Shah Rukh KhanI

Shahrukh Khan

8,1
16 911 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Shah Rukh Khan

niestety jeden z najgorszych aktorów . Jest tak szcztuczny , że po prostu czasem nie mogę w to uwieżyć i jescze gra w tych głupotach . Z resztą filmy Bollywood to koszmar . Obejrzałam ich wiele i jak narazie wszystkie są o tym samym . Nawet podczas przewijania na podglądzie można się skapnąć o co chodzi . Słuchajcie ja nie mówię , że wszystkie filmy indyjskie są beznadziejne , bo owszem oglądałam kilka dobrych , ale Bolly to jak dla mnie pic na wodę fotomontaż .

kdjdjhbnic

Guzik mnie obchodzi co ty myślisz , obejrzała kilka filmów i wielka znawczyni phi żenada.

Preity27

Oglądnęłaś wiele filmów... i wszystkiego tym samym?! Niemożliwe... Chcesz powiedzieć, że w każdym Om kocha Shanti, a ona umiera... Albo Donów jest 150. Chak De! India ma 50 remaków, a "black" bije na głowę... Między tymi filmami nie ma żadnego podobieństwa... A np. "Dostana"... widziałaś jakiś inny film bollywoodzki o gejach?
Jak byś chciała, to byś znalazła wiele filmów o różnej tematyce. Tylko trzeba chęci. A to wielki wysiłek nie jest.
Shahrukh sztuczny? Never! Pije alkohol (Devdas), żeby jego rola była naprawdę wiarygodna... Jego łzy zawsze są prawdziwe, jeszcze żaden aktor tak nie potrafił mnie wzruszyć jak On...

użytkownik usunięty
Madleen

Wszytkie sa o tym samym?- to stereotyp!A nie fakt!
Zdazaja sie remaki jak i w Ameryce jest 80 batmanow- ale nikomu to nie przeszkadza, bo czemu...

Shahrukh- jak ktos sie do niego zniecheci... to nie ma mocnych zeby go polubil- to normalne-znam pare przypadkow. Sztucznie gra? Wedlug mnie nie stoi jak kloda na prostke i recytuje... moze ty widzisz wiecej niz ja...gratuluje oka!

użytkownik usunięty

I jeszcze jedno... jak chcesz Shahrukhowi uwierzyc... to zrob to przez "rz"- moze to ci pomoze...

Heh . Zawsze jest się najlepije czepiać jeśli nie ma czego np . ortografii . Oglądałam z nim sporo filmów i stwierdzam , ze aktor z niego taki jak ze mnie czyli ogólnie szkoda słów . Nigdy nie widziałam tak beznadziejnie sztucznego aktora .

kdjdjhbnic

Widziałaś w takim razie "Dona"? Moim zdaniem Shahrukh Khana genialnie zagrał Dona i Vijaya... Nie zrobiono specjalnie dużo charakteryzacji, ale kiedy oglądasz film widzisz dwie zupełne różne osoby. Tak samo z "Om Shanti Om". Najpierw naiwny statysta, a potem rozkapryszona gwiazda. Nie wspomnę już o "Rab Ne Bana Di Jodi".
Widziałaś "Kal Ho Na Ho"? Jeszcze nie widziałam żeby którykolwiek inny aktor czy to bollywoodzki a już w ogóle hollywoodzki potrafił pokazać tyle emocji za pomocą samej twarzy albo nawet samych oczu.
Widziałaś "Chak de! India"? Zupełnie odmienna niż do tej pory rola trenera. On JEST tym trenerem i moim zdaniem jest cholernie przekonywujący. Nie jest słodki, kochany, zapłakany, uroczy, nie robi słodkich oczu do kamery (nie znaczy to, że nie lubię kiedy to robi, ale ma prawo się innym nie podobać). Gra bardzo dobrze.
I kolejny film Kabhi Alvida Naa Kehna. Dev jest cały czas naburmuszony, rozżalony, naładowany złością. Tylko się czeka kiedy znowu wybuchnie i powie coś naprawdę niemiłego. Świetnie gra niespełnienoego w życiu faceta.
Pewnie można by wymieniać dalej, ale to chyba nie ma większego znaczenia. W każdym razie wiem napewno, że nie można oceniać gry Shahrukh Khana po obejrzeniu tzw. klasyków czyli Kabhi Khushi Kabhie Gham czy Dilwale Dulhaniya Le Jayenge. Jego gra jest tam rzeczywiście mdła i sztuczna, ale... nie jest taka dlatego, że Shahrukh Khan nie umie grac, ale dlatego, że taka ma ona po prostu być.
Oceniam na zimno jego grę aktorską i uważam, że jest naprawdę dobrym aktorem. I myślę, że w kolejnym swoim filmie ("My name is Khan") jeszcze raz udowodni nam, że żadna rola mu nie straszna i dobrze poradzi sobie z bohaterem z syndromem Aspergera.
Aaa i jeszcze jedno. Jeśli widziałaś wszystkie te filmy i się przyjrzałaś naprawdę jego grze aktorskiej i nadal uważasz, że jest beznadziejny to jest jedno proste wyjaśnienie. On zwyczajnie działa ci na nerwy i nie chodzi o jego grę aktorską tylko po prostu samo jego bycie. Ja na przykład z bollywoodzkich aktorów/aktorek nie dzierżę Salmana Khana, a z hollywoodzkich np. Keiry Knightley i Tom Cruise'a.
Jest też na to jedna prosta rada. Nie oglądaj filmów z udziałem takich aktorów i po prostu daj sobie spokój ;)

