Tola Szlagowska

Tola Klara Szlagowska

4,2
132 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Tola Szlagowska

Tak się składa że oglądałam ją gdy była w "Szymon Majewski Show" w pewnym momencie Szymon zapytał ją "Czym dla ciebie jest Emo?", odpowiedziała: "Dla mnie jest to pop i pop-rock".
Wypowiedzcie się co o tym myślicie.
Czy pop to muzyka "true EmO" ???

patisw

nie na filmwebie takie tematy ;P
tutaj piszą o filmach nie o tym kto co mysli o EMO.

patisw

http://www.youtube.com/watch?v=OIT0aBdgT6w&feature=related

patisw

sądząc po avatarze lubisz muzyke gotycką - tak?
A tak w ogóle pop to szajs, pop istnieje tylko po to by metale, goci itp mieli koko prześladować i co niszczyć, tacy ludzie jak Doda urodzili się na marne - bo są nikim, puste różowe paniusie dbające tylko o to by pazurki u ich rąk były tak długie i tak różowe jak się tylko da!

patisw

dla mnie emo to coś pod screamo, hardcore, metalcore

kickyourdaddy

No tak, emo ma wiele wspólnego z hc i metalcore. Może elementy fryzury (?), poza tym ma się jak gówno do porcelany.

Araiser

szczere!

patisw

Schranz jest wyjebisty a nie jakieś tam emo sremo.

patisw

kurde! emo przecież nie zostaje się u fryzjera (grzywa w bok i jestem emo). moja znajoma jest emo (a z tymi żyletkami to prawda jest:/) lubi kaleczyć swoje ciało, otaczający ją świat jest bez sensu itd. itp.

ps. nie jestem EMO (wole Hip-Hop)

Unquas

EMO to nie styl życia. To właśnie mieszanka popu i rocku. ; d
ale tak serio: Emo (lub emocore) jest skrótowym wyrażeniem dla "emotional hardcore". Emo jest podgatunkiem muzyki hardcore, umiejscowionym w środkowych latach 80. Czasem dzieciaki utożsamiają się z tą muzyka.

P.S. Nie, nie jestem EMO.

patisw

Ale pop nie jest zły. Osobiście wolę rock, ale popem nie pogardzę xd Chodzi o pop taki jak gra Billy Joel, a nie Doda oczywiście, bo Doda to pipa xP a o Toli się nie wypowiem, bo by same bluzgi szły. Jeśli chodzi o muzykę emo to chyba na początku to było takie dość ostre brzmienie, ale teraz ludzie zaczęli klasyfikować Jonas Brothers jako emo, więc no cóż...

Skibka

Masz rację. Muzyka emo kiedyś była ostrzejsza, a teraz to takie delikatniejsze dźwięki. Nie przepadam z JB, ale nimi nie gardzę, cociaż nie wiem, czy można porównać to muzykę do emo. ; DD

famous_diva

Ja Jonasami gardzę xd ale moje "emo" koleżanki , czytające bravo uważają ich za emo (wiem, że brak podobieństwa) i w kółko gadają jacy to oni słitaśni!!! od tego można zwariować :/

Skibka

fakt, z tego co mowisz tez bym zwariowala. co za slodko to nie zdrowo. ; D

patisw

Dzięki za odpowiedzi :)
Interesuje się różną muzyką, nie słucham tego rodzaju tylko chciałam się coś o nim dowiedzieć :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
c3976667

Emo to masochistyczne popędy do cięcia się żyletką (ewentualnie czymkolwiek
co się ma na podorędziu) i ubieranie na różowo i czarno. Ciekawe co za
idiota wymyślił ten pseudo styl życia.

c3976667

Straciłam oczy...
Gratuluję oceny z polskiego.

c3976667

c3976667 - PROSZĘ USUNĄĆ SWOJĄ WYPOWIEDZIEĆ, LUB CO NAJMNIEJ JĄ SKRÓCIĆ. Filmweb to nie samosia ani komixxy ani nk.
Wiem, że to miało być śmieszne i poniekąd jest, ale ludziom się oczy łamią, miej litość.

patisw

stary temat bo stary, ale jak ja się cieszę, że całe to emo umarło śmiercią naturalną.
co do Toli, tym wywiadem pokazała wtedy jedynie, że nie ma pojęcia, czym emo tak naprawdę jest. robiła się na emo, bo tak było modnie. teraz jest większa moda na hipsterów, to i ona kreuje się na hipsterkę. zero jakiegoś pomysłu na siebie, tylko chwyta się tego, co akurat jest trendy.