Dawno temu, więc mogłam trochę zapomnieć, oglądałam film, w którym dwoje
kochających się ludzi umarło. On zginął, ratując kobietę, której samochód wypadł z drogi
wprost do rzeki. Ale w "niebie" dano im drugą szansę i pozwolono narodzić ponownie.
Jednak mieli się nie pamiętać, a warunkiem do tego by znów mogli być razem, miałobyć
to, że spotkają się, choćby przelotnie, zanim skończą 30 lat. Czy ktoś z Was to pamięta?
Ja nawet nie kojarzę kto tam grał, a chciałabym znów obejrzeć ten obraz.
Z góry dzięki za pomoc.
Po części pasowałby do tego opisu - Między piekłem a niebem. Było kochające małżeństwo, on ginie w wypadku ratując kobietę, ale działo się to w tunelu. Niebo, do którego się dostał skomponowane jest z plastycznych wizji żony (zajmowała się sztuką)
Ona w rozpaczy (wcześniej zginęły również ich dzieci) popełnia samobójstwo. On wędrując po świecie jej obrazów odnajduje nie tylko wspomnienia szczęśliwych dni, ale i dusze. Ona pogrążona w letargu tkwi na samym dnie piekła. On ją odnajduje, udaje się mu ją wyrwać z przepastnej rozpaczy. Dalej jest jak piszesz, tyle że chyba nie było mowy o 30 latach, bo spotykają się w następnym życiu jako dzieci.
Film niezwykle wzruszający, a wyobrażenie życia po życiu przy użyciu niesamowitych efektów specjalnych trudno zapomnieć. Wizualnie - jeden z najpiękniejszych filmów jakie widziałam.
Jeśli to nie ten film, to mimo wszystko warto zobaczyć. Pierwszy raz oglądałam ten film w kinie, nie dało się nie docenić potęgi kina.
Na 100% chodziło Ci o "Made in Heaven" (1987),
http://www.filmweb.pl/film/Mi%C4%99dzy+niebem+a+ziemi%C4%85-1987-7496
Witajcie :)
Poszukuje tytuły filmu
Otóz tak pamiętam, że film był chyba w niemczech <chyba>, pamiętam uczniów pisali test, była parka gdzie podkochiwali w sobie, w trakcie testu dziewczyna poszła do łazienki, chłopak za nią. dziewczyna wyszła z łazienki i szła w strone drzwi,
zatrzymała się i zaczeła sie całowac z tym chłopakiem. Potem zadzwonił dzwonek ewakuacyjny, próbowali
uciekać, dalej nie pamiętam, potem zapamiętałam , że padał inny rodzaj deszczu nastolatka przewróciła
się i zasneła i na nią padał ten deszcz, znaleźli ją i była w szpitalu okazało sie że ejst chora, włosy jej wypadały
i potem była łysa, chodziła bez chusty, tamten chłopak odnalazł ją spędzili noc, ona go ta chorobą zaraziła. tez mu włosy wypadały, reszty filmu nie pamiętam. Prosze o pomoc jak ktoś wie co to za tytuł filmu.
Hej! a ja szukam takiego filmu którego akcja dzieje się w kościele chyba na pogrzebie pewnego chłopaka-nastolatka, w trakcie mszy wyświetlany jest film z jego życia ukazujący prawdę o jego kolegach. na końcu okazuje się że chłopak żyje. Pomóżcie;)
a i może jeszcze taki w którym akcja dzieje się w pociągu, jadą nim różni ludzie, między innymi studenci (?) i jest to pociąg, w którym zabija się ludzi i pobiera narządy do przeszczepu. Komuś chyba udaje się uciec i później jest taka scena na torach ale nie pamiętam jak się kończy.
I może jeszcze jeden, grupka kolegów wybiera się w podróż, również pociągiem i za namową pewnego faceta trafiają do miasteczka chyba w Rumunii. tam dzieje się rzeź, działa jakieś stowarzyszenie czy coś takiego i za kase można zabić człowieka. film również kończy się sceną w pociągu, gdzie następni ludzie są namawiani do odwiedzenia tego miasteczka.
Mogłam coś pokręcić, wybaczcie.
