sorry, ale mam pytanie co do jasnej on robi na 18 miejscu w setce najlepszych aktorow???!!a za nim tacy aktorzy jak np.Gary Oldman ,Audrey Hepburn , Meryl Streep ?!!! za to ze gra( i to niezbyt dobrze)w pb!!?? jestem zszokowana
nie kumam czemu sie dziwicie :/ zawsze tak było i pewnie bedzie : wpada nowy film / serial zaczyna sie podobać i wybucha niekontrolowana mania !!! Młode panienki wzdychają za kolesiem w głównej roli jakkolwiek by brzydki nie był i jakkolwiek jego gra byłaby beznadziejna !!! W młodym wieku często tak jest a potem to mija i człowiek potrafi spojrzeć krytycznie na swoich idoli z dzieciństwa. Niekiedy szał ten spowodowany jest naciskiem połecznym a niekiedy wynika z rzeczywistych wewnętrznych upodobań i PB nie jest pierwszym serialem po którym wszyscy kochają kogoś typu wentworth'a i twierdzą że jest utalentowany. Mnie na przykład serial wciągnął pomimo niedociągnięć fajnie sie ogląda, no ale Pan Miller to do dobrego aktora ma bardzo daleko !
Weź Ty się już nie odzywaj, dziecko, bo mi ciśnienie skacze... Pożal się Boże, co te dzieci NEO robią z filmwebem...
Pozdro dla "milenik"
Haha, ale się uśmiałem... I kto to mówi, dziecko?
To jak z tym piórniczkiem? Mamusia kupiła już? Bo 1 Wrześnie do I klasy idziesz przecież...
Martusia... masz w domu umywalkę? To weź się o nią trzaśnij, może ci pomoże. Ja pier... co za pokolenie rośnie.
Bo jest ładny i dobrze gra w PB - a ile odcinków widziałaś? Jesli w ogólnym mniemaniu jest ładny to niech zostanie modelem a nie aktorskim drewnem!
Ale rozumiem że miłość jest ślepa i lubisz wzdychać do plakatów.
Czy naprawdę czasy kulturalnej dyskusji na forum filmwebu odeszły bezpowrotnie. Czy naprawdę musimy wzajemnie obrzucać sie wyzwiskami. Chociaż odpowiedam "May.." to mam na myśli wszystkich.
Wracając natomiast do tematu: chciałam wystąpić z wnioskiem o zorganizowanie kolejnej listy top 100. Będziemy mieli wtedy top 100 - aktorów i top 100 - pieknisi. Martusia bedzie zachwycona bo w tej drugiej top 100 Miller bedzie na czele. Wilk syty i owca cała.
Pozdrowionka.
Aktorskim drewnem? Trochę niezbyt trafne porównanie, poniważ bazujesz na jego roli w Prison Break gdzie wymaga się od niego aby grał tak a nie inaczej. Co do drugiej sprawy zgodze się z Tobą, że "małolaty" ( bo chyba tak mozna nazwac dziewczyny które piszą że się w nim kochają, znając go tylko z ekranu..;/ to swiadczy o ich niedojrzałosći) maniakalnie go wielbia nie potrafią obiektywnie go ocenic. Sądzą, że w PRAWDZIWYM życiu jest taki sam jak na ekranie.....
Ci ktorych wymienilas to faktycznie doskonali aktorzy... ale maja swoj wiek, a nalezy stawiac na mlodych, ktorzy kiedys ich zastapia. wszyscy wiemy, ze cudownie graja,ale ile mozna w kolko nagradzac tych samych. sory ale ja bym nie chcala brada pitta (znowu) na szczycie listy naj... poprostu uwazam, ze jesli ktos wklada serce w to co robi i sie poswieca, to zasluguje na uznanie. Wentworth Miller nie ma znanych rodzicow, to co osiagna to jego praca i talen, niektorzy tego nie doceniaja. Moze nie potrafia pogodzic sie z faktem ze sami nic nie osiagna,a zazdroszcza innym...POZDRAWIAM FANOW PB!!!!!
