Kajol czy Aishwarya Rai? Ja osobiście bardziej wolę Kajol. W filmie ma bardzo wyrazistą mimikę, a urocza twarz Ash trochę przypomina mi maskę... To jest oczywiście moje zdanie. :)
A wy kogo wolicie bardziej?
z tym wulkanem to sie zgadzam! :D
myslalam kiedys ze to tylko tak na potrzeby filmowe... dopoki nie obejrzalam z nia jakiegos wywiadu i nie zobaczylm ze normalnie zachowuje sie dokladnie tak samo XD
Tak, w wywiadach jest też boska. Lubie ją, za tą nieskończona energie.
"Chyba z tym TOP100 przesadzacie ^^' aż taka doskonała nie jest"-a dlaczego nie? Taka Keira Knightley (nie wiem, czy dobrze napisałam, która moim zdaniem jest sztuczna i aktorsko gorsza od Kajol, jest w TOP 100, a wg mnie w ogóle nie powinno jej tam być. Kajol jest zdolna i na to zasługuje :)
Owszem ale zauważ, że to są kobiety Hollywood a nie Bollywood... Nie mówie, że Kajol jest brzydka czy coś tylko obawiam się, że oni będą szukać kobiet z hollywood, chociaż klika aktorek z bollywood zasluguje na to by znalesc sie w TOP100 ^^
A moim zdaniem Kajol zasługuje na to by znaleźć się w TOP100. Ma ona wielki talent. Moimi ulubionymi filami są właśnie filmy z jej udziałem.!!!
Też tak uważam, dzisiaj oglądałam u, me aur hum(ty i ja) i świetnie zagrała. Wiele hollywoodzkich aktorek, mogłoby sobie nie poradzić z tą rolą.
"Wiele hollywoodzkich aktorek, mogłoby sobie nie poradzić z tą rolą. "- no nie wiem... UMAH jest świetny, ale jak dla mnie mogłoby pierwszej części w ogóle nie być :/ I za Ajayem nie przepadam... Ale moim zdaniem jej najlepszą rolą jest Zooni w Fanaa, przeszła samą siebie...
Mnie także Kajol zszokowała swoją rolą w Fanie. Oczywiście pozytywnie. Byłam zdziwiona jak z szalonej dziewczyny jaką była w K3G potrafiła zmienić się w spokojną bohaterkę w Fanie. chociaż mogę powiedzieć, że podobną metamorfozę przeszła w KKHH. W pierwszej części głośna, hałaśliwa bohaterka, a w drugiej spokojna, rozsądna dziewczyna. Wiem, że akcja dzieje się 8 lat później, ale i tak Kajol świetnie zagrała
A ta 114 pozycja. Wygląda świetnie. Jeszcze lepiej by było gdyby była wyższa.
Zgadzam się z Dagmarą! Kobietom makijaż służy. Podkreśla ich zalety i tuszuje niedoskonałości. Magdo! Co do Twojego pytania odnośnie Shah Rukh Khana i Aishwarya albo Madhuri? Trudna sprawa. Dla mnie zdecydowanie Madhuri, bo ją uwielbiam. Zjawiskowa Aish jest piękna. Piękniejsza od Kajol, ale ma (jak to raczyłyście zauważyć) twarz jak maskę. Za to Kajol, mimo iż nie tak powalająco piękna na pierwszy rzut oka, zachwyca swoim niepowtarzalnym wdziękiem, czarem i urokiem osobistym. Jest wyjątkowo atrakcyjna. I dlatego uznaję, że piękniejsza od Aish. Zacytuję tu słowa Adarutoshoppu, bo najlepiej wyrażają to co myślę: „sekretem jej powodzenia na pewno nigdy nie była nieskazitelna uroda tylko ujmujący sposób bycia, energia i pogodne usposobienie, które to cechy widoczne są na jej obliczu, zwłaszcza gdy się uśmiecha.” Co do Rani. Mnie jej uśmiech nie przeraża. Jest śliczna. Też ma to coś w sobie. Wspaniale gra. Wracając do pytania. Chętnie po „Mohabbatein” i „Devdasie” zobaczyłabym Aish i SHAHRUKHA ponownie razem, ale w jakiejś dobrze się kończącej historii miłosnej. To samo się tyczy Rani i Madhuri. Nie wiem, ale każda z nich inaczej tworzy parę z SHAHRUKHIEM. To jakby inny rodzaj namiętności i iskrzenia między nimi. Tak jak zauważyłaś Magdo, SHAHRUKH pasuje do każdej.
