6,6 113 tys. ocen
6,6 10 1 113093
5,3 13 krytyków
Świat według Kiepskich
powrót do forum serialu Świat według Kiepskich

Świetny serial

ocenił(a) serial na 8

Jak teraz patrze na stare odcinki to az sie łezka kręci w oku, ten serial jest zajebisty pod każdym wzgledem,mozna sie posmiac,mozna pomyslec patrzac na tzw "drugie dno" ktore w kazdym odcniku sie znajduje w mniejszym lub wiekszym stopniu (pozdro dla kumatych).Jest taki odcinek 143 "przyśpieszenie"-do niego bardzo czesto powracam.Szacunek dla aktorow bo to w sumie dzieki ich wspanialej grze, tak bardzo kocham ten serial.Szkoda ze juz nie leci,naprawde moim zdaniem najlepszy serial w historii..

ocenił(a) serial na 10
westh9

zgadzam się jak nie powiem co ale zrobiłaś/eś błąd! leci od poniedziałku do piątku na polsacie o 14:40 i 8:00 dwa odcinki i na polsacie 2 o 13:30 od poniedziałku do piątku! pozdro!

ocenił(a) serial na 8
piotrbrylant

Nie zrobiłeś:)..hehe wiem o tym ze leci jak jestem w domu to ogladam,przegladam tez na ipla..chodzi mi o to że nie kreca juz nowych odcinkow,no ale w sumie chyba nie mozna cale zycie,pomysly sie koncza itp,jak to sie mowi lepiej odejsc w chwale.W tych najnowszych odcinkach co lecialy w zeszlym roku widac bylo ze juz czegos brakowalo,moze nie byly najgorsze ale nie przyciagaly tez jak starsze.Może to dlatego ze rezyser sie zmienil.I jeszcze ten sztuczny smiech nie wiem po co go zmieniali standardowy byl najlepszy a ten to hujnia.Chyba to jednak ten nowy rezyser,patrzac,ze wspolpracowal przy niani wyjasnia nam sie wiele...:D pozdrowienia

ocenił(a) serial na 9
westh9

Może reżyser gorszy, ale jak patrzę zawsze na napisy końcowe, to widzę, że odpowiada on za wiele fajnych odcinków (np. Ferdynator). To co mnie tylko wkurza, to to, że serial stoi w miejscu. Przydałaby się jakaś nowa, fajna postać, bo inni tylko odchodzą.

westh9

"I jeszcze ten sztuczny smiech nie wiem po co go zmieniali standardowy byl najlepszy a ten to hujnia."

Dokładnie! Kiedyś były naprawdę zajebiste śmiechy i choć niektórych w późniejszych sezonach nie dodawali, to wciąż były dobre. Zupełnie niepotrzebnie potem je zmieniali :/ teraz często powtarza się jeden taki śmiech (chyba kobiety), który jest naprawdę strasznie denerwujący.

Nie wiem po co kręcą nową serię :| ten nowy, beznadziejny reżyser pewnie nawet nie spróbuje przywrócić starego klimatu Kiepskich, a przecież wystarczyłby na początek chociaż stary wygląd Ferdka, śmiechy...

westh9

Slabiej sie zrobilo jak odszedl "Waldek" tak samo bylow w Miodowych Latach jak odeszła pani Pilaszewska.

westh9

Walduś pod koniec grał beznadziejnie, więc nie wiem czy to dobrze czy źle, że odszedł. Wystarczy porównać sobie jego grę w starszych odcinkach z tą z np. odcinka "Waldemar" - tu zagrał prawdziwego kretyna :/ robił takie głupie miny i gadał "przez nos", zupełnie inny Walduś niż ten którego pamiętamy z pierwszych sezonów.

ocenił(a) serial na 8
westh9

Dobra moze ma tam jakies zaslugi,jednak zniszczyl klimat tego serialu,dało sie to ogladac, mozna sie bylo troche posmiac chociazby odcinek"kocham biurokracje" ale to zupelnie nie to co kiedys i jeszcze ten beznadziejny sztuczny smiech:/.Jak kolega pisze to wina tez polsatu bo kurwa wola krecic tylko milosc,jak oni wyją-chyba do 100 chca dociagnac i inne tego typu gowna, zamiast skupic sie na serialu ktory od zawsze bawił nas Polaków,troche ukazywal nasza mentalnosc itp w krzywym zwierciadle.Nie ma lepszego serialu niz świat według kiepskich reżyserowany przez Okila.Polsat moim zdaniem zawsze miał najlepsze seriale przynajmniej te komediowe: kiepscy,13 posterunek,miodowe lata,rodzina zastepcza i nienazarty policjant tez ujdzie:D. Jednak jak widac leja na ta dobra tworczosc i idą bardziej w strone tvnowskich hitow-prześmiesznej Heli w opałach(hahhahaha jak to można było oglądać)itp.Ale ok jeśli Metyl piszesz prawde to niedlugo siep przekonamy jak to kreca..A tak pozatym JESTEM EUROPEJCZYKIEM :D.