Ale Kristin musiał szlak trafić kiedy Jennifer została najmłodszą laureatka Oscara i same sukcesy a ta niemota z przygryzionymi ustami same złote maliny i nawet ssanie reżyserowi nic nie pomogło
Jennifer najmłodszą laureatką Oskara? A słyszałeś o Annie Paquin? :)
Nie? To patrz:) http://www.youtube.com/watch?v=xElXtoO_WmA
A Stewart jeszcze parę nagród w życiu zgarnie, nie bój się. Nie widziałem tego całego Zmierzchu (nie moja bajka), ale widziałem Into the wild i wróżę jej niemałą karierę. Żaden jej hejter, który nic nie znaczy w świecie filmu i może sobie co najwyżej pojeździć po Stewart (i innych) w sieci, nie będzie nic mógł zrobić, kiedy Stewart zagra w paru dobrych filmach i nawet ją nagrodzą.
Są tacy aktorzy jak Jim Carrey i Adam Sandler, którzy raczej nie są specjalnie cenieni (szczególnie ten drugi), ale im też się przydarzyły tak znakomite filmy, jak Truman show, czy dobre, jak Click. Jeśli Carrey ma dwa Złote Globy (zasłużone), to Stewart też może. Ona sroce spod ogona nie wypadła. Amerykańskie filmówki wiedzą kogo na rynek wypuszczają, Stewart z pewnością jest dobrą aktorką. Także wiecie, zluzujcie gumę w spodniach, bo dziewczyna ma dopiero 22 lata. Jennifer Lawrence też na razie nie zagrała w wielu dobrych filmach, ale już otrzymała Oskara. I jeśli zasłużyła, to bardzo dobrze się stało. A Stewart chyba niepotrzebnie zagrała w Zmierzchu, to może jej przeszkodzić w karierze. Lawrence lepiej dobiera filmy, w których występuje jak na razie...
Jest niewielu dobrych aktorów młodego pokolenia (w porównaniu do starszych) i jeśli Kristen kiedykolwiek miałaby dostać Oscara lub samą nominację, to tylko dlatego, że nie będą mieli w czym przebierać. Poza tym występ w dobrym filmie nie oznacza, że aktor ma wielki talent. Ja po obejrzeniu z nią kilkunastu filmów jestem zażenowana jej poziomem gry. Ona nie ma nic, nic sobą nie reprezentuje. Dajcie sobie lepiej z nią spokój, bo jak widzę jakie pomniki próbujecie jej postawić, to płaczę ze śmiechu :P
A ja płaczę ze śmiechu jak czytam twoje wypowiedzi typu "nie przewiduję dla niej Oscara, ale jeśli go dostanie to dlatego, że będzie to skutek coraz mniej inteligentnego pokolenia" itd. A, przepraszam, ty do jakiego pokolenia się zaliczasz? Chociaż pewnie masz rację, to jasne, że nie dostanie Oscara skoro TY tego nie przewidujesz?:DDD. Ale napisz coś jeszcze wyrocznio nasza, udziel nam jeszcze swych słów o skarbnico mądrości xDDD.
Dużo czytania ale jako założyciel tematu czuje się zobowiązany ,
zgadzam się Marlee Matlin jest tylko o rok młodszą aktorką , która wybrała i znam bardzo dobrze film " Dzieci gorszego boga "
ona się świetnie tam nadawała z powodu choroby , w końcu postać była głuchoniema , ale nie biorę tej aktorki
a raczej żywej osoby pod taką kategorię , bo ona była sobą , naprawdę była i jest głuchoniema ,
więc potrzebowali kogoś kto świetnie opanowałby język migowy itd wiadomo , że prawdziwa osoba z taką ułomnością będzie wiarygodna , ale wiadomo co się później stało , biby gra w filmach ale epizodyczne albo 2go lub 3 planowe role
bo dla takich osób ( chorych ) ciężko znaleźć odp rolę .
Dalej film " Fortepian " znam na pamięć i grę Annie Paquin ale ja brałem pod uwagę role główne nie 2planowe , bo zdaje się , że
Tatum O'Neal miała 10 lat i była najmłodsza z wygranych , Holly Hunter co prawda grała niemą kobietę i posługiwała się językiem migowym i też wygrała Oscara .
Co do Jennifer sam byłem zdumiony i ucieszony i też nie , że wygrała , dla aktorki w tak młodym wieku ciężko jest obrać odp role , więc sam się zastanawiam jak to wpłynie ja jej karierę , myślę , że długo teraz poczeka na nominację , w końcu tak bywa jak ktoś wygrywa to przychodzi czas na innych i ile można nagradzać tą samą aktorkę ? rok w rok ?