Osobiście lubię Kajol, ponieważ w każdym filmie lub chociaż scenie, w której się pojawia wprowadza tyle energii, że jest to godne podziwu. Spontaniczne i pewne siebie ruchy- to jest droga do serca fana Bollywood. Nie przepadamy przecież za kobietami, które przepraszają, że żyją, a pchają się na scenę i do filmów. Jeśli chodzi o Aishwarye to jest ona obok Rani i Preity moją ulubioną aktorką. Pokazała ogromną klasę w Devdasie, a piękne stroje i makijaż podkreśliły jej nietuzinkową urodę. Według mnie jest jedna z najlepszych aktorek obok Kajol i Rani. Kajol jak wcześniej wspomniałam zaraża nas swoją niesamowitą energią, ale Rani i Aishwarya są moim zdaniem lepszymi aktorkami.
przeciez aishwarya to brzydota i plastik co jeszcze moge napisac juz chyba nic bo to wiadome ze Kajol :)
Aish nie jest aż tak brzydka. Może my dostrzegamy w niej coś co nas ujmuje i się podoba. Pamiętaj, że piękno jest w oczach patrzącego. Np. w „Dhaai Akshar Prem Ke” nie możesz powiedzieć, że nie miała swoistego uroku i czaru niewinności. Dobrze zagrała i pięknie wyglądała. Nie jest aż tak zła. No i miss świata nie została przez przypadek. Na dodatek jak tańczy?!!!
Cóz ja Aish lubię, fakt że może jest troche plastikowata, ale genialnie tańczy, ma niezwykłą urodę i umie grać w filmach, czasami jej to wychodzi kiepsko, natomiast Preity Rani i Kajol zawsze grają znakomicie :0
zgodzę się z przedmówczynią, że wymienione aktorki zawsze są niezawodne w produkcjach filmowych, a Aish czasami nawala...
oooooo żal jaka ty ślepa za przeproszeniem ona była miss świata to ona była w 1994 to zobacz jak dawno i ona jest az taka brzydka a jesli chodzi o taniec to skąd wiesz jak ona tańczy naprawde yyy kup se film umrao jaan i weź płyte dodatki i zobacz ja jakaś baba cały czas stoi prz niej i pokazuje jej jak ma tańczyc i nie wiem czy wiesz ale piękno nie jest tylko w oczach iii sie tak nie wymondżaj
no to wszystko co miałam do powiedzenia :)
i troche mi cie żal bo jestes ślepa
oooooo żal jaka ty ślepa za przeproszeniem ona była miss świata to ona była w 1994 to zobacz jak dawno i ona jest az taka brzydka a jesli chodzi o taniec to skąd wiesz jak ona tańczy naprawde yyy kup se film umrao jaan i weź płyte dodatki i zobacz ja jakaś baba cały czas stoi prz niej i pokazuje jej jak ma tańczyc i nie wiem czy wiesz ale piękno nie jest tylko w oczach iii sie tak nie wymondrzaj
no to wszystko co miałam do powiedzenia :)
i troche mi cie żal bo jestes ślepa
Hej, sorka, możesz rozjaśnić wypowiedź? Czytałam 2 razy i nie wiem czy bronisz Aiswarii czy odwrotnie :)
Dokładnie. Nie wiadomo o co chodzi w tej wypowiedzi. I trochę więcej szacunku. Kto jest w ogóle ślepy. Aishwarya uczyła się ich narodowego tańca (czy coś takiego) i jeśli chodzi o taniec w filmach to ona z Madhuri są najlepsze. Była miss świata, teraz jest brzydka-ciekawe.
wy wszyscy jesteście slepi kupcie se film umrao jaan i wes na dodatki i tam jest jak tańczą i jedna babka cały czas przy niej stoi żal.pl
i wiesz ludzie sie zmieniają jedni na ładniejsze a drudzy na brzydsze ale Ash nawet jak sostała miską to i tak była brzydka no a; to szczegól
Ah to taka dama , ideał a Kajol to dziewczyna z sąsiedztwa miła uśmiechnięta i gra niesamowicie naturalnie... Ash to taka typowa barbi, ale lubie ją całkiem nieźle gra i jest ładna :)
droga osisa18 czy jakoś tam. twoje wypowiedzi są świetne. nic z nich nie rozumiałam, ale się chociaż uśmiałam.