Zgodzę się z Tobą Jenny, że należy stawiać na młodych, ale żeby na nich stawiać to muszą się czymś wykazać. Oceniajmy to co jest teraz, a nie ewentualny potencjał, bo ten może nigdy nie zostać wykorzystany. Ja jestem ciekawa w ilu filmach widzieliście Millera. Jedna rola w PB to za mało aby go w ogóle oceniać. Ja również stawiam na młodych, ale takich którzy wykazali sie talentem i umiejętnościami, dlatego zdecydowanie lepsza niż Miller jest według mnie Dacota Fanning. Ma zaledwie 12 lat, ale ogromne doświadczenie, i zagrała różne role, nie tylko słodkiej malutkiej blondyneczki. Zatem proszę, bądźmy uczciwi wobec siebie i innych, i nie oceniajmy aktorów za ich aparycję, bo nie o to chodzi w tym rankingu.
Pozdrowionka
OK lalu. mysle ze troche przesadzamy to nie oskary ani zlote globy, tylko zwykly ranking.ogladalam prawie wszystkie filmy z jego filmografii tak na marginesie. chodzi mi tez o to, aby go od razy nie przekreslac, co niektorzy ewidentnie robia nazywajac go miernota itp. kazdy potrzebyje czasu (moze faktycznie za szybko wcisneli go w ten ranking, ale to chyba bylo ze wzgledu na popularnosc serialu ), aby sie rozkrecic. powtarzam NIE PRZEKRESLAJCIE GO!!! pozdrowienia
Choroba!!! Muszę odszczekać!! Właśnie sobie obejżałam "The Confession" no mam problem. OK, jeden krótkometrażowy filmik nie robi z niego nie wiadomo jakiego aktora, ale daje do myślenia. Cholera, naprawdę jest niezły. Jednakże, muszę również powidzieć, że moim zdaniem jego występ w PB nie jest wybitny, pasuje do roli i tyle. Naprawdę w tej chwili nie wiem co o nim myśleć. I zgadzam się z Jeny, żeby go nie skreślać. Może coś z niego jeszcze fajnego być.
Pozdrowionka.
P.S. Ci, którzy chcieliby zobaczyć ten krótkometrażowy filmik, niech zajrzą tu: http://www.atomfilms.com/film/confession.jsp
Dzieci, dzieci nie kłóćcie się. Zacznijmy od tego, że Miller jest zdolny, więc dajcie mu szansę. Zgadzam się z jeny: nie przekreślajcie go. Po drugie to on jest przystojny, a nie ładny. "ładny" to określenie dobre dla lalusi. Poza tym jeśli Miller jest tak inteligentny jak wieść niesie to raczej nie przejmuje się tymi wszystkimi rozhisteryzowanymi fankami, które ledwo co zobaczywszy go w PB już poczuły do niego niewysłowioną "miłość".
Pozdrawiam.
Rozumiem, że to "Wielkie dzięki" ma pozytywne znaczenie. No chyba, że nadal chcecie się kłócić....:)
Jak najbardziej pozytywne!!
Mam dość, tym bardziej, że komenty ograniczają sie do "jesteś głupi/głupia i się nie znasz", nie ma tutaj żadnej dyskusji.
Zgadzam się i doskonale rozumiem. To frustrujące kiedy czytasz komentarze i większość z nich brzmi tak samo. Nastolatki jadą na siebie nawzajem, bo ktoś coś powiedział o ich idolu. Ech.
Całkiem niezła dyskusja toczyła się pomiędzy mną a "Ja", chociaz w ogóle się nie zgadzamy w wielu kwestiach. Bardzo mi przykro, że niestety daje się wyprowadzać z równowagi i zamiast zachować pewien poziom wypowiedzi zniża się do używania wulgaryzmów i tekstów raczej mało wybrednych. Ale niestety, nikt nie jest doskonały.
Pozdrowionka dla Maleny.
Widzisz, Lalu? Znów mi jakiś bachor posta zamknął. Ale to nawet dobrze - nie może się już z tym plebsem udzierać... Szkoda tylko naszej dyskusji...