Co do KS teraz ma a właściwie od 5 lat czy iluś tam ma złą passę i będzie ją miała bo po
1 - ludzie są pamiętliwi , a Holliwood nie wybacza zdrad , romansów , np Angelina Jolie długo się męczyła ze złotymi malinami , przyznawanymi i z racji za złe dobór ról i za złośliwość by ją ośmieszyć , ukarać za Jennifer którą każdy rzekomo lubi ,
KS i Robert na początku stanowili dla mas nastolatków idealna parę , niby piękni ( kwestia gustu ) , młodzi po wielkim sukcesie finansowym 1 części " Zmierzchu " i nagle Kristen wdała się w romans , co do filmów
*zaszkodziło jej* na 100 % jak i każdemu z tych aktorów wieczne kontynuacje , tak wiem rozumiem , że na podstawie książek
ale mogli sobie odpuścić zważywszy , że później były klęski krytyków , zresztą bardzo słuszne ,
ale produkcja liczyła na kasę i nie obchodził ich warsztat aktorki , gdyby KS i inni poprzestali na 1 części film byłby mocna pozycją ( może ? ) ale tak to ciągłe części , kontynuacje , nowe postacie , romanse i inne głupoty i wszystkich to wymęczyło ,
KS poczuła się mega gwiazdą i zapomniała , że jest młoda i powinna szukać dobrych ról , nienawidzę np Daniela Radcliffa
ale zrobił coś sprytnego by uwolnić się od wizerunku Harrego Pottera zaczął przekonywać jakie ma ambicje , że chce się szkolić , rozwijać i poszedł do teatru skoro nie ma dla niego odp ról , czy się powiodło rozbieranie itd najwidoczniej tak bo
każdy wybaczał mi pijaństwa , żenujące opowieści o inicjacji seksualnej itd każdy zaczął wiązać z nim nadzieje , co zrobi zależy od niego , ale Kristen poszła w złą stronę wiecznie grała tą samą postać licząc na cud !
Uroda kwestia gustu mnie się podobała tylko na jednym zdjęciu co do Jennifer L . raz wygląda dla mnie ślicznie raz przeciętnie ale ona zaczęła karierę dobrze , grała z gwizdami Theron , Besinger po to by niby być w cieniu ale mieć w dorobku dobry , niskobudżetowy film , później była oszczędna rola ale realna w " Do szpiku kości " nie wiem co ona robi w filmach X- Men czy Igrzyska śmierci ( ale nie widziałem tego filmu ) jak będzie też grała w kontynuacji przez 3 kolejne części może być postrzegana jak Kristen od filmów " sf bez końca i fabuły " co do nagród nie na darmo zdobyła 44 nominacji i nagród za sama role w " Poradniku ... "
ale Holliwood jest bardzo zmienne dziś kochają jennifer jutro może być Kristen , skoro Sandra Bullock aktorka też niewybitna zdobyła Oscara to znaczy , że każdy ma szanse Kristen też ale na pewno nie za rok i nie za rolę w " Zmierzchu " akademia taka głupia nie będzie by nagradzać znowu " młodą " aktorkę , przeważnie kobiety zdobywają tą statuetkę najczęściej po 30 ewentualnie potem jest po 40 roki życia , przypadki , że są w wieku młodym czy starym są sporadyczne , taka prawda polecam przejrzeć nagrodzonych aktorów i aktorki , ( faceci raczej po 40 )
ale nie ma co się wkurzać , czas przyniesie losy Kristen , wydaje mi się , że ona dobrze robi , że milczy , w ten sposób nie kolekcjonuje dalszych wrogów , a kto wie , myślę , że ją ( mimo , że ja akurat nie jestem jej fanem ) czeka za 10 albo 20 lat dobra przyszłość , bo taki jest świat filmu , teraz zarzucają jej brak talentu ( prawdziwie ) a później trafi na rolę którą rzekomo zachwyci i np o Jennifer zrobi się cicho .The end
Przecież to oczywiste że nikt nie jest w stanie przewidzieć jak potoczą się kariery młodych aktorów czy aktorek. Wiadomo że to tylko gdybanie, pobożne życzenia ludzi a co się stanie z tymi młodzieżowymi gwiazdami to zależy tylko od niech i ról jakie pojawią się na ichdrogach
odwołam się do tego romansu - nie ma stuprocentowej pewności, kilka zdjęć było ewidentnie przerobionych w photoshopie, rzekome przeprosiny nie były oficjalne i sądzę, że to nie jest już ważne, bo Rob i Kristen wrócili do siebie - o ile w ogóle wracali :")
nie czytałam tutaj wszystkich wypowiedzi bo nie chciało mi się za bardzo, ale ujmę to w skrócie. Kristen to jedno wielkie drewno :) dziękuje, dobranoc.