Paul WalkerI

Paul William Walker IV

8,5
34 815 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Paul Walker

Najprawdopodobniej 14 lub 15 czyli dwa tyg po jego odejściu...rodzina spodziewa się tłumów.....

AlecT

chyba nici ze skromnej uroczystości...

Kinomaniaczka_tvd

A będzie w necie jakiś stream z tej uroczystości?

Gibon1991

rodzina uzgodniła,że to bd skromna uroczystość bez mediów...

Kinomaniaczka_tvd

Ciekawe w jakim obrządku wyprawią mu pogrzeb. Cała rodzina Paula należy do Mormonów, oficjalne jest to sekta, ale wiadomo, że Mormoni twierdzą że to religia. Paul jako jedyny nawrócił się na chrześcijaństwo i otwarcie krytykował Mormonów za ich podejście do ludzi z innej wiary itd. Wczoraj czytałam z nim jakiś stary wywiad i mówił tam, jak się cieszy, że jest chrześcijaninem, że Jezus kochał wszystkich ludzi i on stara się Go naśladować. A niedawno jego ojciec powiedział coś w stylu, że w całej tej tragedii pomogła mu stanąć na nogi jego religia i ludzie ze wspólnoty mormonów czyli widać, że rodzice nie zrezygnowali z tego, więc wątpię żeby na pogrzeb sprowadzili mu księdza lub pastora. Wiem, że Paul i tak już nie żyje i wierzę, że jest już w niebie ale myślę, że skoro tak się cieszył, że nawrócił się na chrześcijaństwo to mogliby mu wyprawić taki właśnie pogrzeb.

Canberrka

Myślę że skoro (o ile...) nie zostawił jakichś życzeń,wskazówek,swojej woli w przypadku własnej śmierci to rodzina pochowa Go w swoich obrządkach i swej religii liczą że postępują właściwie.Gdyby miał żonę i oboje byli by zgodni co do pochówku...bo w małżeństwie przeważnie (mimo iż.nap.jest się innej wiary) chowa się współmałżonka według Jego woli i wiary...ale tutaj nie sądzę żeby odstąpili od swej religii i nie zrobią wyjątku.Ogólnie to...pogrzeb powinien być dla bliskich i przyjaciół...Paul miał i ma zbyt wielu wielbicieli na takie uroczystości...co mogłoby sprawić dyskomfort i poczucie osaczenia...to chyba niezbyt miłe by w hałasie,ryku samochodów itp.rodzina,bliscy żegnała zmarłego,ukochanego człowieka..mimo iż wielbicielom należy się szacunek i uwaga.Może więc byłoby uroczyste,oddzielne pożegnanie i oddanie hołdu...takiego jakiego pragnął by Paul...(jeśli można tak ująć)...większość młodych ludzi nie liczy i nie spodziewa się nagłej,tak drastycznej śmierci... :-/ chociaż wszyscy powinni mieć to na uwadze...

Tamilina

Paparazzi zrobili rodzinie kilka zdjęć z daleka :

http://www.pudelek.pl/artykul/61861/pogrzeb_paula_walkera_zdjecia

( Przepraszam jeśli ten link już ktoś wcześniej umieścił w którymś z wątków ).

Ewcia78

...widziałam "parę" innych zdjęć,nie powielam bo sama nie jestem za tym aby takie zdjęcia rozprzestrzeniały się w necie...nie mnie oceniać,staram się być neutralna i nie wiem czy to co kraj to inna tradycja,wychowanie...ale,albo niektórzy z Rodziny P.W są pod wpływem środków uspokajających lub innych środków odurzających albo,jak wspomniałam,taka tradycja...ale ogólnie patrząc na zdjęcia wyglądają "sielankowo" :-/ Większość ludzi,przynajmniej tych których znam osobiście czy też dużo dalszych znajomych po takiej śmierci (drastycznej i nagłej) tak bliskiej osoby wygląda i zachowuje się zupełnie inaczej...nie oczekuję traumatycznych zdjęć itp. ale po twarzach niektórych sytuacja wygląda jakby nie było to pożegnanie tylko....:suprise party"... ;-/ Sytuacja est nieco inna jak w przypadku innych zmarłych nagle,sławnych osób których śmierć także mnie zaskoczyła...choć śmierć może dopaść każdego z nas w każdej chwili.

Tamilina

doszukujesz się

rmendel09

Niemożliwe...w tym momencie się "odszukałam"...

Tamilina

mówie tylko że wiele osób sugeruje że to niby mistyfikacja była Twoja wypowiedź była w podobnym tonie i tyle

rmendel09

Absolutnie nie miałam tego na myśli,nie wierzę w tego rodzaju,naciągane zresztą zdarzenia.Po prostu patrząc na bliskich,ich miny ,wygląd,reakcje czuję się nieco zaskoczona bo taka śmierć (zresztą,każda) jest wielką traumą w życiu.