Keira Knightley

Keira Christina Knightley

8,0
69 949 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Keira Knightley

Piszę tutaj, bo to popularny temat. Może mnie ktoś oświecić dlaczego właciwie w kinach nie ma wersji filmów z lektorem? Lektor ma zalety dubbingu a nie ma jego wad.

mindcrasher

nie wiem, do kin trafiaja filmy z napisami, tak lepiej no i są też np. obcokrajowcy którym lektor by przeszkadał, ale to raczej nie pwód dla którego nie ma lektora;)

mindcrasher

lektor ma bardzo mało zalet, joł.
napisy są lepsze, pewnie tylko tacy ludzie jak ty, którym nie chce się czytać, nie nadążają za tekstem albo coś, chodzą do kina tylko na seanse z dubbingiem. lektor jest beznadziejny, pooglądaj sobie jakieś filmy z lektorem, a potem te same z napisami lub sam/a [nie spojrzałam na płeć] sobie przetłumacz i będziesz wiedział/a.

Gazus

Pytam ogólnie, sam wolę napisy, ale uważam, że lektor jest lepszy od dubbingu (bo nie każdy lubi czytać, ale nie każdy chciałby słyszeć aktora z Klanu w roli Anakina Skywalkera chociażby)
A Ty chyba nie rozumeisz różnicy miedzy lektorem a dubbingiem, lektor sie w filmach kinowych nie pojawia, za to w telewizji jestn prawie wszędzie.

mindcrasher

Lektor jest najlepszy!! Owiele lepszy od głupiego dubbingu czy napisów!! Dla mnie jest najlepszy!! Nie to ze nie umiem nadazyc za napisami, ale nie chce przegapic chociażby jednego momentu filmu,a w dodatku słysze głos aktorów:D:D:D!!

gohika

Lektor jest najlepszy