Nicolas Cage

Nicholas Kim Coppola

7,7
77 416 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Nicolas Cage

jago kolejne filmowe wcielenia są dopracowane w najmniejszych szczegółach, są idealnie jednakowe. czy gra zapijaczonego scenarzystę, handlarza bronią, sanitariusza, strażaka, agenta FBI czy kogo tam jeszcze, zawsze wygląda jakby gra w filmach sprawiała mu ból, człowiek po prostu cierpi na planie filmowym bo żaden z niego aktor.

bagrov

prawda, zgadzam się z tobą w 100%;) ale to wszystko zostało już napisane w tym temacie:
http://www.filmweb.pl/topic/558127/S%C5%82ABIUTE%C5%84KI..html

bagrov

UUuu widzę ze mamy tutaj całkiem zabawnego kolegę,
dałam by ci 10/10 w kategorii -Kiepski żart...

A ty ile Byś Roli zagrał swoją jedną 'Paletą'.?
Ludzkich zdolności nie ocenia się Po wielkości Ramki ale po Tym ile w niej zmieści... A może ja sie tylko czepiam a tutaj nie którzy maja po prostu coś ze wzrokiem :(... współczuje. a Poza tym czym jest gra nie tylko oddaniem ruchów ciała ale i oddaniem charakteru.!! 'byciem' a 'sposobem'
To prawda aktor ma Ciepłe Rysy twarzy i charakterystyczną Mimikę lecz Sposobem potrafi Swojej grze nadać Charakter postaci którą gra.!
I Piękno może zagrać ciemną stronę a Zło może zagrać radość życia. pff

Porównajcie sobie Cage w Filmach 'Lord of war' a 'city of angels'.
Ty widzisz ból Czemu jego ruch brwi w oczach to widzisz.? czemu tak.
czy do innych aktorów masz takie samo podejście jeden wieczy wesolek bo ma zawinięte kąciki ust następny wariat bo ma wielkie oczy.? czy jak.
to jest człowiek jak każdy weź stań przed lustrem i spójrz na siebie i co powiesz jestem Pikny jestem zły jestem smutas jestem wesolek.? [póknij sie] nie umiesz widocznie patrzeć na człowieka ani doceniać jego i tak ograniczonych możliwości które potrafi uwolnić a to sie nazywa 'SPOSOBEM BYCIA'. i uważam ze Cage jest 100% jednym z najlepszych Aktorów Tego Stulecia. Spróbuj podchodzić to tego co piszesz bardziej krytycznie.!

a W skrócie Powiedzmy ze masz jedno oko Ale kilka Spojrzeń.

pozdrawiam.

Enkelin_Varjo

................
................
*do tego.

Enkelin_Varjo

piszesz nie na temat.
mijasz się z prawdą
Cage to bezapelacyjnie gwiazdor, ale kiepski aktor.
poza tym waklę zawziętych fanów Cage'a z resztą świata prowadzi się w innym temacie:)

sir_edd_cook

moim zdaniem pisze konkretnie na temat i nie mijam sie z prawdą.

sir_edd_cook

A tak na marginesie niech ta reszta świata tam sobie siedzi XP Niech moc będzie z wami.! Ja eskorty nie potrzebuje XD

bagrov

Jego problemem jest w moim odczuciu to, ze "nie mysli". W przeciwienstwie do takiego chocby Depp'a, ktory wystepuje tylko w dobrych filmach, Cage zaczal z biegem lat grac we wszystkim, nawet w filmach marnych, zeby nie powiedziec ze tragicznych.

Autor tej klasy- bo z pewnoscia Cage ma w sobie cos co odroznia go od wiekszosci zwyklych aktorow, powinien staranniej wybierac role, bo moze przeciez sobie na to pozwolic.

Tak jest niestety, ze jezeli widze teraz nazwisko Cage na plakacie to mam dylemat- nie wiem czy obejrze szmire czy film bedzie ok, bo jego nazwisko nie firmuje wylacznie dobrego kina, tylko kazde kino i kazdej klasy jak przykladowo marny Skarb Narodow 2, Next itd.

bagrov

To, że kompletnie nie umie grać to trochę przesada. Według mnie to po prostu tzw "aktor jednej miny" Czasem ta mina pasuje... czasem nie. A dobry aktor powinien umieć tworzyć różne profile...

Alex_na

Albo umiejętnie dobierać role tak aby ta mina rzeczywiście pasowała do bohatera przez niego granego

bagrov

Cage gra bardzo nierówno. Szczególnie ostatnie jego filmy były takie sobie. Na pewno jednak nie można powiedzieć, że jest kiepskim aktorem.
Dobrze zagrał m.in. w filmach "Zostawić Las Vegas", "Dzikość serca", "Amos i Andrew", "Naciągacze", "Bez twarzy", "Oczy węża", "Rycerz pierwszej damy", "Adaptacja", "8mm", "Miasto aniołów", "Wpływ księżyca", "Pan życia i śmierci", "Familly Man", "Twierdza". Są to albo wysmakowane, dopracowane pod względem psychologicznym kreacje albo chociaż zgrabne role w dobrych filmach.
Do totalnych klap (subiektywna ocena) można zaliczyć "Ghost Ridera", "Next", "Skarb Narodów 2".

Franc

W Ghost Riderze nie zagrał źle, może też nie rewelacyjnie ale bez przesady. Franc piszesz, że gra nierówno, ale sam zobacz ile filmów wymieniłeś w których zagrał dobrze, filmów w których źle zagrał wymieniłeś WOW aż w 3. Zobacz jak nierówno gra np. Brad Pitt.

użytkownik usunięty
bagrov

rozśmieszyłeś mnie " adaptacja", "zostawić las vegas', "dzikość serca", "naciągacze", kto grał w tych filmach?

użytkownik usunięty
bagrov

odpowiedź tyczyła się bagrova(dla jasności) to bardzo dobry aktor widać , że gra w filmach sprawia mu przyjemność.Jeszcze dorzucę "Amos i Andrew" i "wpływ księżyca"