Keira Knightley

Keira Christina Knightley

8,0
69 949 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Keira Knightley

Na wstępie przepraszam, bo tytuł jest chyba trochę niezgrabny, ale tylko taki mi przyszedł do głowy. Zacznę od tego, że już od kilku lat znam Keirę, oczywiscie w takim sensie, że wiem o niej. Pierwszy raz zobaczyłam ją w "Piraci z Karaibów i Kłątwa Czarnej Perły", film bardzo mi się spodobał, trójka głównych aktorów również. Od tamtej pory widziałam już całą trylogię i parę innych filmów w Knightley, ostatnio piękny, wruszający, niezwykły obraz "Pokuta". Uważam, że Keira Knightley jest wartościową osobą. Jej gra staje się coraz lepsza, ma bardzo dobre podejście do zawodu, nie żyje ciągle w świetle fleszy, poza tym jest piękną kobietą, ma swój własny styl i jest inteligentna, uczuciowa. Szczególnie ważne było dla mnie to, że wiedziałam co Ona robi. Gra. Dąży do aktorstwa. Jakiś czas temu wzięła udział w kampani reklamowej perfum Chanel. Zaakceptowałam to, nie był to wielki zgrzyt, uznałam, że raz nie zaszkodzi, tym bardziej, że Keira mówiła, że to pierwszy zapach kóry jej się podoba, naprawdę podoba, bo wcześniej raczej nie używała perfum. W porządku. Jednak przed chwilą na Kaprysach przeczytałam, że w związku z nowym filmem "The Edge of Love"- wydaje mi się, że dobrze napisałam, jeśli nie to przepraszam- Keira nagrywa płytę. Oczywiście to jest jakby kolejna rzecz dzięki której będę mogła lepiej ją poznać, posłuchać, ale.... zaniepokoiłam się. Knightley jest bardzo młoda. Do zostania aktorką jeszcze długa droga. Boję się, że stanie się chociażby taka jak Jennifer Lopez- nie wiem co ta kobieta naprawdę robi: gra czy śpiewa. Ja naprawdę liczę na Keirę, liczę,że za kilka, kilkanaście lat ona będzie już pełnoprawną aktorką. I, że będzie sławna. Sławna, nie popularna. Boję się, że będzie jak w polskim i też zagranicznym niekiedy schemacie(mówię o niektórych osobach)- rola w popularnym serialu- Taniec z Gwiazdami lub inne show- własne perfumy lub linia ubrań- własna płyta...... To już jest bylejakość, niestety. Prawdziwy aktor nie może zapomnieć o powołaniu. Boję się, ale liczę na Keirę, na jej rozsądek i mądrość. Oby nie spadła ze schodów prowadzących do bycia aktorką. Oby.

S_Maria

Keira ma coś w sobie, że film, w którym gra, zostaje w pamieci na długo. Bez niej "Pokuta" nie byłaby tym samym filmem, jak potrawa bez odpowiednich przypraw.
Ma własny styl, trzeba sie z tym zgodzic, gdyby nie miala, juz dawno zrobiłaby sobie silikonowy biust. Jest ona najlepszym przykładem, że piękna nie mierzy sie obwodem w biuście.
Moim zdaniem jak postawi sobie jakies cel w zyciu, to go osiagnie. Keira ma wielkie mozliwosci i miejmy nadzieje, że je dobrze wykorzysta.

annmarie_2

Na bank nie będzie taka jak Jennifer Lopez,,,,,
22-letnia aktorka nagrała kilka piosenek na ścieżkę dźwiękową do filmu "The Edge Of Love", m.in. "Blue Tahitian Moon", "Maybe It's Because I Love You Too Much" i "Driftong And Dreaming".

W ubiegłym roku Knightley, która w nowym filmie o życiu Dylana Thomasa wcieliła się w postać zakochanej w walijskim poecie kobiety, przyznała, że brakuje jej wiary we własne umiejętności wokalne.

- Właściwie nie potrafię śpiewać. Musiałam wziąć kilka lekcji, ale kiedy się rozkręciłam, pojawiło się całkiem znośne brzmienie - powiedziała gwiazda. Na krążku z soundtrackiem, który ukaże się w lecie równolegle z filmem, znajdą się również piosenki nagrane przez takich artystów, jak Patrick Wolf, Beth Rowley oraz grupy Madness i Siouxsie Sioux.

_Tanya_

Nie powinna się rozdrabniać : śpiew i aktorstwo. Ale jezeli nagrywa płytę na potrzeby filmu, to chyba w porządku. Czytałam, że Scarlett Johansson również nagrywa płytę z Davidem Bowie. Ukaże się w maju.