Taylor Momsen

Taylor Michel Momsen

7,2
2 454 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Taylor Momsen

Cześć Wam :) Ciekawy mnie wasza opinia na temat tej pannicy. Z góry mówię, iż wiele
razy, kiedy skrytykowałam Momsen, krytykowano mnie, więc proszę abyście byli
tolerancyjni.
Więc tak. Jej głos, to chyba jedyny plus w jej osobie. Jasne, ma fajny głos, z lekką
chrypką, no ale też bez przesady, jak to stwierdziło kilka osób, najlepszy na świecie. Było
wiele lepszych głosów, moim zdaniem. W TPR (theprettyreckless), dobrze sobie radzi,
ale tutaj muszę o czymś wspomnieć. Bowiem oglądałam filmiki z Taylor, jak śpiewa bez
całej tej przeróbki głosu, którą da się zauważyć, porównując jej głos w teledysku, a na
"żywo". Podaję link, przy którym uszy bolą od jej śpiewu - http://www.youtube.com/watch?
v=R7JbXolYch0
Okey, przejdźmy do wyglądu. Rozumiem, że zależnie od naszego gustu i stylu,
ubieramy się tak jak chcemy, i sama lubię się wyróżniać, ale : Ten mocny makijaż nie
kojarzy mi się z alternatywą, którą dziewczyna wykonuje. No bo przecież, kto powiedział że
rock to chodzenie po ulicy na 2 metrowych obcasach, praktycznie nago, z pończochami ?
Czasami nawet jej kontrowersje mnie irytują, a wręcz czuję że zakłóca ona prawdziwość
tej muzyki.
I zachowanie - błagam ! Kiedy naskoczyła na Rihannę, twierdząc iż R. (dodam, że NIE
lubię RIhanny) nie ma prawa nosić skóry bo nie śpiewa typowego rocka, to tak jak u niej
samej. Alternatywa to tylko podgatunek rocka, a nie, cytuje, typowy rock. Przyganiał kocioł
garnkowi. Kolejna sprawa - mówienie o sobie jako o drogiej prostytutce to po prostu jest
żałosne. Małota, która za wszelką cenę chce zaistnieć, w dodatku swoim 'super'
zachowaniem. Kurt Cobain nie musiał w wywiadach robić z siebie bóg wie czego, aby
było o nim głośno, jego talent zrobił to za niego. Pamiętajmy, że między odważnym
zachowaniem a beznadziejnym, tandetnym chamstwem istnieje granica.
Na koniec dodam, iż mogłabym wymieć wiele więcej, ale już wystarczająco się
rozpisałam i nie wiem nawet czy ktoś to przeczyta, ale cóż. Podsumowując - denerwuje
mnie ona, choć pojedyncze piosenki uznaję za fajne. Oczywiście, ma fajną barwę głosu,
ale zachowanie MOIM zdaniem jest godne pożałowania. Pozdrawiam :)

(założyłam ten temat 2 raz, odświeżam go ) :)

RyczPie

Może i to jego promocja, a może nie... ale gdyby ludzie tak bardzo nie interesowali się czyimś życiem i nie oceniali non stop czyjegoś ubioru/stylu, to i gwiazdki nie wykorzystywali wizerunków jako promocję. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, powiedzieć że Taylor chodzi półnago, bo to prawda w sumie ale czy to jest fajne czy nie to już kwestia gustu. Nie mówię, że mi się taki ubiór podoba, ale nauczyłam się, że o gustach się nie dyskutuje, więc i staram się być obiektywna i nie oceniać kiedy mogę swoją oceną kogoś obrazić lub sprowkokować kłótnie np. na forum . A poza tym tak źle jeszcze nie jest, nie biega przecież po mieście nago, lub w samej bieliźnie. :P

Rozalia12

Myślę, że kulturalne wyrażanie swojej opinii nie sprowokuje kłótni na forum ;) Ale masz rację, to wszystko kwestia gusta, mnie osobiście jej wizerunek nie przekonuje, a muzykę bardzo lubię. No i faktycznie może być gorzej :)

magda_196

Jej głos (w każdym wydaniu) to kwestia GUSTU, mama nie uczyła, że o gustach się nie dyskutuje?

ihateyou

Jej styl uwielbiałam, ale wcześniej kiedy nie była aż tak odważna. Nie ważne. Chciałam jedynie odnieść się do jej glosy. Każdy ma inny gust. Dla mnie grunge, rock, hard rock czy metal symfoniczny jest wszystkim. Ubóstwiam taką muzykę dlatego również głos Momsen uwielbiam. Nawet na tym wideo które bardzo mi się podoba. ;)
No i tak znów wracając do wyglądu, ogromny plus za figurę i tee nogi. ;)

recklless

rock potrzebuje zespołów z dobrym żeńskim wokalem bo bardzo mało jest kobiet w tym gatunku muzycznym

ihateyou

głos ma naprawdę dobry, aż sama się zdziwiłam :)
a co do niej wizerunku nie rozumiem co Was dziwi, są gorsze od niej, a szokowanie jest wpisane w ten cały showbiznes.
wie co robić by podkręcić swoją karierę, z resztą jak sami zauważyliście nie robi muzyki rockowej w pełnym tego słowa znaczeniu więc nie wiem czemu się dziwicie za jej zachowanie.
nie oceniam jej każdy ma prawo do robienia ze sobą co chce i jak na mój gust nie robi nic za co można by ją potępiać.
a co do tej skóry - powiedziała swoje zdanie i tyle, każdy może, wolność słowa nie?