Jak znacie któryś z tych filmów pomóżcie:)
"I może jeszcze jeden, grupka kolegów wybiera się w podróż, również pociągiem i za namową pewnego faceta trafiają do miasteczka chyba w Rumunii."
Na 99% chodzi ci o Hostel, najprawdopodobniej pierwszą część.
na bank chodzi Ci o ten film ------> Train. Rzeźnia na szynach
(2008) .... sam go szukalem i dzieki tobie znalazlem po czesci hehe
Hej! a ja szukam takiego filmu którego akcja dzieje się w kościele chyba na pogrzebie pewnego chłopaka-nastolatka, w trakcie mszy wyświetlany jest film z jego życia ukazujący prawdę o jego kolegach. na końcu okazuje się że chłopak żyje. Pomóżcie;)
Ten film to Ben X. Bardzo dobra pozycja holenderska. Pozdrawiam.
Cześć, pomożecie mi z tytułem? Pamiętam że była kobieta i miała bogatego chłopaka i ten chłopak wyjechał za granicę i ona pojechała za nim, ale w trakcie podróży poznała innego chłopaka i się w nim zakochała. Reszty nie pamiętam.
Witam. Mam nadzieje, że ktoś podoła tej zagadce.
Pamiętam, że w owym filmie zabijała kobieta. Jest rozprawa, kobietę (matkę, żonę, sąsiadkę) uniewinniono. W czasie owej sprawy, przeszkadzały jej buty Pani siedzącej w ławie przysięgłych. Były białe a była jesień. Pod koniec ją zabija w budce telefonicznej czy jakoś tak.
Siemaneczko. Mam pytanie, chodzi mi o film, którego fabuła opowiada między innymi o takich ludziach, którzy mając na głowie specjalny kapelusz mogą otwierac drzwi (każde w mieście) i każde z nich przenoszą w inne miejsce. Głównym wątkiem w ów filmie jest niedopuszczenie by główny bohater był z jakąś laską tzn, by ich drogi (wyświetlane na specjalnych mapach) sie połaczyły. Film zaczyna się tak, ze jakiś "nowy kapelusznik" ma nie dopuścic by ww bohater dotarł do pracy w wyznaczonej godzinei jednak mus ie to nie udaje i tu zaczynają się sprawy komplikowac... Pomóżcie mi bo to serio fajny film a nie pamiętam tytułu;c Film produkcji Amerykańskiej, raczej (bo pewnien nie jestem) nie starszy niż 2010.
Kilka dni temu w mojej pamięci wewnętrznej pojawił się film, którego nie mogę zlokalizować, na pewno widziałam go we wczesnym dzieciństwie. Pomóżcie!
Pochodzi z późnych lat 90. albo początków 2000. Mąż głównej bohaterki był oblatywaczem pól uprawnych w USA, który zginął w trakcie pracy. Mają małą córeczkę, która bardzo przeżyła jego śmierć, zaczyna mówić do siebie w trzeciej osobie, nie może się pogodzić ze śmiercią.
W matce zakochuje się przyjaciel zmarłego, który też jest oblatywaczem Nie pamiętam jak przebiega ta relacja, ale na pewno bardzo trudno. Wiem, że w jednej z ostatnich scen filmu, matka z córką pilotują go za pomocą chorągiewek, biegnąc po pasie startowym
Bardzo proszę, chciałabym zacząć nowy rok ze świadomością, czym są te nieoczekiwane obrazy w mojej głowie.
Witajcie, szukam tytułu filmu gdzie chyba na wyspie wybucha wulkan, jest tam cała rodzina i maja psa jasnego labladora który im się gubi. Potem jak ten wulkan wybucha i robi się nie ciekawie próbują uciec łódką przez jezioro ale okazuje się że przez jakieś gazy wulkanu woda zamieniła sie w kwas. Babcia wyskakuje z łódki żeby ja popchnąć bo rozpuściło im się wiosło i ona ratuje wnuki. A pies się w między czasie znajduje na skale wystającej z lawy. Ktoś coś kojarzy?