Mówi się trudno... O Millerze już w każdym razie nic już nie napiszę, bo szkoda filmwebowskiego papieru...;-)
Pozdro...
ehhh nie wiem czy zauważyłeś ale ona sam na siebie nie głosował ;) więc nie wiem o co masz pretensje !
kurde ludzie. bez kitu mądrze sięzachowujecie. jakby każdy z was pozjadał wszystkie rozumy albo jakbyście byli członkami tej akademi(tych gejów co przyznają oskary).to że ktoś lubi jednego aktora u drugiego nie to nie powód żeby na niego jechać i od kurew od razu wyklinać. każdy lubi co innego np. jedni lubią chleb z pasztetową a inni ze smalcem. w/g mnie miller zagrał dobrze, polubiłem graną przez niego postać ale np. ziomek grający t-baga zagrał już lepiej
pozdro
W końcu jakaś sensowna wypowiedź!! Każdy ma prawo się wypowidzieć, grunt aby nie obrażać innych. Poza tym jak widzę jakie boje się toczą na forum w sprawie PB, to dochodzę do wniosku, że to jakaś paranoja.
I jeszcze jedno, jeśli mówicie (piszecie), że ktoś jest świetnym aktorem, to napiszcie równiez dlaczego według was tak jest. Inaczej całe to forum zaczyna być bezsensowne.
Pozdrowionka
jeśli ktoś pisze że jest doskonałym aktorem to am podawać argumenty tak ? a jeśli ktoś pisze że jest kiepskim to juz nie musi podawać sensownych argumentów? No to dopiero ciekawe :/ A tak na marginesie Wentworth na 16 miejscu już jest :D
W obu wypadkach wypadałoby podać jakies argumenty!!! I dlaczego jeśli nie napiszę swojej wypowiedzi łopatologicznie to od razu ktoś się przyczepi, że jedynie należy podawać argumenty potwierdzające klasę aktora, a negując go już argumentów podawać nie potrzeba? Fakt, że jest na 16 miejscu ani mnie grzeje ani ziębi. Ranking Filmwebu nie jest ani oceną klasy aktora, ani jego dorobku, a jedynie popularności. Miller moze nawet wejśc do pierwszej 10, ale jak tylko zakończy sie produkcja PB najprawdopodobniej szybko spadnie.
Akurat co do tego że jego popularność spadnie nie możesz mieć pewności. Według mnie świetnie gra , bo potrafi doskonale wczuć się w rolę granego przez siebei bohatera i to nie chodzi tylko konkretnie o PB, ponieważ nigdy nie oceniam aktora w oparciu tylko o jeden film czy serial.
Ja również nigdy nie oceniam aktora po jednej roli. Ale z drugiej strony bądźmy szczerzy, Miller ma jak na razie bardzo mizerną filmografię i znajduje się tak wysoko w rankingu jedynie dzięki szalejącym na jego punkcie nastoletnim fankom. Ja osobiście uważam, że jak tylko skończy się szał na PB to również Wentworth Miller bedzie bardziej obiektywnie oceniany.
No to, że ma narazie taką krótką filmografię przecież może się zmienić. I nie wiem czemu ale odnoszę dziwne wrażenie, że jakby był brzydszy i nie grał w Pb tylko np. znaliście by go tylko i wyłącznie z filmu Pietno, to nie krytykowalibyście go tak bardzo. No ale możliwe że się mylę. Tylko, ze to właśnie można wywnioskować po większości waszych wypowiedzi.
Naprawdę powalasz!! "Piętna" właśnie nie widziałam całego, i bardzo żałuję. PB ogladałam, "The Confession" widziałam, "Underworld" widziałam i po tym wnioskuje, że jest za wczesnie aby Miller był uważany za wybitnego aktora. Nie krytykuję go, nawet go lubię, ale prawda jest taka, że w tym rankingu daleko za nim są prawdziwie wybitne osoby, bardzo załuzone dla kina. Dlatego twierdzę, że ranking nie jest odzwierciedleniem umiejętności a jedynie popularności.
