Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 582 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

Z okazji 61 urodzin!!! Życzę Ci również jak najwięcej dobrych filmów, formy i zdrowia, i żebyś do końca świata trwał w swojej zajebistości i żeby Twojemu buddyzmowi nie było końca! ;D ;D

nie w kazdym,aktorsko moze i chan lepszy,ale i tak najwazniejsza jest jakosc filmów.

damianho15

Jakość. Skoro jego filmy trafiają do kin, to znaczy, że o ich jakość martwić się nie trzeba.

użytkownik usunięty
karoman4

Dobre.

Ale, co dobre?

użytkownik usunięty
karoman4

Dobrze napisane. :)

Aha. To ok.

użytkownik usunięty
damianho15

Jeśli chodzi o jakość to żadnej z nich w niczym wybitnym nie zagrał.

Ja widziałem z Jackie ,,Jackie Chan :Pierwsze uderzenie i nawet mi się podobało .Fajnie tam walczył za pomocą drabiny .Nie kuście mnie bo zaraz wezne się za jego filmografie ....

bradock

Ale zobacz, jak musiał trenować, żeby opanować władanie tak dużym przedmiotem. To co z tego, że to jest aluminiowe, jak wielkość swoją ma.

To u Seagala tak szybko wyświetlił się numer na pogotowie? Jeszcze tydzień temu było na policję.

użytkownik usunięty
karoman4

Niedługo 1000

Gratulacje. Ranking FilmWebu jest super...

Dobra daj se siana, bo on Cię wrabia, a TY się dajesz.

użytkownik usunięty
karoman4

Jeszcze kilka chwil się pośmieje i przestane. :)

Ja dobrze radzę, ale jak zwykle mnie nikt nie słucha.

karoman4

w czym go wrabiam?

damianho15

Prowokujecie się nawzajem i psujecie anonimowi temat urodzinowy.

karoman4

ja tylko stwierdzam fakty.

W sumie on pierwszy zaczął tak walczyć. Nikt przecież wcześniej nie robił kina akcji w ten sposób.

czasami używa

prof_mateusz27

Ale nie tak często i perfidnie jak Stefek.

karoman4

No ale i tak każdy z tych aktorów używał dublera.

Dobra, daj sobie spokój, bo to nie ma sensu. Wystarczy, że my to wiemy, a on wiedzieć nie musi.

Chan ma pewną wspólną cechę z Seagalem : można go uwielbiać lub nienawidzić :P

Lizmak

hehe to prawda ;d

Lizmak

W latach 90 mało kto nienawidził Seagala ,chyba tylko maniacy Van Damma .

bradock

Zgadza się ,ale zobacz jak jest dzisiaj :P BVanda gówniarzy ocenia go tylko i wyłacznie po nowych filmach, wypisując jaką to jest grubą świnią :P Z kolei z drugiej strony stoją nowa generacja jego fanów, dla których Steve jest niezniszczalnym bogiem:P

Szkoda,że lata 90 te już nie wrócą ;)

Lizmak

Sorki za błędy i literówki, czasem tak szybko piszę, że nawet nie spojrzę.

Lizmak

W latach 90 nie krytykowano go ,bo nie za bardzo szło mu co zazucić ? Takie filmy jak ,,Niko ,, Wygrać że śmiercią ,, czy ,,Liberator ,, to były świetne filmy ,był szczupły i w formie. No i żeczywiście było mniej tzw ortodoksyjnych fanów którzy wielbili swojego idola ponad wszystko .No i było też mniej sporów .Pamietam jak kiedyś w szkole w 1998 roku na stołówce żeśmy rozmawiali o ulubionych bohaterach kina akcji z kolegami i jeden mówi : Ja lubię Van Damma bo jest świetnie rozciągniety i umie zrobić szpagat ,drugi kolega mówi ja lubię Seagala bo potrafi świetnie przeciwnikowi wykręcać i łamać palcę u rąk .A jeszcze inny kolega mówi : Ja lubię Chucka ,bo świetnie potrafi kopać z półobrotu .Każdy miał swojego ulubionego herosa i nikt się z nikim nie licytował ,,kto od kogo jest lepszy ,, Pełna kultura ,porządek ,estetyka .Mi się wydaje że to wynikało też z innych czasów ,z innej mentalności ludzi ,wtedy była po prostu moda na takie kino i na takich twardzieli . .

