Katarzyna ZielińskaII

5,8
3 986 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Katarzyna Zielińska

podaje się za góralkę i tak wszędzie o tym trajkocze. Mój ojciec urodził się w Limanowej i tam mieszkał. Jest to najzwyklejsza wieś. Ani słychu o góralach. Nikt tam nie mówi góralszczyzną. Góry tam są, ale jak w każdej małpolskiej wsi. Za oknem hen hen daleko. Gdybym nie miała styczności z tymi okolicami, to w ogóle bym się nie wypowiadała, ale Limanową, Tymbark, Nowy Sącz znam od podszewki.

KK7

Masz rację, Zielińska po prostu wcisnęła kit. Nie ma znaczenia, czy jest ze Starego Sącza czy z Limanowej - ani tu ani tu nigdy górali nie było. Tamtejsza grupa etnograficzna to przecież Lachy Sądeckie. Co do samej Zielińskiej - marna aktoreczka, śpiewać ledwo umie. Poza tym nie przepadam za "aktorkami", które zagrają w kilku badziewnych produkcjach i mają o sobie tak wysokie mniemanie, jakby odebrały co najmniej dwa Oscary.

Ellesmera_11

haha, celna uwaga :) wszystko się zgadza :)

KK7

A w czym ona zagrała właściwie??
Bo podobno tańczy i śpiewa, gra gdzieś?

cameron_baum

Hmm o jej "imponującej" filmografii nie ma co dyskutować. Natomiast ja jestem za tym, żeby dopisali jej tam "Jak oni śpiewają", "Gwiazdy tańczą na lodzie" (haha xD) "Kocham Cię Polsko" i "Taniec z gwiazdami" Jak można było zapomnieć o tak ważnych produkcjach, dzięki którym Kasia stała się sławna i zabłysnęła swymi "rozległymi umiejętnościami"?
A tak na serio, to Zielińska wystąpi w każdym programie, byleby twórcy zagwarantowali jej, że będzie o niej cały czas głośno.
Fachowo to się nazywa desperacja.

Ellesmera_11

A wy nie pomyślicie że ona może mówić w przenośni że jest góralką.Ja też pochodzę z tych okolic , mój kuzyn chociaż wiedział że nie jestem góralką cały czas się wyśmiewał że jestem góralką.

lucyna63

Coś duża ta przenośnia. Do Zakopanego jest około 100 km. Idąc tym tropem, to ja zacznę sobie wmawiać, że pochodzę z Krakowa. ;)

Ellesmera_11

Po prostu za dużo się jej czepiacie.Niech sobie gada jak chce,jej wola.

lucyna63

Ależ, skąd, wcale się nie czepiamy. Ja i KK7 po prostu zwróciłyśmy uwagę na to, że pani Zielińska koloryzuje fakty i że nas to wkurza. Nic poza tym. ;)

Ellesmera_11

Może ma po prostu taką naturę i lubi się przefalać czym ona to nie jest.

lucyna63

Czyli jest zakłamana innymi słowy.

cameron_baum

Można tak powiedzieć.

lucyna63

Ja jestem pełna podziwu dla autorki tego postu i Lucyny63 za ich dyskusję. Nie wiem jak można dać się tak sprowokować do tego rodzaju przepychanki słownej.

Ruby_Angel

Ja tylko bronię swojego zdania.No może trochę przesadziłam.

Ellesmera_11

Z Lucyną nie wygramy :) Ona jest jak pani z dziekanatu - wie lepiej, koniec kropka, a jak się nie podoba, to "proszę wyjść" :D

KK7

Hehe :D Tak czułam. ;)

Ellesmera_11

Nie mam jak się skontaktować, to piszę w komentarzu :D Dzięki za akcept ;) My, porządni i błyskotliwi ludzie, powinniśmy się trzymać razem ;) Czytałam trochę tego, co tutaj piszesz i bardzo mi się to podoba ;)

KK7

Cieszę się i dziękuję za zaproszenie :D ;)

KK7

Hahaha, widzę, że się dogadałyście.

Axianna

ale z kim? z Lucyną? nieeee :) ja się dogadałam z koleżanką wyżej, która od początku do końca miała takie samo zdanie jak ja ;)

KK7

To był ironia. Przecież widzę, że raczej nikt się z Lucyna nie dogada.

Axianna

Wybacz, ciężko wyczuć przez neta ;)

KK7

Spokojnie, rozumiem ;]

KK7

Może wreszcie zaszły byście ze mnie.Każdy ma prawo do swoich wypowiedzi.

lucyna63

Ale nikt na tobie nie leży. Wątpię, żeby chciał.