Lady_Selene

Tak! Zgadzam się ze wszystkim, co napisałaś Lady_Selene...
amblili, a czy Ty na pewno obejrzałaś jakiś film z nim? Nawet ani jednego z Bolly nie masz w swoich ocenach... Po co pytam w ogóle... Jest kilka osób, które ogląda Bolly, ale filmów nie ocenia, bo.... co powiedzą inni, że ktoś takie filmy ogląda...
SRK nie jest sztuczny i nie jest w każdym filmie taki sam...
Ile obejrzałaś z nim filmów, i jakie? 10? To być może dla Ciebie za mało, zresztą jest ich około 80 i wszystkie nie są takie same. SRK grał juz kilka bardzo dobrych różnych ról: Swades, CDI, DON, KANK, RNBDJ, OSO, Karan Arjun, Paheli, nie będę dalej wymieniać... Jak można w m.in. tych tak różnych filmach, co wymieniłam, zagrać tak samo?

użytkownik usunięty
Madleen

Będę się czepiać ortografii dopóki nie nauczysz się pisać POPRAWNIE...

A tak nawiasem... Madleen nie ma co truć czerepu... dla co poniektórych nawet w CDI Shahrukh był zakochany w Simran;]

No coments ......

kdjdjhbnic

Taka oczytana i w ogóle och, ach z opisu a pisać po polsku poprawnie nie potrafi i to to uważa się za krytyka filmowego.Przepraszam ale za malutka jeszcze dla mnie jesteś dziewczynko ,żeby mi mówić który aktor jest dobry a który nie.Nurtuje mnie jedno skoro uważasz że Bollywood to pic na wodę fotomontaż to czemu obejrzałaś tak niby wiele filmów trochę bez sensu.Zrób nam wszystkim przysługę i idź coś namaluj albo sfotografuj zamiast tu te swoje wypociny wpisywać.Twoja opinia na temat tego aktora jest naprawdę nie istotna.

Raniii

amblili, wykręcasz się od wszystkiego! Pytałam ile filmów filmów Bolly widziałaś i jakie z SRK? Badź tak łaskawa i się podziel... I tak nadal nikt nie wie, dlaczego wg cb ten aktor jest sztuczny... Nie umiesz tego udowodnić nawet.

Madleen

Ach Princessarwena... Ja też mam uprzedzenie do Salmana :p
Ten to jest dopiero sztuczny, nie umie ani grac ani tańczyć, i wciąż te swoje oklepane minki stroi, trochę mi Ash przypomina... tyle że ona przynajmniej potrafi świetnie tańczyć :p

Madleen

Jak wcześniej wspominałam ja też Salmana nie lubię. Ale nawet podobał mi się jak zagrał w KKHH. Bo to jest jedyny film jaki z nim oglądałam. Jedyny i chyba ostatni.

użytkownik usunięty
Karolina_24

Mi tam Sallu taki zły się nie wydaje jednak moja miłość do niego po kilku filmach, jak i do ASh się wypaliła:(

A ty nawet po ęgielsku umiesz! WOW! Ja radzę wpierw nauczyć się POPRAWNEGO polskiego potem, angielskiego...

