Na wstępie: gratuluję tematu!!
Jakieś argumenty??? Takich tematów jest na pęczki: On jest świetny! (Dlaczego?) 10/10 (Dlaczego?) Nie ma lepszego aktora (Dlaczego?) Proponuję najpierw się zastanowić nad sensownym tematem a nie pisać: MOIM ZDANIEM TO NAJLEPSZY AKTOR!! 10000/10
Brawo, jestem pod wrażeniem.
najlepszym aktorem buahahaha. moim zdaniem to powinien miec ocene 5/10 . jest sztywny jak rasiak na boisku. w kazdej jego roli gra tak samo , ten sam wyraz twarzy , obojetnie czy jest platnym zabojca czy kochajacym tatusiem . w kilku filmach zagral ok ale to nie zmienia faktu ze jest jak drewno . porownaj sobie scenki z roznych filmow jak sie np. wkurza i wybucha zloscia , a zrozumiesz o co mi chodzi.
zgadzam sie z "zylaja", ale ja mu dalam 1 na 10 i moim zdaniem w niczym nie zagral nawet znosnie... Np. Skarb narodow bylby calkiem spoko, gsyby nie ten pacan... Jes beznadziejny... i strasze brzydki... Wiem, ze nie wszyscy aktorzy musza byc piekini....Bo np.Deniro nie jest ladny i niegdy nie byl,ale jest wibitnym aktorem i jednym z moich ulubionych... :) a on nie umie grac, ani nie wyglada jakos pozadnie, a te wlosy, ktore sobie przeszczepia... zenada...
hehe dziwne ze nie zwrocilem uwagi na jego fantastyczne owlosienie. heh. tez bym mu dal nizsza ale zostawic las vegas byl ok . i tylko za to 5/10
omG "Cuda i dziwki" widać ze się nie znacie:PP. nie jest najlepszym aktorem ale jest dobry, przecież takie filmy jak Skarb narodów Pan życia i śmierci, Next czy tez ghost rider są moim zdaniem świetne dzięki właśnie niemu.
mając kilkanascie lat to tez te filmy bym uwazal za swietne. next , ghost rider...litosci . nie pisze ze jest najgorszym aktorem, ale jest wszedzie taki sam. w niektorych filmach wypadl ok bo odnosi sie wrazenie ze scenariusz byl pisany pod niego.
Wiesz.... ja mam kilkanascie lat i to nisko bo tylko 16... Wiec pewnie ty jako dorosly, doswiadczony i rozsadny osobnik masz mnie za mala idiotke... ale te filmy tez mi sie w ogole nie podobaly, bo ten aktor w ogole nie nadaja sie do filmow akcij... (on nawet nie umie biegac...)
czesto tak jest ze zaczynamy od bajek (majac kilka lat) , potem jakies ghost ridery , nexty , itp a pozniej jest sie bardziej wybrednym. w wieku 16 lat moim ulubionym serialem byl hercules z kevinem sorbo. ghost rider tez by mi sie pewnie podobal. ale widocznie niektorzy omijaja okres ghosta , nexta itd. wiec nie pisze ze majac 16 lat jest sie idiota, tylko w wiekszosci ma sie inne spojrzenie na swiat
nom...pewnie masz racje... Ja herculesa nigdy nie ogladalam i raczej nie bede... moimi ulubionymi serialami sa raczej "Chirurdzy" i "Gotowe na wszystko". I to pierwsze ogladam z moja mama... :P A jest odemnie troche starsza i film bardzo jej sie podoba... :) ;P
Wiec to nie moze byc tak, ze dany film jest przeznaczony tylko do okreslonego "przedzialu" odbiorcow...
Ale cos w tym jest...
Marto-1na10!? trudno by mi bylo dac jedynke najgorszemu beztalenciu a Cage napewno nim nie jest. Troszke obiektywizmu zycze. pozdrawiam
ja po prostu nie widze w nim nic dobrego... ani jednego plusa... nie lubie goscia i dalam mu 1/10...
Ludzie litości... 1/10 ? ;]
Może i na 10 to on nie zasługuje ale 7 to mu mozna spokojnie dać. Genialne filmy z jego udziałem to głównie lata '90 chociaż ptasiek z '80 też jest swietny. Facet po prostu wybiera kiepskie role ostatnio.
jakiś argument?!
cage nie jest aż takim wybitnym aktorem ale też nie jest aż taki tragiczny. Każdy ma swój gust i różnie postrzega postaci kreowane przez danego aktora. Moim zdaniem dostać malinę to też jakieś wyróżnienie:) i nie wiem czy zaslużyl bo nie wiem za co. nie interesuje mnie aż tak bardzo cage dlatego też nie jestem zorientowana w jego nagrodach.:)
Jakiś argument proszę bardzo:
MOIM (tu chodzi o zdanie moje to jakie ty masz pozostaje obojętne mojemu światopoglądowi) zdaniem gra kiczowato i w filmach dla publiki wymagającej rzucenia 2 żartów odrobiny strzelania i tak dlaej. Jego rola w skarbie narodów nadawała się znakomicie na malinę bo on tam był typową Mary Sue chyba tylko postać willa turnera bardziej pasuje mi do klasycznej mary sue. Czy argument wystarczy?
Jak dla mnie Nicolas zagrał świetnie rolę alkoholika w Leaving Las Vegas i to raczej nie powinno podlegać jakimkolwiek wątpliwościom. Fakt faktem, że nie nadaję się do ról w kinie akcji, ale uogólnianie tego na całą jego twórczość i nazywanie beztalenciem jest moim subiektywnym zdaniem dla niego krzywdzące.
Nie no ludzie pisanie że Nicolas Cage nie potrafi grać jest dla mnie śmieszne. Jego rolę w filmach jak: "Zostawić Las Vegas", "Bez twarzy", "Adaptacja" czy "Pan życia i śmierci" były genialne. Marta i Zylaja pewnie nie oglądaliście tych filmów, a oceniacie Cage'a po jego teraźniejszej twórczości, chociaż i tak uważam że jego gra w tych "filmach" jest świetna co bardzo poprawia reputacje takich filmów jak "Skarb Narodów" czy "Next". Więc nie oceniajcie kogoś o kim nic właściwie nie wiecie. Jak dla mnie jeden z ulubionych aktorów.
Wiesz co ja oglądałem i za to właśnie co wymieniłeś jako 'genialne' ceniłem Cage'a niesamowicie, jednak jego ostatnie role i cała ta zajawka z filmami akcji to jakaś wielka żenada. Nie pasuje, nie sprawdza się i stał się typowym 'hamerykańskim aktorem' jakich wielu.
Po filmie 'Ostatnie zlecenie' miałem wrażenie że oglądam kolejny gniot z Segalem czy Snipsem w roli głównej.
Dlatego zostawiam 6tkę i mam nadzieję że wróci na dobrą drogę i nie obierze drogi filmowego podstarzałego pseudo supersamca.
wiecie co jestescie palanty!! napisalem debile MOIM ZDANIEM to jest NAJLEPSZY Aktor.. to jest moje zdanie wali mnie to co piszecie w zasadzie :)
wiecie co jestescie palanty!! napisalem debile MOIM ZDANIEM to jest NAJLEPSZY Aktor.. to jest moje zdanie wali mnie to co piszecie w zasadzie :)