Miałem się już nie wtrącać, ale po prostu krew mnie zalewa...
Jeżeli, jak mówisz, do oceny aktora podchodzisz profesjonalnie ("nigdy nie oceniam aktora w oparciu tylko o jeden film czy serial. "), to na jakiej podstawie oceniłaś tych aktorów (ocenionych przez Ciebie na 1):
osoby:
Al Pacino
Anthony Hopkins
Brad Pitt
Bruce Willis
Charles Chaplin
Clint Eastwood
Gary Oldman
Jack Nicholson
Jean Reno (I)
John Williams (I)
Johnny Depp
Louis de Funes
Marlon Brando
Martin Scorsese
Mel Gibson (I)
Morgan Freeman (I)
Robert De Niro
Sean Connery
Stanley Kubrick
Tom Hanks
Proszę, tłumacz się, skoro liczy się dla Ciebie przede wszystkim gra, a nie wygląd...
Wow, chyba się kobitka bardzo starała, żeby ten Wentworth znalazł się jak najwyżej na liście;-)
I przez takich ludzi ci wspaniali aktorzy, reżyserzy i kompozytorzy mają dużo niższe oceny niż powinni.
Dać dzieciom Internet...
Otóż to, a ja się później dziwie: Dlaczego średnia Brando, Nicholsona wynosi około 8, zamiast oscylować w okolicach 10?
Pozdrawiam...
Mnie to na FW już nie dziwi. Najlepiej po prostu nie zwracać uwagi na ten ranking. Co jakiś czas wychodzi nowy serial i od razu małolaty głosują na najprzystojniejszego według nich aktora. To już po prostu norma. Kiedyś na pierwszym miejscu był nawet gostek z jakiejś telenoweli;-)
Po pierwsze: Ariana dlaczego z góry zakładasz, że głosują na niego tylko małolaty. Bo ja przynajmniej za małolatę się nie uważam.
Do ja: oceniłąm ichj na 1 , żeby zrobić tobie na złość, ponieważ denerwuje mnie to, że obrażasz jego fanów, a wiem że jak ich ocenię na 1 to on będzie wyżej,a tum samym Cię to wkurzy, a ja z natury złośliwa i mściwa jestem. Niektórych z tych aktorów nawet nie znam, innych nie lubię ( ale nie wchodzę na tematy o nich i nie obrażam ich fanów), co prawda trochę szkoda mi było Toma Hanksa, ale trudno.
To właśnie świadczy o Twoim poziomie intelektu, o poczuciu gustu itd...
Nie jesteś mściwa, tylko głupiutka, dziewczynko...
Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia...
hmm ty to mnie dopiero potrafisz rozśmieszyć jak nikt inny. Doprawdy używając wyzwisk to dopiero pokazujesz nam wysoki poziom intelektu. Buahahahahah I ile ty masz lat żeby mnie nazywać dziewczynką?
Nie, dziecko, to Ty mnie śmieszysz tymi swoimi bzdurnymi ideami typu "dałam im 1, bo Cię nie lubię".
Nazywam Cię dziewczynką, bo cóż innego mogę powiedzieć o małym, zagubionym w świecie marzeń dziecku?
Infantylność Twoich wypowiedzi jest tak przerażająco widoczna... Ale pisz, pisz, sprawiasz mi nieopisaną radość tymi swoimi wygłupami.
Najlepiej pochwal się tacie, albo dziadkowi (jeżeli lubią kino), że wystawiłaś Marlonowi Brando ocenę 1. Na pewno będą zachwyceni z Twoich osiągnięć na płaszczyźnie kinematograficznej, z Twojego wyszukanego gustu i roztropności...
Przykro mi bardzo ale mój dziadek nie ma pojęcia kto to jest Maroln Brando. Hmm "bo cóż innego mogę powiedzieć o małym, zagubionym w świecie marzeń dziecku? " - w tym przypadku to nie mam pojęcia co ma piernik do wiatraka, no ale cóż widocznie już w tym wszystkim się gubisz.