Wiecie , że niektóży ludzie maja dysgrafię ? Nie da się tego wyleczyć i tak będzie zawsze , pisać będę z błędami do końCA ŻYCIA . Ale co tam , wy przecierz nic nie wiecie poza tym , że wasz Nos Kartofel jest wielki . Ze wsi przyjdziesz na wieś wrucisz . Filmy Bollywood to kino dla zacofanych w rozwoju głupich dziewczynek i chłopaczków .

kdjdjhbnic

Heeeh a czemu ma być niby nie istotna ? Wyrażam opinię co sądzę o tym Kartoflu . Podobno to wolny kraj .
PS obejrzałam z nim tyle filmów ponieważ uważam , że są to najlepsze komedie na świecie :D . Cała rodzina z nich ryje . hahah

kdjdjhbnic

Ja nie wiem czy ty jesteś opóźniona w rozwoju czy tylko masz po prostu IQ poniżej normy.Po pierwsze dysgrafia to wiąże się akurat z brzydkim pismem a nie z ortografią.Dysfunkcja ortograficzna to się nazywa dysortografia a ogólnie o całym schorzeniu mówi się dysleksja.Więc błagam nie kompromituj się więcej bo twierdzisz że brzydko piszesz i dlatego robisz błędy buhahahaha to żenujące.Od razu widać że to czysta ściema bo bladego pojęcia nie masz o tej dysfunkcji dziewczynko , jakbyś faktycznie miała tą dysfunkcje to potrafiłabyś to przynajmniej poprawnie nazwać .Po drugie jeśli nawet ma się dysleksje tak jak na przykład Ja ,to istnieje Word w którym można sprawdzić tekst przed upublicznianiem albo przeglądarka firefox który sama błędy podkreśla,w ostateczności są słowniki więc to nie jest żadne usprawiedliwienie dla pisania z błędami.Przestań dzieciaczku swoje nie nieuctwo i tępotę usprawiedliwiać wymyślając wyssane z palce historyki.Tak to wolny kraj ale obudź się i przestań się łudzić że kogokolwiek będzie interesowała opinia nie douczonej gimnazjalistki.Nie jesteś żadnym autorytetem w tej dziedzinie żeby twoja opinia miała być istotna dla kogokolwiek na tym świecie.TAK TWOJA OPINIA JEST ZUPEŁNIE NIE ISTOTNA.Za cofana i głupia to jesteś wyłącznie ty co Nam tu cały czas udowadniasz dobitnie swoią pisownią i brakiem jakiejkolwiek kultury.Jeśli ciebie bawi na przykład czyjaś tragedia i śmierć no to gratuluje braku jakichkolwiek uczuć i ograniczenia umysłowego.Przy okazji jestem od ciebie dużo starsza w sumie mogłabyś być moją córką więc uważaj na słowa smarkulo.Idź poczytaj o SAVOIR-VIVRE przyda
Ci się na pewno.Och zapomniałam ty nawet nie wiesz co to znaczy.

Raniii

Aha i jeszcze jedno dysleksji faktycznie nie da się do końca wyleczyć ale jakbyś naprawdę ją miała to byś wiedziała że można nad tym pracować i z czasem robi się co raz mniej błędów więc naprawdę przestań się usprawiedliwiać nieuku.

użytkownik usunięty
Raniii

PRZECIERZ WRUCISZ...- płacz i zgrzytanie zębów

Nie komentuje tego, ale dysortografię się leczy, zresztą filmweb ma taką funkcje jak poprawianie błędów.

A tak nawiasem... czyś ty kret, że RYJESZ? Jestem ciekawa, co tak ryjesz...

A poziom twej pisowni i podstawa: wyrażanie się o innych świadczy o tym, iż masz nie dość, że ADHD to jeszcze 8 lat...

Oczywiście bez obrazy, ale najwyższy czas by rodzice wzięli się za ciebie, a tak nawiasem, gdybyś chociaż jeden film Bollywood oglądała to wiedziała byś jak się wyrażać o starszych...

