I nie mowcie mi, ze wypracowal wlasny oryginalny styl, bo sam przyznal , ze sciaga od Jamesa Deana fryzure i wgl.............. Powiem jedno: NIGDY< PRZENIGDY mu nie dorowna....... nie dorasta mu do piet
Jestem fanką Jamesa , ale trzeba przyznać, że on również grał w reklamie. i to coca coli. :)
Więc bądź konsekwentny w tym co piszesz.
a co, Pattinson niby gra? bo jak do tej pory to jeszcze w żadnej go nie widziałam. :)
no chyba, że weźmiesz pod uwagę spot mtv z Tomem Cruisem.
Decaprio a jaka jest różnica wiesz o kogo chodzi
nie chodzi o granie przed sławą tylko już w jej trakcie
zwyczajnie był modelem i z tego przeszedł do filmu a nie odwrotnie jak Pitt
@JestemPolekxD
gdybym miał okazje po Pattinsonie zagrać a byłbym aktorem to byłoby to małe wyzwanie, gdyby mi dawali pokojową, literacką... nagrodę Nobla też bym nie przyjął ze względu na towarzystwo jakie go dostawało same komuchy chyba to rozumiesz
Zgadzam się z tobą co do kasy szansy dla Pattka etc. ale to nie znaczy, że jest dobrym aktorem a porównywanie go do Deana czy De Niro jak sama zauważasz jest po prostu śmieszne
Ludzie są zauroczeni głównie postacią Edwarda nic poza tym
Na tym świecie zawsze kaska przesłania oczy tak tym co na nią patrzą jak i tym którzy ją macają, jeszcze się nauczysz, że w świecie nie sprzedaje się najlepsze produkty, wypas pomysły, fantastyczną muzę etc...
Windows95, DiskoPolo, Intel liczy się prestiż i etykietka a zwykli ludkowie to łykają, łykają zwykły marketing
dla Pattika i jego fanów... ode mnie
http://www.youtube.com/watch?v=wFUcCL1hvvM
Według mnie stanowczo przesadzasz. Robert aż taki zły nie jest. Co więcej, uważam, że radzi sobie dobrze. Mówisz tak o nim, jakby był co najmniej Miley Cyrus. Uwierz, są gorsi aktorzy, chłamu nie brakuje, a on wśród nich wyróżnia się pozytywnie. Chłopak się rozwija. Karykatury to stwarza Zac Efron. Zresztą nie powinno się porównywać takich współczesnych aktorów do aktorów geniuszy typu james dean, bo ten pierwszy zawsze wypadnie słabiej.
no dobra. ale moim zdaniem jest przesadą danie mu 1/10. może go nie lubisz - okej, ale trzeba być obiektywnym. bo skoro on niby jest takim beztalenciem , że zasługuje na najniższą ocenę , to ciekawe jaka skala musiałaby być dla ee. nie wiem .. kasi cichopek? marcina mroczka? może dziwne przykłady, no ale oni takiemu robertowi nie dorastają do pięt.
Nie uczmy markina obiektywizmu. Za późno na to. Jego jest tylko racja i to święta racja. http://www.youtube.com/watch?v=Tb1XTIcqaa4
Swoją drogą, genialny film.
Markin nienawidzi wszystkich ludzi na świecie i nie ma przyjaciół. Nie ma sensu w ogóle z nim dyskutować.
południowa czy północna tak się z tobą rozmawia, bo takie pojęcie jak tutaj
http://www.youtube.com/watch?v=xlh_CuqzdDY
a takie wrażenie robi asiek890 na filmweb forum
http://www.youtube.com/watch?v=X8iyKpWEFrk
sądzę, że mroczek czy cichopek lepiej by sobie poradzili z rolami śmieć w lesie i butelka na wodzie lepiej wyglądają niż Pattinson jako aktor
Sporo w tobie nienawiści. Może jednak zostań aktorem i pokaż tym wszystkim płytkim typom z show-biznesu jak się gra.
przestań oceniać dziewczyno po DiscoPolo i Win95 piszesz, że we mnie jest nienewiść.
ile ty masz lat ? 10-12 ?
może jak zostanę aktorem a może jestem aktorem pantomimy w teatrze lalek byłaś kiedyś w teatrze ?