Jeśli (podkreślam jeśli i to nie jest obraźliwa uwaga w stronę Twojej rodziny) Twój dziadek nie ma Aizhaimera w zaawansowanym stadium, to uwierz mi - wie kto to jest Marlon Brando. Każdy to wie...
Komu robisz na złość? "Ja" się wścieka i ma rację. Tym bardziej, że przyznajesz głosy albo 10 albo 1. A w twoich 10 jedynie Ralph Fiennes ma jakąś rację bytu. Uwielbiasz Millera, ok, nie ma problemu, ale dlaczego robisz tyle zamieszania kiedy Ci ktoś tłumaczy, że w rankingu jest nezasłużenie? Uważasz go za dobrego aktora? Podaj argumenty! Tylko coś innego niż: "jest dobrym aktorem bo go lubię i fajnie gra, zatem jest dobrym aktorem, a wybitny jest bo jest przystojny!" to nie jest argument.
Pozdrowionka.
Argumenty? Co jeszcze?!
Nie oczekuj od tej dzieciny zbyt wiele... Ona pewnie nie wiem, czym to się je ten "argumenty"...
Pozdrawiam...
no cóż mi się wydaje, że już podałam argumenty i nie pamiętam żebym kiedyś napisała tylko ze fajnie gra, albo, że lubię go tylko i wyłacznie za to że jest przystojny, to wy podajecie tylko ten argument gdy mówicie że jest kiepskim aktorem. A mi nie chodzi o to, że "Ja" się wścieka tylko, że obraża innych.
Korekta: Obrażam tylko Ciebie, bo Ty obrażasz Marlona i reszte. A kto pluje w kierunku moich autorytetów, staje się moim wrogiem...
Nie dziecko, wystawiłaś tym aktorom 1, zanim ja się tu wypowiedziałam. A to znaczy, że po prostu guzik wiesz o dobrym kinie i masz gdzieś umiejętności aktorskie, za to oceniasz aktorów za wygląd. Jesteś małolatą, nawet jeśli nie wiekiem, to rozumkiem...
Ja nie mam nic do fanów tego człowieka, ale nie lubię takich dzieciaków, które wystawiają swoim idolom najwyższe oceny, chociaż wiedzą, że na nie nie zasługują. To, że ja z przyjemnością oglądałam sobie "Mortal Kombat" nie znaczy, że musiałam temu filmowi wystawić 10. Trochę obiektywizmu...
Wystawiłaś bardzo dobrym aktorom(i nie tylko aktorom) 1 i się cieszysz, bo ten cały Miller jest trochę wyżej w rankingu. To naprawdę śmieszne.
"Niektórych z tych aktorów nawet nie znam" - Tego to się akurat domyślam, hehe.
Tyle, że gdyby ta dziewczynka obejrzała jakiś stary film z Marlonem, to dopiero byłby szał: "Jaki to on piękny... Jaki cudowny..."
Bo na pewno wyglądał lepiej, niż Miller... Tylko, że to dziecko nigdy nie sięgnie po takie filmy jak Na Nadbrzeżach, czy Pociąg Zwany Pożądaniem... Może to i nawet dobrze, bo jeszcze na forum Marlona wylęgłaby się kolonia NEO...
Też fakt, Brando w starych filmach prezentował się na pewno lepiej niż ten cały Miller.
Tylko muszę Cię poprawić, to jest "Tramwaj zwany pożądaniem", a nie "Pociąg..." i "Na Nabrzeżach"(nie "nadbrzeżach"), ale tu akurat chyba wyszła literówka;-)
"Może to i nawet dobrze, bo jeszcze na forum Marlona wylęgłaby się kolonia NEO..." - Dokładnie...
Pozdrawiam:-)
Oj, rzeczywiście z tym tramwajem to trochę przesadziłem. Profanacja pamięci Brando. Dziś wieczór - 10 zdrowasiek do Marlona, w intencji odpuszczenia grzechu;-)
Pzdr...