Co wy jej się tak czepiacie? Dla mnie dziewczyna powinna dostać Nagrodę Nobla (chciałem napisać Jobla ale to już pewnie ma), co z tego że robi błędy ortograficzne jak posiada inny niezwykły dar. Wie o co chodzi w filmie przewijając go na podglądzie. Czemu mówicie że nie oglądała filmów bollywood? A może ona je oglądała tylko przewijając je na podglądzie.
Wtedy naprawdę wszystkie mogły wydawać się o tym samym.

borus44

Jobla, haha
Boruś jesteś wielki :P
Dysgrafia jest gitem :) Tylko coś nie widać tej twojej dysgrafii, bo nasze literki wyglądają tak samo jak tutaj twoje :p Polecam Firefox'a, a jak nie wiesz skąd ściągnąć, to sobie pisz w Wordzie i potem tutaj wklejaj :)
O właśnie! Jakbyś obejrzała jakikolwiek (no może nie jakikolwiek) film z Bolly, to byś się tego szacunku do drugiej osoby nauczyła :P

użytkownik usunięty
borus44

Też dobra myśl Boruś :) Ja bym na to w życiu nie wpadła;) Ale jakby włączyła, na podglądzie plus z napisami może by się jej "wrucisz" wydawało troszkę innym słowem :D

Hehhe bawi mnie to , że umiecie się tylko czepiac błędów ortograficznych :) . Może wasze poczucie humoru spocznie tylko na poprawianiu niepoprawnego pisma ale tu nie chodzi o to . Po pierwsze ja nie pisałam na forum humanistycznym , nie wiem czy to dociera do was . Wydaje mi sie , że wasz mózg nie odbiera tak skomplikowanych wiadomości . Z resztą jak by miał odbierać jeśli jest tak pofałdowany jak mózg Kartofla , czyli nawiasem mówiąc ''jeden , krótki , płaski flak '' . Po drugie ja napisałam co sądzę o tym człowieku . Wy pewnie też nie lubicie jakiegos aktora . Może lubicie wszystkich , bo przeciez Bollywood uczy miłości . Idealni ...... tak jak Shahrukh ''brzydkie beztalęcie'' .

kdjdjhbnic

DObra już koniec dyskusji nie mam ochoty rozmawiać z wybrakowanymi mózgami . Cześć :)

użytkownik usunięty
kdjdjhbnic

Tak to na pewno "jakiśtam nos" , "Brzydki"...
Dziewczyno to mógłby być twój ojciec! Na 43 letniego faceta się nie piszę takich rzeczy, zresztą jakbyś milej wyraziła swoje zdanie na pewno nikt by się ciebie nie czepiał...

Możesz napisać i ocenić go jako aktora, ale nie jako człowieka- skończysz podstawówkę może wreszcie to dostrzeżesz !

użytkownik usunięty

Phi wybrakowanymi mózgami!
Wpierw poszukaj swojego mózgu to pogadam!

Jaaaaa nie mogę.. skąd ty sie urwałaś? ;)
bo wiesz.. już wcześniej było mówione że filmy bollywod nie są o TYM SAMYM, a ty nawet na to nie odpowiedziałaś. tylko trzymasz się swojego. nie trzeba się tym przejmować, bo ona po prostu boi się przyznać rację.. ;) tylko wyzywać potrafi! o.

RJaane

Mam pomysł :D Skończmy z tym, bo to nie ma sensu... wydaję mi się, że ktoś tu szuka sensacji i zainteresowania. Więc, JA dumna jestem ze swych zainteresowań Indiami i indyjskimi filmami, Shahrukh Khana uwielbiam, bo to świetny aktor i dobry człowiek, sam, własnymi siłami doszedł do tego kim się teraz stał i nie odbija mu szajba. Aaa... amblili (?) niech szuka zainteresowania gdzie indziej, bo u mnie go nie znajdzie nawet jeśli napisze kolejnego posta "NIENAWIDZĘ BOLLYWOOD" "NIENAWIDZĘ HOLLYWOOD" "NIENAWIDZĘ SWOJEGO ZAKUTEGO ŁBA" i inne tego typu takie żarty, żarciki i skecze. Pozdrawiam i polecam się na przyszłość xD

Lady_Selene

dobry pomysł :D więc temat zamknięty! ;)

kdjdjhbnic

W takim razie Twoja rodzina to ludzie nie poukładani etycznie, fizycznie i kulturalnie. Dzięki, Hah ;]

kdjdjhbnic

Jak dla mnie to jest jeden z najlepszych aktorów. Bardzo fajnie i realnie gra. Jest bardzo zabawny i nawet przystojny. Więc nie rozumiem czemu ktoś wchodzi na to forum by go oczerniać.

