Zastanawia mnie co ten gościu robi na co dzień. Bo filmoteki zbyt bogatej nie ma, w mediach też go jeszcze nie widziałem ale za to ostatnio oglądałem program, który prowadzi na TVP Kultura. Program ten nazywa się "Socjopaci" i rozmawia on w nim ze swoimi gośćmi o ich relacjach z innymi ludźmi, czy bardziej całym społeczeństwem. Ostatnio rozmawiał z Masłowską i to gadał całkiem mądrze. Do tej pory kojarzył mi się wyłącznie z rolą w "Chłopakach...", a tu proszę, całkiem niegłupi typ. Dzisiaj dopiero dowiedziałem się, że grał jeszcze w I części Dekalogu (nie poznałem go jako chłopca). Ktoś wie czym on się zajmuje??
Chciałem stworzyć podobny temat. Mnie też zastanawia czemu aktor, który grał w filmie Stevena Spielberga oraz Olafa Lubaszenki nie gra w innych produkcjach. Jego ostatni wart uwagi film to Chłopaki Nie Płaczą, potem nie grał już w sumie w żadnych. Dziwne.
Zaczynał u Kieślowskiego, potem grał u Wajdy, następnie u Spielberga i u Lubaszenko... Dobry aktor, szkoda że nie gra w filmach.