KK7

Wiesz jesteś po prostu chamska.

lucyna63

Bywa.

lucyna63

Dla niektórych po prostu trzeba być chamskim. Inaczej się nie da.

Niepotrzebny

Ale jesteś mądralą.Ale w buzi każdy jest mądry.

lucyna63

Lecz nie każdy jest tak głupi, żeby bronić, a co gorsza, uwielbiać tą mizerną aktorkę, która wpycha swój ryj wszędzie.

Niepotrzebny

Teraz toście mi ją tak obrzydzili że już nie mogę na nią patrzeć.

Niepotrzebny

Ciekawe jak ty byłbyś aktorem to czy nie wpychał byś swojego ryja wszędzie.

tomucho77

Ryja to może masz ty. Jeśli u ciebie tak w domu mówią to spoko. Ale dla innych może to być obraźliwy zwrot.

Niepotrzebny

Ty udajesz debila czy nim jesteś ?

Skoro ryj jest dla ciebie obraźliwym słowem to dlaczego o osobie trzeciej jaką jest pani Zielińska wypisujesz "która wpycha swój ryj wszędzie".

Człowieku ogarnij się z tej swojej ślepoty, zazdrości, zawiści i chamstwa.

tomucho77

Wiedziałem, że taka będzie reakcja. Jesteś przewidywalny.

Niepotrzebny

Człowieku o co ci biega masz do mnie problem bo powiedziałem ci że masz ryj, spójrz na siebie wytykasz innym brak kultury a sam wyzwasz aktorkę "że wpycha swój ryj wszędzie".

I kto tu jest przewidywalny.

Niepotrzebny

obrazliwy powiadasz? i słusznie, bo sądzę że miał być obrazliwy zwrot i h..

Niepotrzebny

czy ona powiedziała że ją wielbi ? po prostu ma swoje zdanie i nie zgadza się z Tobą.

KK7

A to zimna suka. Widać zła i zawistna kobieta, na pewno ma w tym jakiś ukryty cel. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.

sarenkaf

Żałosne.

tomucho77

Trzeba było jakoś podsumować te prawie dwie strony obrzucania się docinkami w stylu "nikt na tobie nie leży" które wynikły z tak bzdurnego powodu.
Nie wiem w ogóle jak fakt że ktoś się za kogoś podaje czy też nie może tak bulwersować.

sarenkaf

Zważ na to, że Lucyna od pierwszego posta zaczęła taką przepychankę, ja po prostu musiałam się dostosować do jej poziomu.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

W Limanowej, która jest MIASTEM od 1565 mieszkają Lachy Limanowskie.
Grupa etnograficzna rozdzielająca Górali od Krakowiaków.

Od lat 80. XIX w. rozwój miasta uległ przyspieszeniu dzięki budowie Galicyjskiej Kolei Transwersalnej, rafinerii ropy naftowej i nowoczesnego browaru.

http://www.szukamypolski.com/strona/foto_gap/5941
http://uriel1986.digart.pl/katalogi/5389/Rafineria_Limanowa_-Sowliny.html

"Gwara sądecka – część dialektu małopolskiego, gwara mieszkańców Beskidu Sądeckiego i Wyspowego, w uogólnieniu – mieszkańców powiatów: nowosądeckiego, gorlickiego i limanowskiego oraz południowej części woj. podkarpackiego. Jest to, po dialekcie śląskim, gwarze podhalańskiej jedna z bardziej żywych odmian języka polskiego, używana na co dzień przez dużą część mieszkańców regionu. "

:-))) Jak spadnie śnieg zapraszam na narty, "ładne górki" są naprawdę tuż za oknem
http://www.lysagora.eu/galeria,5.html

Polecam wirtualny spacer na zakończenie: http://www.wkraj.pl/index.php?page=vr&start=13531#/13531/

KK7

Po prostu znalazłaś sobie kozła ofiarnego.I mogłaś się na nim wyżywać.

lucyna63

Lucyno, ty nie masz swojego życia? Tylko ciągle odpisujesz? Ja pieprzę, ja już sobie dałam spokój, nie jestem no_lifem i nie mam nawet czasu na takie bzdety z tobą, radzę zrobić to samo.

KK7

TO samo się tyczy ciebie.

lucyna63

kuźwa, prawie 49 lat i takie zachowanie... shit happens

KK7

Ja ci twoich lat nie wytykam.Ja doskonale wiem ile mam lat smarkulo.