użytkownik usunięty
rrene

To taki sposób na zajmowanie czasu:) To już nie pierwszy raz:P Zacznę się chyba przyzwyczajać :)

kdjdjhbnic

Najpierw sie naucz pisać, a potem zacznij oceniać twórczości aktorów. Dla mnie hollywood jest "pic na wode fotomontaz". Tam tylko seks, seks, seks, pustka w głowie... ewentualnie w tlenionych blond włosach albo muskułach. A w filmach indyjskich są kolory, szczęście, prawda a nie schematy tak jak w A M E R Y K A Ń S K I C H filmach. Nie we wszystkich jest to samo... nie namawiam do ogladania, bo widać, że fanką nie bedziesz.

kdjdjhbnic

Czy miałaś może okazję poczytać nasze wcześniejsze wypowiedzi na tym forum? Powinnaś. To nieuprzejmie w tak dosadny sposób obrażać czyjegoś ulubionego aktora. Rozumiem, że może Ci się nie podobać. Masz prawo do własnego zdania. Jednak forma, w jakiej wyrażasz Swoją opinię, jak pewnie zauważyłaś, uraziła wielu jego fanów. Tak się składa, że SHAHRUKH KHAN jest dla wielu kimś więcej niż aktorem. Jest wzorem człowieka, godnym naśladowania. Szanujemy GO i podziwiamy. Wiedząc o tym i jednocześnie w tak niepochlebny sposób GO krytykując sprawiasz nam przykrość. Nie znam Cię i nigdy bym nie ośmieliła się krytykować Twojego gustu. Różnice są piękne i potrzebne. Czy Ty naprawdę nie masz kogoś, kogo byś podziwiała i szanowała? Jakbyś się czuła czytając takie teksty pod adresem Swojego ulubionego bohatera? Nie byłoby Ci przykro? Piszesz, że Bollywood to nic wartościowego. A gdzie jest napisane, że wszystkie filmy muszą być ambitne?! Tak się składa, że Bollywood ma za zadanie podnieść na duchu i dostarczyć upragnionej rozrywki. Spełnia tę rolę znakomicie. Czy inaczej na świecie znalazłoby się tylu jego zwolenników? Ich liczba powinna dać Ci do myślenia, zanim podejmiesz tak ostrą krytykę. Czego oczekujesz po tych filmach? Może powiesz, a my Ci doradzimy kilka filmów, które spełniają Twoje oczekiwania. Jeżeli nie lubisz jednak Bollywood, to może powinnaś się przerzucić na Tollywood lub Kollywood. Jest tam nieco więcej realizmu i porusza się więcej spraw społecznych. Pozostaje jeszcze innego rodzaju kino. Artystyczne. Może zobaczysz w przyszłym tygodniu "Salaam Bombay" i "Podróż do Indii" http://www.filmweb.pl/f1287/Podr%C3%B3%C5%BC+do+Indii,1984 http://www.filmweb.pl/f38914/Salaam+Bombay!,1988 Na zachętę polecam też wybranie się z przyjaciółmi na imprezę w grudniu. Może zmienisz zdanie na temat tego kina. http://www.makroconcert.com/pl.php/events/the-merchants-of-bollywood/ Namaste wszystkim miłośnikom Naszego Króla :D

Marguerite

Pierwsze słyszę o tej imprezie O_O Zrobiłabym wszystko żeby na niej być! Boże tylko skąd pieniądze!

Lady_Selene

Nie łam się. :D Do grudnia jeszcze szmat czasu. Może zażyczysz Sobie na przyszłe urodziny lub imieniny, albo Mikołaja lub Boże Narodzenie (pod choinkę) właśnie ten bilet. Rodzina zrobi ściepę (lepsze miejsca po 140,- zł) i Cię uszczęśliwią. Życzę by Ci się udało na nią wybrać. Ja na pewno będę. Powodzenia. :)

Marguerite

Tez pierwsze słyszę :p
Ja bym do Poznania mogła skoczyć, ale tylko sobie pomarzyć mogę ;0

Madleen

Marzenia to piękna rzecz. Dlaczego pomarzyć tylko? Trzeba je zrealizować. Powstrzymuje Cię brak kasy czy czasu? Jakby nie było jest jeszcze czas. Pracuj na ich spełnieniem. Powodzenia. :D

Marguerite

Oj, chyba też popracuję nad spełnieniem tego marzenia. :D Bardzo chciałabym tam być. Do Poznania nie mam aż tak daleko.