Film nazywa się Góra Dantego. http://www.filmweb.pl/film/G%C3%B3ra+Dantego-1997-578
Może ktoś zna ten film? Rzecz dzieje się w arystokratycznej Anglii. Akcja toczy się wokół romansu mężczyzny jednocześnie z kobietą i innym mężczyzną. Leciało to kiedyś na TVP2 w cyklu "kocham kino" w czwartek.
Bardzo byłabym wdzięczna za pomoc, nie daje mi to spokoju.
Poszukuję film. Niewiele pamiętam, ale to co pamiętam, że była chyba nowa dziewczyna w szkole. Najpopularniejsza(chyba) dziewczyna była o nią zazdrosna, więc na jakimś ognisku imprezie jej chłopak podszedł to tej nowej, zaczął z nią rozmawiać, Później zgwałcił ją. A ta popularna rozsiewała plotki, że to ona się puszcza z jej chłopakiem i, że to ona go podrywała. Tyle pamiętam. Jeszcze kojarzy mi się imię Michelle, ale nie jestem pewna, która dziewczyna tak się nazywała, ani czy to w ogóle było w tym filmie.
Witam, ja także szukam pewnego filmu który widziałam kilka lat temu. W filmie pewien chłopak który lubi muzykę disco zakuchuje sie w dziewczynie która należy do subkultury punk. Postanawia sie zmienić i przeszedł totalną metamorfozę w typowego punk'a. Pamiętam że ta czarnowłosa dziewczyna czasami sie z tym chłopakiem spotykała jednak dręczył go chyba były chłopak tej dziewczyny który nadal rościł sobie do niej "prawo". Ten eks dziewczyny oczywiście też punk, chyba o włosach koloru rudego. To była najprawdopodobniej komedia :p Pamiętam komiczną scene gdy disco-chłopak razem ze swoim przyjacielem poszli do sklepu zoologicznego i przymierzali obroże. Na końcu było coś w stylu zatarcia sie tych dwóch subkultur i chłopak z dziewczyną byli razem i nie musiał już udawać że jest punkiem. Jestem przekonana że w telewizji leciał pod nazwą "300 papierosów" jednak w necie nie mogłam znaleźć filmu o takiej nazwie :| Proszę o pomoc i przepraszam za zawiłość mojej wypowiedzi :)
heeeej szukam filmu japońskiego lub chińskiego, o facecie który jadąc z żona i dzieckiem czyta w gazecie o wypadku który wydarzy się za pare minut i zginie dziecko. Ginie tam jego córka a on otrzymuje co jakiś czas gazete, w której są zawarte informacje o wydarzeniach które wydarza się w przyszłości. On próbuje im zapobiec przez co trafia chyba do zakładu dla psychicznie chorych. Pomóżcie!!!!
Hej, poszukuję filmu. Niewiele pamiętam. Weim, że zaczyna się, że jakiemuś władcy rodzi się dziewczynka zamiast chlopca i ten zrzuca ją z urwiska, ale dziewczynka jakoś przeżyła. Film kostiumowy, fantasy. Później jest scena jak ćwiczy na jakiejś łące walkę z latającym mieczem. Jest jeszcze jakiś książę, który jej pomaga. Film prawdopodobnie z lat 90. Nęka mnie to od dłuższego czasu.
Witam. Poszukuje filmu który oglądałem z 8-10 lat temu na TV4 dodam jeszcze, że film leciał po północy może przed ale skończył się grubo po północy, dokładnie nie pamiętam ile trwał ale dość długo jak na przeciętny film... ponad dwie godziny (tak mi się zdaje). Film ten był na pewno filmem pochodzenia azjatyckiego, coś w rodzaju baśni czy czegoś, ogółem fantasy bo było tam dużo elementów z lataniem, wysokimi skokami, demonów itp. coś w stylu Bai She Chuan Shuo
http://www.filmweb.pl/film/Bai+She+Chuan+Shuo-2011-620116 było tam też sporo elementów sztuk walki.
Z fabuły jedyne co pamiętam to takie fragmenty jak np. główny bohater (chyba) wpadł, został wrzucony, sam wszedł ? do takiej głębokiej dziury i walczył tam z jakimś demonem? który był taką jakby kameną kulą która latała ze ściany do ściany tego dołu aby strącić owego bohatera... coś w tym stylu.