Lizmak

To nie jedyna ich cecha. Obaj sprawnie władają sztukami walk.

Przynajmniej sam walczy i nie używa dublerów, tak jak Seagal na każdym kroku.

karoman4

nie na kazdym,zaklamujesz rzeczywistosc,sam walczy i to widac po jakosci heh.

damianho15

Okey, to w większości.

karoman4

w mniejszosci to tak.

damianho15

Dobra nie kłóćmy się, bo i tak nie znajdziemy płaszczyzny porozumienia. Ty wiesz swoje, a ja wiem swoje.

karoman4

Teraz przed chwilą obejrzałem kilka walk Jackie na you tube i muszę powiedzieć że Jackie prezentuje mój ulubiony styl fightera czyli jest zwiny ,szybki ,elastyczny ,gibki ,świetnie bije seriami ,ma świetne kontry .Takie walki lubię .Ale z drugiej strony trochę drażni mi jego humor w jego filmach .To nie pasuje do tzw twardego kina akcji .Najemnik miał racje że on trochę parodjuje kino akcji .Ale mimo wszystko pozytywnie oceniam Jackie i czekam z niecierpliwością na jego udział w Niezniszczalnych 3
http://www.youtube.com/watch?v=UueU0-EFido

użytkownik usunięty
bradock

Raczej nie nazwałbym tego parodią tylko zwyczajnie komedią akcji w chińskim stylu. Warto dodać, że nie każdy film jest taki.

użytkownik usunięty
bradock

To fajnie że podobają ci się walki.

Tak ,fajnie walczy ,jest szybki i świetnie blokuje ciosy .Jednak najbardziej lubię takie walki :http://www.youtube.com/watch?v=jgl1vKg38Ko

bradock

http://www.youtube.com/watch?v=jgl1vKg38Ko

bradock

To nie jest parodia. Parodie to robił Leslie Nielsen w swoich komediach. Jackie Chan robi coś, czego nikt inny do tej pory nie robił. I nawet dobrze mu to wychodzi, skoro od ponad 30 lat się tym zajmuje. Obejrzyj sobie z nim ''Interes na kółkach'' albo od razu tą walkę http://www.youtube.com/watch?v=eI2dzMEzX2w . To jest w sumie najlepszy przykład i dowód na umiejętności waleczne Jackie'ego. W walce musiał się bardzo wysilić, ponieważ jego przeciwnik - Benny Urquidez często tracił panowanie nad swoimi ruchami i częstował Chana serią naprawdę bolesnych ciosów (za co o mały włos, a zostałby wywalony z produkcji).

karoman4

To już widziałem kiedyś .Fajna walka .Niedługo ma lecieć ,,Jackie : Przyjemniaczek ,, to obejrzę .

bradock

Ja Ci to pokazywałam na forum Ex3, jak rozmawialiśmy na temat Chana i Ex3.

karoman4

Leslie Nielsen to był król !!!

prof_mateusz27

Zgadza się.

użytkownik usunięty

może w ex3 mi zaimponuje to się jakoś przekonam do niego.

No wiesz. Filmy Chana są chociaż wyświetlane w kinach od ponad 30 lat. Mało on ma filmów, które wylądowały od razu na płytach, czy vhs-ach. W przeciwieństwie do filmów Seagala. No i obecna forma obu panów.

karoman4

i tak seagal ma zdecydowanie najwiekszą ilość dobrych filmów

damianho15

W porównaniu z Chanem? Śmiem powątpiewać.

karoman4

ze wzgledu na jego walki zaden film z nim nie jest dobry.