Baadshah

No ja też do Poznania ;)) Dojeżdżam tam codziennie do szkoły więc nie ma problemu. Właściwie to jest najlepszy pomysł z tym prezentem na urodziny w postaci biletu, bo wszak kończę w tym roku w grudniu właśnie 18 latek :D Będę tam choćby nie wiem co. Myślę teraz nad miejscem, które byłoby najlepsze. Bo muszę wszystko świetnie widzieć ;p I pewnie pójdę sama, bo nikt w moim otoczeniu nie podziela moich zainteresowań, niestety ;/ Niech żałują!

Lady_Selene

Dobrze, że mieszkam w Poznaniu ja na to idę :)

Lady_Selene

Tak trzymać dziewczyny! Brawo! Marzenia należy realizować. Nie przekreśla się ich na samym początku. Niespodzianki chodzą po ludziach. Coś na pewno wymyślicie. Ja wybieram się aż do Wrocławia. Szmat drogi od mojego domu. Za to z bardzo bliską mi koleżanką. W dobrym towarzystwie i miłej atmosferze spędzę udany czas. Takich wrażeń długo nie zapomnę. Szkoda, że nie będzie tam naszego SRK. Ale cieszę się, że coś ruszyło w tej kwestii i mamy takie koncerty. Daleko nam do Niemców. Niemniej jednak od czegoś należy zacząć. Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, Lady_Selene. Oby Twoje marzenie się spełniło. Może poznasz tam kogoś równie zakręconego na punkcie bollywoodu, jak my.

Marguerite

Dziękuję :D Oj, SRK by się tam przydał :)

Lady_Selene

Buuuu! A mi jeszcze rok do 18. brakuje :( Tak więc sama się nie wybiorę... Właśnie Ci Niemcy mają za dobrze. A o SRK w Polsce to sobie możemy tylko pomarzyć. Chyba, że zrobią premierę MNIK w Polsce :P Żartuję oczywiście ;D

Madleen

Słyszałam o tych imprezach i bardzo bym chciała tam być, ale niestety nie dam rady :(. Również życzę wszystkiego najlepszego Lady_Selene. Mam nadzieję, że spełnią się Twoje marzenia. No i musimy zarazić innych ludzi Bollywoodem.
Pozdrawiam wszystkich miłośników tego kina... :)

rrene

o booooooze!! Będzie w Warszawie?! Muszę tam byc! Koniecznie!! do grudnia jeszcze trochę czasu, ale ja już będę się tym interesować ;)

Madleen

Madleen! Nie łam się. Może ktoś się z Tobą wybierze na te imprezę. Wiem, że to koszt, ale chyba warto. Jak tak dalej pójdzie, to same zrobimy zjazd miłośników naszego Króla. Trzeba by było tylko wybrać jakieś odpowiednie miejsce na naszą imprezkę. Wszystkie byśmy się ze sobą zapoznały. :) Kończ tę osiemnastkę dziewczyno i zabalujemy.

Marguerite

Ach, ta 18nastka. Niby fajnie, ale oznacza to też klasę maturalną i właśnie jestem na tym etapie. Trochę przerażające. Więc Madleen nie ma co się spieszyć, tak myślę ;). Ale napiszę tak. Bilety zakupione i teraz jedyne o czym myślę to Merchants of Bollywood ;DD Też myślę, że warto wydać tę kasę. To znaczy przekonamy się w grudniu, ale samo czekanie napawa optymizmem. Tak jak czekałam na festiwal Bollywood w multikinie. O matko nie mogłam się na niczym innym skupić xD I racja Marguerite jakiś zjazd miłośników można by było zorganizować. Bo naprawdę trochę mi brakuje jakiś ludzi z którymi mogłabym trochę na te bollywoodzkie i SRKowe (;p)tematy porozmawiać :(

Lady_Selene

Eee tam... I tak nie dam rady pojechać... Jestem dopiero z listopada, więc do tej 18-tki to muszę długo czekać.
Powodzenia na maturze :P Ja sobie jeszcze rok odpocznę :D

kdjdjhbnic

Nie ma ani zdolnosci aktorskich i urodą tez nie grzeszy i nie umie zagrac powaznej roli ..