została poruszona już wiele razy jednak do mnie wciąż nie dociera kilka faktów.
Samochód jechał z prędkością 140km/h. Rodas zginął w wyniku obniesionych obrażeń po uderzeniu w wątłe drzewko mające średnicę mniej więcej 40cm a owe drzewko nadal stoi sobie spokojnie, w całości? To jakaś kpina.
Dajmy na to, że samochód zaczął palić się jeszcze przed uderzeniem w drzewko. Dlaczego nie próbowali wyskoczyć? No dobra to były sekundy, więc może nie przyszło im wyskoczenie do głowy w tak krótkim czasie, ale na filmiku amatorskim widać, że ten płomień nie był nie wiadomo jak wielki, więc ktoś mógł im pomóc zamiast stać i kręcić sobie kolejny filmik na YT.
Co do cienia w płomieniach. Myślę, że to faktycznie mógł być Paul. Wolałabym żeby tak nie było. Lepiej dla Niego by było gdyby był nieprzytomny kiedy się palił. Jednak w życiu nasze prośby się nie spełniają dlatego uważam, że to był On. Tym bardziej, że osoba której glos slychac na tym filmiku mówi "guy is there". My ogladajac ten filmik nie widzimy az tak dużo, ale ta osoba "na zywo" widziala więcej. Skoro to wykrzyczał to znaczy, ze Paul faktycznie probowal się wydostać. A skoro w polowie wyszedł już z samochodu to można było go z tamtad wyciagnac. Teraz by żył.
Pewnie wiele osób teraz mi powie "nie było cie tam, a gdybys była i zobaczyla te plomienie to tez nic bys nie zrobila". Może i nie ale na bank nie wyciagnelabym komórki i nie krecilabym filmiku.
Zaraz pewnie tez da ktoś komentarz, ze naczytałam się wpisu Edyty Górniak i jestem tak glupia jak ona i będę doszukiwać się zamachu na życie Paula i Rodasa. Owszem czytałam to co Edyta napisala i uważam ze to było zalosne z jej strony. Mimo wszystko jednak jeżeli chodzi o te podejzenia z drzewkiem to się z nia zgadzam.
Coś w tym wszystkim jest nie tak. Myślę, że nie wszystko zostało podane do wiadomości publicznej. I nie mówię tu o tym, że mogli być pod wpływem alkoholu bo nawet zalany człowiek by się ratowal.
Zbyt wiele niejasności jest w tej tragedii i czuję, że "przypadkowo" wiele faktów może jeszcze wypłynąć.
Zobaczcie sobie ten filmik : http://www.youtube.com/watch?v=wBE9HBkv0Bc
Od 1:00 min sie zaczyna, zdjecia niestety sa prawdziwe :(
Zastanawia mnie tylko jedno,(pomijając filmik,bo na nim wszystko jest z większej odległości pokazane), ale jeśli chodzi o zdjęcia, to przecież pomimo, że ciało było zmasakrowane, my filmwebowicze rozpoznaliśmy w tej osobie Paula, więc jak to się ma do opinii policji, że nie można było zidentyfikować zwłok, trzeba było po uzębieniu... Tutaj mi coś nie gra, więc albo te fotki są kłamstwem, albo tamci muszą mieć potwierdzenie czarno na białym pomimo wszystko...
Widzicie co chcecie widzieć, moim zdaniem nikt nie zrobiłby zdjęć z takiej odległości. Jedyne zdjęcie, które widziałam i wydało mi się autentyczne to zdjęcie gdzie spod tej płachty wystaje coś co wygląda jak kolano. Wszystkie zdjęcia ofiar w dramatycznych pozach to są zdjęcia ofiar innych wypadków. Są one przedstawione w ten sposób- widzimy duże zdjęcie gdzie jest samochód Walkera, a koło niego przybliżenie, którego na zdjęciu większym nie widzimy, nie widać który to fragment. Wierzę, że to nie są zdjęcia ciala Paula Walkera.
