Pier Paolo Pasolini

7,6
668 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Pier Paolo Pasolini

Pier Paolo Pasolini wieliki człowiek, który źle skończył !

SimOn

Pier Paolo Pasolini wielki pedogejofil , dobrze że tak skończył !

Sobol_2

Idąc metodą twojego rozumowania, zasługujesz na haniebną śmierć przez powieszenie, gdyż pozwalasz sobie wkraczać w kompetencje zarezerwowane dla Boga oceniając innych, prawdopodobnie nie zaznajomiwszy się ze wszelkimi aspektami 'pedogejofilstwa'.

placebo1

Piękna wypowiedź.

Sobol_2

został zamordowany przez neofaszystów, Pino Pelosi 17 letni wówczas chłopak wyznał po 30 latach, że oboje zostali zaatakowani przez 3 obcych mężczyzn i zastaszyli go, by milczał, po śmierci swoich rodziców zaczął mówić - to nie ja zabiłem Passoliniego

SimOn

Nie rozumiem, możesz mi wyjaśnić czemu twoim zdaniem skończył źle?!?

mariouszek

zajebał go koleś którego pasolini molestował , no tak to bywa.................

SimOn

Okoliczności śmierci Pasoliniego nie są jednoznacznie wyjaśnione. Wersja podana tutaj (o zabiciu przez męską prostytutkę) przez wiele lat była traktowana jako oficjalna i powszechnie akceptowana. Jednak od jakiegoś czasu wychodzą coraz to nowe fakty (poszukiwania w tej sprawie prowadziła m. in. Oriana Fallaci). Zdaje się, że w 2005 roku wznowiono śledztwo. Jest wiele poszlak przemawiających za hipotezą, że było to morderstwo przygotowane - bądź przez szantażystę, bądź przez mafię, bąź też wreszcie przez politycznych przeciwników PPP, tj. włoskich krypto-faszystów. Można na ten temat znaleźć trochę informacji na angielskojęzycznej wikipedii. W sumie sprawa jest dość niejsana i na razie trudno tu o jakieś ostateczne rozstrzygnięcia.

karloff

Interesujące.

SimOn

zle skonczyl, a chcial skonczyc jeszcze gorzej

laskrzyzy

przecież to był sfingowany mord polityczny (neofaszyści), myślałam, że milośnicy jego twórczości wiedzą o tym http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-14329220.html

mag_roc

to jest nieudowodniona wersja. Nie da sie ukryc, ze PPP trybem zycia wybitnie narazil sie na smierc, ktora poniosl

SimOn

Z tym wielkim czlowiekiem to pojechales kolego. Akurat wielkiego czlowieczenstwa w nim nie widze, pewien talent owszem. Ja jestem zwolenniczka Opowiesci Kanterberyjskich, czytalam Chausera i uwazam, ze PPP bardzo dobrze odtworzyl realia sredniowiecznego miasta oraz spoleczenstwa.

Anneke01

Chaucera