Odnoszę wrażenie, że ona gra identycznie w każdym filmie. Tak jakby zmieniała tylko ciuchy, fryzury i tapetę. Mimika, sposób mówienia, gesty i ogólna gra aktorska jak dla mnie zawsze jest taka sama ;P
Zgadzam się z tym że Keira w każdym filmie gra tak samo,ale z filmu na film coraz lepiej jej to wychodzi;) jak dla mnie ona udoskonala swoją Elizabeth Swann,uczepiła się jej i nie odczepi chyba...:P nie jest złą aktorką,ale przez to że gra z "keirowatą manierą" nie dorasta do pięt takim aktorkom jak np.Natalie Portman
Haha, dobre, a Natalie Portman to niby co? kolejny przykład maniery o której mowa w temacie (oprócz Leona i Pięknych dziewczyn--jedyne 2 filmy z nią gdzie jest naprawdę wspaniała, ale wtedy to jeszcze z niej dzieciak był: zasługa talentu i świeżości, a nie warsztatu).
Bo prawda jest taka, że Keira jest słabą aktorką, skoro nie potrafi zagrać żadnej postaci. Po prostu wygłasza swoje kwestie i robi adekwatną (albo i nie) do sytuacji minę. O ile w "Piratach" jej trzpiotowaty sposób bycia pasował i był jak najbardziej na miejscu, to już np. w "Dumie i uprzedzeniu" czy "Pokucie" momentami nie dało się jej oglądać. Twarz ma interesującą (chociaż ten przodozgryz chwilami za bardzo rzuca się w oczy...), ale nic poza tym.
Zgadzam się z przedmówcami, choć dla mnie wyjątek, taki mini-kroczek do przodu, zrobiła w filmie "Domino". Generalnie nawet ją lubię, ale muszę obejrzeć więcej filmów z jej udziałem, żeby wyrobić sobie dokładniejsze zdanie (i móc lepiej poprzeć swoje zdanie na jej temat) :)
A ja się z Wami nie zgodzę ; ] Uważam, że Keira jest świetną aktorką i obejrzałam z nią wiele filmów, więc mogę to stwierdzić : ]
Przez połowę "Pokuty" bardzo dobrze grała ;)
Uważam też za udaną jej rolę w "Dumie i uprzedzeniu", zagrała płynnie, może po prostu pasowała do tej roli. Ale na plus ;)
tez takie wrazenie odnosze bardziej przypomina ( i nadaje sie ) na modelke .I wogóle co to jest zeby mlodziutka , niedoswiadczona aktorka W PIERWSZEJ 10 ... LUDZIE OPANUJDZIE SIE !!!
gra tak samo, czy ma takie same role? bo te 2 rzeczy się różnią. Keira grała w wielu podobnych do siebie filmach, jednak to co pokazała w "Domino" czy "Obłęd" jest zupełnie inne, i nie powiedziałbym nigdy, że Keira gra identycznie w KAŻDYM filmie.
a tak w ogóle to niedoświadczona? posrało was? czy żeby być świetną aktorką trzeba mieć 40kilka lat, i 10 oskarów? Keira zagrała w wystarczająco dużej ilości filmów, żeby można było nazwać ją świetną aktorką.
Mada_gringo, dzięki. :>
fakt, że to że pojawiła się w wielu filmach nie robi z niej wielkiej aktorki, ale to jak w nich zagrała. A według mnie, w wielu z nich zagrała świetnie.