jest piękna pięknie śpiewa moje ulubione piosenki
Spider's Web,Nine Million Bicycles,Shy Boy, My Aphrodisiac Is You,Crawling Up A Hill
Całkowicie się z Tobą zgadzam :)
Moje ulubione to Spider's web, Just like heaven, Thank You stars, Nine million bicycles, The closest thing to crazy
wczoraj na tvn byl koncert w sopocie
magiczny koncert
pierwszy raz slyszalem "My Aphrodisiac Is You" w wersji live;))
Ja tam uwielbiam Belfast,I creid for you,Nine million...,Just like Heaven,The closest thing...,a suuper jest cudo miodzio BLAME IN ON THE MOON !!!!!
PPP :Piękna dziewczyna, piękny głos i piękne piosenki :)A moje ulubione piosenki to Piece by Piece, Spider's Web, I Cried for You, On the Road Again,Crawling Up A Hill,The closest thing to crazy,My Aphrodisiac Is You.
It's only pain to piękna piosenka, a teledysk co tu dużo mówić także. pozdro :)
Ja właściwie "odkrywam" ją cały czas na nowo. Na przykład do niedawna w ogóle nie słuchałam tych lekko bluesowych piosenek jak "Shy boy", "Mockbird song" czy "Learning the blues", a teraz słucham ich przede wszystkim.
I Cried For You - no super piosenka mi się podobają wszystkie ;)
przy I Cried For You fajnie się zasypia;)) fajnie sie słucha Katie w deszczowe dni:)
ja ostatnio oszalałam na punkcie dwóch: "think it's going to rain today" i "Faraway Voice"... piękne.... uwielbiam je.. wogóle "Call of the search" podoba mi się bardziej niż "Piece by Piece".. oczywiście o płyty chodzi:P
a mi nie... nie wiem dlaczego.. wszystkie piosenkim z Call Off The Search wydają mi się piękniejsze, sa od siebie bardzo różne i... czy ja wiem? Piece by Piece odrobinę mi się przejadło:P:P:P
ale samą Katię Melue uwielbiam i ce3nię jej sztukę...
Świetna, PRAWDZIWA artystka. Nie słyszałam o niej aż do Festiwalu w Sopocie. Teraz jestem jej wierną fanka!! Moje ulubione piosenki to: "I cried for you" oraz "Spider's web" ;)
Wiecie co ciężko jest ocenić która płyta jest lepsza, dla mnie obie są przepiękne.
A Katie jest niezwykle ciekawą osobowością muzyczną nie dość że sama pisze, komponuje to jej talent sam stanowi dla siebie wartość. Nie stosuje żadnych zabiegów marketingowych, w stylu żałosnych prowokacji w stylu Madonny.I pomimo tego i tak osiągnęła w młodym wieku tak wiele.Pozdrawiam wszystkich fanów :)
Mialam tak samo jak Ty, zakochywalam sie w kazdej piosence po kolei, teraz uwielbiam wszystkie, trudno mi wybrac najladniejsza. W moim przypadku zaczeło sie od Just like Heaven, miodzio:)
Pozdrawiam fanów
u mnie zaczęło się oczywiście od "Nine milion bicycles":D:D:D potem "Icried for you", a potem cała płyta "Piece by piece".. z niej pokochałam "Thankyou stars" :) a teraz po kolei idzie to:D:D:D
Ostatnia piosenka w jakiej się zasłuchuję to "Turn to tell" po prostu genialna. A wykonanie "Love cats" z Jamie Cullumem jest po prostu cudowne. Mam pytanie do wszystkich osób słuchających Katie. A mianowicie jakich wykonawców jeszcze słuchacie, jakiej muzyki, powiedzcie proszę. Pozdro :)
Ja kiedyś w gazecie przeczytałam recenzję płyty jednej wokalistki i z opisu wynikało, że jest trochę jak Katie właśnie. Nazywa się Tina Dico. Gdy zdobyłam płytę, okazało się, że muzyka jest trochę inna, ale też przyjemna.
Tiger In The Night jest świetny :) Zresztą wszystkie jej posenki są fajne :D A widzieliście "zboczony" tekst "My Aphrodisiac is you"? :)
Dobrze, że wziąłeś wyraz "zboczony" w cudzysłów, bo bym się nie zgodziła ;). Ale wiem, o co Ci chodzi. Dla mnie do podobnej kategorii można wrzucić "Half way up to hindu kush" i "Mockbird song", choć te są trochę mniej dosłowne niż "aphrodisiac".
Akaterine :) bardzo dziękuję zakupię sobie płytę tejże wokalistki i obaczymy czy też gusta nasze są w tej kwestii zbieżne.Pozdrawiam :)