszy zobaczylam go od filmu 'zakochana zlosnica" pozniej widzialam go na roznaniu globow i zucila mi sie w oczy ich podobizna
Heather Ledger umarl -a jego kariera zaczela sie coraz bardziej rozkrecac mam nadzieje chociarz troche bedzie w stani zastapic mi Heather Ledgera bo z urody ma cos z niego;))

PaKuSiA

Świetnie być fanem kogoś, kogo imienia się nawet nie zna. Powtórzę się,
skoro nie dotarło - Heath od Heathcliff, Heather to imię żeńskie.

Bezimienny_24

http://totallylookslike.files.wordpress.com/2009/05/128874806770315975.jpg

sster

Jejku! A ja myślałam, że tylko mnie wydaje się do niego podobny...

Bezimienny_24

Uderzające podobieństwo!

Bezimienny_24

w tej "zakochanej złośnicy" czy jakto sie zwało myślałam że są braćmi którzy grają braci ^^

bienemajaw

Dla mnie identyczny Keanu Reeves w filmie "500 dni miłości"

Matusek17

A dla mnie Joseph to Joseph. Jedyny w swoim rodzaju:)

Bezimienny_24

Zgadzam się.To samo pomyślalem po obejrzeniu "Złego dotyku".W tym filmie jest bardzo do niego podobny!!!!!!!

Bezimienny_24

Jak oglądałam "Zakochaną złośnicę", to nie zauważyłam w ogóle ich
podobieństwa. Jednak jak weszłam teraz na tę stronę i spojrzałam na
zdjęcie, to aż przetarłam oczy ze zdumienia :) No niemalże jak bliżniaki,
może się podmienili, heh :>

monao92

Jeszcze mi bardzo mojego kuzyna przypomina :)

monao92

z wyglądu przypomina Heatha Ledgera i Keanu Reevesa.
ogólnie to fajny aktor. ;)

Bezimienny_24

Noooo na serio...Za każdym razem jak go widzę na ekranie, to mam takie samo odczucie :D dosłownie jak brat Ledgera!

użytkownik usunięty
flavii

Nolan ("Incepcja","Mroczny Rycerz") często obsadza aktorów z wcześniejszych swoich filmów. Jestem ciekawy, czy Joseph miałby stać się nowym Jokerem w trzecim Batmanie... Na to mi wygląda, jak myślicie? :>

Na razie jest brany pod uwagę jako nowy Spider Man, lecz on sam się zastanawia czy przyjąć tę propozycje .
Co do Jokera w nowy Batmanie jeszcze daleka droga i podobieństwo Josepha do Heathera Ledgera akurat ta cecha nie decyduje najbardziej by otrzymać tę role.

Bezimienny_24

A moim zdaniem oni w ogóle nie są do siebie podobni. W niektórych ujęciach
może i Joseph przypomina Heatha, ale ogólnie to nie są podobni.

Bezimienny_24

obejrzałam dzis Incepcję i stwierdzam to samo!!! Jest do niego bardzo podobny, ciesze sie, ze tutaj rowniez są takie osoby, ktore podzielaja to zdanie, gdyz moi znajomi zadnej podobizny nie zauważyli. Świetnie by bylo, gdyby to on zagral Jokera.

zona_alkoholika

Nie zagra Jokera. Co najwyżej Człowieka Zagadkę.

Bezimienny_24

Podczas oglądania "Incepcji" pomyślałam sobie "Ten facet wygląda jak młodszy brat Heatha Ledgera". Po powrocie z kina sprawdziłam, kto zacz, i trafiłam na ten wątek. Jak widzę, nie tylko ja mam takie skojarzenia:)
Podobieństwo uderzające jak rzadko kiedy się trafia!

shizonek

Ja miałam to samo. Wczoraj obejrzałam "Incepcję" i już praktycznie po pierwszej scenie z Joseph'em pomyślałam, że wygląda jak Heat'h. Zajrzałam na filmweb żeby podzielić się spostrzeżeniami, a tu mam gotowy temat i 39 odpowiedzi :-D

Bezimienny_24

Ogladem wlasnie pare filmow z nim, i mysle , ze prawie jest identyczny z Heathem ledgerem.

MagisterOgierWisnia

jak dwie krople wody

Bezimienny_24

Też odniosłam takie wrażenie oglądając Incepcję. I cały czas myslałam o tym żeby sprawdzić jak się nazywa.;)

Madzia_72

popieram przedmówczynię. właśnie wróciłam z kina, byłam na Incepcji. Cały film zastanawiałam się kogo mi przypomina.. to przez te oczy! ; P
Pozdrawiam.

Bezimienny_24

kiedyś twierdziłam, że nie, ale teraz jak ogladam film "niepewność" z nim to masakrycznie podobny...

dziewiona

strasznie podobny, dwa razy oglądałam ,,zakochaną złośnice", ale dopiero teraz wiem kto gra głównego bohatera, zawsze myślałam że to heather

ewelina_fw

też właśnie wróciłam z incepcji i musiałam szybko sprawdzić, czy to przypadkiem nie młodszy brat Heatha, ale Joseph wydaje mi się przystojniejszy, bo ma łagodniejsze rysy, ale podobieństwo rzeczywiście uderzające ;-)

samiec44

Joseph jest dużo przystojniejszy od Ledgera. Ani razu oglądając go na ekranie nie pomyślałam, że jest do kogoś podobny. Teraz, kiedy przeczytałam wasze posty, zastanawiam się raczej nad Keanu Reeves'em. On jest w którejś tam części (a może w połowie, nie pamiętam już) bodajże Chińczykiem. To ciekawe, bo Levitt nie jest, a spójrzcie na jego oczy. Tak czy siak jest cudny <3
Pozdrawiam.