Uważam, że przesadzacie. I co z tego, że wzoruje się na Deanie. To tylko dobrze o nim świadczy, że zna trochę kino, chyba lepiej, żeby się wzorował na Jamesie niż na... no na kimś tam ;D Poza tym, to już wszystko na tym świecie praktycznie było: i buntownicy i famme fatale i hipisi i w ogóle... Równie dobrze można powiedzieć, że Scarlett Johanson bezczelnie kopiuje Marylin Monroe. Albo, że wszystkie zespoły popowe, czy rockowe kopiują beatlesów, bo grają muzykę taneczną, a w dalszej twórczości bardziej psychodeliczną. Każdy od kogoś czerpie, ponieważ jest NIEMOŻLIWYM, aby stworzyć coś własnego w XXI wieku, ponieważ wszystko już było. Wszyscy się na kimś wzorujemy, większość nieświadomie oczywiście i jest przekonana, że jest bardzo oryginalna ;-))
Jeżeli już mamy czerpać to od takiego Deana ^^
"przestań oceniać dziewczyno po DiscoPolo i Win95 piszesz, że we mnie jest nienewiść."
Jest w Tobie nienawiść. Nienawidzisz każdego człowieka, który ma inne zdanie od Ciebie bądź różniące się minimalnie.
"ile ty masz lat ? 10-12 ?"
21, wiem, że w porównaniu z Twoją 50-tką to mało jednak wiem, że za 29 lat będę miała inne zajęcia jak siedzenie na stronach o filmach.
"może jak zostanę aktorem a może jestem aktorem pantomimy w teatrze lalek byłaś kiedyś w teatrze "
Byłam w teatrze wiele razy. Istnieje taki znak interpunkcyjny, nazywa się przecinek. Tak na przyszłość.
co do interpunkcji to zapytaj się swojej nauczycielki po co jest interpunkcja
czytaj tak jak ci piszę
troszkę dziecko ci się pomyliło internet nie jest dla dzieci tyko dla kulturalnych dorosłych osób, ani jedno ani drugie nie należy do ciebie
markin
Ja powiem tak... Na chwilę obecną mam tylko piętnaście lat i może niezbyt dużo wiem o świecie, ale jeżeli dobrze się orientuję to bardzo duża ilość aktorów z czasem schodzi na reklamy. Oczywiście jest to (jak dla mnie) w jakimś stopniu zdeptanie swojej kariery aktorskiej, ale w XXI wieku marketing przede wszystkim.
Osobiście uważam, że naprawdę Pattinson nie zasługuje na ocenę 1, ponieważ coś tam potrafi. Jednak jak widać jestem jeszcze dość młoda i nie oglądałam zbyt dużej ilości filmów chociażby z takim Deanem i nie dużo mam do gadania. Prawda jest taka, że coraz mniej jest zapewne dobrych aktorów i za ileś tam lat ludzie nie będą wiedzieć co to znaczy dobre kino.
Z Deanem i tak dużo filmów nie ma, bo po kilku produkcjach mu się umarło. Pół dnia i nadrobisz zaległości;)
madziunia czy twój post, że nie ma to jak zrozumieć temat był skierowany do mnie, do kogoś innego, czy tak ogólnie w przestrzeń? Bo jeżeli do mnie to szczerze mówiąc nie wiem czemu, wydaje mi sie, że zrozumiałam post, ale z drugiej strony to rzadko miałam piątki za testy z czytania ze zrozumieniem wiec ;-))
Widocznie nie można się wzorować na kimkolwiek bo i tak nie będziemy chociaż blisko wyznaczonego celu. Ludzie powinni życ po swojemu, grać po swojemu... Taki z tego widocznie wniosek. No cóż, nie wnikam.
Nie rozumiem tego gdybania: może zagra w bardziej ambitnych filmach- przecież nakręcił Remember Me, Bel Ami, teraz jest na planie Water For Elephants, a niedługo zagra w Unbound Captives. Facet naprawdę nie marnuje czasu i okazji i wybiera różnorodne role. Pracuje z bardzo dobrymi aktorami i reżyserami i ma okazję się wiele nauczyć.