Dokładnie oisa18 Twoje posty są na poziomie dziecka z podstawówki. Co Ty tak wciąż z tym Umrao Jaan?! Co z tego, że stała jak "ciota" przed choreografką i nie wiedziałam, jak ma wykonać jakiś taniec. Nawet najlepszy tancerz czasami wszystkiego nie załapie! Ash po prostu czegoś nie zrozumiała, nie wiedziała jak to dokładnie zatańczyć, to chyba normalne, że ktoś jej to musi wytłumaczyć. Pomyśl logicznie! Dobrze, że chociaż się przykłada do swojego tańca, co w filmach widać, a nie tak jak niektóre wschodzące młode gwiazdki Bollywoodu. już chyba to mówiłam, ale powiem jeszcze raz. Nie przepadam za Ash. Gdy zaczęłam przygodę z Bolly znałam tylko ją, Kajol i Preity oraz Rani. Teraz znam o wiele więcej aktorek, a Ash już mnie nie zachwyca. Jest piękna-nie zaprzeczę. Ale czasami wygląda jak plastikowa lalka Barbie. Wolę ja bez makijażu, wygląda o wiele lepiej, według mnie. Już nawet nie podoba mi się jej gra aktorska, zaczyna mnie nawet denerwować w filmach. Prawie w każdym filmie gra poszkodowaną dziewczynę i wciąż ryczy albo wybałusza swoje oczęta. Najbardziej podobała mi się tylko w Devdasie, Mohabbatein i o dziwo w Dhoom 2-dobrze prezentuje się z Hrithikiem i dlatego chcę obejrzeć JA. No dobra, to forum o Kajol, a nie o Ash. A Kajol jest dla mnie najlepszą aktorką i jedną z najpiękniejszych, ma ciekawą urodę i ciemną cerę oraz piękne włosy, a jej oczy uwielbiam. Przynajmniej nie jest szczupła jak inne aktorki. Koniec...
Zdaje się dziewczyny, że „piła” do mnie. Hm! To ja napisałam, że „piękno jest w oczach patrzącego”. Chyba nie zrozumiałaś oisa18 o co mi chodziło. Wytłumaczę zatem. Chodzi o to, że każdemu z nas może podobać się co innego. I to jest cudowne. Co by było, gdyby wszyscy mężczyźni na całym świecie wzdychali tylko do Kajol? Ha! Ha! Co by zostało dla nas? Stanowczo się z Tobą Madleen zgadzam. Kajol jest lepsza od Aish. Dodam jeszcze, że mam „Umrao Jaan” z dodatkami i widziałam, jak tańczy. Zauważ jednak, że uczucia w tańcu można przedstawić na wiele sposobów. Choreograf ma własną wizję, ale tancerka ma prawo wyrazić swoje zdanie. A jeśli już jesteś taką specjalistką od indyjskiego tańca klasycznego, to pewnie wiesz, że uczą się go od dziecka, a specjalistką zostaje się dopiero po 20 latach kończąc naukę. Ona się tyle nie uczyła a i tak jest znakomita. Ja patrzę na efekt końcowy, nie na ćwiczenia. Czy Tobie od razu wszystko tak znakomicie wychodzi? I ostatnie pytanie. Skąd u Ciebie tyle jadu w wypowiedziach? Przecież ja nikogo nie obraziłam. Co do urody aktorek, to stwierdzam, że czas leci a one nadal pięknie wyglądają. Jak patrzę na Kajol, to jakby czas się dla niej zatrzymał. Jest śliczna.
Ne zgadzam sie z tobą lili405 czy jakoś tam dlatego że nikt nie jest ideałem chociaż jestem fanką Kajol to uważam że ona też nie jest ideałem.
PS: Każdy ma jakies wady!!!!
