Tom Six

4,8
242 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Tom Six

Zdrowy o psychice człowiek nie wymyśliłby takiego filmu jak "Ludzka stonoga". Zastanawiam się czy nie jest gorszy od Uwego Bolla. Takich reżyserów powinno się trzymać w psychiatryku. Po obejrzeniu tzw. Ludzkiej stonogi 1 i 2, uważam, że takie filmy mogą komuś zniszczyć psychikę. Nie polecam tych filmów do obejrzenia. Jednym słowem OBRZYDLIWE!

lady_dariaa

Powiem, że o tobie nie najlepiej świadczy, jak po pierwszej części obejrzałeś 2 xD

Mathiej

obejrzałaś*

przepraszam, za mało przebywam chyba z kobietami (foreveralone)

Mathiej

Obejrzałam część 2, bo pierwsza część nie była w sumie taka zła więc myślałam, że część druga mnie nie zbrzydzi, ale jak widać - myliłam się. ; >

lady_dariaa

Wiesz filmy można sobie kręcić nawet jeżeli są kontrowersyjne ale żeby chociaż przedstawiały jakąś treść. Pierwsza część stonogi jeszcze mogłaby przejść gdyby trochę nad nią popracować ale widać, że zależało im tylko na kontrowersji bez grosza jakości. Druga część to już totalna abstrakcja a fabuły zero. Nie wiem skąd ten człowiek bierze na to pieniądze bo nie sądzę żeby ktoś chciał na takie coś je wydawać. Nie mówiąc już o samym pomyśle, który ma niby przedstawiać jeden układ pokarmowy a tak naprawdę przedstawia 3 sklejone ze sobą układy przy których niemożliwym jest dłuższe funkcjonowanie takiego organizmu.

reese

kino to forma sztuki, nie ma ustalonego schematu dotyczącego tematyki danej produkcji - każdy reżyser tworzy to co wymyślił. raz coś zanudza a raz coś szokuje, i to jest właśnie piękno wolnego tworzenia. twierdzisz że w 2 nie ma fabuły - nie zgodzę się. akcja filmu może i toczy się powolnie ale fabuła jest i po bliższym poznaniu dość złożona, bowiem opowiada losy chorego człowieka, który spełnia swoje równie chore fantazje. dlatego uważam, że to druga część ludzkiej stonogi jest lepsza od przewidywalnej pierwszej, w której jest mniej kontrowersji, a więcej elementów typowego, nowoczesnego, nudnego horroru.

profond

No może i masz rację trochę się czepiłem bo po słabiutkiej pierwszej części czekałem na coś głębszego w fabule i wyciągnięcia jakichś wniosków a dwójka niesamowicie mnie znudziła.

reese

nie każdy potrafi wczuć się w film tego typu, widać dwójka jest po prostu nie w Twoim guście :) zgodzę się, że 1 jest słabiutka, ale w 2 części można nawet odczuć że reżyserzy obrócili tą 1 w żart, pokazując obleśnego fanatyka zakochanego w absurdalnym horrorze.

lady_dariaa

W pełni normalny i świetny film.

AlexRener

Część 2 definitywnie zasługuje na miano arcydzieła.. <facepalm>

lady_dariaa

To są horrory. Mają niszczyć psychikę powodować obrzydzenie, lęk. Udało się. Powinnaś więc dać 10/10 za serię.

lady_dariaa

Jak nie chcesz oglądać takich filmów to nie oglądaj, a nie potem płaczesz że "Łee ten reżyser to chyba jakiś nienormalny jak można coś takiego stworzyć łeee" Nienormalny to by był gdyby se naprawdę zrobił taką stonogę. A może ludzie którzy tworzą filmy wojenne też powinni pójść do psychiatryka? LUDZIE ten film po prostu nie jest dla was