Nie rozumiem idei wrzucania takich filmów na YT czy gdziekolwiek. Ja rozumiem ciekawość ludzką ale pokazywanie zdjęć jego zwłok jest po prostu obrzydliwe. Trzeba mieć coś nie tak z głową by coś takiego robić. A najgorsze jest w tym to że Ci ludzie się tym podniecają jeszcze rozdmuchując całą akcje. Zginął człowiek, nie ważne kim by był - czegoś takiego się nie robi po prostu.
Jak dla mnie to brak szacunku dla kogoś kto zginął. Tak samo było z fotkami z katastrofy Smoleńskiej. Zdjęcia krążyły po internecie i rozchodziły się jak świeże bułeczki. Trzeba mieć coś z głową by takie rzeczy oglądać.
Niebawem zawieszą jeszcze plakaty ze zdjęciami.
ŻENADA!!!!!
Wychodzi na to, ze zdjecia ze strony live.com ktore ktos wczesniejw rzucil sa prawdziwe bo to podobnie wyglada. Cialo widac przez chwile w dodatku obraz sie rusza i swietła sie odbijaja
zdjecie jest fałszywe,bo nei można było go rozpoznać,a tu jest normalna twarz,co do filmu to ludzie są głupisi niż myślałam...
Zgadzam się z Tobą.Pokazywanie takich zdjęć jest poniżej godności ludzkiej i dla człowieka który zmarł jak również dla całej Jego Rodziny.Po internecie krążą setki takich zdjęć znanych,zmarłych już ludzi.To nie tylko sprzedawanie ludzi jak "towar" ale brak szacunku do tak intymnej strefy życia jak śmierć.Wstyd!Doba internetu i braku jakichkolwiek emocji sprawiła że niektórzy ludzie są maszynami i bestiami bez uczuć.Naprawdę przykre...po prostu brak słów...
Dziasiaj czytałam, że wg raportu auto wpadło w poślizg z powodu debilnych plastikowych oznaczeń drogowych. Najechali na to, a wtedy podobno jedzie się jak po lodzie, stracili przyczepność no i dalej samo poszło...
Szczerze powiem, że o tym myślałem.
Wszedłem na Google Earth na miejsce wypadku i cała droga jest pokryta tymi odblaskami. Przed miejscem wypadku jest duży łagodny zakręt. Samochody często wypadają pod koniec zakrętu. Więc myślę, że zakręt przejechali spokojnie aczkolwiek szybko a pod koniec musiało ich zarzucić ...
Co do zdjęć zwłok uważam że są prawdziwe. Potwierdza je film na yt na którym widać to samo ułożenie... Szkoda chłopaka... Jeśli cierpiał to już ma spokój !!!
http://www.liveleak.com/view?i=48d_1386101538
http://www.youtube.com/watch?v=wBE9HBkv0Bc
http://www.mediaite.com/online/cruel-satire-site-reports-that-early-report-of-pa ul-walkers-death-is-a-hoax/
Paul żyje :) Chciałbym by to była prawda ! :)
Te "peudo-fakty" będą się co jakiś czas zmieniały, pamiętajcie że USA to kraina hochsztaplerów i hipokrytów którzy kombinują jak konie pod górę byleby prawda nie wyszła na jaw, byleby pewne zdarzenia ze względu na dobrą pamięć zmarłego nie zostały odkryte bo jakby tak mogło być.
zgadzam się, niestety amerykanie nie mają żadnych zasad. głupota goni głupotę.
podejrzewam, że teraz będą powstawać legendy dotyczące jego śmierci - jak w przypadku elvisa i innych. zaraz zaczną się znajdować, którzy go gdzieś widzieli itp.
tylko czekać
Amerykanie nigdy nie grzeszyli inteligencja wiec nie oczekujmy od nich zbyt wiele.:)) Ale tam jest wszystko na sprzedaz, zadnego poszanowania , liczy sie tylko kasa :((