Dokładnie . Wybiera przemyślane filmy na podstawie dobrych scenariuszy. Nie chwyta się byle czego. A jak ktoś kojarzy lub ocenia go jedynie przez pryzmat roli Edwarda jest zwyczajnie ograniczony. Zresztą wielu dobrych aktorów zaczynało podobnie jak on.
Stawia sobie wysoko poprzeczkę przez co wypada mdle w niektórych produkcjach. Jednak się stara wycisnąć jak najwięcej. Ma potencjał chłopak.
Kopiuje czy nie kupiuje ....dla mnie to niewazne...jest baaardzo przystojny !! :)
ogólnie,bo to forum dotyczące osobowości Pattinsona ( a konkretnie kwestii kopiowania Jamesa Deana) , a nie jego gry aktorskiej ;/
Pattinson w wywiadach wydaje się bardzo sympatycznym chłopaszkiem, non stop uśmiechnięty, żartujący sobie. Dean w wywiadach mówił do ziemi i był skulony. Jakoś nie widzę żadnego podobieństwa... - to się tyczy osobowości. Chyba, że miałaś jeszcze co innego na myśli. Osobowość = włosy?
Nie ma z Jamesem zbyt dużo wywiadów, ale wcale nie jest cały czas skulony i nie mówi do ziemi. Chyba trafiłyśmy na zupełnie coś innego. ;)
widać, że Jamesa Deana znasz tylko i wyłącznie ze zdjęć , bo wywiadów na pewno nie udzielał w ten sposób- akurat tak się składa , że też był uśmiechnięty i żartował , więc jeśli masz zamiar pisać coś nt. Deana , to przynajmniej dowiedź się o nim czegoś prawdziwego.
To, ze przyznal iz sciaga styl od Deana nie swiadczy od razu o tym, ze go kopiuje. Dzis tak powiedzial ..a jutro powie, ze chce byc jak Boy George. Moim zdaniem nie ma z nim nic wspolnego;/
No ok. Widziałam jeden wywiad z nim. Też czasami dowcipkuję. Mało tego, uśmiecham się! Czyli zżynam z Deana? A może zżynam z Pattinsona, bo jest starszy trochę ode mnie...
http://www.youtube.com/watch?v=e7u8bA_L6yU aha, a to jest ten wywiad o którym mówiłam. Ciekawe, bo jednak nie opieram się jedynie na zdjęciach:o
Wg mnie ta dyskusja i zarzuty, że Pattinson kopiuje Deana są bez sensu. Facet jest po prostu typowym, niechlujnym, mającym wszystko głęboko w poważaniu Brytyjczykiem i tyle. Kto był w UK i miał z Anglikami cokolwiek wspólnego, wie o czym mówię.
Dziękuję, dobranoc...
Patrząc na autorkę tego wątku stwierdzam, że ona rownież kopiuje styl pewnej "gwiazdy" Ten makijaż.....i co? Czy to złe? Dajmy juz spokój Pattinsonowi i zastanawianiu się nad tym czy faktycznie kopiuje jego styl czy nie....
problem polega na tym, że teraz aktorstwo to wielka kasa a szaremu zwykłemu ludkowi nie potrzebni są aktorzy w dosłownym tego słowa znaczeniu wystarczy im kreaturka filmik opowiadający o czymś co pociągnie ludzi i już klepie się kase
ci aktorzy to przeważnie znajomi kochankowie/ki etc...
nie wyobrażaj sobie, że to są ludzie do tego stworzeni i, że ciężko się przygotowują do roli jak Anthony Hopkins czy Daniel Day-Lewis.
Wszystko jest zasadniczo prostsze kolega Pieroga lub Egurroli wygrywa w "you can dance ".
Myślisz, że telewizja serwuje ci prawdziwą rywalizację tak w YCD BB etc... ?
Obejrzyj sobie "Quiz show" i dokładnie zastanów się nad wyrokiem sądu jaki w tym filmie pada.
Gra Pattika absolutnie zasługuje na 1 gdyż każdy człowiek na tej planecie jest w stanie tak lub lepiej zagrać. Gorzej się po prostu nie da.