Krystyna Feldman

Krystyna Zofia Feldman

8,3
10 128 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Krystyna Feldman

Oscary i Globy to pikuś! Nie no ludzie. Bądźcie poważni. Babka Kiepska ze swoim ''aktorstwem'' nadaje się na jakiś sam koniec rankingu.

weeman86

Człowieku płochy! Zerknij na listę jej dokonań aktorskich, rozejrzyj się ponad swoją miarę.

PseudoEfedryna

doprawdy. Zagrała wybitne role w wybitnych filmach. Najwybitniejsza rola, to rola babki Kiepskiej. Widziałem panią Feldman w kilku filmach. Kobieta fajna, chciałbym mieć taką babcię, ale bez przesady.

weeman86

No to człowieku, najpierw wyskakujesz z ironią, no powiedzmy z czymś co jest jakimś marnym dążeniem do ironii, a następnie zmieniasz punkt widzenia, nie rozumiem "doprawdy".

PseudoEfedryna

A właśnie , ze jest wybitna i nie potrzebne są żadne oskary i złote globy by to potwierdzić ( specjalnie małe litery). Jeszcze nie dostrzegłeś tego ? Hmm może kiedyś dorośniesz :)
Cóż tylko krowa nie zmienia zdania.

weeman86

Oscary i Globy to są teraz nagrody tylko dlatego, że dużo o nich się słyszy w mediach. Gdyby nie nagłośnienie kiedy się odbywają itd., to nikt nie wiedziałby kto wygrał, kto przegrał ani kto w ogóle był nominowany. Oscar i Glob znaczył by to samo co Teen Choice lub Złoty Popcorn. Krystyna Feldman była akurat świetną aktorką i nie można widzieć jej gry przez pryzmat jednej roli - Babki Rozalii.

haloziemia

Jakby nie patrzeć żadna kobieta nie zagrała tak przekonująco mężczyzny jak pani Krystyna w "Mój Nikifor",

a to co robiła na deskach teatru na żywo, aż łza w oku się kręci, że już się tego nie zobaczy.
70 lat pracy na scenie (1937. 09. 01 - Debiut teatralny ),

a rolę babki kiepskiej zagrała po raz pierwszy w wieku 85 lat, po raz ostatni w wieku 91 lat.

weeman86

chyba na samym poczatku w rankingu

weeman86

Jak śmiesz człowieku oceniać 70 lat dokonań Aktorki na podstawie jednej roli w serialu na Polsacie?! Kurde!

weeman86

kiepska, to trafne określenie ....

dsym

Obejrzyjcie wszyscy wątpiący w talent Krystyny Feldman coś więcej z tą Panią niż ten głupawy serial o Kiepskich. Cokolwiek. Na początek proponuję film "mój Nikifor". A potem wstydźcie się tego co napisaliście. Krystyna Feldman była WYBITNĄ aktorką.

agoistka

oceniasz ją za jedną rolę babki Kiepskiej? żałosne.