Keira Knightley

Keira Christina Knightley

8,0
69 959 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Keira Knightley

Ale mi osobiście Keira przypomina Natalie Portman (lub na odwrót). Normalnie jakby je rozdzielono przy porodzie! Czy tylko ja mam takie odczucie? Czy może komuś też Keira przypomina Natalie?

funny_girl

Nie tylko Ty masz takie odczucie ;) One faktycznie są do siebie bardzo podobne; pewnie dlatego obydwie zagrały królową w "Mrocznym Widmie" ;) Ale jest jedna różnica: Portman jest "tylko" ładna, a Keira PRZE-PIĘK-NA!

Shalafi

Nic mi nie wiadomo o tym aby one obie grały królową w "Mrocznym widmie"...(?) Nie ma tego w filmografii Keiry... No a co do ich urody to..., o gustach się nie dyskutuje :) Obie mają swoją urodę, ale mnie się żadna z nich nie podoba. Pozdro :)

funny_girl

Sorki, wyraziłem się nieprecyzyjnie, Keira nie zagrała królowej, tylko jej służkę, Sabe. I w jej filmografii jak byk jest to wypisane :)

funny_girl

Oj, mi też. Są b. podobne! Gdy widzę jakieś ich zdjęcia, nie mogę odróżnić :)

funny_girl

Wedlug mnie one sa podobne ale tylko wtedy, gdy patrze na ich zdjecia oddzielnie :) Bo gdy sa razem to od razu widac roznice.
Faktem jest rowniez, ze Keira jest ladniejsza ;)

kiciak100

zgadzam się z "kiciakiem100". Sa podobne, ale nie aż tak bardzo, żeby ich nie odróżniać!!

AnaMaria

dokładnie, podobna uroda ale znacząco się różnią.

To tak jak kiedyś za młodych ról Michael Madsen i Tom Sizemoore znałem takich co ich nie rozróżniali :/

Gregory

Dla mnie to jest niepojęte, żeby nie rozróżniać tych dwóch aktorek. Gdyby Keira nie miała farbowanych włosów (jest brunetką), można by jeszcze o tym "podobieństwie" dyskutować, ale na dzień dzisiejszy nie. W "Mrocznym widmie" po głosie nawet można było je rozpoznać. Natalie miała słodszy głos xD Zawsze je odróżnię.

Poza tym, Natalie jest ładniejsza.

Aimee

nie no, pewnie że można je odróżnić. Chodziło mi tylko o to, że one są do siebie łudząco podobne ;)

funny_girl

mam wrażenie, że to Knightley bardzo zalezy, by uchodzic za kopie Natalie Portman...w czasach pseudoaktorskiego raczkowania Knightley Natalia Portman miała juz na koncie kilka dobrych ról...Natalia Portman ma w sobie jakąś soczystość i rasowość, choć jest delikatna i drobna. Knightley to chuda, blada sztacheta o niezdrowym wyglądzie i cudacznym stylu bycia i ubierania. Portman jest piękna, Knightley pzreciętna..ot, cała filozofia :-))

lollii

Eno eno nie tak prędko. Mogę się zgodzić, że KK jest ciut za chuda albo że ma nienajzdrowszy wygląd, ale twierdzenie, że jest przeciętna, a tym bardziej brzydsza od Portman to zwykłe kłamstwo. Keirze można wiele zarzucić, ale nie to, że nie ma urody.

Shalafi

nie jest to kłamstwo, ale kwestia gustu....a o gustach można od czasu do czasu podyskutowac choc nie zawsze trzeba się z sobą zgadzac ...:-)

lollii

No fakt; masz rację ;) Wybacz zarzut kłamstwa ;)

Shalafi

ciszy mnie, ze nie ma kłótni z powodu różnicy zdania..pozdrawiam :-)

lollii

Muszę zobaczyć V jak Vendetta, może się do niej przekonam :P Również pozdrawiam ;)

kiciak100

Oczywiście - one są strasznie podobne, czasem mam problemy z ich rozróżenieniem, były chyba takie dwa zdjęcia, gdy się zastanawiałam, która to która... Keira jest ładniejsza od Natalie, ale prawdę mówiąc to wolę aktorstwo tej drugiej, przynajmniej na razie.

funny_girl

Jest jeszcze jedna subtelna różnica pomiędzy nimi :P Większość ostatnich filmów Keiry to wysokobudżetowe superprodukcje. Natalie reprezentuje raczej kino niezależne.

Aimee

mi tam wszystko jedno czy kiera czy natalie aby wpadła dziś wieczorem do mnie ;p

vanelord

Jesli chodzi o porównanie Keira i Natalie to ja oddaje glos na Natalie Portman... Chodzi mi tylko i wylacznie o wyglad...

funny_girl

Nie wiem gdzie,ale czytałam,że mama Keiry sama się pomyliła........
nie wiem czy tak było naprawde.......
Pozdrawiam;)

funny_girl

Mi też przypomina Natalie. Ale bardziej Winonę Ryder. Mówią w bardzo podobny sposób (niewyraźnie).

Kung_Fu_Master

Z wyglądu są bardzo podobne, o ile się nie mylę, to w Mrocznym Widmie te wszystkie służki były tak samo ubrane i wg mnie nie sposób ich było odróżnić... Tyle w kwestii urody (dla mnie Natalie jest ładniejsza niż chuda szczapa Knightley, ale to kwestia gustu). Zresztą co do aktorstwa mam takie samo zdanie. Portman jest po prostu lepszą aktorką i tyle.

funny_girl

są do siebie cholernie podobne, ale [moje osobiste odczucia estetyczne :P] natalie jest b.ładna, a keira to dla mnie taka jej 'podróbka' XD i nie przepadam za nia zbytnio

funny_girl

Tak. Są do siebie bardzo podobne ale osobiscie to wole Keire ;)

Arianne

Ja też jestem za Keirą!!! Lubię Portman i uważam,że jest ładna,ale przy Keirze może się schować. Wielbiciele Natalie niech się nie obrażają;D

funny_girl

Są trzy bardzo podobne do siebie: Natalie, Keira i Winona - z tym, ze Keira ma troche z tych dwoch, a Natalie i Winona sa mało do siebie podobne. Tak ja je widze :)