sorry, ale mam pytanie co do jasnej on robi na 18 miejscu w setce najlepszych aktorow???!!a za nim tacy aktorzy jak np.Gary Oldman ,Audrey Hepburn , Meryl Streep ?!!! za to ze gra( i to niezbyt dobrze)w pb!!?? jestem zszokowana
Musiałeś źle przeczytać (sprawdzałam aż, czy przypadkiem źle nie napisałam, ale tak nie jest), napisałam że nie zasługuje by być tak wysoko, ani na to, by być w top 100.
Jeśli chodzi o filmografię. Chodzi mi też właśnie o, jakby to zgrabnie ująć, jej rodzaj (i tak chodzi mi o coś innego, bo czuję niedosyt). Już wyjaśniam: rola w PB to pierwsza główna i znana rola tego aktora. Przedtem mógł się poszczycić jedynie rolami epizodycznymi lub, jak w przypadku Confession (którego, niestety, nie miałam okazji obejrzeć z powodu protestującej przeglądarki) - filmy krótkometrażowe. Zamkniętego tematu nie czytałam, ten temat pochłonęłam natomiast na raz w dość krótkim czasie. Wybacz więc, jeśli wyleciały mi z głowy Twoje argumenty dotyczące jego zdolności aktorskich. Podejrzewam, iż było to powodem wybitnie inteligentnych postów coponiektórych użytkowników, po których muszę się zastanowić, czy mam się śmiać, czy płakać.
Również pozdrawiam.
Jakbyś chciała obejrzeć Confession: http://www.atomfilms.com/film/confession.jsp
W mojej opinii facet zagrał tu słabo, nie mówiąc już o jego partnerce. Szkoda, że nie mogę odczytać wypowiedzi z zablokowanego tematu, bo drugi raz wnikliwej analizy na temat jego gry pisać mi się nie chcę. Zresztą - zobaczysz sama.
Może rzeczywiście źle Cię zrozumiałem - przepraszam...
Na tym temacie produkowałem się znacznie mniej (ten poprzedni to zbiór 300 dosyć długich wypowiedzi - niestety nie ma do niego wglądu).
Powtórzę zatem, w skrócie, moje argumenty (te, które pamiętam, czyli najbardziej rzucające się w oczy):
1) Facet gra praktycznie jedną miną przez cały film. Taki Nicolas Cage
2) Jest strasznie sztywny. Taki Kevin Costner
3) Nie jest po szkolę i braki w warsztacie widać. Taki Clint Eastwood (a raczej jego złe strony)
4) Bardzo ograniczona jest jego technika improwizacji, własna koncepcja, wydaje mi się, jakby na ślepo trzymał się tego, co jest w scenariuszu, nie analizując swojej postaci, nie dodając niczego, co zapisane między wierszami. Taki Ben Stiller (może nie najlepszy przykład, ale o godzinie 22:59, przy 37,5 - temperaturze ciała, nie stać mnie na nic lepszego)
5) Brak mu charyzmy, jakiegoś wyrazu. Zupełnie jak u drugoplanowych aktorów.
6) Nie widzę jakiegoś wkładu w jego grę, większego zaangażowania. Chociaż może to już założenie scenariusza. W każdym razie często przytrafia to się Keanu Reevesowi (jemu to się w sumie nie dziwie)
7) Dykcje oceniałem tylko i wyłącznie na podstawie Confession. Nie zawsze wyraźna, przeciąga sylabę, zawsze w tym samym momencie zdania...
Prawdę mówiąc nie sądzę, aby dana mu była rola w jakiejś dobrej produkcji. Z reguły jest tak, że aktorzy serialowi, do tego bez papierku, nie mogą znaleźć sobie kolejnych ról. Jako, że jednak jest on jednak, jednym z ulubieńców publiczności, nie zdziwiłbym się, jakby zagrał w kolejnym, badziewnym horrorze Wesa Cravena lub innym kiczowatym filmie, z tego gatunku, który przejdzie bez rozgłosu (ostatnio takich naprawdę wiele).
Poza tym to tylko seriale, seriale, seriale. Nie za wesołą wróże mu przyszłość...
