Nicolas Cage

Nicholas Kim Coppola

7,7
76 321 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Nicolas Cage

DOBRE:

wpływ księżyca

dzikość serca(WYBITNA)

adaptacja(WYBITNA)

zostawić las vegas

naciągacze

pocałunek wampira

raising arizona

ciemna strona miasta

weather man

world trade center

Obejrzeć te filmy pod kątem gry aktorskiej Cage'a i nie wygadywać bzdur że gość nie umie grać.

Jeśli oglądacie tylko gnioty typu 60 sekund czy Ghost Rider czy Skarb Narodów, to nie ma się co dziwić że macie go za totalne dno, prawdą jest że zagrał w wielu kiepskich filmach(paradoksalnie ma też fanów którzy go lubią właśnie za wyżej wymienione gnioty)

Jest dobry w dobrych filmach(czyni je lepszymi), słaby w gniotach(pogarsza je) proste...

GhostFace

lista ZŁYCH ról (pełna wersja):

60 sekund

ghost rider

kult(chociaż jeżeli w zamierzeniu miał być komiczny, to genialna...)

skarb narodów 1,2

next

ostatnie zlecenie

szyfry wojny

Jak widać same gnioty, większe lub mniejsze. Pokażcie mi dobry film w którym zagrał słabo.

użytkownik usunięty
GhostFace

Wedlug mnie świetnie zagrał w:
-world trade center,
-naciągacze,
-Pan życia i śmierci,
-Dwa miliony dolarów napiwku,
-Con Air,
-Family Man,
-8 milimetrow
-Kult (pomimo tego ze film byl fatalny)

Okropnie zagral w:
-rycerz pierwsezj damy,
-Oczy węża,
-next,
-zapowiedz (film byl beznadziejny)

Co do skarbow narodu, ghost rider'a, 60 sekund i prognozy na zycie to trudno powiedziec.Nie sa jakies rewelacyjne, ale tez nie fatalne. Zalezy mi jeszcze na obejrzeniu Adaptacji, Ptaska i Zostawic Las Vegas.

Hmmm..nie będę polemizował z wymienionymi tytułami choć z niektórymi bardziej lub mniej się zgadzam ale do napisania postu skłoniło mnie uznanie 60 sekund za gniot.
No dobra,nie jest to Zostawić Las Vegas czy Dzikość serca ale nie jest to gniot z pewnością.Film miał być w zamierzeniu rozrywką i to świetnie spełnia.Ja też mam pompę z tego że Cage rozkręca przednie reflektor w aucie i wchodzi do środka,ok:D Ale to nie jest gniot,jest to ciekawe kino akcji z domieszką niezłego humoru w sam raz na odprężenie.I nie sądzę żeby Cage zagrał tam dziadosko,z tej roli nie dało się więcej wycisnąć po prostu.To moje zdanie :)

PS.Myślę że rola w "Zostawić Las Vegas" również jest wybitna,nie kieruję się nagrodą tylko subiektywnym odczuciem ;)

GhostFace

Tylko, że dobry aktor, to taki który wszystkie filmy winduje w górę. Cage
należy do tych, którzy potrafią tylko z efektownych i 'dobrych' do zagrania
ról cos zrobić. To nie sztuka. Jest świetny, ale tylko wtedy kiedy idealnie
pasuje mu rola.

MusicHall

Dlatego Cage nigdy nie będzie De Niro,Pacino,Redfordem,Brando czy innymi najwybitniejszymi ale takich aktorów jak on też potrzeba w kinie.