Kolejny zapamiętany fragment to jak ów bohater spotkał jakiegoś dziadka który chyba wypędzał demony i uczył się od niego czy coś... i ten dziadzio ostrzegał tego bohatera aby nie zbliżał się do takiego domu w lesie bo zaległy się tam demony lecz on nie posłuchał i tam poszedł a te demony to były kobiety (coś w stylu gejszy) i one go omamiły i chciały chyba z niego krew wybić czy coś w tym stylu ale ten dziadzio mu pomógł i w zamian schwytały tego dziadzia, a bohater uciekł, później jak już się ogarnął to wrócił po dziadzia tyle że spotkał go wiszącego do góry nogami na drzewie albo był w drzewie tego nie pamiętam dokładnie :P i tu był taki smieszny motyw który najbardziej wrył mi się w pamięć bo ten dziadek na/przy tym drzewie miał zakryte oczy własnymi uszami, a dokładniej ich dolną częścią (tzw. płatkiem małżowiny usznej) tak naciągnięte aż na same oczy :D
I jeszcze była tam chyba motyw z tym, że ten bohater zakochał się w jednym z tych demonów z tego domku w lesie ale tego nie jestem pewien.
Z góry dziękuje i proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Witam.
Od kilku już tygodni męczy mnie wspomnienie pewnego filmu science fiction.
Moje wspomnienia wskazują, że był to film nagrany z dużym rozmachem, jednak mimo to nie odnalazłem nic samodzielnie.
W ten sposób zaczynam już myśleć, że fabułę wymyśliłem sam, albo mi się taka historia przyśniła...
Akcja działa się w niedalekiej przyszłości.
Główny bohater do odbycia podróży (chyba służbowej) korzysta z usług firmy, która udostępnia na krótki czas jakby dzierżawę obcego ciała i przesyła jego świadomość do tegoż ciała znajdującego się w innym miejscu globu.
Pamiętam, że korzysta on z wypożyczonego ciała na całego - pije, pali, ogólnie korzysta z życia.
W momencie gdy ma "wrócić do siebie", okazuje się że jego własne ciało zniknęło czy też zostało porwane.
Główny bohater ponieważ musi zwrócić wypożyczone ciało, otrzymuje zastępcze sztuczne ciało - niedoskonałe i bez detali.
Pamiętam że może w nim przebywać tylko określony czas i chyba ma jakiś licznik czasu po którego upływie umrze.
Utkwiły mi też w pamięci pojedyncze sceny - jak np trafia do nielegalnego domu publicznego gdzie może się zamienić ciałem z kobieta :-D, lub jak do prac fizycznych wykorzystuje się takie silne sztuczne ciała - wszystkie z jednakową twarzą...
Ogólnie myślę też, że mogę łączyć w swoich wspomnieniach sceny z 2 różnych filmów.
Z góry dziękuję za odpowiedź bo wierci mi to dziurę w głowie.
Kiedyś oglądałam jakiś film, zdaje się romans. Chyba niemiecki, ale języki się mieszały więc nie jestem pewna. Leciało jakoś tak, że była wycieczka i 2 kumpli chciało na nią jechać, no i pojechali. I była tam dziewczyna która podobała się 1 z nich i na tej wycieczce chciał ją poderwać. Pamiętam że na koniec on ukradł jakiś wóz, bodajże autobus, znalazł tą dziewczynę kiedy chciała wyjechać i ona była przy jakiś torach a on podszedł do niej z kartką z napisem chyba''kocham cię''. Wiecie może jaki to tytuł? Byłabym bardzo wdzięczna :)
siemka oglodałem kiedys taki film jeszcze lecał na tvp info byłm mały i tera go nie panientam tylko kilka scen mam w głowie byn chciał zobaczyc go jeszcze raz
mam nadzeje ze pomozecie dobra zaczynam:
była se rodzinka mieli małego synka
i szatan go chciał złozyc w ofieze
i ten szatan sie pokazywal tylko jak było ciemno
jak ktos go zobaczył to zamieniał sie w posong
a w dzien sie rospadał w pył
i naj bardzej pamientam ostatnią
scene jak szatan porwał
tego chłopca połozył w kosciele na ołtarzu i malował na ciele tego chłopca jakies rysunki
a na scianie był pan jezus nakrzyzu zamias łes leciała kref z oczów
szatan wzoł kose i chciał przebic chłopca
ale pojawił sie ksiądz i zasłonił chłopca i tylko tyle pmientam
jak ktos wie co to za film z góry dzięki
Witam!
