Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 582 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

Cholera, jego pierwsze filmy były bardzo dobre, innowacyjny styl walki, bogate sceny akcji- świetne kino sensacyjne. Pięć pierwszych filmów to klasyka i kozackie, brutalne kino lat 90 - Nico: Ponad Prawem (7/10), Wybraniec śmierci (6/10), Wygrać ze śmiercią (6/10), Szukając sprawiedliwości (7/10) i Liberator (7/10). Produkcje przepełnione akcją, znakomitymi walkami, jajcarskimi tekstami, brutalne i klimatyczne. Tak naprawdę ostatni dobry film z Seagal'em to "Wpół do śmierci" - nieco podrasowany jest, ale ładnie sią ogląda i kilka scen jest super. Takie kichy jak "Prowokacja", czy "Zatopieni" nigdy nie powinny powstać! Tego się nie da oglądać, nieporozumienie niesamowite.

karoman4

Wilson, Daniels, Blanks czy Trimble by go na ringu za***li bez problemu

frycek49

Wszyscy razem to na pewno, ale czy każdy z osobna?

karoman4

Każdy z osobna. Seagal nie miał by z nimi szans. Oni są utytułowanymi zawodnikami. Taki Wilson w ciąż walczy na ringu i jest w formie. spokojnie by dal wycisk Seagalowi.

damianho15

Mówisz, że pokonałby Chana, który wypracował własny styl walki, który też był pokazywany w filmach?

karoman4

pewnie ze tak,akurat walki chana w filmach to takie komiczne sa bo on zawsze cos wykorzystuje.

użytkownik usunięty
damianho15

Przy obecnej formie Stevena nie wiem czy cokolwiek by coś ugrał w prawdziwej walce, przecież on ledwo się rusza.

i co z tego ze mało sie rusza i tak mało kto miał by mu jak przywalic.

użytkownik usunięty
damianho15

Billy Blanks aktor którego nie znasz by go szybciutko powalił. :)

z seagalem byłby bez szans.

użytkownik usunięty
damianho15

Blanks posiada czarne pasy w pięciu sztukach walk, 7 dan w Taekwondo oraz jest siedmiokrotnym mistrzem świata w karate w wadze ciężkiej. Kompromitujesz się gadając że byłby bez szans z ledwo ruszającym się gościem. Nie słyszałem by Steven w jakiś międzynarodowych turniejach wygrywał. Za dużo filmów oglądasz, a film to nie rzeczywistość.

no to równe szanse by mieli.

damianho15

Kaskaderkę wykorzystuje. Racja, Steven miałby z tym kłopot. ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

Hycla z Lamasem i Huesem zobacz. Bardzo porządne kino akcji.

Wiem, wiem. Muszę sprawdzić, czy na zalukaj jest. A Ty gdzie oglądałeś ten film wczoraj?

użytkownik usunięty
karoman4

Na playtube jest.

Okey.

Leci czasem w TVN7 i czyta Paweł Staszewski, mam nawet nagrane chyba - tłumaczenie słabe dość, wiadomo.

karoman4

z czym? stev to mistrz w sztukach walki.

damianho15

Ale musiałby go najpierw złapać.

damianho15

haha. Brał udział w sporcie, w jakiś zawodach ? Nigdy.

frycek49

i co z tego? ma inne osiagniecia np.przygotował andersona silve do walki w mma i wiadomo koles wygrał.

użytkownik usunięty
damianho15

Ale mi osiągnięcie przecież to nie on walczył. :)

np.miał wiele innych złamał nadgarstek conneremu.

użytkownik usunięty
damianho15

Super tylko co to za osiągnięcie skoro Connery nie znał sztuk walk. :)

moge tak wymieniac i wymieniac,rzadko kto ma takie pojecie o tym.

damianho15

A to że jest dobry jako trener nie znaczy że był by takim samym zawodnikiem.

frycek49

no i dla mnie ss ma najlepsze filmy.

damianho15

Które filmy. Życzenie śmierci bije wszystkie filmy Seagala na głowę

frycek49

Ja wolę ,,Zło które czyni człowiek ,, Bronson w roli emerytowanego Zabójcy wszystkich pozamiatał w tym filmie .Ten jego wzrok ,te gesty ,ta noszalancja bezkarności oraz pewnośći siebie była najlepsza ,oraz jego sceny akcji z udziałem .Najlepsze było jak uprowadził tą siostrę -lesbijkę tego Doktora ,schodzą do pokoju a tam jeden z ochroniarzy leży obwiążany weżem strażackim na balkonie ,ta tak patrzy zdziwiona a potem wiesz co było ....

juz ci mówiłem kto jest najlepszy,bronson dla mnie takim nie jest pozatym to stare kino 70 lat.

użytkownik usunięty
damianho15

Bronson to właśnie aktor który tworzył gatunek dzięki niemu masz późniejszych herosów. Poza tym kręcił mnóstwo filmów w latach 80 a nawet w 90. Wystarczy przejrzeć filmografie a potem mądrzyć się.

Bruce Lee też nie znasz? Człowieka który wprowadził, a raczej spopularyzował sztuki walki do filmów akcji. Gdyby nie on Seagal potem by w żadnym filmie nie zagrał.

nie podchodzi mi i tyle kazdy oglada co chce.

użytkownik usunięty
damianho15

To że tobie nie podchodzi nie oznacza że masz umniejszać ich postacie.

nie umniejszam,jakos nigdy sie o nim nie wypowiadam ale i tak kazdy wie ze sa wieksi.

damianho15

kto jest większy bo na pewno nie Seagal czy Van Damme.

frycek49

Właśnie, że Seagal bo ma ponad 190cm wzrostu :)

anonim7

Pod tym względem to tak:D

anonim7

1. Lundgren 196 cm
2. Hues 195 cm
3. Seagal 193 cm

karoman4

Seagal jest największy bo zajmuje największa powierchnie i koniec kropka :)

anonim7

powierzchnię*

anonim7

Profesor Tanaka zajmował większą powierzchnię, ale on nie żyje już.

karoman4

Tanaka z "Krwawego sportu"? jeśli tak to i tak się nie liczy bo już nie żyje, i ludzie go kojarzą tylko z jednym filmem o ile w ogóle ;p

anonim7

O tego mi chodzi http://www.filmweb.pl/person/Professor+Toru+Tanaka-72381

karoman4

Nie liczy się bo nikt go nie zna ;p

anonim7

Mówisz, że jestem nikim?

karoman4

W pewnym sensie tak.

anonim7

Dobra, to było chamskie z Twojej strony.

karoman4

Sorry, przeczytałem "mówisz, że JESTEŚ nikim" ;p

anonim7

Dobra, nie bujaj,

karoman4

Serio tak przeczytałem ;p nie miej urazy :)