Swoją drogą, chciałbym aby w Polsce rządziła taka reguła: Ktoś, kto gra w serialu, ma małą szansę na prawdziwe, dobre kino. Tyle, że w Polsce dobry film to swoista anomalia, a przy 20 rodzimych produkcjach rocznie, aktorzy nie mieliby z czego wyżyć...
Pozdrawiam...
Filmik mi się, niestety, zacina. Cierpliwa nie jestem, więc i tak nie obejrzałam. Ale za to specjalnie przyglądałam mu się uważniej podczas oglądania nowego odcinka PB. Przyznam, że zgadzam się z punktami od pierwszego do szóstego.
Ad.1 Cały odcinek, nieważne czy miał małą romantyczną scenkę, uciekał przed glinami, czy pertraktował z kimś - ta sama mina, która na dodatek nie wyraża dla mnie kompletnie nic. Przymrużone oczy i ściśnięte wargi nie wyrażaja dla mnie absolutnie nic. Czy aby nie był modelem, bo odniosłam wrażenie, że on nie zmienia miny, gdyż pozuje do zdjęcia...
Ad.2 Sztywność jego gry zauważyłam już dawno, nie zaszkodziłoby mu chyba, jakby przed sceną wziął coś na rozluźnienie, założę się, że od razu lepiej by mu poszło.
Ad.3 Jego braki to właśnie cała reszta wymienionych przez Ciebie punktów.
Ad.4 Tu warto się zastanowić, czy on w ogóle wie czym jest improwizacja. Bo rzeczywiście, odczułam wrażenie, że on po prostu uczy się na pamięć swoich kwestii, a potem wyrzuca je z siebie z wypracowaną, stałą prędkością, nie zmieniając ani na chwilę mimiki twarzy, a ruchy ciała ograniczając do minimum.
Ad.5 Fakt, nie wyróżnia się niczym poza ładną buźką. Ale w dzisiejszych czasach wystarcza to, by zostać gwiazdą serialu albo komedii. Ważne żeby przynosił dochody. A patrząc na fanatyczne przykłady biorące udział w dyskusji - będzie przynosił.
Ad.6 Wątpię, żeby było to założenie scenariusza. Jak dla mnie to on po prostu gra siebie. Sam w końcu jest podobno inteligentny (nie wiem czy jest to prawdą, bo osobiście go nie spotkałam), a postać Michaela, jakby nie patrzeć, pomysłowością i rozumem też się wykazuje (a raczej wykazywała...).
Co do dykcji - nie wsłuchuję się, bo jakoś nie podoba mi się jego tembr głosu.
W przypadkui Conffessions - po partnerce nie spodziewałabym się niczego wielkiego. W końcu to nie aktorka tylko modelka.
Nie wiem, coś masz nie tak u siebie, bo mi działał bez zarzutu.
No i widzisz, tym sposobem, cywilizowani, znający się na rzeczy ludzie dochodzą do konsensusu...
Udzielona została przez Ciebie na tyle wyczerpująca odpowiedź, że nie mam nic dodania... W tym temacie nie mam już nic do powiedzenia również...
Zatem pozdrawiam...:-)
a Ty bys już dał sobie spokoj z tymi "dzoecmi NEO" bo mi sie rzygać chce jak to widze!!! nudny juz jestes koleś
Nie dam sobie spokoju z dziećmi NEO, dopóki to oczywiste zło będzie panoszyć się po tej stronie...
Odpowiednie miejsce dla tej podgrupy społecznej to łagry, albo Aushwitz...
Oczywiscie zgadzam sie z JA i tą panią zapomniałam ksywki;P
Ale przesadziłes z tym Auschwitz...
Dzieci NEO jeżeli juz o nich mowa to ich teksty powinny byc umieszczane na www.bash.pl xD...to ejst miejsce najgłupszych wypowiedzi w necie...
Gość ma rację. A każdy post tamtej panienki jest kolejnym ośmieszeniem, jej teksty powinny zawędrować na bash.org
bo głosują na niego napalone laski, którym jest obojętny kunszt aktorski, liczy sie jedynie ładne ryło.... Wg daleko mu jeszcze do niektórych gwiazd z tego rankingu które przegnił....