Poszukuję filmu który w tv nosił tytuł "tajemnica śmierci" (wiecie jak to jest z tymi tłumaczeniami na polski)ale nie ma takiego filmu. Chciałbym go odszukać. Akcja dzieje się w pewnym domu gdzie rzekomo straszy duch dziewczynki z zniekształconą twarzą. Okazuje się pod koniec filmu że w domu jest ukryte pomieszczenie w którym to faktycznie żyje dziewczynka którą spotkała straszna tragedii w przeszłości przez co ma twarz zdeformowaną wychodziła z ukrytego przejścia z szafy aby się pobawić. Na koniec filmu ta dziewczynka wypływa na powierzchnie z przydomowej przystani widzi to kobieta (chyba właścicielka domu) wiedząc że to żywa dziewczyna nagle wpada jej mała córeczka i zabija ją (chyba nożyczkami) krzycząc "giń potworze" czy coś takiego.
Jak ktoś kojarzy ten film to bardzo proszę o tytuł :)
teraz obejrzałem ten film warto zobaczyć. Co do opisu filmu to trochę pomyliłem ale taki zarys został mi w pamięci po 9 latach.
Jeszcze jeden film
Początkowa scena jedzie grupka znajomych samochodem chyba na jakiś wypad po drodze mijają wypadek samochodowy jakieś auto rozwalone na poboczu. Trafiają do jakiegoś miasteczka i w nocy grasuje śmierć która morduje każdego kto się jej boi. Pod koniec jeden krzyczy nie boje się śmierci i nagle okazuje się że ten wypadek co mijali na początku filmu to on wychodzi jako jedyny ocalały z tego rozwalonego samochodu.
może ktoś będzie wiedział co to za film..
Nie pamiętam zbyt wielu szczegółów, ale opowiadał o dziewczynie która przeżywała ten sam dzień od nowa... codziennie budziła się w centrum handlowym po tym jak
zemdlala.. chyba siostra(?) umowila ją na randkę w ciemno i ona tam różnie przeżywała te randki XD przepraszam za chaotyczny
Pamiętam, że zawsze jak kładla się spać to oglądala tv ze swoim pieskiem i on szczekal, a dzień się powtarzał i budziła się w tym centrum XDD
Szukam 2 filmów skrajnie różnych, ale wiem co to dla Was :)?
Pierwszy film z mojego dzieciństwa wspaniałe lata 80-te :) Jest to film fantasy raczej mało znany (jakby inaczej). Jest tam drużyna - nie wiem wynajęta przez króla, władce lub wioskę (nie pamiętam). Wyrusza uwolnić księżniczkę czy cuś. Pamiętam jedna scenę jak pewna kobieta (lub mężczyzna) wciąga kogoś pod wodę - jakby rzucając na niego urok (rodzaj rusałki:) - i tam już on zostaje uwięziony (tafla tego jeziora zamienia się w szkło). Nie jest to Conan :)
Drugi film dużo starszy lata 2000-czne i raczej powinien być prostszy. Chodzi o geniusza chłopaka, który sam konstruuję w ciągu krótkiego czasu mini bombę atomową i powoduję wielki chaos - antyterrorystyczny bajzel- wcześniej spotyka się ze starszym kolesiem i pokazuję mu, że jest genialny - chodzi o zagadkę z kręcącą się łamigówką (kulki na końcach krzyża). Nie jest to film o dzieciakach, które skonstruowały BA.
Cześć!
Szukam pewnego filmu. Kiedyś w telewizji puszczali film, ale w trakcie jego oglądania wyłączyli prąd u nas w miejscowości i nie udało mi się go obejrzeć do końca, a cały czas mnie ciekawi co tam na prawdę mogło się wydarzyć.
