Nicolas Cage

Nicholas Kim Coppola

7,7
76 836 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Nicolas Cage

Pytam. Przecież on w każdym filmie gra tą samą miną, artykulacją i pseudoemocjami.
A ostatnimi czasy to stał się taką telewizyjną dziwką, co weźmie wszystko za odpowiednią kasę. Nawet najżałośniejsze role w filmach, do których scenariusze piszą ludzie bez żadnych umiejętności.

era

Tak, ja również uwielbiam naleśniki.

era

Każdy aktor ma swój styl, on jest dorym aktorem, moze dlatego że go nie lubisz to przez to tego nie zauważasz

Elvis007

No ale ja go właśnie nie lubię za to, że jest słabym aktorem.

era

wiem o co Ci chodzi i po części zgadzam się z Tobą. Cage to świetne nazwisko, miał kilka ciekawych ról, ale ostatnio oglądamy go jedynie w filmach z cyklu Hit Polsatu. Żenada! Leci facet na kasę ewidentnie. W takich filmach też ktoś musi grać, ale nie do przesady! Cheers!

era

Ale ja nie oceniam go po nowych rolach tylko po tych strych

era

Też tego nie rozumiem. Niezależnie od rodzaju filmu w jakim gra ma ciągle tą samą minę. Zmęczonego życiem psa ze smętnymi oczkami.
To ma być gra aktorska? Ludzie, błagam nie stawiajmy go na równi z Pacino czy De Niro.

era

Aktor w stylu "rzadka kupa". Może 1 czy 2 filmy z nim (kiedy był jeszcze bardziej Copolla) się udały, ale teraz jako (OLD) Cage to niewiele ma do zaoferowania:/

era

Mimo wszystko wypadałoby chociaż wspomnieć o "Zostawić Las Vegas". Skoro już chcecie mieszać go z błotem, to napiszcie chociaż, czy widzieliście ten film.

NickError

Dokładnie:)) Zobaczcie go w takich filmach jak: Zostawić Las Vegad, Misato Aniołów, 60 sekund i Bez Twarzy

era

jakie zero ja sie pytam?! pewnie obejrzałeś polowanie na czarownic, przestraszyłeś sie, i juz masz kozła ofiarnego... :/ jeden z najlepszych aktorów, a ten go z zerem równa... ogarnij sie ;]

era

Wild at heart? Ciemna strona miasta? Ptasiek? Leaving Las Vegas i pare innych. Kocham Cage'a, po prostu wzbudza we mnie zaufanie ;P. Nie rozumiem zarzutów w stylu "zje*** sie i gra w kupach" i co? Ktoś chwycił cie za kark i kazał te kupy oglądać nie daj boże iść na nie do kina? Koleś potrzebuje kasy to gra w kupie i tyle, rozumiem go. Patrzcie na te dobre produkcje. A z tym "aktorskie zero" chyba przegiołeś synku. Stawianie go na równi z Kristen Stewart, Kenu Rivsem i podobnymi to duuuuża przeesada, nie sądzisz?

JasonVII

We wczesnym Cage'u widac było potencjał. To przyznam. Ale aktorem nie jest się w 2 czy 3 rolach, ale w całej reszcie również. A tu wygląda strasznie blado i tyle.

era

Zgadzam się całkowicie z założycielem tematu. Jak byłem dzieciakiem to myślałem, że Cage to dobry aktor. Ale po obejrzeniu filmów trzeźwym okiem śmiało mówię, że jest beztalenciem ze znajomościami. A role które przez od kilku lat przyjmuje ( zaczeło się chyba od Ghostridera gdzie pasował do roli niesamowicie...) zostawie bez komentarza..

era

Cage ma taki wyraz twarzy jakby go własny dziadek zapinał w dupala.

era

ja go uwielbiam mówiąc szczerze ;p za filmy w jakich grał ( proszę zauważyć czas przeszły ^^) i cały ogół, dlatego nie mogę zgodzić się z tym, że jest wg paru osób słabym aktorem, bo nie jest. też bym pewnie miała taki sam zniechęcony wyraz twarzy jakbym była zmuszona do grania w tak beznadziejnych produkcjach tylko dla kasy. rozumiem kolesia ma jakieś tam problemy z kasą to zarabia jak umie, a że powiedzmy umie tylko grać i ma ten komfort, że jest rozpoznawany na tym rynku pracy to bierze co popadnie, no a może się sprzedał ( nie robiłam wywiadu z nim więc nie wiem co on tam sobie myśli, mogę się jedynie domyślać ;D ;p ).
w każdym bądź razie nie przyznaje, że jest złym aktorem ( co nie znaczy że jest jakiś wybitny ), jednak zgadzam się, że ostatnio gra w gorszych produkcjach i jakoś jakby się wypalił. ale to jest moje zdanie ;D

karina18

bo oprócz dobrego aktorstwa nieraz ważniejsze jest wizualny wygląd aktora i nie mówię tu o cycatych blądynach czy napakowanych osiłkach , aktor jak przyciąga swojim nie banalnym wyglądem może zrobić więcej niż jakby był wybitnym aktorem , spójrz równierz że on gra w filmach akcjii a wiadomo do tego typu filmów nie trzeba grać jak Antony Hopkins itp , znam wielu świetnych aktorów którzy potrafią zagrać dosłownie wszystko a mimo to nie wychodzą ponad role 2-3 planowe .