Cholera, jego pierwsze filmy były bardzo dobre, innowacyjny styl walki, bogate sceny akcji- świetne kino sensacyjne. Pięć pierwszych filmów to klasyka i kozackie, brutalne kino lat 90 - Nico: Ponad Prawem (7/10), Wybraniec śmierci (6/10), Wygrać ze śmiercią (6/10), Szukając sprawiedliwości (7/10) i Liberator (7/10). Produkcje przepełnione akcją, znakomitymi walkami, jajcarskimi tekstami, brutalne i klimatyczne. Tak naprawdę ostatni dobry film z Seagal'em to "Wpół do śmierci" - nieco podrasowany jest, ale ładnie sią ogląda i kilka scen jest super. Takie kichy jak "Prowokacja", czy "Zatopieni" nigdy nie powinny powstać! Tego się nie da oglądać, nieporozumienie niesamowite.
Wszystko co napisałeś się zgadza .A kto twoim zdaniem był najlepszy i najgorszy w kinie akcji pod wzgledem filmów akcji ,zajebi*stości tych filmów ,mowa o czywiście o czasie ich prime .Dam tutaj ranking aktorów ,ułożenie tylko takie schematyczne :
1 Sylwester Stallone
2 Arnold Schwarzenegger
3 Bruce Wills
4 Steven Seagal
5 Jean Claude Van Damme
6 Chuck Norris
7 Dolph Lundgren
8 Charles Bronson
9 Ruther Hauer
10 Michael Dudikoff
Jak byś miał ułożyc od najlepszego do najgorszego pod wgledem najlepszych filmów ,scen akcji .
1: Jackie Chan
2: Sylvester Stallone
3: Kurt Russel
4: Arnold Schwarzenegger
5: Chuck Norris
6: Jean Cloude Van Damme
7: Charles Bronson
8: Bruce Lee
Seagal spalił się i ciężko go ocenić, ale pierwszy filmy dobre były. Hauer też OK, Dudikoff'a nie lubię, Lundgren bardzo mało filmów w sumie ma i mało z nim widziałem. Parę osób dodałem do tego rankingu. Uporządkowałem wg. ulubionych aktorów i filmów.
Ok .Dzięki za odpowiedz .
Mój wygląda tak ulubionych herosów :
1 Arnold Schwarzenegger
2 Sylwester Stallone
3 Chuck Norris
4 Dolph Lundgren
5 Bruce Wills
6 Steven Seagal
7 Jean Claude Van Damme
8 Charles Bronson
9 Rutger Hauer
10 Kurt Russel
Taa To jakie filmy widziałeś np. z takimi aktorami jak Jerry Trimble, Karen Sheperd, Don The Dragon Wilson, Cynthia Rothrock, Richard Norton, Jeff Wincott, Michael Worth, Angela Mao. Znasz w ogóle tych aktorów?
Haha Czyli znasz tylko tych którzy są puszczani na okrągło w TV. Nic więcej nie chciałem wiedzieć. Pozdro gimbusku
Tych najlepszych ? dobre sobie. Sam się przyznałeś że z Bronsonem żadnego filmu nie widziałeś i nie zamierzasz. A Bronson zrobił klasykę kina akcji i nie tylko. Westerny z nim też był świetne. Jeśli go nie znasz to widać jakim fanem kina akcji jesteś. Arniego, czy JCVD też byś nie znał jak by ich nie wałkowano w TV.
czy na tym swiecie tylko tv jest? bronson jest jak dla mnie z zbyt odległych czasów,pozatym on walczyc nie umiał.
,,Odległe czasy i nie umiał walczyć ,, To do końca nie jest prawdą ,bo Bronson nakrecił też wiele udanych filmów akcji w latach 80 np Życzenie śmierci 2,3,4 ,Zło które czyni człowiek ,Prawo Murphego ,Zamach ,Posłaniec śmierci itp
Ty się skompromitowałeś nawet Anonim 7, fan Seagala się z ciebie śmieje. Nikt kto zna się na kinie akcji nie napisał by takich bredni jak ty tutaj.
I tylko w walce w niczym po za tym. Bronson mimo że nie był wielkim karateką potrafił sam, bez kaskaderów wykonywać choreografie, a i jak był już stary radził sobie nie źle mimo choroby.
Super. :)
Są tacy co znają większą ilość sztuk walk. :)
Jakie to osiągnięcia ma?
np. Billy Blanks jest siedmiokrotnym mistrzem świata w karate w wadze ciężkiej. Czy Steven ma jakiś tytuł? :)