Z filmu pamiętam, że jakaś pani doktor chyba psychiatra, nie pamiętała co się z nią dzieje w nocy. w nocy stawała się całkowicie inną osobą jakby miała rozdwojenie jaźni i rano nie pamiętała co robiła. Bała się, że może kogoś zabiła, czy coś. wynajmuje jakiegoś faceta, (chyba policjanta) aby ją śledził nocami i odkrył co ona robi.
Czy ktoś może pamięta ten film, tytuł tego filmu, będę wdzięczna za pomoc.
Hej, szukam filmu, z którego naprawdę niewiele pamiętam i będę bardzo wdzięczna za pomoc. :)
Opowiada on o świecie, w którym ludzie się odradzają - prawdopodobnie ze świadomością swych poprzednich wcieleń, choć nie jestem pewna. Był tam też jakiś budynek w którym przechowywane były dusze, świadomości, czy co tam to było, odradzających się ludzi - ale właśnie bez tego budynku i tego co w nim robiono, nie było możliwe kolejne odrodzenie się.
W każdym razie, główny bohater (chyba), miał kiedyś żonę/dziewczynę/partnerkę, zwał jak zwał, z którą zawsze był (w sensie w każdym wcieleniu). I tę żonę/dziewczynę/partnerkę chyba mu ktoś zabił. I to tak, że nie mogła się już odrodzić. Później jednak okazało się, że ona jakimś cudem przetrwała, bo ktoś tam, chyba, ukrył jej duszę/świadomość przed innymi. Pamiętam jeszcze, że oni się znaleźli i na końcu filmu patrzyli razem na wyżej wymieniony budynek, który został zniszczony i już nikt nie mógł się odrodzić. W tej scenie, prawdopodobnie, on się pyta, co oni teraz zrobią, a ona na to, że przeżyją to ich ostatnie życie.
Jak sami widzicie dużo jest tu tego "chyba", mimo tego mam nadzieję, że komuś przypomni się tytuł.
Mam pytanie, wiem ze ktoś z was zna nazwę tego filmu, jest to horror, teraz opiszę co pamiętam z tego filmu. Wiec była tam jakaś wróżka, która zesłała klątwę na jakąś rodzinę, przez wiele nocy jedna córka z rodziny była nękana przez duchy itp, a potem okazało się że to jej własny ojciec próbował ją gwałcić. Kojarzycie tytuł ? :)
Poszukuję filmu
W tym filmie był moment taki ,że obcy gadał dorosłym a w aucie była dwójka dzieci(chłopiec i dziewczynka) które słyszały jakiś szum czy coś podobnego, obcy powiedział że oni muszą na nowo odrodzić ziemię
Hej, szukam tytułu! Film przedstawia historię dziewczyny która wyruszyła w podróż z mordercą (chyba jest w nim zakochana) równolegle z historią śledczych którzy chcą go złapać. W jednej scenie ona leży na łóżku hotelowym i mówi mu żeby ją zabił. W innej ona jest na diabelskim młynie i widzi jak policjanci na plaży szykują pułapkę na tego mordercę on akurat ma zamiar zabić jakąś dziewczynę i wtedy ona go ratuje Na końcu dziewczyna się topi a on na łódce za nią płacze. Zna ktoś tytuł?
Witam poszukuję tytułu filmu o kobiecie która poznała w barze faceta Po czym obudziła się u niego w domu pod kroplówka gościu miał w domu zrobioną sale operacyjną przeszczepił kobiecie rękę swojej zmarłej żony Pamiętam że potem pojawił się chłopczyk który robił siku jak dziewczynka i mały piesek Kobieta szukała swojej tożsamości Proszę o pomoc film napewno stary
Szukam filmu który oglądałam 2-3 lata temu i był on o takiej dziewczynie która pojechała do takiego niby wojska i tam się zakochała w takim gościu później byli razem i się dowiedzieli że to ich niby wojsko ma zaatakować wioskę w której jest jej rodzina więc postanawiają ją z tej wioski zabrać jednak kogoś z nich umiera (chyba jej mama) i uciekają pamiętam że film kończy się taką sceną gdzie jadą pociągiem patrzą na zachód słońca