w "zostawic las vegas" zagral genialnie, bez twarzy tez nawet, nawet. NIestety pozniej nie zaprezentowal nic specjalnego, jest chyba tylko coraz gorzej, denne filmy i slaba gra.
Zapomniałeś o "Dzikości serca" Lyncha - tam jego rola jest bardzo wyrazista i przekonująca. Polecam.
a mi sie wydaję że uznajesz tylko z nim filmy które zostały nagrodzone za dobre a resztę jego wspaniałych ról filmowych uważasz za słabe bo nie zostały nagrodzone i w tym jest twój problem - radzę tobie ogarnij się
Jest jeszcze taka możliwość, że tamte filmy faktycznie były słabe. Wg mnie ostatnio za dużo gra w kinie akcji. Mimo, że pasuje do takiego repertuaru, we wcześniejszych latach bywał bardziej różnorodny.
Schematyczne myślenie, nie pomyślałeś, że wymienione filmy mogły podobać się bo były zwyczajnie dobre, a zapewne również dlatego dostały jakieś nagrody. Ja do : Zostawić Las Vegas i Dzikości Serca dodałabym Ptaśka - a tu było bez nagród :)
Początki były niezłe, a teraz im więcej włosów tym gorsze filmy i również gra (a kiedyś wydawało mi się że to dobry aktor)
czyli co czym więcej ludzi na niego głosuje to on dzięki temu gorzej gra - jeszcze większej bzdury nie czytałem (a wydawało mi się że będą z ciebie ludzie)
Nie pisałam o glosach:) ale ironicznie odniosłam się do jego przeszczepu WŁOSÓW. Tak więc pisałam, że czym więcej ich ma (włosów ) to tym gorzej gra;-)
Zagrał też dobrze w komedii "Arizona Junior", "Adaptacja" też była niezła z jego udziałem. Do obejrzenia jeszcze "Naciągacze" oraz "Pan życia i śmierci" i pewnie coś się jeszcze znajdzie. Ale faktycznie, większość filmów w których gra jest słaba.
sprecyzuj o co ci biega z tą jego słabą grą aktorską, pewnie nie po twojej myśli są jego ruchy przed kamerą, albo nie źle gra twarzą, albo nie ma złą dykcję, albo nie nie oddaje swoja osoba napięcia i tego co jest w filmie - >>> żal mi ciebie
Czytaj uważnie, nie pisałem że Cage gra słabo, tylko niektóre filmy w których grał są słabe.
Jako aktor jest dobry, nie zapomnę nigdy filmu z jego udziałem - "Dzikość serca".