Sory Natalus ale w Twoich "10" widnieje Scott Mechlowicz który raczej super aktorem nie jest a dałas mu 10 oraz Josh Holloway który zagrał w Lost i pewnie tam go zobaczyłaś i 10 odrazu ;P więc nie oceniaj innych skoro tak samo robisz:) ja dałam aktorowi 10 bo mi sie podoba jak zagrał w PB ale znałam go już z wczesniejszych filmów i seriali.
Hollowaya lubię za Lostów, fuck tmoże nei gra aż tak suuuuper... ale podba mi się jego gra w zagubionych... a tego waszego chłopczyka to tak nei za bardzo.
A co do Mechlowicza widziałeś Mean Creek?? Obejrzyj to zobaczysz czemu dałam my 10!
widziałam Mean Creek ale jakos Mechlowicz mnie nie przekonał. Za to Carly Schroeder tak. Więc zdania nie zmienie co do tego aktora ale nie będę już więcej dyskutować o tym bo o gustach się nie rozmawia. Pozdrawiam
sorry, ty go wogóle w jakimś filmie widziałaś???
koleś zajebiście gra, ale nie na tym jego zajebistość sie kończy...
wszyscy coś do niego mają....
jak wam coś nie pasi, zatrzymajcie to dla siebie, a nie sie wyzywacie na kim popadnie...
odwalcie sie od naprawde dobrych aktorów!
Zazwyczaj nie piszę nic na takie tematy, nie odpowiadam też na beznadziejne prowokacje. Tym razem jednak odpowiem. Jakby ktoś nie wiedział
to O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE
Np. dla mnie Brad Pitt nie jest absolutnie przystojny a większość się nim zachwyca. Poza tym, jeśli chodzi o rankingi to mam nadzieję,że większość osób nie jest kompletnymi bezmózgowcami i wie,że uwzględnia się też osobowość. Went ma super osobowość i nie jest taki nienormalny jak większość gwiazd i gwiazdek. Poczytaj trochę o nim, zobacz wywiady. zaobserwuj jak się zachowuje to może będziesz wiedziała,czemu się podoba.
Mój chłopak sam twierdzi,że to taka zupełnie inna postać niż wszystkie a jest dosyć krytyczny w tych sprawach.
Życzę droga założycielko tematu abyś następny dobrze się zastanowiła jaki temat zakładasz bo ten jest stanowczo nietrafiony (żeby nie powiedzieć że beznadziejny)
Do Ings i Kamili Wilgi!!!
Ja rozumiem, że nie zgadzacie się z tymi, którzy krytykują Millera, jako aktora (pomijając juz fakt, że go obrażają - to uważam za najbardziej nietaktowne). Jednakże proszę was darujcie sobie teksty typu: "jak Ci się nie podoba to zachowaj to dla siebie". To jest forum i każdy ma prawo wypowiedzieć się na nim, pozytywnie bądź negatywnie (nawet neutralnie) o każdej osobie publicznej (aktorzy jak najbardziej do osób publicznych się zaliczają). Teksty typu "zachowaj opinię dla siebie" w takim miejscu są po prostu niedopuszczalne.
Pozdro...
Drodzy wy moi...:) Byc może Miller nie jest najlepszym aktorem. Rozumiem, że nie podoba wam się jeso wysokie miejsce. Ok:) Ale na litośc boską! Nie wiem czy jest ktoś inny kto tak pasuje do tej roli jak on! Pasuje z wyglądu, z oczu i z wyrazu twarzy! A z tego co wiem to za ten właśnie ODPOWIEDNI wyraz twarzy jest on bardzo krytykowany. Może ma tylko jeden. Lecz należy przy tym pamiętać, że seriale tego typu jak ten wymagają naprawdę niewiele od aktora. Miller ma tam być skupiony, zamyślony i wiecznie zaniepokojony!!! I to właśnie pokazuje! Myśle, że za jakiś czas będzie o nim głośno. Poczekajmy na jakieś grubsze i więcej wmagające angarze:)
Za urodę i oczy chyba ma to 18 miejsce.Szczerze z wyglądu to mi się on podoba......ale bez przesady nie planuje z nim przyszłości.....:P:P Gra aktorska to jedno a aparycja to drugie,czasem o tym zapominamy....Pozdrawiam wszystkich i papa
co wy mówicie?? to jest swietny aktor, kto inny mógłby grać przez 3 sezony na pełnym wdechu i ze zmarszczonyu czołem?? heheheh a tak serio to miller jest cienki bolek. ma juz 35 lat, jak sie nie nauczy grac to bedzie skonczony calkowicie. juz go na ladne oczy nie wezma bo bedzie za stary.