reylina

O, jak tu fajnie ;) Mnie naprawdę szokuje, co z ludzi wyrasta - patrząc na pierwsze występy w filmach do teraz + kariera muzyczna. Tym bardziej wręcz przeraża, że to kolejny dowód, jak w showbiznes wchodzi szturmem generacja Y (rok młodsza ode mnie, mam brata w jej wieku). Serio, coraz ciężej się pogodzić z faktem, że się "starzeję" (to ironia).
Zabawne są takie spory jak tutaj, ale się przyzwyczaiłem, bo to norma, acz czy jest sens? Choćby to, że koleżanka dwa raz zakłada ten sam temat (tak bardzo chce uwagi i kłócenia się o poglądy?). Każdy wizerunek jest dziś obecnie mocno kreowany, ale to była norma praktycznie zawsze (acz zjawisko w latach 80-tych do teraz wyraźnie się nasiliło).
Ja tam nawet lubię ten rodzaj muzyki, od kiedy skończyłem podstawówkę, gdy szał na Avril wciąż był spory, miała na koncie dwie płyty (będące teraz swoistymi klasykami dekady) i teraz słucham mniej lub bardziej podobnych sposobiąc się do pracy (lub poprawiając humor po pracy, np jak wracałem z nocek w Tesco :P), czy też nauki.
Nie wiem, jaki sens jest tak lecieć z takim pseudohejtingiem. Nie ma nic lepszego do roboty? Na razie Taylor nagrała dwie niezłe płyty, gdy image się wyczerpie, lub też zacznie coś grać zupełnie odmiennego (np pójdzie całkiem w pop i nagrywanie z innymi gwiazdami), to wtedy zabawa w hejting będzie miała sens. Na razie to tylko przekomarzanie się, kto bardziej nie lubi/lubi.

Kopromill

w zupełności się z Tobą zgadzam, wreszcie ktoś pisze tutaj mądrze. :)

ihateyou

To jak się ubiera nie powinno nikogo obchodzić, każdy ubiera się tak jak chce!!! Przez takie ocenianie ubioru gwiazd, oni sami zaczynają się czasami bardziej skupiać na stylu ubioru zamiast na muzyce. Mi tam podoba się jej głos i piosenki, czasami sobie słucham. Co do tego zdjęcia: http://www.imdb.com/media/rm2680264704/nm0597410 to jest Jenna z serialu "Plotkara", czyli postać/bohaterka którą grała Taylor, więc jak już szukacie jej wcześniejszego stylu to szukajcie dokładniej. Co do tego, że wcześniej była spokojną dziewczynką itp. to o niczym nie świadczy, ponieważ w takim wieku właśnie ludzie kształtują swoje poglądy, charakter itp. więc zmieniamy się (wiem bardzo dobrze, bo mam 17 lat). Sama wypróbowałam kilka stylów ubierania i nadal nie mogę się zdecydować.
Więc podsumowując: dajcie dziewczynie spokój i oceniajcie obiektywnie... :)

Rozalia12

A mnie szczerze bardzo drażni jej głos, wolę Brody Dalle :)

ihateyou

Biorąc pod uwagę, że post jest z 2012 roku, to się mogę nieco tutaj zgodzić. Wtedy ona była młodziutka, praktycznie na początku kariery muzycznej, wiec było słabiej i głosowo i muzycznie. Ale minęło 5 lat i wszystko się zmieniło na lepsze. Poprawił się warsztat głosowy, czego dowodem jest to https://www.youtube.com/watch?v=PIfgy_KV7qg. Dużo lepiej wypada na żywo, niż wcześniej, dojrzała muzycznie i osobowościowo. No i muzyka zespołu jest już na wyższym poziomie, niż kiedyś wcześniej to było bardziej takie teenage rock, a teraz zespół ma prawdziwy pazur.
Dodatkowo na plus - Taylor rzuciła aktorstwo dla muzyki. No nie oszukujmy się, jako aktorka była kiepska. Ale za to jaka piosenkarka daje czadu. I niech tak zostanie.

ihateyou

moim zdaniem chciała się odciąć od grzecznego wizerunku Jenny żeby nie stać się kolejną Hanną Montaną, dlatego zaczęła się wulgarnie ubierać i mocno malować (co zupełnie jej nie służy). nie mam pojęcia jaka jest prywatnie, ale aktorstwo moim zdaniem średnio jej wychodzi.