Trudno mi oceniać. Jestem fanką Ash, więc logiczne, że wolę ją, ale szczerze mówiąc, Kajol jest lepszą aktorką, a Ash jest ładniejsza. Obie pięknie tańczą. Jak dla mnie jest fifty-fifty. :))
Pozdrawiam fanów Kajol i Aishwaryi! :D
Oczywiście nie sugeruję, że Kajol jest brzydka! Ona również jest piękna, ale wg mnie ładniejsza jest Ash :)
Pozdrawiam.
Ash to najgorsza moim zdaniem aktorka Bollywood. Nie dorasta Kajol do pięt... Nie wiem dlaczego została miss świata. Dla mnie przeraźliwie sztuczna. Ash to DNO
Ja jestem fanką Kajol , i jak sie rozumie uważam ze Kajol i Ash są równie ładne. Każda wygląda inaczej ale obie są śliczne.
A ja mam przy okazji takie male pytanie: W którym filmie podobała wam się najbardziej? Bo mnie chyba w "Czasem słońce, czasem deszcz". W UMAH miała za dużo makijażu jak na mój gust. A w DDLJ wyglądała, delikatnie mówiąc, nieciekawie. ;P Te potworne ciuchy i ta burza włosów na głowie... Poza tym z wiekiem Kajol wygląda coraz lepiej, nie wiem, jak to robi, z Rani jest podobnie. ;)
Niestety ale widziałam z nią tylko "Faanę" kiedyś za nią nie przepadałam. Ale "Fanaa" mnie urzekła. Muzyką, tańcem, piękna zmysłową sceną w deszczu, i ogólnie całą historią - dość nietypową jak na filmy Bolly.
Po tym filmie polubiłam Kajol:)
Teraz mam 3 ulubione aktorki Bolly - Aishwaryę, Priankę Choprę i Kajol
ja wole kojol zawsze pieknie wygląda te zpojrzenie zabujcze Rai tez jest urocza ale wygląd ma klasyczny
Ja najbardziej z hinduskich aktorek lubię Kajol i do Aishwarya Rai nie można jej porównywać chodź Aishwarya też w kilku filmach dobrze zagrała.
zagadzam sie z nutka_1095 Kajol do Ash nie można porównywać bo Kajol jest jedyna w swoim rodzaju ale Ash najbardziej mi sie podobała w serce ze złota,nie mow nikomu!!!
KAJOL!!! Bez wątpienia. To jedna z najlepszych i najpiękniejszych aktorek jakie znam, jeśli nie najpiękniejsza.
Według mnie nie można porównywać tych dwóch aktorek, ponieważ każda z nich przedstawia inny typ urody. Kajol to klasyczna Hinduska z ciemnymi oczami, burzą gęstych, czarnych włosów i niesamowitym uśmiechem :) Aishwarya to zaś - jak dla mnie - nietypowa Hinduska z niebiesko-szarymi oczami i prostymi, jaśniejszymi włosami.
Kiedyś Aishwarya wyglądała bardziej na Hinduskę (http://www.aishwarya-spice.com/gallery/albums/images/movies/hddcs/stills/hddcs0 37.jpg), ale gdy podpisała kontrakt z marką L'Oreal to logiczne, że oni chcą przerobić ją na gwiazdę formatu Hollywood, a nie Bollywood. Zmieniają jej co chwilę kolor włosów, nakładają nowe makijaże i stąd ten "sztuczny" - jak mówicie - wygląd. (http://www.aishwarya-spice.com/gallery/albums/images/endorsements/Loreal/10tota lrepairsc/10lorealad0000.jpg) Która dziewczyna z katalogu wygląda naturalnie ?
Aishwarya to taka europejska Hinduska, a Kajol jest Hinduską.
Aishwarya rozsławiła Bollywood w Europie, a Kajol cudownie gra w Bollywoodzkch filmach.
Jestem fanką obu tych aktorek i uważam, że każda z nich jest piękna, ale nie można ich porównywać "wyglądowo", jeżeli jednak chodzi o grę aktorską to wolę Kajol.
Ładniejsza jest Aishwarya, co widać nawet na zdjęciach bez makijażu obu aktorek. Kajol gra jednak efektywniej, wyraziściej. Ale kto jest ładniejszy, a kto gra lepiej to są 2 rożne kwestie.