Co ty gadasz!!! Miller jest jak odmłodzona wersja Michaela J. Fox'a. Gdyby nie fakt, że J.Fox ma Parkinsona (chyba ponad 50 latek ma) to do tej pory by grał nastolatków. Z millerem bedzie podobnie. Ja wam to mówię ;)
Pozdro...
do autora: Wentworth zgodził się na granie w serialu pod warunkiem że w każdym odcinku będzie mrużył oczy i marszczył czoło.
Naprawdę.
Yhy. Tylko ciekawe kto mu płaci, za mrużenie oczu i marszczenie czoła poza planem? Widziałem z nim sporo zdjęć, z różnych imprez aktorskich i innych okoliczności, w których nie był zmuszony do używania swojej, jak twierdzisz "sprzedanej" miny. Jedyne foto, na którym Miller nie ma przylepionego swojego jednostajnego wyrazu twarzy, to to:
http://i38.photobucket.com/albums/e135/Anjabg/wentworth-miller-home-alone-01.jpg
Myślę jednak, że furory to on nim nie zrobi...:]
To minie.
nie żebym nie lubiła ...Millera, lubię go, ale nie postawiłabym go na tak wysokim miejscu. nie za ta jedną rolę, niech się chłopak wykaże w czymś bardziej odpowiedzialnym. Ja mu dam 8, na taką ocenę zasługuje według mnie. Lepszy agent Mahone;]a gdzie tu już porównywac go z innymi aktorami...takimi jak Alan Rickman, Johny Depp, Ian Mckellem czy też... ee Mel Gibson, albo nawet Brad Pitt, lata pracy i doświadczenia.
wedlug mnie to tak jakos aktor wentwroth jest dobry dobrze gra w PB i ci co daja komentarze ze zle tam gra sa to ludzie co widzieli prawdopodobnie kilka odciankow albo tylko urywkami lol ludzie zazdroscie mu bo wedlug was Hopkins czy inni sa lepsi i wogule a was denerwuje to ze on robie coraz wieksza kariere przedtem gdzies spiewal potem w teledyskach teraz wystepuje w PBto was irytuje ze gosciu o ktorym nikt nigdy chyba nie slyszal pnie sie do gory a co do jegogry ogladnijcie se jakis kolwiek wywiad z nim i potem conajmiej jeden odcinek PB i powiedzcie czy zle gra i czy daje z siebie wszystko dla mnie facet jest spoko i zycze mu powodzenia w dalszej karierze a wam walnieci zazdrosncicy zycze usuniecia z forum tych glupich tematow
bo jak narazie wentwroth miller mije wszystkich aktorow co grali podobne role jak w PB on gra a co do samego PB wedlug mnie i wiekszosci lepsze od 24 godziny i moze juz za niedlugo lepsze od Lost to jest moja opinia a i jescze cos do was zobaczycie jak bedzie w pierwszej top swiat 10 :) duzo mu nie brakuje :)
Trzymaj mocno ręce i nogi, bo to nie jest prowokacja. Ten ktoś naprawde jest tak niepełnosprytny. I święcie wierzy w to co tu tworzy. Niestety, tacy ludzie istnieją.
A tak na marginesie. Bez urazy, ale irytujące jest to Twoje "Pozdro" po każdym zdaniu. Jak możesz to zlikwiduj ten nawyk, albo chociaż go ogranicz. Z góry dziękuje.
To nie jest nawyk. I niestety z niego nie zrezygnuję, bo lubię pozdrawiać. Jednakże ze względu na Ciebie w tym komencie "pozdro..." na końcu się nie pojawi. Zdaję sobie sprawę, że pewnie nie Ty jeden czujesz się poirytowany, zatem postaram się używać innych określeń, tak aby nieco urozmaicić zakończenia moich postów.